Най-ексклузивните телевизионни новини за 2015 година

До настъпването на новата 2016 година
остават само няколко дни! Изминалата вече 2015 година бе изпълнена с много изненадващи и ексклузивни телевизионни новини. И тази година няма да направим изключение и за четвърта поредна такава предстои да прочетете традиционния ни годишен обзор на новините "Най-екзклузивните новини за..."! Можете да си припомните обзора ни за 2012 г. от тук, този за 2013 г. от тук и този за 2014 г. от тук! Време е да преминем към тазгодишната равносметка на новините, която също предстои да бъде изключително интересна и вълнуваща!

"Ритъмът на мечтите" (Sasural Simar Ka) - нов индийски сериал започна по Диема Фемили: на 18 януари (неделя) т. г. Ви информирахме, че скоро по дамския канал от семейството на водещата медийна група у нас Nova Broadcasting Group - Диема Фемили, ще започне нов, премиерен за родния ефир, индийски сериал. Става въпрос за мелодрамата "Ритъмът на мечтите" (Sasural Simar Ka), от чийто реклами в ефира на медията зрителите разпознаха чаровната млада надежда на индийското кино Авика Гор, изиграла ролята на малката Ананди в тоталния хит "Малката булка" (Balika Vadhu). Така тази актриса липсваше на българските зрители само един месец - през месец януари, след като в края на 2014-а героинята ѝ в сериала, излъчващ се всеки делничен следобед по НоваТВ, порасна и бе заменена от друга, по-голяма актриса. "Ритъмът на мечтите" започна на 9 февруари (понеделник) по Диема Фемили, като и до момента се излъчва всяка делнична вечер от 21.30 часа, радвайки се на огромен интерес. Не забравяйте, че протагонистите в "Ритъмът на мечтите" - Авика Гор и Маниш Раисинган, ще участват в новото ни онлайн-състезание "Любима индийска звезда 2016", започващо на 1 януари (петък)!

"Завръщане" (Sıla) - нов турски сериал започна по БТВ: на 19 януари (понеделник) т. г. Ви информирахме, че скоро по най-гледаната българска национална телевизия по данни на общоприетата пийпълметрична агенция у нас ГАРБ ще започне нов, премиерен за родния ефир, турски сериал. Става въпрос за поредицата "Завръщане" (Sıla), постигнала небивал успех в родината си Турция, в която българските зрители гледаха отново любимката им Джансу Дере ("Езел" и "Великолепният век") и се запознаха с таланта на новия им любим турски актьор - Мехмет Акиф Алакурт, превърнал се във своеобразен феномен. Мелодрамата, снимана през 2006 г., замести приключилата "Милост" (Merhamet) и постигна небивал успех и у нас в България, като всеки месец бе начело на класацията ТОП 50 на най-гледаните телевизионни програми в родния ефир. "Завръщане" започна на 9 февруари (понеделник) по БТВ, излъчвайки първите си два сезона всеки делничен ден от 20.00 до 21.30 часа до началото на месец юни т. г. Дългоочакваният последен трети сезон стартира през октомври т. г., излъчвайки се в познатото си разписание, като за пореден път взриви българския ефир с финалните си епизоди. 

"Прости ми" (Beni Affet) - нов турски сериал започна по НоваТВ: на 16 март (понеделник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на най-гледаната българска национална телевизия по данни на независимата и общоприета по света пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere ще започне нов, премиерен за родния ефир, турски сериал. Това е мелодрамата "Прости ми" (Beni Affet), която започва излъчването си в турския ефир през есента на 2011 г., излъчвайки се всеки делничен ден. До момента сериалът, в който българските зрители се запознаха с непознати досега у нас млади актьори, превърнали се за отрицателни време в новите им любимци, е показал близо 900 епизода, като продължава изключително успешно да се позиционира всеки делничен следобед в ефира на StarTV. У нас поредицата започна на 26 март (четвъртък), излъчвайки се всеки делничен ден от 14.30 до 16.00 часа в ефира на НоваТВ, като също се радва на доста голям интерес и е сред хитовете в момента в родния ефир. Чрез "Прости ми" българските зрители се запознаха с изключително талантливите турски актьори и актриси Шейма Коркмаз, Мурат Данаджъ, Гайе Тургут, Мерт Алтънъшък, Йозгюн Чобан, Гамзе Идироулу и много други. 

"Пътеки към щастието" (Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?) - нов индийски сериал започна по Диема Фемили: на 30 март (понеделник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на дамския канал от семейството на Nova Broadcasting Group - Диема Фемили, ще започне нов, премиерен за родния ефир, индийски сериал. Става въпрос за "Пътеки към щастието" (Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?), който бе изключително дългоочакван от българските зрители още от миналата година и новината за неговото започване бе приета изключително добре и радостно от нашите читатели. Интересната история за влюбените главни герои Куши и Арнав започна излъчване в българския ефир на 11 април (събота), като и до днес продължава да се излъчва всяка съботна и неделна вечер между 18.00 и 20.00 часа, показвайки по четири епизода дневно и общо осем седмично. Досега от "Как да назовем тази любов?", каквото е оригиналното заглавие на индийската поредица, са излъчени 150 епизода, като той се състои от общо 398. "Пътеки към щастието" се радва на изключително голям интерес от страна на българските зрители. 

"Връзки" - нов български сериал започна по БТВ: на 4 май (понеделник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на най-гледаната българска телевизия по данни на ГАРБ ще започне излъчването на нов български сериал. Става въпрос за романтичната комедия "Връзки", която се подготвя от дълго време за излъчване в ефир, първоначално по ТВ7, която обаче заради финансовите си затруднения и обявен фалит нямаше възможността да стартира поредицата и така почти една година нейната съдба бе неясна. На 3 юни (сряда) т. г., след дълго очакване и редица спекулации около нашенския проект, той започна излъчването си по БТВ, позиционирайки се от сряда до петък между 21.30 и 22.30 часа. Първият десет-сериен сезон на продукцията, в която родните зрители имаха възможността да гледат отново на екран свои любими български актьори, сред които Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Яна Маринова, Анета Сотирова, Валери Йорданов и други, а и имаха възможността да се запознаят с таланта на младите Анжела Недялкова, Лорина Камбурова и Алек Алексиев, постигна небивал успех както у нас, така и по света, като бе много високо оценен на филмовия фестивал в Кан т. г. Втори сезон се очаква да започне догодина! 

"С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Şura) - нов турски сериал започна по БТВ: на 20 май (сряда) т. г. Ви информирахме, че в ефира на най-гледаната българска национална телевизия ще започне излъчването на нов, премиерен за родния ефир, турски сериал. Става въпрос за историческата мелодрама "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Şura), която малко от българските зрители очакваха да се излъчи някога у нас. Това е така, тъй като в родината си Турция тя постигна тотален провал, особено с втория си сезон, и приключи преждевременно с 21 епизода. За всички е ясно, че родните медии се стремят да излъчват най-хитовите и харесвани мелодрами от южната ни съседка, но този плът БТВ направиха изключение, най-вече защото в "С Русия в сърцето" главната роля бе поверена на най-харесвания и обсъждан турски актьор Къванч Татлъту, превърнал се в любимец на родните зрителки. Той гарантираше за успеха на поредицата у нас, който бе огромен и така за пореден път от БТВ добавиха към списъка с излъчените си турски сериали пореден тотален хит. Освен Къванч, аудиторията имаше възможността да се радва и на други свои любимци - Фарах Зейнеб Абдуллах, Биркан Сокуллу, Зерин Текиндор, Елчин Сангу и други. Мелодрамата започна в България на 3 юни (сряда) и се излъчваше всяка делнична вечер от 20.00 до 21.30 часа, показвайки общо 24 български епизода и позиционирайки се през целия юни месец повече от успешно. 

"Сияйна луна" (Saraswatichandra) - нов индийски сериал започна по БТВ Лейди: на 23 май (събота) т. г. Ви информирахме, че в ефира на дамския канал от семейството на bTV Media Group предстои да стартира нов, премиерен за родния ефир, индийски сериал. Ставаше въпрос за хита "Сияйна луна" (Saraswatichandra), който започна излъчването си у нас на 1 юни (понеделник), позиционирайки се всяка делнична вечер между 22.30 и 23.30 часа по БТВ Лейди, предлагайки по два епизода дневно. Поредицата постигна и продължава да постига огромен успех, тъй като излъчването ѝ в ефира на канала продължава и до днес заради огромния интерес от страна на българските зрители към нея. Тя бива побеждавана от конкурентните турски сериали, излъчващи се в абсолютния часови слот по Диема Фемили, но това не пречи да носи големи успехи на телевизията си. Не забравяйте, че двамата протагонисти в "Сияйна луна" - Гатам Род и Дженифър Уинджет, ще участват в стартиращото на 1 януари (петък) наше ново онлайн-състезание "Любима индийска звезда 2016"! 

"Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) - нов турски сериал започна по Диема Фемили: на 25 май (понеделник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на дамския канал от семейството на Nova Broadcasting Group ще започне нов, премиерен за родния ефир, турски сериал! Става въпрос за мелодрамата "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), която започна премиерното си излъчване в българския ефир само месец, след обявения ѝ старт - на 24 юни (четвъртък), излъчвайки се всяка делнична вечер между 22.30 и 23.30 часа в ефира на Диема Фемили като заместник на приключилата по-рано друга премиерна лента от южната ни съседка "Дила" (Dila Hanim). Историята за невъзможната любов между младите главни герои Нериман и Маджит, пресъздадени съответно от младите надежди на турското кино Неслихан Атагюл и Кадир Доулу, превърнали се в звезди след участието си в поредицата, още с началото си привлече интереса на стотици хиляди зрители, които само допреди две седмици преживяваха заедно с любимите си образи драматичните събития във "Fartih Harbiye". Сериалът приключи на 16 декември т. г., постигайки небивал успех по време на цялото си излъчване у нас! 

"Кварталът на богатите" (Medcezir) - нов турски сериал започна по БТВ: на 17 юни (сряда) т. г. Ви информирахме, че в ефира на най-гледаната българска национална телевизия започва дългоочакваното излъчване на най-очаквания турски сериал през 2014 г. у нас! Става въпрос за "Кварталът на богатите" (Medcezir), който стартира в българския ефир на 7 юли (вторник) в prime-time-а на медията, позиционирайки се всяка делнична вечер между 20.00 и 21.30 часа като заместник на приключилата историческа поредица "С Русия в сърцето". Всички фенове на турските сериали бяха изключително приятно изненади от старта на "Кварталът на богатите", тъй като в него главните роли бяха поверени на техни наистина големи любимци - Серенай Саръкая ("Сезони на любовта") и Чаатай Улусой ("Огледален свят"). Дали заради тези двамата или не, успехът на "Medcezir" в България бе невероятно голям! Въпреки че се излъчваше през лятото, когато по-малко зрители гледаха телевизия, поредицата заковаваше по почти 1 000 000-на аудитория всеки месец, превръщайки се за отрицателно време в най-гледаната телевизионна програма през изминалото лято. Първият сезон на поредицата приключи в началото на октомври т. г., като всички са в очакване на втория, който вероятно ще започне в началото на февруари 2016-а. Следете СЕРИАЛИ в България през следващите първи седмици на януари, за да разберете първи кога започва новият втори сезон на "Кварталът на богатите"!

Есенният сезон през 2015 г. по БТВ и НоваТВ: през изминалите есенни месеци двете най-гледани български телевизии зарадваха зрителите си с изключително разнообразни и интересни програмни схеми. На 20 август (четвъртък) Ви информирахме за това какво да очаквате по НоваТВ - на 8 септември (понеделник) започна излъчването на четвъртия сезон на музикалното шоу "X Factor", на 13 септември (неделя) новият сезон на най-гледания риалити формат в България "VIP Brother 2015: 100% напудрен" и на 18 септември (петък) - вторият сезон на романтичното предаване "Фермер търси жена". Именно на тези три риалити-формати от медията заложиха най-много през изминалата есен. На 22 август (събота) пък Ви информирахме за това какъв ще бъде есенният сезон за БТВ - на 13 септември (неделя) стартира напълно напълно натуралното и най-българското риалити-шоу в ефира "Фермата", а на 25 септември (петък) - новият девети сезон на най-успешния български сериал, създаван някога - "Столичани в повече". Именно на тези два проекта, както и на своите най-гледани турски сериали, от БТВ заложиха най-много през изминалия есенен телевизионен сезон.

"Тайни" (Kayıp) и "Изкушение" (A.Ş.K.) - два нови турски сериала започнаха по БТВ Лейди: през изминалия есенен телевизионен сезон в ефира на дамския канал от семейството на bTV Media Group премиерите си направиха два турски сериала, които никой не очакваше да види на екран у нас. Става въпрос за провалилите се в южната ни съседка поредици "Тайни" и "Изкушение", които постигнаха ниски рейтинги преди две години в родината си и приключиха преждевременно. От БТВ Лейди обаче имаха интерес да ги излъчат, въпреки това! Те показаха "Kayıp" в българския ефир заради изключително добрия и интересен сценарий, несрещан досега в турски сериал, а "A.Ş.K." - заради участието на любимката на българските зрители Хазал Кая в главната роля в нея. 18-серийният в оригинален вариант "Тайни" започна на 5 септември (събота), като се излъчваше всяка събота между 22.00 и 00.00 часа и всяка неделя между 22.00 и 23.00 часа по БТВ Лейди, като приключи наскоро. 13-серийният в оригинален вариант "Изкушение" пък стартира на 14 октомври (сряда), излъчвайки се всяка делнична вечер между 21.30 и 22.30 часа и приключила само месец след започването си. 

"Непростимото" (Lo Imerdonable) - нов латиноамерикански сериал започна по Диема Фемили: на 16 октомври (петък) т. г. Ви информирахме, че в ефира на дамския канал от семейството на водещата българска медийна група Nova Broadcasting Group ще започне излъчването на нов, премиерен за родния ефир, латиноамерикански сериал. Става въпрос за започналата на 30 октомври (петък) нова и дългоочаквана от българските зрители поредица "Непростимото" (Lo Imperdonable), която се излъчва всеки делничен следобед между 15.00 и 16.00 часа! В новата теленовела зрителите отново могат да гледат любимите си мексикански актьори - Ана-Бренда Контрерас, Иван Санчез и Гретел Валдез в главните роли. Любопитно е, че заедно с нея в ефира на Диема Фемили неочаквано започна и повторение на излъчила се преди пет години в ефира на БТВ поредица - "Капризи на съдбата" (Sortilegio), даваща се всеки делничен ден преди премиерата "Непростимото" между 14.00 и 15.00 часа. Така зрителите имат възможността цели два часа да се наслаждават на таланта на Ана-Бренда Контрерас, която участва и в повторението на теленовелата, но като злодейка. 

"Твоят мой живот" (Paramparça) - нов турски сериал започна по БТВ: на 19 октомври (понеделник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на най-гледаната българска телевизия по данни на агенция ГАРБ ще започне излъчването на новия изключително успешен в родината си турски сериал! Става въпрос за мелодрамата "Твоят мой живот" (Paramparça), стартирала преди една година позиционирането си в южната ни съседка, където се ротира всяка понеделник вечер по StarTV и постига небивал успех. Сериалът с участието на любимите на българските зрители Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая в главните роли започна на 9 ноември (понеделник), излъчвайки се от понеделник до четвъртък между 20.00 и 21.00 часа и в петък между 20.00 и 21.30 часа по БТВ. Още със старта си поредицата привлече интереса на милионната аудитория с необикновената си и различна история, като за отрицателно време поредицата се превърна в най-гледаната турска такава за 2015 г., приковавайки през месец ноември с първите си епизоди над 1 200 000 зрители! Освен на играта на Нургюл и Еркан, българските фенове на турски сериали успяха да се запознаят и с младите надежди на турското кино Алина Боз и Лейля Танлар, играещи съответно героините на Хазал и Джансу, разменени по време на ражданията си. Първият сезон на "Твоят мой живот" предстои да се завърне на 4 януари (понеделник), като вероятно ще приключи в края на януари, след което ще направи пауза. 

"Чучулигата" (Çalıkuşu) - нов турски сериал започна по Диема Фемили: на 17 ноември (вторник) т. г. Ви информирахме, че в ефира на дамския канал от семейството на водещата българска медийна група Nova Broadcasting Group ще започне излъчването на нов, премиерен за родния ефир, турски сериал! Това е историческата поредица "Чучулигата" (Çalıkuşu), която започна премиерното си излъчване в България на 17 декември (четвъртък), точно месец след като бе обявен старта ѝ у нас. Тя се излъчва вече две седмици всяка делнична вечер между 22.30 и 23.30 часа като заместник на приключилата по-рано премиерна лента "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). В "Чучулигата" зрителите могат отново да се насладят на изключително талантливите млади надежди на турското кино Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит, пресъздали главните роли в нея и влюбили се на снимачната ѝ площадка в реалния живот. Съвременната екранизация на изключително популярния и награждаван роман на турския писател-феномен Решат Нури Гюнтекин за отрицателно време привлече интереса на стотиците хиляди зрители на Диема Фемили, които всяка делнична вечер я гледат и тепърва предстои да им става интересна! 
_________________________________________________________________________________

Това бяха 14-те най-ексклузивни телевизионни новини за 2015 г. в България! Стигаме до изводите, че през изминалата година у нас започнаха общо 16 премиерни продукции от различни народности - 11 турски, 3 индийски, 1 латиноамерикански и 1 нов български сериал! Освен тях, през отиващото си дванадесетмесечие започнаха и редица повторения, но новините за тях, естествено, не бяха ексклузивни. Ще се радваме да споделите в коментарите под тази статия кой от новите сериали през 2015-а Ви хареса най-много! Не забравяйте, че утре, 28 декември (понеделник), гласуването към класацията ни "Турски награди 2015" ще бъде закрито, а във вторник, 29 декември, ще обявим резултатите!

17 коментара:

Анонимен каза...

А. Какво стана с. Сериала. Квартарьт на. Богатите. Много. Интересен. Беше. Яман и. Мира. Яки са

Анонимен каза...

Да, но само колко новини не сте съобщавали...

samorani каза...

кога ще са повторенията на С Русия в сърцето, Кварталът на богатитеу и Двете лица на Истанбул, тъй като само тях от 11 те премиери не можах да гледам?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Упоменали сме в статията какво ще се случи със сериала.
Весели празници! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Поне на празниците спрете да ни критикувате, поне сега... Ясно е, че винаги ще се недоволни от всичко, но това е, което ние можем да предложим!
Весели празници! :)

mia_migel(RBD) каза...

Любими сериали са ми Кварталът на богатите и Непростимо радвам се че повтарят Капризи на съдбата. С нетърпение ще очакваме 2 сезон на Кварталът на богатите. Супер е че излъчват нова теленовела като Непростимо.

mia_migel(RBD) каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Много. Як. Сериал е. Непростимо. Найстина. И. Доста. Интересен. Мартин и. Вероника ще се. Разведьт. Накрая. Сьбират. Този сериал е. Як а. От. Турските. Твоят. Мой. Живот. Опасни улици. Квартарьт. На. Богатите. И. Сезони на. Любовта.

Анонимен каза...

Вярно ли че. Мира. Умира. Накрая. На филма. Квартарьт. На. Богатите. А едер. Найстина ли е загинала. А. Какво ще стане с. Мерт и. Ейлюл. Ще. Са заедно ли а оркун. Този. Сериал е як

Анонимен каза...

А. Сериала. Двете. Лица на. Истабул ще имали повторение. По. Диема. Фемили или. По. Нова

Анонимен каза...

Ендер умира в последната серия на първи сезон (говоря за оригиналните турски серии и сезони),Мира не умира в оригиналния сериал The O.C главната героиня Мариса,чийто прототип е Мира умира,но в турската версия Мира си е жива и щаслива накрая.Мерт и Еюлул са си заедно .....

Анонимен каза...

Ето тук са всички преведени епизоди на Квартала на Богатите 2-ри сезон http://www.videoclip.bg/playlist?p=3473

Анонимен каза...

Най добрият сериал даван през 2015 година, слава богу целият е "SILA"
- "Завръщане" невероятен сериал визия на актьори-модели, сценарий, режисура, изпълнение и схема за гледане на сериала. Но това е сериал от времето когато гледахме добри изпълнения, новите сериали са блудкави и произведени на кило. Може би "Кварталът на богатите" е добър /гледахме само един сезон/ и то персонажите и играта на Мине Тугай и Баръш Фалай, всички останали започнати недовършени, кой един сезон кой няколко серии разпокъсани от телевизиите един невероятен бъркоч. Това ни е схематапо която ни експлоатират телевизиите в България. В интернет превода на сериалите не е добър професионален!

Админ каза...

До samorani:
Здравейте,
"Двете лица на Истанбул" вероятно ще бъде повторен през втората половина на 2016 г., след като първо излъчат повторението на "Дила". "С Русия в сърцето" няма да бъде повторен скоро, както и "Кварталът на богатите", който тепърва предстои да се излъчва у нас.
Весели празници! :)

До 5, 10, 11 и 12 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за мненията и обясненията! :)
Весели празници! :)

До всички останали коментари:
Здравейте,
Благодарим Ви за мненията и въпросите! На някои от тях Ви отговориха други наши читатели. Относно другите - "Двете лица на Истанбул" вероятно ще бъде повторен през втората половина на 2016 г., както споменахме в един от горните ни отговори.
Весели празници! :)

Карл каза...

Най-добрите сериали давани през 2015г. са Връзки,Непростимо,Капризи на Съдбата,Столичани в Повече

Анонимен каза...

Моят. Любим. Сериал. Си е. Трима. Братя. Три сестри. Завинаги

Анонимен каза...

Карл. Капризи на. Сьдбата. Се. Изльчваше. Преди. Години по. Бтв.

Анонимен каза...

Аз мисля че много добьр сериал е Комисар рекс кучето е супер яко мило добро яко този сериал е як

Предоставено от Blogger.