"Закупени в България" (9): "Мълчаливите"

Вече два месеца СЕРИАЛИ в България продължава да ви информира подробно за закупените в България турски сериали, като това се случва
всяка сряда в рубриката "Закупени в България". През първата седмица на месец май ще имате възможността да научите за още една поредица, закупена у нас от българска телевизия преди време, след като вече осем поредни седмици ви информирахме за осем турски сериала, почти всички от които предстои да видим на екран. Днес ще се спрем на проект, чиито права за излъчване се държат отново от Nova Broadcastign Group, но вероятността да започне у нас е много малка. За закупуването на тази мелодрама в България се говори много отдавна, но сега за първи ще можете да научите с кои сериали върви в пакет, какъв успех постига в родината си, кога се очаква да започне и други любопитни подробности. Преди да започнем, нека си припомним за кои осем сериала дадохме информация, че са закупени у нас! В първия брой на "Закупени в България" ви съобщихме за "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), във втория - за "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), в третия - за "Тихата улица" (Huzur Sokagi), в четвъртия - за "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), в петия - за "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), в шестия - за "Къде е дъщеря ми" (Kizim Nerede), в седмия - за "Този живот е мой" (O Hayat Benim) и в осмия - за "Отново любов" (Ask Yeniden). Всеки един от тях, с изключение на шестия, ще започне в даден момент у нас, като всички те са доста очаквани - едни повече, други по-малко, но когато стартират, определено ще се радват на висок интерес. В деветия брой на рубриката ще разберете за още един закупен у нас сериал, който не е кой знае колко успешен в Турция, но в България определено се очаква, а и в него участват известни и харесвани актьори. Кой е той, кога и дали изобщо се очаква да започне, с кои сериали върви в пакет и какъв успех постига в Турция - разбирате сега!

Поредицата е с изключително интересна и обещаваща история, разказваща за приятелството... Започва в ефира на ShowTV още през 2012 г., като първоначално привлича огромен брой зрители пред екраните. Първият сезон е толкова успешен, че от медията подновяват лентата с втори, който обаче не постига желаните резултати. Продаден е и в други страни като Афганистан, Македония, Сърбия и Черна гора, където привлича доста голям интерес. Деветият закупен в България турски сериал е "Мълчаливите" (Suskunlar)! И този турски сериал е взет от Nova Broadcasting Group, която държи и правата над повечето обявени досега в изданията на "Закупени в България" сериали. Вероятността да стартира е много малка, но ако това се случи, то се очаква да се излъчва в ефира на Диема Фемили, която от години предлага премиерни турски поредици. С кои други сериали върви в пакет "Мълчаливите" (Suskunlar)? Nova Broadcasting Group закупува поредицата заедно със "1001 нощ" (Binbir Gece), който бива отново закупен и излъчен през есента на 2012 г. Тогава, закупувайки поредицата отново, Диема Фемили взимат и "Мълчаливите", който по това време вече е излъчил своя първи сезон в Турция. Освен с "1001 нощ" хитовата поредица върви в пакет и с още един сериал - "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim), който отдавна направи премиерата си в prime-time-a на Диема Фемили и бе повторен многократно. Вероятността "Мълчаливите" да започне у нас е много малка, но ако от Диема Фемили решат да го пуснат, то това може да се случи от 16.00 часа всяка събота и неделя, от 22.30 часа всеки делничен ден, или от 18.00 през делничните дни. Останалите часови слотове на медията са запълнени и скоро няма да бъдат свободни за започването на нови сериали. По НоваТВ лентата може да се завърти в 12.30 часа, където в момента се дават повторения. Феновете на сериала определено го очакват да започне в съвсем удобно за тях време, а дали това ще се случи, само времето ще покаже!

Нека видим какъв успех постига "Мълчаливите" в южната ни съседка Турция! Лентата стартира в ефира на ShowTV на 1 март 2012 г. (четвъртък), като се излъчва всеки четвъртък от 20.00 часа. Първият епизод на сериала отчита сравнително добри рейтинги - 5 място с 6.12%, победен от "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?) и "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). Вторият епизод, излъчен на 8 март, отчита малко по-ниски рейтинги - 5.69%, като попада на 6 място. Следващата серия е на 9 позиция с 5.28% зрителски интерес. Понижаването на резултатите на сериала продължава и през следващите седмици, като той дори излиза извън ТОП 10 и отчита ниски рейтинги, вариращи между 3.50 и 4.00% рейтинг. Финалът на първи сезон е излъчен в ефира на ShowTV на 21 юни 2012 г. (четвъртък), като последният епизод заема 5 място с 4.90% рейтинг. Вторият сезон започва през септември - на 6 септември, като отново се излъчва всеки четвъртък от 20.00 часа. Първият епизод от новия втори сезон заема 1 място с рейтинг от 4.64%, като побеждава сериалите "Лош път" (Kotu Yol) на KanalD и "Долината на вълците", тогава излъчващ се по ATV. Със следващия си епизод попада на 4 място с 3.78% рейтинг. Понижаването на резултатите на сериала продължава, като следващата седмица той вече е на 9 позиция с 3.02% рейтинг. На 11 ноември поредицата преминава в нов ден на излъчване - всяка неделя от 20.00 часа, но и там запазва ниските си рейтинги. Големият финал на "Мълчаливите" се излъчва на 2 декември 2012 г. (неделя), като последният епизод на сериала попада на 25 позиция с 2.14% рейтинг. Поредицата приключва с общо 2 излъчени сезона и 28 епизода. 

Това е историята на четири деца, които нямат друго в живота си на което да държат, освен един на друг. Четирима приятели. Четиримата повече от братя. Те мислеха, че с годините ще пораснат, но някои деца порастват за един ден. Обикновени, невинни, направили една грешка... и сбогували се с детството си! От този ден нататък си дали дума. Да мълчат. И се разпръснали в четирите страни на града. 
Но един от тях не удържал на думата си. Години по-късно една несправедливост ги събира отново, за да довършат започнатото...
Сега всеки един от тях е съвсем различен човек. Единият е черноок скитник, друг успял човек на закона, друг въобще не е пораснал, едно голямо сърцато дете, и четвъртият - първият нарушил дадената дума. 
Вихър се завихрил от четирите краища на града и като четири вятъра излязъл на общ път. Зад тях била една любов, която не може да бъде споделена, пред тях била възможността да поискат сметка и единственото оръжие, с което излизали от всяка война победители, е приятелството. 
Те с години мълчаха... Сега е време за говорене... (BG-MAMA). 

Главните роли в сериала са поверени на известни и обичани актьори и актриси като Мурат Йълдъръм ("Гордата Аси", "Голямата лъжа", "Любов и наказание"), Сарп Аккая ("Езел"), Гювен Акпънар, Туай Мерджан ("Изкушение"), Аслъ Енвер ("Мечтатели", Тайни"), Берк Хакман, Мехмет Йозгюр ("Чучулигата"), Пелин Акъл, Реха Йозджан, Елиф Атакан, Жале Айланч, Фърат Албайрам ("Милост"), Алиджан Юджесой и други. Сериала е продуциран от Тимур Савджъ и Tims productions. 

"Мълчаливите" е преведен в интернет-пространството с български субтитри.
_________________________________________________________________________________


Това беше всичко от деветото издание на новата ни рубрика "Закупени в България"! Очаквайте следващия десети брой от поредицата ни следващата сряда,  11  май, когато предстои да обявим още едно заглавие, закупено у нас, и ще разкрием всички подробности около него. Припомнете си всички предишни издания от "Закупени в България" бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

Любов под наем има ли надежда да бъде излъчен в България????

Предоставено от Blogger.