"Закупени в България" (4): "Имам да ти кажа една тайна"

Отново е сряда и отново предстои да ви информираме за закупен у нас турски сериал единствено в нашата рубрика "Закупени в
България"! В четвъртия ѝ брой сме избрали да съобщим за сериал, който в южната ни съседка не постигна кой знае колко голям успех, но пък е закупен у нас в пакет с други две хитови продукции. Досега, през изминалите седмици в сряда, научихте за три от закупените в България продукции - "В очакване на слънцето", закупен от БТВ; "Никога няма да се откажа", закупен от БТВ; и "Тихата улица", от Диема Фемили. Днес продължаваме с четвъртия брой на "Закупени в България" и четвъртият сериал, който скоро ще гледаме в българския ефир! Макар и не чак толкова популярен, а и провалил се в южната ни съседка, той има своите фенове, както и познат актьорски състав. Като по традиция предстои да разберете и от коя телевизия е закупен сериалът, както и кога се очаква неговото започване. За коя поредица Ви говорим, какъв е нейният успех в родината ѝ и кога може да стартира у нас, научавате от по-долните редове!

В четвъртия брой на "Закупени в България" избрахме сериал, който започва в Турция месец след началото на пролетния телевизионен сезон, излъчвайки се в prime-time. Той е закупен в България с две други поредици, като едната от тях вече се излъчи у нас, при това с огромен зрителски интерес! В Турция се е излъчвал всеки петък, а след това и в неделя, борейки се срещу не голяма конкуренция. Това е "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim) на телевизия FOX! Хитовата лента е закупена от Nova Broadcastig Group, но по-голяма вероятност има да се завърти в ефира на Диема Фемили. Тя върви в пакет с две доста хитови мелодрами, едната от които е "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), излъчила се вече в ефира на Диема Фемили през изминалата година. Другата обаче засега ще запазим в тайна, тъй като за нея ще научите в някой от следващите броеве на "Закупени в България"... Кога да очакваме "Имам да ти кажа една тайна" да стартира в родния ефир? И тук има няколко варианта това да се случи - в ефира на НоваТВ, излъчвайки се всеки делничен ден от 12.30 часа; в ефира на Диема Фемили, която все по-рядко пуска премиерни турски сериали, като там е най-възможно поредицата да се завърти в делниците, излъчвайки се между 18.00 и 19.00 часа, както и в най-гледаното време на медията, запазено за хитови продукции от Турция - 22.30 часа. Друг вариант е сериалът да започне през уикендите, въртейки се от 16.00 часа и предлагайки по два премиерни епизоди. Не изключваме възможността и Диема Фемили да пусне сериала в ранните делнични часове - било то от 14.00 часа, където отскоро се въртят предимно теленовели, или пък от 15.00 часа, където също турски сериал би могъл да привлече зрителския интерес. Като цяло проектът е младежки и е по-подходящ за летния сезон, когато е по-вероятно да го видим у нас. 

Преминаваме към една интересна част от рубриката ни - успехът на "Имам да ти кажа една тайна" в родината му Турция! Там лентата прави своята премиера на 5 юли 2013 г. (петък), излъчвайки се всеки петък в ефира на FOX, като с първия си епизод не отчита брилянтни, но задоволителни за летния сезон рейтинги - 5 място с 2.49% рейтинг. Със следващия си епизод на 12 юли поредицата пада с една позиция по-надолу, но пък увеличава гледаемостта си - 6 място, 2.93% рейтинг. Третият епизод на сериала го отвежда на трето място с 3.87% рейтинг, с наистина едно добро покачване. Следващият му епизод го класира на 4 място с 3.52% рейтинг. В първия петък на месец август - 2 август, сериалът се изкачва на 1 място и отчита 3.74% рейтинг, с което носи огромен успех на все по-набиращата сила FOX. Със следващите си серии лентата продължава да показва плаващи резултати - ту е на по-ниски позиции, ту е на по-високи, като с това постоянно мени и своите рейтинги в проценти. С епизода си на 23 август мелодрамата отчита доста добри и напълно задоволителни за лятото резултати, заемайки 1 място с 4.34% рейтинг. Следващият епизод пък отчита 5.57% рейтинг, което е един отличен резултат не само за лятото, но и за основния телевизионен сезон. През септември обаче рейтингите на сериала се понижават леко, тъй като на хоризонта вече има доста силни конкуренти - "Кварталът на богатите" (MedCezir), "Татар Рамазан" (Tatar Ramazan), новият сериал "Тайни" (Kayip) и други. Така от FOX местят "Имам да ти кажа една тайна" в неделя, когато първоначално влиза в ТОП 10, но по-късно рейтингите му доста се понижават. Финалният епизод на сериала е показан на 2 февруари в ефира на FOX, като той попада на 12 място с 3.34% рейтинг. Така "Имам да ти кажа една тайна" приключва с общо 29 епизода.



Поредицата има обещаваща и необикновена история, приковала с лекота зрителите пред екрана. Разказва се за живота на група младежи, които са принудени да се борят с перипетиите на живота и да преодолеят ударите, поднесени им от съдбата. В "Имам да ти кажа една тайна" участие вземат както популярни, така и не чак толкова известни актьори, сред които Мурат Хан ("Изоставено сърце", "Цената на живота", "Опасна красота"), Есра Ронабар ("Истанбулска приказка", "Памуковата принцеса"), Екин Коч, Демет Йоздемир ("С Русия в сърцето"), Дениз Йозерман, Дженгиз Тангьор, Бурак Джан, Бора Дженгиз, Дила Данъшман, Ипек Бааръаджък, Берк Джанкат, Метахан Сезер, Дилшад Шимшек, Ерджу Туран, Илкер Амурабен, Мерт Аскер, Зейнеп Алтънер, Сюмейра Коч, Мелих Джан, Серхат Йозджан и други. Режисьор е Фелиз Пакман.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от четвъртото издание на новата ни рубрика "Закупени в България"! Хареса ли Ви и ще следите ли "Имам да ти кажа една тайна", когато започне? Очаквайте следващия пети брой от поредицата ни следващата сряда, 6 април, когато предстои да обявим още едно заглавие, закупено у нас, и ще разкрием всички подробности около него. Занапред ще можете да намирате всички издания от "Закупени в България" бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.