"Закупени в България" (7): "Този живот е мой"

Време е да представим седмия закупен в България турски сериал! Сряда е, което означава, че е време отново да се спрем на турските сериали,
закупени у нас и да ви съобщим за поредния такъв, който скоро се очаква да стартира у нас. Кой е той, от коя телевизия е закупен, с кои други поредици върви в пакет, кога се очаква да стартира и какъв успех в постигнал в Турция - всичко това ще научим заедно в следващите редове на брой №7 от любимата на мнозина от Вас наша нова пролетна рубрика "Закупени в България". Досега, след вече шест изминали и изключително успешни издания, стана ясно, че у нас са закупени "В очакване на слънцето" (Gunesin Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi), "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) и "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede?), като единствено последният няма шансове да стартира в родината ни. Сега е време да ви информираме подробно за друг закупен у нас турски сериал, който все още се излъчва в Турция и върви в пакет с два все още не излъчени други, като в южната ни съседка се радва на невероятно голям интерес вече три поредни сезона, разбивайки конкуренцията на парчета. Сериалът е драма и се излъчва по FOX, като е сред любимите на телевизионната аудитория в Турция. В него участват както познати, така и непознати на турската, а и българската публика актьори. В по-долните редове разбирате за коя мелодрама става на въпрос!

Поредица, разказваща една много различна история, в която любовта не липсва… Върти се в ефира на FOX още от началото на 2014 г., като с първите си епизоди веднага грабва зрителското внимание към себе си. Продадена в няколко страни, където се радва на небивал интерес и постига чудесни рейтинги. Това е сериалът "Този живот е мой" (O Hayat Benim), закупен от българска телевизия. Правата за излъчване на поредицата в България се държат от Nova Broadcasting Group, като и този сериал се очаква да тръгне в ефира на Диема Фемили в следващите месеци. "Този живот е мой" върви в пакет с два изключително харесвани в южната ни съседка сериали, но все още неизлъчени у нас, като за единия ще научите сега, а за другия - в следващия брой на "Закупени в България", който ще бъде посветен специално на него. Мелодрамата е закупена заедно със сериала "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) също на FOX, който започва в ефира на Диема Фемили от средата на идния месец май, като ще се излъчва всяка събота и неделя. Кога е възможно "Този живот е мой" да започне у нас? Хитовата сага най-вероятно ще се завърти в най-гледаното време на Диема Фемили - 22.30 часа, когато отдавна е ясно, че се предлагат само хитови и обичани от аудиторията турски поредици. Не е изключен и вариантът "Този живот е мой" да се завърти в програмата на НоваТВ, където единственото свободно място засега е 12.30 часа. Има вероятност обаче сериалът да бъде пуснат и през уикендите, било то в ранните часове или пък във вечерните, въпреки че той е подходящ по-скоро за prime-time, където определено ще събере по-голяма аудитория. Тепърва ще стане ясно в кой часови слот ще бъде пуснат, след като дойде и неговия ред да се излъчи в ефира!

Нека видим и какъв е успехът на сериала в южната ни съседка Турция, където продължава да се излъчва. Там той започва в началото на годината - на 16 февруари 2014 г. (неделя), като се излъчва всяка неделя първоначално от 19.45 часа, а по-късно от 20.00 часа. С първия си епизод, излъчен на гореопоменатата дата, сериалът попада на 22 място, отчитайки 2.47% рейтинг. С втория си епизод, излъчен на 22 февруари, поредицата значително покачва своите резултати и дори попада в ТОП 10, заемайки 8 място с 3.94% рейтинг, победена от "В очакване на слънцето" (3 място) и "Малката булка" (Kucuk Gelin), заела 2 място. Покачване в резултатите има и с третия епизод на сериала, като заема 6 позиция с 4.44% рейтинг. Епизод четири, който е показан на 9 март, извежда поредицата на челните места сред най-гледаните програми, като се класира на 3 място с 6.07% рейтинг. Тези високи рейтинги се запазват и през останалите седмици, като поредицата отчита средно между 4% или над 6% рейтинг-резултат всяка неделя вечер. Финалът на първи сезон е излъчен на 29 юни 2014 (неделя), като тогава лентата попада на 3 място с 4.04% рейтинг и е най-гледаният сериал за деня. Втори сезон стартира на 7 септември 2014 г. (неделя), като продължава да се излъчва всяка неделя от 20.00 часа, носещ огромен успех на телевизията си и отбелязвайки до 6-7%, а понякога дори и 8% рейтинг-резултат. "Този живот е мой" дори се изкачва на първата позиция и се превръща в най-гледания сериал всяка неделя и побеждава всеки нов конкурент, изправящ се срещу него. Финалът на втори сезон е показан на 28 юни 2015 г., като тогава сериалът заема 2 място с 4.19% рейтинг. Третият сезон, който в момента върви в Турция, започва на 20 септември 2015 г. (неделя), излъчвайки се след 20.15 часа. И през него поредицата продължава да показва отлични рейтинги, като в момента е един от най-гледаните сериали на FOX. Досега е показал 89 епизода, а тази неделя, 24 април ще бъде излъчен юбилейният епизод №90. Най-вероятно сериалът ще приключи през месец юни, но заради огромния си успех е възможно да има и четвърти сезон, който да започне през септември. Следете "Какво гледат в Турция", за да сте наясно с рейтингите на "Този живот е мой"!

Историята в сериала разказва за Мехмет Емир и Хасрет, които са лудо влюбени, но бащата на момчето се противопоставя на брака. История за изоставени деца, които след години търсят своите родили, но живота им се преобръща мигновено. Сега животът им няма да бъде същия... В сериала участие взимат Керемджем, Езги Асароолу ("Двама завинаги"), Джерен Морай ("Мечтатели"), Синан Албайрак ("Долината на вълците" (БТВ), "Памуковата принцеса"),  Оя Башар, Сюлейман Атанъсев, Джем Кълъч, Иджлял Айдън, Аху Сунгур ("Огледален свят", "Другите отчаяни съпруги"), Дидем Инселел, Озан Гюлер, Зеррин Сюмер, Неслихан Аджар, Джем Йозер и други. Сценаристи са Йекта Торун и Мелис Башар. Режисьор на сериала е Хамди Алкан. Сериалът не се превежда в интернет.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от седмото издание на новата ни рубрика "Закупени в България"! Очаквайте следващия осми брой от поредицата ни следващата сряда,  27 април, когато предстои да обявим още едно заглавие, закупено у нас, и ще разкрием всички подробности около него. Занапред ще можете да намирате всички издания от "Закупени в България" бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.