"Кварталът на богатите" (Medcezir) - от 9 юли по БТВ

Това лято втората най-гледана телевизия у нас БТВ предлага на любителите на актуални и различни турски мелодрами голямо разнообразие
от такива! След старта на историческия "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura), който се излъчва всяка делнична вечер от 20.00 часа, от началото на юли месец медията ще предложи на аудиторията още една нова продукция от южната ни съседка, която обаче е най-дългоочакваната такава у нас според миналогодишното ни проучване. От 9 юли (четвъртък) в ефира на БТВ започва сериалът "Кварталът на богатите" (Medcezir), който е с участието на младите надежди на турското кино Серенай Саръкая ("Сезони на любовта") и Чаатай Улусой ("Огледален свят"). Хитовата младежка поредица ще се излъчва всеки делничен ден от 20.00 до 21.30 часа, като ще замести приключващия на 8 юли (сряда) сериал "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura).

"Кварталът на богатите" (Medcezir) в оригиналния си превод всъщност е "Приливи и отливи". Стартира на 13 септември 2013 г. в южната ни съседка Турция, излъчвайки се всяка петъчна вечер след 20.00 часа по телевизия StarTV. Първият сезон приключва на 13 юни 2014 г., като рейтингите на младежката мелодрама са изключително добри и всяка седмица тя застава плътно до основния си конкурент - драматичната поредица на FOX "Черната роза" (Karagul). Вторият сезон започва на 12 септември 2014 г. и отново се излъчва всяка петъчна вечер в ефира на StarTV. Финалът на сериала бе показан преди броени дни - на 12 юни (петък) т. г., като въпреки големия спад в рейтингите на поредицата по време на втория си сезон, тя приключи повече от успешно, превръщайки се в една от най-харесваните такива на телевизията си и превръщайки се в любима на младите турски зрители. Любопитно е, че всъщност "Medcezir" е турски римейк на популярната американска драма "Кварталът на богатите" (The Orange Caunty), излъчила се преди години у нас и постигнала небивал успех.
Освен Чаатай Улусой и Серенай Саръкая в главните роли, в "Кварталът на богатите" (Medcezir) участват други известни актьори, сред които Баръш Фалай ("Езел" и "Момичето с червения шал"), Мине Тугай ("Времето лети"), Хазал Ергючлю ("Север-Юг") и други. Съдържа общо 77 епизода, които в български вариант ще излязат около 100. Продуциран е от известната компания "Ay Yapim". Музиката е дело на популярния Тойгар Ъшъклъ. Сценарист е Едже Йоренч. 

43 коментара:

Анонимен каза...

Каква е тази статия недовършена? Някаква лъжа ли е ? И сериала от турски не се превежда "Кварталът на богатите".

Анонимен каза...

Относно "Любима турска звезда 2015"
Отпадат участници,които не го заслужават.Другият път направете,така че всеки един човек да може да гласува само веднъж дадена седмица,защото има хора,които си нямат работа и стоят и си гласуват по сигурно 10 пъти за техният фаворит,а това не е справедливо.Като организирате такива неща ги правете малко по-професионално за да е честно,справедливо и да има реален победител.

Анонимен каза...

Molq daite istochnik za da sme sigurni.

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/telenovellasnews/posts/981830015181694 - ето ви източник. Друг източник е тарифата на btV за месец Юли.

Анонимен каза...

..започва сериалЪТ, не сериала. Пишете в блог, не в тетрадката ви за училище. Ако не знаете пълен и кратък член кога се употребяват, поинтересувайте се, няма да ви навреди! ;)

Анонимен каза...

Информацията от линка не е достоверна и аз мога да си направя страница във Facebook и да пиша каквото ми падне.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Информацията е напълно официална и оповестена в рекламната тарифа на bTV Media Group - http://bravo.btv.bg/docs/07%20July%20RateCard%20BG%201506.pdf. Пълната статия очаквайте след малко!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Отпадат тези, които са събрали най-малко гласове за определените периоди от време. Погрижили сме се още от началото на сезона от един IP адрес да може да се гласува само по един път, в случая обвиненията Ви са неоснователни. Факт е, че доста от отпадналите състезатели заслужаваха да са на финал, но това е изборът на потребителите, наши фаворити също отпаднаха, но както се казва - глас народен, глас Божий!
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
Рекламната тарифа на БТВ за юли: http://bravo.btv.bg/docs/07%20July%20RateCard%20BG%201506.pdf
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Да, благодарим Ви!
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
Защо се заяждате? Ако следите и сте прочели останалите ни статии, отдавна сте щели да разберете какво знаем и какво не знаем! В случая се излагате Вие, а не ние, изказвайки се неподготвени. Всеки допуска грешки от бързина, аман от дежурни многознайковци!
Леки и успешни дни! :)

До 6 коментар:
Здравейте,
Информацията е напълно достоверна: http://bravo.btv.bg/docs/07%20July%20RateCard%20BG%201506.pdf
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Благодаря за линка ,очаквам го с нетърпение,гледала съм го ,но няма да го пропусна и сега.

Анонимен каза...

Щом сте го предвидили моля да ме извините.

Анонимен каза...

Вижда се колко сте ограничени, забележки не приемате, на ми е все тая, останете си неграмотни и нека хората ви се смеят.

Админ каза...

До 8 коментар:
Здравейте,
Сериалът си заслужава, ние също смятаме да го гледаме, отдавна ефирът има нужда от нещо свежо и актуално.
Леки и успешни дни! :)

До 9 коментар:
Здравейте,
Няма защо, благодарим за интереса. Кой е Вашият фаворит сред финалистите и подкрепихте ли го?
Леки и успешни дни! :)

До 10 коментар:
Здравейте,
И кое ни е ограниченото? Че оспорваме забележки, които са неоснователни, ли? Нека да спрем дотук, няма смисъл от повече спорове. Всеки допуска грешки, никой не е безгрешен ;)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Моя фаворит е Серенай,харесвам я още от Сезони на любовта,а после заради нея започнах да гледам и Приливи и отливи ,подкрепях я и се надявах да спечели.Другия път дано я подкрепят повече хора,защото е много талантлива и лъчезарна.Хубава вечер.

Анонимен каза...

Както според Гарб, така и според Медиярисърч БТВ е най-гледаната телевизия от цялата аудитория, т.е. All 4+. Единствено Медиярисърч отчита лека преднина за Нова тв в аудитория 18 - 49 г. Ако се съмнявате, отворете сайта на Медиярисърч и ще намерите месечния им бюлетин за рейтингите на телевизиите. Относно Медджезир дано да не изразяват сцените както се случи с Курт Сейт и Шура

Админ каза...

До 12 коментар:
Здравейте,
Серенай се представи достойно и според нас въпреки че все още телевизионният зрител я познава само чрез ролята ѝ в "Сезони на любовта", това, че стигна до полуфинал е похвално, като естествено го дължи на българските си фенове.
Леки и успешни дни! :)

До 13 коментар:
Здравейте,
Фактът, че дори в една целева група НоваТВ е по-гледана и че разликата между двете телевизии е много малка в останалите, категорично отнема от БТВ титлата "най-гледана телевизия". В статията мислим, че коректно сме я описали като втората най-гледана, а не като втората по гледаемост, както явно сте ни разбрали Вие. Иначе - благодарим за уточненията!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Харесвам Серенай С,жалко че пропуснах анкетата с нея.Тя е добра актриса,в Лале деври се представи много добре,а в ПО израстна още повече.И Чаатай в този сериал показва повече качества и напредък.Успех и на двамата млади актьори,и на сериала.Няма много такива турски дизита.Съвременен,модерен,много романтика,блясък и красота...,направен е по западен маниер.Ще гледате с усмивка и удоволствие.

Анонимен каза...

"Меджезир" е сериал, който няма с какво особено да се запомни. Много от очакващите го ще останат разочаровани. Доста далеч е от оригинала "Ориндж Каунти". Чаатай Улусой не показва нещо кой знае колко по-различно от това, което вече сме виждали в "Нарекох те Фериха" и "Пътят на Емир". Серенай Саръкая обаче демонстрира истински напредък. Досадна и безизразна през почти целия първи сезон, през втория наистина показва, че може и да играе. Който е харесал Баръш Фалай като Али Керпедена в "Езел", ще остане разочарован от дадената му в "Меджезир" роля.

Ivva каза...

Сериалът е готин, забавен, модерен! Пълен с красиви лица, нежност и любов и... талант! Ако искате го гледайте, ако искате недейте, но от мнения на анонимни злоби не се водете:)

Анонимен каза...

Сериалът е нещо различно за турската кино индустрия, заслужава да му се даде шанс. Чаатай се представя повече от достойно, много различен, израснал, няма нищо общо с образа си от Огледален свят. С Баръш Фалай са чудесен тандем, сякаш са играли с години заедно. Дори само за това си заслужава, човек да се загледа.

Анонимен каза...

След като сериала не Ви харесва и няма с какво да впечатли хората,защото сте изгледали и двата му сезона? Оставете хората сами да преценят дали е хубав или не,всеки си има вкус,но е странно,че говорите против сериала,а сте го гледали и първи и втори сезон.Аз не бих гледала филм,който не ми харесва,а още по-малко да си го тегля за да го гледам,след като не представлява интерес за мен.

Анонимен каза...

Поздравления за БТВ.Отново ни предлагат да се насладим на един стойностен сериал.На който не му харесва може спокойно да превключи на друг канал.

Анонимен каза...

Аз съм от разочарованите от Медчезир! Сериалът няма нищо общо с Ориндж Каунти, но дори и да имаше, все тая!Загледах го заради Баръш Фалай и Чаатай Улусой, но нито единия, нито другия оправдаха очакванията ми! Баръш Фалай е натикан в някаква жалка роля изчерпваща се с бърсането на носовете на шайка недорасляци с безумно тъпи проблеми, а от предишната добра игра и красива външност на Чаатай нищо не е останало! Следях коментарите във ФБ и един форум, там прочетох че Чаатай бил на друго ниво- да, за съжаление на много по ниско от това в Огледален свят! Виждам че и Бтв не са с големи очаквания, щом пускат сериала като летен, т.е. за запълване на програмата!
Написаното в статията е подвеждащо- сериалът приключи с нисък рейтинг!Гледах го но не редовно, просто защото е доста отегчителен, цели серии минават в песни, танци и ядене....Гледах го, защото имаше огромна реклама, най-голямата която съм виждал за сериал, разбирам езика, а и се подведох от това че е римейк на страхотен сериал- честнно казано оригинала е далеч по- запомнящ се! Може би най се разочаровах от сценаристката, която преди това е писала великолепни истории, а последната и работа е направо жалка!

Анонимен каза...

Отговарям на питането "След като сериала не Ви харесва и няма с какво да впечатли хората,защото сте изгледали и двата му сезона? ...". Не го гледах системно, а си уплътнявах някои свободни петъчни вечери, когато по българските телевизии няма нищо, което да следя. Това с тегленето не го разбрах.

Анонимен каза...

Нека не го превръщаме в анкета всеки за изказва дали му харесва сериалът или не ,като не ви харесва не го гледайте и не готово.И аз неразбирам как така си уплътнявате времето с филм,който не харесвате ,щом по българските телевизии няма нищо интересна има и други турски . Вие купувате ли си дрехи,които не Ви харесват само за да си напълните гардероба?! Няма логика да си запълваш времето с неща които не ти харесват. Нека е пълним статията с коментари от сорта на мен не ли харесва,като не Ви харесва не влизайте в тази статия.

Анонимен каза...

Ясно. Да бяхте казали, че е само за платени тролове!

Анонимен каза...

Обръщам се към админите на сайта. Тук просто се пренася една война от форума на bg-mamma. ;) Няма да можете да спрете хейтърите. Хората обичат да злобеят и да си избиват комплексите. И Medcezir на български се пише Меджезир, а не Медчезир. :)
Сериала започва - който иска да гледа, който иска да не гледа.
Приятно гледане на тези, които ще го гледат.

Анонимен каза...

Един от най-добрите турски сериали,които съм гледала-направен професионално,забавен,красив,с чувство за хумор !!!Актьорите са подбрани перфектно,партнират си страхотно-никой не изпъква за сметка на другите и в същото време всички показаха страхотна игра.За толкова млади хора,без особен опит,това което мога да кажа е:РЕСПЕКТ !!!За мен беше удоволствие да бъда част от приключението MEDCEZIR :) Не искам да коментирам тук огромното количество сълзливи и тъпи турски сериали ,по които масата от зрители припада...Този сериал е интелигентно направен,модерен и приятен за гледане!!!А Серенай и Чаатай са най-вълнуващата екранна двойка на Турция,според мен!...С една дума,завиждам за удоволствието на тези, които ще гледат филма тепърва.Приятно забавление,хора-това е филм,който няма да забравите :)

Анонимен каза...

Благодаря за информацията! Непременно ще видя и в посочения от Вас форум. А кой е хейтър, кой злобее и кой избива комплекси ще преценя сама. V

Анонимен каза...

Втората по гледаемост телевизия?Това от данните на Нилсън Адмосфер ли го взехте,тя не е общоприетата пийпълметрична компания в България!

Анонимен каза...

тази новина не отговаря на истината. А статията, освен че е пълна с неистини, е пълна и с граматически грешки.
Искате ли на 9 юли пак да си пишем и да видим кой прав-кой крив?
най-смешното беше как българските серии щели да бъдат около 100! И как го изчислихте? Както си изчислявахте преди кога щяло да свърши "Мечтатели", то пък взе, че ви изненада и не свърши, когато мислехте. Фантазията ви доста работи, доказали сте го многократно!

Админ каза...

Благодарим за мненията на потребителите с коментари от 15 до 27!

До 28 коментар:
Здравейте,
Отдавна е ясно на всички, че системата на общоприетата агенция ГАРБ е остаряла, а поведението на телевизионния зрител се променя постоянно. Затова когато ГАРБ обнови системата си, тогава можем да водим подобна дискусия. Към момента системата на Нилсен, въпреки че не е общоприета, е доста по-представителна и актуална.
Леки и успешни дни! :)

До 29 коментар:
Здравейте,
Боже, аман! Хващате се за някакви неща от преди повече от три години, смятате ли, че аргументите Ви са реални?! И кои са граматическите грешки? Защо новината да не отговаря на истината, след като дори представихме източник? А и приемете следващото като приятелски съвет: злобата и завистта не са аргументи... ;)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Гледах част от първия сезон, а после малко от тук, малко от там.....Боза- първия сезон лепкава, втория вксисната!Жалко за Баръш Фалай, всеки друг да, но точно него не очаквах да видя в подобно нещо!
Гледах, докато не открих Карагюл! Жалко че е попаднал в ТВ7 а не в Бтв! Изгледах преведените серии, а после продължих да го следя по турската ФОКС тв, излъчваше се по същото време с Меджезир!
Статията ви не е коректна, информацията, която давате е заблуждаваща!

Админ каза...

До 31 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението! Кое не е коректно и заблуждаващо в статията? Факт е, че има доста хора, които не харесват "Приливи и отливи", но рейтингите в Турция са факт - с първия си сезон поредицата постига отлични резултати и всеки петък е плътно до "Черната роза" и е на второ място. Рейтингът на втория сезон пада, особено от началото на 2015 г., но въпреки това е висок.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ако втория сезон място между 20 и 27-мо в седмичните класации е добро за вас ок, но не манипулирайте с неистини!Рейтингът беше висок в първия сезон, втория падна много и беше нисък,стигна до 3 и нещо %! Както писах по-горе, аз следя сериала Карагюл, който се излъчва по същото време и знам кой е бил в класацията до него!Втория сезон Меджезир никога не е бил даже в първата десятка!

Анонимен каза...

A gledahte li klasaciite v socialnite mreji vseki petuk kak Priliv i otliv e nai komentiraniq serial? Vseki ima vkus vie haresvate Cherna roza dobre,no ne e nujno da obijdate drugite seriali,koito sa mu konkorenciq. Mnogo jalko i podlo ot vasha strana.

Анонимен каза...

Информацията Ви е малко грешна сериала започва от 07.07 от 20:00 часа .

Анонимен каза...

Информацията Ви е малко грешна сериала започва от 07.07 от 20:00 часа .

Анонимен каза...

от 9 юли... да, ама не!
Поредната измислена статия

Анонимен каза...

До Анонимен 17:27

http://bravo.btv.bg/docs/07%20July%20RateCard%20BG%201906.pdf - тук бяха обявили първо, че започва от 9 юли. Можеш да видиш, все пак е в официалния сайт на БТВ.

Анонимен каза...

Само датата да и беше проблема на авторката на статията...
Ами и на мен не ми хареса!Не виждам какъв е проблема с критичните мнения, или са позволени само хвалебствените дитирамби? Загледах го заради Чаатай и доста време наистина се опитвах да го харесам, но не ми се получи !В началото започна силно, но после нито историята, нито ролята му си заслужаваха опитите ми! Гледах сериите от един момент нататък с помощта на мишката и основно сцените с Чаатай!Втория сезон обаче дори и това ми беше трудно, голямо зацикляне, историята се превърна в детска! Определено и Бтв не пасат трева и са преценили "достойнствата" му пускайки го като летен сериал!

Анонимен каза...

Само датата да и беше проблема на авторката на статията...
Ами и на мен не ми хареса!Не виждам какъв е проблема с критичните мнения, или са позволени само хвалебствените дитирамби? Загледах го заради Чаатай и доста време наистина се опитвах да го харесам, но не ми се получи !В началото започна силно, но после нито историята, нито ролята му си заслужаваха опитите ми! Гледах сериите от един момент нататък с помощта на мишката и основно сцените с Чаатай!Втория сезон обаче дори и това ми беше трудно, голямо зацикляне, историята се превърна в детска! Определено и Бтв не пасат трева и са преценили "достойнствата" му пускайки го като летен сериал!

Анонимен каза...

Всеки си има мнение,само да ви кажа,че според проучванията това е най-чакания и желан сериал в България. От Бтв не им е за първи път да прецакват някой сериал ,така че това не е фактор госпожо. А и сериала с първия си сезон имаше отличен рейтинг. Както казах всеки си има вкус,на млад човек сериали като Прилив и отлив му харесват,а на възрастните сериали тип Дързост и красота. Хубав ден.

Анонимен каза...

Ще видим как ще се приеме! И в Румъния беше чакан и пълнеха Туитър с колажи, още преди да го заизлъчват, а в крайна сметка като го започнаха, телевизията го държа в зимния прайм тайм само 2 месеца- от декември до февруари и беше свален от програмата заради нисък рейтинг!Първо го започнаха с по 3 серии седмично, после 2, редуцираха до 1 и накрая го свалиха въобще! Имаше и едни таблици обикалящи в интернет според които се излъчваше в половината свят, а в действителност само в Румъния, Пакистан и една от прибалтийските републики.Литва го излъчваха само през уикендите, по една серия във времето от 13-15 ч.
Аз съм гледала доста турски сериали и съм ги следила в реално време, докато се излъчват по телевизиите им, разбирам езика и не ми е било проблем гледането на турски! Този сериал беше с най-голямата реклама, която съм виждала, но с нищо не оправда очакванията ми- ако не беше Чаатай Улусой не бих го изтърпяла и 5 минути!
Дъзост и Красасота си го гледайте вие!

Анонимен каза...

БТВ само първият сезон ли ще излъчат това лято?

Предоставено от Blogger.