Най-ексклузивните новини за 2013 година

Настоящата 2013 година е към своя край. Дните от месец декември с всеки изминал ден стават все по-малко, и по-малко. Приближаваме се към предстоящата 2014 година, която да се надяваме ще бъде по-богата на премиерни продукции, отколкото на повторения. Стига отклонения, време е за "Най-ексклузивните новини за 2013 година"!

1. Започна излъчването на "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum):
На 14 януари (понеделник) тази година, стартира най-гледаният турски сериал за 2013 г. у нас - "Огледален свят". Продукцията, в която главните роли са поверени на любимата Хазал Кая ("Ангел пазител", "Забраненият плод") и новото мъжко откритие Чаатай Улусой, първоначално се излъчваше от понеделник до четвъртък, в 21.00 часа, делейки prime-time-а на БТВ с "Времето лети". В момента по медията се въртят новите епизоди от 2 сезон, като съвсем скоро ще станем свидетели на дългоочакваната развръзка. 

2. "Призракът на Елена" (El Fantasma de Elena) направи своята премиера у нас:
Най-дългоочакваната латиноамериканска теленовела за 2012 г. "Призракът на Елена" започна излъчването си в България на 24 януари (четвъртък) в следобедния слот между 15.00 и 16.00 часа по БТВ. "Магическата" новела не се радваше на кой знае колко високи рейтинги, но въпреки това можеше да се похвали с постоянна и вярна аудитория. "Призракът на Елена" приключи на 18 юли (четвъртък) тази година, излъчвайки се повече от половин година в ефир.

3. ТВ7 започна излъчването на българската сага "Дървото на живота":
На 3 март (неделя) тази година, на връх честването на Освобождението на България от османска власт, по ТВ7 започна излъчването на българската историческа сага "Дървото на живота". Продукцията с участието на Койна Русева, Теодора Духовникова и Владимир Карамазов се излъчваше всяка неделна вечер от 21.00 часа, като тази есен проследихме епизодите от втория си сезон, под надслов "Яростта на унизените". 

4. Стартира новият "Стъклен дом" - "Фамилията":
На 7 април (неделя) тази година, бе даден старта на наследника на най-гледания български сериал "Стъклен дом" - "Фамилията". Криминалният трилър с участието на Стефан Данаилов, Яна Маринова и Десислава Бакърджиева се излъчваше всяка неделна вечер от 20.00 часа по БТВ. Преди седмици бе показан и финалът на втория сезон от "Фамилията", който бе по-драматичен и напрегнат от всеки друг епизод. Очаква се сериала да бъде подновен с трети сезон напролет. 

5. БТВ Лейди излъчи дългоочакваното повторение на "Жената в огледалото":
На 10 април (сряда) тази година, в ефира на дамската медия от семейството на bTV Media Group стартира дългоочакваното от феновете повторение на теленовелата с Паола Рей "Желаната в огледалото" (La Mujer en el Espejo). След като фейсбук страницата на БТВ Лейди бе отрупана с молби на зрителите за второ излъчване на хитовата новела на Телемундо, от телевизията пуснаха сериала, който приключи преди два месеца у нас. 

6. Започна първият индийски сериал на БТВ "Цветовете на любовта":
На 18 юли (петък) тази година, неочаквано за всички стартира най-хитовият индийски сериал в България "Цветовете на любовта" (Sapna Babul Ka... Bidaai). Многосерийната продукция се излъчва и до днес, с епизоди всеки делничен следобед от 15.00 часа. Наскоро "Цветовете на любовта" надхвърли 200 епизода в ефир, от общо 739-те. В драматичната история участват Сара Кан, Парул Чауан, Ангад Хасия и други.

7. "Първата дама" направи своята премиера в българския ефир:
На 29 юли (понеделник) тази година, започна един от най-дългоочакваните латиноамерикански сериали, който трябваше да започне през есента на 2012 година - "Първата дама". Колумбийската история с Кристиан Мейер се излъчваше само две седмици в ефира на НоваТВ (всеки делничен ден, от 15.00 часа), след което, поради нисък рейтинг се премести по Диема Фемили, където приключи наскоро.

8. НоваТВ започна излъчването на втория сезон на "X Factor":
На 9 септември (понеделник) тази година, бе даден старта на втория сезон на най-успешното музикално шоу по света и у нас "X Factor". Кастингите, тренировъчните лагери, къщите на съдиите и живите концерти са четирите етапа, през които минаха най-добрите. В петък, 20 ноември, ще бъде излъчен финалът на шоуто, в края на който ще стане ясен и неговия голям победител. 

9. Започна "Край или начало" по Диема Фемили:
На 13 септември (петък) по Диема Фемили започна излъчването на една от най-интересните и заплетени истории някога - това на "Край или начало" (Son). Дали защото стартира на фаталната дата "петък 13-ти" или не, рейтинг-данните на продукцията не бяха от най-добрите, въпреки сериозната PR реклама на сериала. Той приключи в средата на миналия месец, като все пак остави отпечатък в историята на Диема Фемили.

10. "VIP Brother 2013" - най-силният и гледан проект през изминалата есен:
На 15 септември (неделя) тази година, бе даден грандиозния старт на петия сезон на най-успешния риалити формат по света и у нас - "VIP Brother". Шоуто се излъчваше от понеделник до събота, с епизоди от 20.00 часа, като в челната петица попаднаха Станка Златева (1 място), Мариан Кюрпанов (2 място), Ваня Червенкова (3 място), Пламен Медаров (4 място) и Лияна (5 място). "VIP Brother 2013" приключи на 16 ноември (събота) тази година.

11. Ексклузивната премиера на "Бурята" (La Tempestad) по Диема Фемили:
На 4 ноември (понеделник) тази година, стартира може би най-неочаквания латиноамерикански сериал "Бурята". Сагата с Уилям Леви бе закупена и стартирана от Диема Фемили още по времето си на излъчване в Мексико, което я направи и най-ексклузивната за тази година. "Бурята" се излъчва и в момента, всеки делничен ден от 19.00 часа в ефира на най-гледаната кабелна телевизия. 

12. Обявен бе старта на най-дългоочакваната турска драма "Север-Юг":
На 23 ноември (събота) тази година, бе обявен старта на най-дългоочаквания турски сериал за 2013 г. у нас - "Север-Юг". Продукцията с участието на Къванч Татлъту и Буура Гюлсой ще започне излъчването си в България на 14 януари (вторник), от 20.00 часа, замествайки хита на годината "Огледален свят". "Север-Юг" ще се излъчва по БТВ, като към момента все още не е ясно и разписанието на сериала. 

Е, това беше за 2013 година! Видяхме най-ексклузивните новини за изминалата година, които неоспоримо станаха и най-големите хитове, за които всеки говори!

1 коментар:

Анонимен каза...

Лично за мен сериала"Край или начало" беше изключително интересен,може би защото го следях с много голямо внимание.Заради него даже пренебрегвах други сериали,които следях и ги гледах на следващият ден,когато бяха повторенията им.

Предоставено от Blogger.