"Закупени в България" (8): "Отново любов"

Сряда, 27 април е, което означава само едно – време за новото издание на рубриката, която подробно представя закупените в България турски сериали,
а именно "Закупени в България"! Вече почти два месеца тя се публикува всяка сряда и представя пред вас – нашите читатели, турските сериали, които са закупени в България, а заедно с това научавате и телевизията, която ги е закупила, както и с кои други ленти са в пакет. Тази седмица ще разгледаме осмия закупен в България турски сериал, а той определено е доста хитов, харесван, очакван и с не по-малко интересна история от останалите сериали. Той е сериал на FOX, който повече от успешно се излъчва в Турция, където има голяма фен база. Досега, в изминалите издания на "Закупени в България", разбрахте кои турски сериали можем да очакваме скоро в ефира. Това са: "В очакване на слънцето" (Gunesin Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi), "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), "Къде е дъщеря ми" (Kizim Nerede) и "Този живот е мой" (O Hayat Benim). Сега предстои да ви съобщим в детайли за осмия сериал, закупен от българска телевизия, като неговият старт се очаква да се състои много скоро в българския ефир. Нека разберем кой е той, с кои други поредици върви в пакет, какъв успех в постигнал в Турция, кога се очаква да стартира и за какво се разказва в него, в следващите редове на броя!

Това е една романтична комедия, чиято история бързо грабва зрителските сърца. Започва в ефира на FOX още през 2015 г., като веднага се изстрелва сред най-гледаните поредици. Продадена в няколко страни – Полша, Словакия и Сърбия, където в момента върви. В Турция се излъчва втория сезон, който също събира огромна аудитория пред екраните. Закупеният у нас турски сериал, за който ви говорим, е "Отново любов" (Ask Yeniden). Правата и над тази турска поредица се държат от Nova Broadcasting Group, но Диема Фемили има по-големи шансове да я излъчи в ефира си, тъй като медията предлага най-хитовите турски сериали. "Отново любов" върви в пакет с два все още не излъчени у нас турски сериали, но предстоящи да започнат – "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), който се завърта от 15 май (събота) по Диема Фемили, и "Този живот е мой" (O Hayat Benim), като и двете поредици са на FOX. Кога да очакваме старта на "Отново любов" у нас? Поредицата се очаква да се завърти премиерно в ефира на малко по-късен етап, излъчвайки се в ефира на Диема Фемили. През делниците от 22.30 е първият вариант, като това ще е първата романтична комедия в този час, която със сигурност ще постигне успех. Друг вариант е да се завърти веднага след “Сезонът на черешите” – всяка събота и неделя от 16.00, предлагайки по два епизода. Третият вариант е да започне в prime-time-a на медията – от 20.00 или 21.30 часа, но и двата часови слота още дълго време ще бъдат заети от други поредици. Шанс да започне по НоваТВ също има, но той е почти нулев, тъй като единственото свободно място там, е 12.30 часа. Със сигурност обаче от Диема Фемили или пък НоваТВ, ще стартират сериала в часови слот, в който да бъде достъпен за зрителите, а и да привлече по-голяма аудитория.

Прехвърляме се към успеха на "Отново любов" в Турция, където все още се излъчва, показвайки своя втори сезон. Романтичната комедия стартира на 10 февруари (вторник) 2015 г. в ефира на FOX, като показва нови епизоди всяка вторник вечер от 20.00 часа. В първата си серия поредицата веднага се нарежда сред най-гледаните сериали, като заема 2 място с 5.90% рейтинг, победена единствено от "Част от мен" (Kaderemin Yazildigi Gun) на StarTV. Втората серия на поредицата, излъчена на 17 февруари, я отвежда директно на първото място с рекордните, забележете… 10.80% рейтинг! Третият епизод отново е на първа позиция, с малко по-ниски, но великолепни резултати – 9.56%. Успехът продължава и през месец март, когато, въпреки огромната конкуренция, сериалът побеждава всички програми с изключително висок рейтинг, вариращ между 8.50 и 9%. Единствено "Survivor" успява да се опълчи на сериала, превърнал се още с първата си серия в тотален хит и рейтингоразбирач, отнемайки му първото място. Последният за първи сезон 19-ти епизод на романтичната комедия е излъчен на 16 юни 2015 г. (вторник), като той отчита 6.55% рейтинг и се класира на 2 място. Втори сезон, излъчващ се и в момента в южната ни съседка, започва на 15 септември 2015 г. (вторник), като запазва както деня си на излъчване, така и часа си. С първия епизод от втори сезон сериалът попада на 2 място с 5.72% рейтинг. Вторият заема същата позиция, но с леко понижение в рейтингите – 5.58%, като е победен от новата криминална сага "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), която тогава е излъчила първия си епизод. Високият интерес към "Отново любов" обаче се запазва, въпреки новопоявилата се конкуренция и поредицата, макар и вече сбогувала се с първото място, заема отлични позиции и отчита отлични рейтинги от 5 до 6%. През месец февруари интересът към сериала на FOX леко се понижава, но рейтингите остават напълно задоволителни. В момента "Отново любов" трудно намира място в ТОП 10, като най-вероятно през юни ще покаже своя финален епизод. Следете рейтингите на хитовия сериал в изданията на "Какво гледат в Турция?"!

"Отново любов" има изключително интересна, необикновена и вълнуваща история. Сериалът разказва за няколко любови. Зейнеб Ташкън заминава от Турция за Америка, следвайки своя любим Ертан. Разочарована от него и от живота в САЩ, тя се завръща обратно у дома, заедно с 10-месечно бебе на ръце.
Фатих Шекерчъзаде, който също пребивава известно време в Америка, завършва образованието си там и дори има време да преживее любовна връзка и раздяла. И той е разочарован от живота си в страната на янките, затова поема обратния път към родината. Фатих и Зейнеб се срещат и съдбите им се преплитат. За първи път се виждат в кафене, където Зейнеб сервира, а Фатих предлага брак на любимата си Съмър, но тя му отказва. След това се оказват заедно на борда на полет от САЩ към Турция, с който се прибират у дома. Тогава за първи път се заговарят.
Първоначално се карат, защото тя пада върху коленето му при турболентност, но в последствие и двамата се успокояват и Зейнеб сяда на седалката до Фатих, който успокоява момченцето, докато тя спи. След като се събужда, Зейнеб признава на спътника си, че е самотна майка.
Когато кацат Фатих догонва Зейнеб на летището и предлага да се оженят, за да се отърве той от досадната си богата годеница, избрана от още по-заможното му семейство за негова жена. Зейнеб приема, но при условие че той представи пред родителите си детето за свое. Фатих се съгласява. Това е повратният момент в живота на двамата, които в последствие се влюбват и преживяват отново любовта.

В сериала участие вземат известни турски актьори и актриси, сред които Йозге Йозпиринчи ("Мечтатели", "Ангели пазители", "Момичето с червения шал") - Зейнеб, Буура Гюлсой ("Незбравима", "Пепел от рози", "Север-Юг") - Фатих, Тамер Левент - Шевкет, Тюлин Орал - Гюлсум, Лале Башар - Мукадес, Нилай Дениз - Селин, Джан Сипахи - Орхан, Назли Тосуноолу ("Опасни улици") - Ядигяр, Есин Гюлдооду - Айфер, Орхан Алкая ("Времето лети") - Фехми, Сема Кечик ("Великолепният век") - Мерием и други. Сценарист и режисьор е Ерсой Гюлер. Продуценти са Surec Film.

A ето какво споделя един от членовете на блога, следящ поредицата в интернет: 
"Отново любов" (Ask Yeniden) е сериалът, който също ме докосна адски много! Романтичната комедия, която започна в ефира на FOX през февруари т. г. и продължава и до момента излъчването на епизоди от втория си сезон, също много ме впечатли и докосна! Необикновената история на Зейнеб и Фатих, които се срещнаха за първи път в самолета, с който се връщаха в Турция след неосъществените си мечти в САЩ, ме трогна истински и успя да се превърне в една от любимите ми! Именно чрез този сериал успях да преоткрия играта и таланта на великолепните Йозге Йозпиринчи и Буура Гюлсой, за които също нямах добро мнение допреди това. Е, сега те вече са едни от любимците ми! Историята в "Отново любов" е необикновена и много различна от всички останали, които бях гледал досега. Но освен с това, този проект ме спечели и със семейната топлина и уют, която излъчваше отвсякъде. Моментално се влюбих във всички герои в сериала, включително и в отрицателните, като в един момент дори ми се искаше всичко това е да е истина и аз да съм част от нея - сред тези хора, на тези места, в тези незабравими моменти. Любовта между Зейнеб и Фатих започна с една игра, превърнала се постепенно в истина. Истина, от която те не можеха да избягат, дори понякога да искаха. Всички останали герои също ме впечатлиха много! Това, с което "Отново любов" е много над повечето останали сериали, е, че всеки един герой е от значение за развоя на събитията, че всеки е важен и че без никого сериалът не би бил същият. През изминалата година не спрях да се смея на нелепиците, с които се сблъскваха във всеки епизод главните герои, както и на щуротиите, които измисляше Дерин Шевкет, на комичните ситуации, в които попадаха Ядигяр и Айфер, на приказливата и изключително сладка Фадик, както и на припаданията и крясъците на Мукаддес. Това е една история, в която аз се потапях още по-надълбоко и по-надълбоко с всеки следващ епизод. Гледайки я, аз се отпусках и релаксирах, чувствах се зареден с положителна емоция след това. "Отново любов" е един от много малкото сериали, които притежават една странна и необяснима класа, която си личи дори само от трейлърите към сериите му и която ти показва, че няма да съжаляваш, ако го гледаш. Музикалните теми в поредицата също много ме впечатлиха. За щастие, повечето от телевизионните зрители в Турция са на моето мнение и вече два сезона изпращат "Отново любов" всяка вторник вечер на първите места по гледаемост с непоклатими резултати, което означава само едно - излъчването на сериала продължава с пълна сила! Сега, замисляйки и спомняйки си, не мога да определя кой момент от сериала ми е любим, тъй като всички по някакъв начин са ме впечатлявали и докосвали, разсмивали или разстройвали. Епизодите, които може би ме впечатлиха повече от останалите, бяха 28 и 29! Първият от тях бе може би най-драматичният и тъжният от началото на сериала досега, в него животът на Зейнеб бе в сериозна опасност, а останалите нямаше как да ѝ помогнат. Спасението дойде от неочаквания човек в неочаквания момент - бившият ѝ приятел Ертан донесе противоотровата, която спаси главната героиня. След това, в 29 епизод, всичко отново си дойде на мястото - всички бяха щастливи, станахме свидетели на тройна сватба между Зейнеб и Фатих, Селин и Орхан и Мерием и Шевкет и... естествено, на дългоочакваното появяване на Шахзимент! Етикетът, под който вървеше тази серия в социалните мрежи, бе "#isteaskyeniden" (в превод от турски: "Това е "Отново любов"!"), като той също ме впечатли и за пореден път ме убеди, че това е моят сериал! Силно ме трогна и финалната сцена от 31 епизод, в която правещите се на скарани Фатих и Зейнеб не можеха да подтиснат силната любов, която изпитват един към друг, и силно се прегърнаха и целунаха на фона на изключителна музика! И тук идва ред да благодаря отново на Bambitoo от Vbox7, заради чийто труд, както и този на Dolya27, Mimona, Gawina и Дъга, имам възможността да гледам невероятния "Отново любов", който също препоръчвам на всички Ви!

"Отново любов" се превежда в интернет в български субтитри.

6 коментара:

Анонимен каза...

Искаме "Без бандити светът е невъзможен" от 20.00 по БТВ!!!

Анонимен каза...

Има ли шанс да се излъчи в България "Любов под наем"?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Много възможно е този сериал да бъде закупен в България заради огромния успех, който постига вече цял телевизионен сезон в родината си Турция. Към момента обаче, в близката една година, това няма да се случи, тъй като има други доста хитови заглавия, чакащи отдавна на опашката за излъчване в българския ефир.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Скоро ще разберете! ;)
Леки и успешни дни! :)

Unknown каза...

Здравейте.
Закупен ли е сериала Запомни любима с Берен Саад и ще се излъчва ли?
Предварително благодаря и успехи.

Анонимен каза...

Здравейте,
аз съм 1 и благодаря за отговора. Все пак не смятам, че е изключено да го излъчат скоро, защото нови сериали като "Твоят мой живот" и "Част от мен" изпревариха доста хитови заглавия, които отдавна чакат на опашката за излъчване в българския ефир.

Анонимен каза...

*изпревариха с излъчването си

Предоставено от Blogger.