"Турция представя..." (42): още нови сериали по KanalD и FOX

Здравейте, приятели! Вторник е, 3 май, и продължава една от най-успешните и четени рубрики на СЕРИАЛИ в България
- "Турция представя...", в която представяме всеки един нов проект в южната ни съседка до най-малките подробности - за какво се разказва в него, кои актьори вземат участие, кои са неговите сценаристи, режисьори и продуценти, от коя продуцентска компания се създава и още много други. Макар телевизионният сезон в южната ни съседка да приключва само след месец, телевизиите не спират да обявяват нови и нови заглавия, чиито стартове предстоят. Сред тях са KanalD и FOX, които представиха новите си проекти, съответно "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) и "Сърцето ми изгаря в пламъци" (Kalbim Yangin Yeri)! Преди да преминем към тяхното представяне, нека обобщим накратко какво се случи с тези две телевизии през изминалата пролет! В началото на февруари KanalD започна излъчването на новата мелодрама "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) всеки вторник, която още с първия си епизод постигна изключителни рейтинги, а след това дори ги повиши и така неведнъж се превърна в най-гледания проект на медията. Месец по-късно, в средата на март, пък даде началото на комедията "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) всяка събота, която също отчита отлични рейтинги и дори е най-гледаният сериал в деня си! Освен това телевизията продължи позиционирането на другите си три хита - "Пойраз Карайел", "Долината на вълците" и "Опасни улици" и така вече неведнъж се превръща в най-гледаната в Турция! Не можем да кажем същото обаче за FOX, при която положението става все по-критично с всяка изминала седмица... В началото на февруари медията започна излъчването на комедията "Двойно щастие" (Cifte Saadet) всяка събота, която обаче така и не успя да се наложи сред зрителите и приключи едва преди седмица с едва 11 епизода. В началото на април пък телевизията стартира друга романтична комедия - "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever) всеки понеделник, която вече месец не успява да постигне желаните високи рейтинги и отчита провал след провал. Уви, другите проекти на канала, които допреди време ѝ носеха високи рейтинги и бяха истински хитове и рейтингоразбивачи - "Отново любов", "Гордиев възел" и "Черна роза", понижиха значително своите рейтинги, а някои дори се провалиха. Единствено "Този живот е мой" не помръдва и продължава да постига отлични рейтинги, но не достатъчни, за да бъде отново FOX най-гледаната телевизия в южната ни съседка, както през миналия телевизионен сезон.... Нека се спрем на двата нови проекта на двете медии!

"Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - KanalD:
Това е петият нов сериал на телевизията от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г. след есенните "Морска история" (Bir Deniz Hikayesi) и "Живот, пълен с чудеса" (Hayat Mucizelere Gebe) и пролетните "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) и "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam). Поредицата е изключително обещаваща, дори само заради актьорския си състав - главните роли в нея ще бъдат изиграни от популярните млади надежди на турското кино Ханде Доандемир, станала истинска звезда след участието си в тийн-хита "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), и Серкан Чайоулу, превърнал се в истинска сензация след ролята си на Аяз в тоталния хит "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi)! Останалите персонажи в проекта са поверени на Берк Хакман, Зейнеп Еронат (Бедар от "Завръщане", Фатма от "Момичето с червения шал"), Зафер Алгьоз, Йонджа Евджимик ("Цената на славата"), Сади Джелил, участвал за последно в "Черна кутия" (Kara Kutu), Дениз Барут ("Сезони на любовта"), Седа Тюркмен (Фахрие от "Двете лица на Истанбул") и други. Тя ще бъде продуцирана от все още малко известната в Турция компания Lucky Red Film&TV. Продуцент е Шебнем Ашкън, сценаристи са Екин Аталар и Гьокхан Хорзум, а режисьор е Хакан Киркавич, по-известен като "Кетче". По-последна информация историята в "Любовта на живота ми" е вдъхновена от една от най-успешните поредици филми през последните години в жанра "романтична комедия" - американската "Дневникът на Бриджит Джоунс". И все пак - в новия сериал се разказва за младата Гьокче (Ханде Доандемир), работеща в престижната и прогресираща компания "237". Всички нейни колежки лека по лека се задомяват, намират своите половинки и дори се омъжват, но единствено Гьокче все още не е открила любовта на живота си и така, виждайки щастливите си приятелки, тя се депресира и комплексира. Нейният колега Каан (Берк Хакман) изпитва симпатии към нея, но няма смелост да ги разкрие. Същевременно с това Гьокче изпитва симпатии към своя шеф Демир (Серкан Чайоулу), когото описва като "мечтата на всяка жена", но тя също като своя обожател не може да ги изкара наяве. В какви приключения ще попаднат заедно тримата, както и всички останали герои, предстои да разберем съвсем скоро в новата романтична комедия на KanalD "Любовта на живота ми" (Hayatimin Askim), която вероятно започва този месец и ще продължи излъчването си през целия летен сезон. Вижте първия фрагман към сериала от тук, а втория - от тук!

"Сърцето ми изгаря в пламъци" (Kalbim Yangin Yeri) - FOX:
Това е четвъртият нов сериал на телевизията от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г., след като от началото на настоящата година досега стартира драмата "Гордиев възел" (Kordugum) и комедиите "Двойно щастие" (Cifte Saadet) и "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever). Той направи премиерата си едва преди дни - на 30 април (събота), излъчвайки се всяка съботна вечер. С пилотната си серия не успя да привлече зрителския интерес, но тепърва ще има шансове да го направи. Жанрът на поредицата е "драма", като изключително важен фактор за нейния бъдещ успех е това, че е продуцирана от компания Avsar Film, създала досега едни от най-успешните драматични поредици в южната ни съседка, сред които феномените "Черна роза" (Karagul) и "Сезони на любовта" (Lale Devri)! Главните роли в новия проект са поверени изцяло на млади и любими турски актьори - Ханде Сорал ("Малки жени" и "Чучулигата"), снимала се за последно в хита на ShowTV от миналия сезон "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), Каан Йълдъръм ("Тайни"), участвал през изминалото лято в обичания "В името на щастието" (Adi Mutluluk), Едже Чешмиоулу ("Перла", "Семеен сарай" и "Времето лети"), взела главна роля в миналогодишния летен проект "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu), и по-малко познатия Оуз Пече. Режисьор на продукцията е Ейлем Коза. В историята на "Сърцето ми изгаря в пламъци" се разказва за две сестри, влюбени в един и същи мъж. На времето Лейля (Ханде Сорал) е имала връзка с Волкан (Каан Йълдъръм), двамата са се обичали силно, но заради редица обстоятелства се разделят и то огорчени от взаимоотношенията си. Лейля е толкова афектирана, че дори заминава за чужбина. Години по-късно тя се завръща в Турция заради сватбата на сестра си Севда (Едже Чешмиоулу), като е шокирана да научи, че нейният бъдещ зет всъщност е нейната предишна любов - Волкан, към който очевидно все още изпитва чувства! За да не огорчи сестра си, Лейля не ѝ разказва за предишните си отношения с Волкан, и решава веднага след сватбата да замине отново. Този път обаче самият Волкан не ѝ позволява и заявява на Севда, че иска развод. Същевременно обаче приятелят от детството на Лейля - Мехмет (Оуз Пече), ѝ предлага брак, което още повече обърква нещата. Любопитно е, че отношенията между младите са от изключително значение за техните семейства и техните родители, които превръщат децата си в марионетки, управлявани от тях, подвластни на чувствата си, с една единствена цел - отмъщение. Как ще се развият събитията в "Сърцето ми изгаря в пламъци" и какви тайни предстои да бъдат разкрити, предстои да разбираме заедно всяка съботна вечер след 20.15 часа по FOX. Трейлърът към втория епизод на сериала, който предстои да се излъчи тази събота, 7 май, можете да видите от тук!

Освен "Любовта на живота ми", KanalD продължава излъчванията на "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) всеки вторник, "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) всяка сряда, "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) всеки четвъртък, "Опасни улици" (Arka Sokaklar) всеки петък и "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) всяка събота до края на телевизионния сезон. Почти е сигурно, че всички те ще покажат своите сезонни финали през юни и ще се завърнат с нови през септември или октомври.
Освен "Сърцето ми изгаря в пламъци", FOX продължава излъчванията на "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever) всеки понеделник, "Отново любов" (Ask Yeniden) всеки вторник, "Гордиев възел" (Kordugum) всеки четвъртък, "Черна роза" (Karagul) всеки петък и "Този живот е мой" (O Hayat Benim) всяка неделя. Почти е сигурно, че всички те ще покажат своите окончателни финали през юни месец, като има малка вероятност последният да бъде подновен наесен с нов четвърти сезон.
_________________________________________________________________________________

Mожете да си припомните предишните броеве от поредицата "Турция представя..." чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

Sprete da publikuvate sus zadna data,oburkvame se veche ...

Предоставено от Blogger.