"Закупени в България" (5): "Черни пари и любов"

Започва петото издание на "Закупени в България"! В него предстои да разберете кой е петият закупен у нас сериал в пълни подробности:
от кой телевизионен канал, с кои други поредици в пакет, с какъв успех е бил в родината си Турция и в кой часови слот се очаква да се излъчи. През изминалия месец, откакто е стартирала новата рубрика на СЕРИАЛИ в България, съобщихме за четири закупени у нас сериала - "В очакване на слънцето" (Gunesin Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi) и "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim)! Предстои петият брой на рубриката, в който ще научите за още един закупен в България сериал, който не само, че е доста хитов, но е и изключително харесван от аудиторията, а и в него се включват доста популярни лица от турското кино. През цялото време се излъчва в ефира на ATV, където се бори срещу силна конкуренция, която в началото побеждава, но по-късно не успява да се справи с нея! Сериалът се излъчи вече в няколко страни, където постигна изключителен успех, а сега и феновете му в България го очакват с огромно нетърпение! Време е да научим кой е той и кога можем да очакваме да стартира в българския ефир!

Криминална поредица, известни актьори, доста успешен и гледан първи сезон, обещаваща история, един от най-интересните сериали с необикновена история, показва два сезона… Това е краткото описание на новата мелодрама, която скоро предстои да гледаме у нас! Стартира в Турция през пролетния телевизионен сезон на 2014 г., като се излъчва всяка сряда. У нас е закупен в пакет с две други поредици, за които вече ви информирахме, а едната от тях дори стартира у нас. Става дума за "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), който е закупен в България! Правата над хитовата турска поредица се държат от Nova Broadcasting Group, но сериалът може би ще се завърти в ефира на Диема Фемили, по която в най-гледаното време се предлагат успешни турски сериали. "Черни пари и любов" върви в пакет с два сериала - "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), който миналата година направи премиерата си у нас в ефира на медията, и "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim), за който в миналото издание на "Закупени в България" научихте, че е закупен в България. "Черни пари и любов" е главният сериал, който е бил закупен в този пакет, а с него заедно вървят още и гореизброените две продукции. Кога се очаква "Черни пари и любов" да започне в България? Както винаги и тук възможностите са няколко: в ефира на НоваТВ е напълно възможно да стартира единствено в следобедните часове, където в момента се предлагат сериали, но там поредицата може да започне в 12.30 часа, тъй като останалите поредици, които се излъчват, не се очаква да приключат скоро. В ефира на Диема Фемили обаче възможностите са много повече - например от 18.00 часа през делничните дни, когато се предлагат повторения; от 16.00 часа през уикендите, когато също се излъчват предимно повторения на турски сериали. Най-възможният вариант обаче е лентата да започне в 22.30 часа - най-гледаното време на Диема Фемили, запазено за хитови турски премиери. В момента там се излъчва "Войната на розите" (Gullerin Savasi), като "Черни пари и любов" може да започне след нейното приключване в края на годината!

Нека се спрем и на успеха на "Черни пари и любов" в Турция, за да разберем какви рейтинги е постигнал той там! Сериалът стартира в ефира на ATV на 12 март 2014 г. (сряда), като се излъчва всяка сряда от 20.00 часа. Първият му епизод съвсем очаквано постига високи рейтинги и заема 4 място с 5.34% рейтинг, победен от три други изключително хитови поредици - "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), "Прости ми" (Beni Affet) и "Дикмен в Анкара" (Ankaranin Dikmeni). Вторият му епизод, излъчен на 19 март, обаче го извежда с една позиция по-нагоре, т.е. на 3 място, като постига 6.20% рейтинг. Покачването в интереса към мелодрамата продължава и следващата седмица, когато с третия си епизод попада вече на 2 място с 6.58% рейтинг, победена единствено от историческия хит "Великолепният век". Успехът на поредицата продължава и през месец април, когато тя се задържа за постоянно на трето място, отчитайки около 6% рейтинг. Финалът на първи сезон на криминалния сериал е показан на 18 юни 2014 г. (сряда), като той попада на 3 място с 4.90% рейтинг-резултат. Първият сезон приключва с общо 13 епизода. Втори сезон се завърта в ефира на ATV на 3 септември, като отново се излъчва всяка сряда и тогава първата серия на новия сезон класира сериала на 3 място с 3.29% рейтинг, победен от "Красивата селянка" (Guzel Koylu) на StarTV. Конкуренцията става все по-силна за сериала, като на 22 октомври той отчита най-ниските си рейтинги до този момент - 7 място с 4.12% рейтинг. Понижението на резултатите продължава да е факт и в следващите седмици, но от ATV не се отказват и продължават излъчването на поредицата в най-гледаното си време. Големият финал на "Черни пари и любов" е показан през лятото - на 15 юли 2015 г. (сряда), като последният епизод заема 7 място с 2.21% рейтинг. Сериалът приключва с общо 54 епизода и два пълни сезона.

Ето за какво се разквазва в сериала: Йомер е полицейски капитан в Отдела за борба с организираната престъпност в полицията на Ван. Има дълга и щастлива връзка със своята годеница Сибел. След смъртта ѝ обаче е подложен на редица мъчения. Тялото ѝ е открито в колата на богат и влиятелен мъж. Това разбива илюзиите на Йомер, че е бил щастливо обвързан. Въпреки шока от смъртта ѝ и изневярата, която разкрива, той е твърдо решен да разбере какво се е случило. И да докаже на всички, че тя нито му е изневерявала, нито се е самоубила. Елиф е изгряващ дизайнер на бижута в Рим. За да отпразнува своя рожден ден, се прибира в Истанбул при семейството си. Тя е средната от трите дъщери на Ахмет и Зеррин. Тогава всичко се проваля и ѝ се налага да остане там за дълго.Тялото на баща ѝ Ахмет е намерено до това на годеницата на Йомер. Траурът още не е отминал, когато животът на Елиф е заплашен от опасни мъже. Оказва се, че баща ѝ е откраднал диаманти, за да изплати дълговете си, за които семейството му дори и не подозира. Диамантите обаче са откраднати, а дълговете остават неплатени. Сестрата на Елиф попада в ръцете на лошите. За спасението ѝ е необходимо семейството да върне дълга. Тя открива, че баща ѝ е бил част от мафията и се заравя дълбоко в неговите мръсни дела.
Йомер сключва сделка с държавата - откраднатите диаманти срещу хората, убили годеницата му.
Пътищата на Йомер и Елиф ще се пресекат, за да обединят сили в разкриването на мистерията около убийството на техните близки. Ще разберат, че в този живот не могат да имат доверие на никого друг, освен на самите себе си. Малкото, което знаят за убийците, е, че са ръководени от човек, който дълги години Елиф e наричала "чичо" - влиятелният Тайяр Дюндар. Той знае всички техни тайни и винаги е една крачка пред тях. В преследването на убийците на най-близките им хора и диамантите те ще открият и любовта! Двама души, идващи от два различни свята и обединени от болката и решителността си. Колкото и да искат да избягат един от друг, толкова повече съдбата ще ги свързва…

Аз, администраторът на СЕРИАЛИ в България, като изгледал "Черни пари и любов" в интернет със субтитри, мога смело да заявя, че това е най-интересният и вълнуващ сериал, който съм гледал - изпипан до съвършенство, с извънпланетарна актьорска игра, много психологизъм, страхотно заснет, последователен в събитията, изключително динамичен и напрегнат през цялото време... Мога да изразя още много суперлативи за този сериал, но пак няма да са достатъчни. 

Главните роли в хитовата поредица са поверени на популярни и обичани актьори, което прави поредицата още по-обещаваща! В нея ще видим Туба Бююкюстюн ("Под липите", "Гордата Аси" и "Огнено сърце") в ролята на Елиф, Енгин Акюрек ("Брак с чужденец" и "Пепел от рози") в ролята на Йомер, Еркан Джан ("Златната клетка" и "Край или начало") в ролята на Тайяр, Бурак Тамдоан в ролята на Хюсеин, Сайгън Сойсал ("Момичето с червения шал") в ролята на Фатих/Метин, Небахат Чехре ("Късчета живот", "Забраненият плод", "Великолепният век" и "Изкушение") в ролята на майката на Елиф - Зеррин, която участва само в първи сезон на сериала, Гюлер Йоктен ("Листопад") в ролята на Елван, Йойкю Карайел ("Север-Юг") в ролята на Ипек, Хазал Тюресан в ролята на Аслъ, Бедиа Енер ("Листопад") в ролята на Фатма, Дениз Барут в ролята на Пънар и още куп други обичани актьори. 

Всички, които искат да гледат "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) могат да намерят сериала преведен с български сутитри както във Vbox7, така и в YouTube! 
_____________________________________________________________________________


Това беше всичко от петото издание на новата ни рубрика "Закупени в България"! Хареса ли Ви и ще следите ли "Черни пари и любов", когато започне? Очаквайте следващия шести брой от поредицата ни следващата сряда, 13 април, когато предстои да обявим още едно заглавие, закупено у нас, и ще разкрием всички подробности около него. Занапред ще можете да намирате всички издания от "Закупени в България" бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук

8 коментара:

Анонимен каза...

А ще се излъчи ли "Без бандити светът е невъзможен", пак на АТВ?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Сериалът е най-големият хит този телевизионен сезон в Турция и нищо чудно в скоро време някоя българска телевизия да прояви интерес към него и да го закупи. Това обаче, на този етап, все още не се е случило.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Филмът е прекрасен!

Анонимен каза...

Струва ли си да се гледа?

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Извънземен и извънпланетарен, бихме казали ние! :)
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Не само че си струва - задължително е да се гледа от зрителите, които искат да видят нещо различно, динамично, изключителено добре направено и общо казано - най-доброто!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласна с всички мнения. Вълнуващ, Туба и Енгин са блестящи. Любовната история е прекрасна. Гледах го вече 3 пъти. Изключително добре направен сериал. Мога да изреждам до утре. Medcezir, Kara sevda y Kara para ask са ми най-любимите турски продукции и съм изключително впечатлена от професионализма както на актьорите, така и на екипа. Заслужава си да се гледа и ще ви хареса.

Unknown каза...

na men puk mi e gore-dolu...Ne moje da s sravni s 4erna liubov,naprimer

Unknown каза...

Здравейте.
Аз също изгледах сериала. Различен е от класическите турски сериали (шалвари, къна и недадени момичета). Много добър каст, свалям шапка на актьорите.

Само едно допълнение - макар че заглавието (Kara Para Ask) упорито се превежда на български като "Черни пари и любов", това просто не е правилно. Да, "kara" означава "черен", но словосъчетанието "kara para" вече е идиом, който има свой еквивалент на български - "мръсни пари". Казваме, че "еди-кой си е прал МРЪСНИ пари", а не "черни пари", нали така?
Още повече, съдържанието на сериала изцяло отговаря на това словосъчетание. Почти през цялото време става въпрос именно за пране на мръсни пари.

С две думи, сериалът се казва "Мръсни пари и любов", ако държите да бъдете точни.

Предоставено от Blogger.