"Закупени в България" (1): "В очакване на слънцето"

Здравейте, приятели! На 6 август 2013 г., преди две години и половина, публикувахме статията "Турските сериали, които предстои да гледаме в България",
която постигна феноменален успех и широк отзвук в интернет-пространството. В нея информирахме кои са закупените мелодрами от южната ни съседка у нас, като тя продължава да бъде най-четената статия на СЕРИАЛИ в България от създаването на блога през 2011-а досега с над 60 000 прочитания! Подтикнати от небивалия успех, постигнал този наш материал, а и от Вашите молби да информираме кои са закупените турски сериали в България, създаваме рубриката "Закупени в България", в чиито издания, които ще се публикуват всяка сряда през започващия пролетен сезон, предстои да обявяваме по едно заглавие, което предстои да започне излъчването си у нас! В броевете на тази наша нова рубрика ще разбирате от коя телевизия е закупен даден сериал, с кои други сериали върви в пакет, кога се очаква да започне. Освен това ще Ви запознаваме със сюжета и героите в него, за да бъдете наистина информирани какво предстои да гледате! Очакват Ви изключително вълнуващи и интересни издания, време е да започваме!

В първото издание на "Закупени в България" ще Ви информираме за сериал, който е изключително популярен и известен в родното интернет-пространство, тъй като бе сред тези, превеждани с български субтитри и постигнал голям успех! Това е "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), който е закупен в България! Младежката поредица на KanalD, излъчвала се в южната ни съседка в продължение на една година - от юли 2013 до юли 2014 г., е закупена у нас от bTV Media Group и ако бъде излъчена в роден ефир, това ще се случи по БТВ или БТВ Лейди! Поредицата върви в пакет с други два сериала на KanalD, които вече направиха премиерите си в българския ефир миналата година - "Тайни" (Kayip) и "Изкушение" (A.S.K.), като е закупена от компанията-дистрибутор, собственост на турската телевизия KanalD, отговаряща за продажбите на голяма част от нейните мелодрами. Кога се очаква "В очакване на слънцето" да започне излъчването си? Много вероятно е да видим този сериал в българския ефир през предстоящото лято, тъй като самият той е много подходящ за тогава - лек, приятен и младежки! Тъй като се очаква през лятото в prime-time-а на БТВ да бъде показан вторият сезон на започналият м. г. хит "Кварталът на богатите" (Medcezir), е по-вероятно "В очакване на слънцето" да се излъчва в слота между 17.30 и 19.00 часа всеки делничен ден, след сезонните финали на публицистичното "Лице в лице" и кулинарното предаване "Мама готви по-добре", излъчващи се в момента в този слот по БТВ. Има вариант поредицата да се излъчи и по БТВ Лейди, но той е по-малко вероятен. 

Нека се спрем на успеха, който "В очакване на слънцето" е постигнал с излъчването си в Турция! Там той започва на 2 юли 2013 г. и се излъчва всяка вторник вечер като един от новите летни сериали на KanalD. С първия си епизод сериалът постига сравнително добри рейтинги - класира се на 5 място с 3.30%, побеждавайки основния си конкурент "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi) на FOX. С втората си серия поредицата с участието на Керем Бурсин, Ханде Доандемир, Емре Кънай, Ямур Танръсевсин и Исмаил Едже Шашмаз в главните роли постига доста по-добър резултат от 5.25%, изкачвайки се на първо място и носейки огромен успех на KanalD. Със следващите си епизоди поредицата продължава да се радва на завиден интерес и да постига все по-високи рейтинги. От 22 септември обаче "В очакване на слънцето" премества излъчването си в неделя след 20.00 часа, тъй като във вторник вече се излъчва новата поредица "Чучулигата" (Calikusu). И в неделя младежката поредица продължава да се радва на завиден интерес, но вече нито е най-гледаният сериал, нито най-гледаната телевизионна програма за деня, побеждаван от риалити-шоуто "Турция търси талант" на StarTV и мелодрамата "Малката булка" на SamanyoluTV, постигайки рейтинги от около 5.00-5.50%, а по-късно и от около 6.00%! През март 2014 г. "Gunesi Beklerken" леко понижава рейтингите си, които вече са около 4%, заради появилата се нова конкуренция в лицето на новия проект на FOX "Този живот е мой" (O Hayat Benim). През следващите недели интересът към младежката поредица продължава да спада и така стига до 3%, но въпреки това тя продължава да бъде в ТОП 10, но на по-долни позиции. Големият финал на "В очакване на слънцето" е излъчен на 27 юли 2014 г., който както подобава за толкова успешна и харесвана поредица е на първо място с 4.02% рейтинг! Важно е да споменем за изключителния успех на сериала в социалните мрежи, където той е една от най-коментираните програми в неделните дни през 2013 и 2014 г.! 

А сега нека се запознаем и със сюжета на "В очакване на слънцето"! Зейнеп (Ханде Доандемир) е младо момиче, което живее с майка си Демет (Ебру Айкач) в родното си село и води скромен и спокоен живот заедно с нея. За съжеление обаче нещата не вървят на добре и Демет губи всичко, което има - шивашкото си ателие, от което се препитава. Междувременно Жале (Дениз Тюркер) - нейна приятелка от детството, ѝ подава в ръка в този труден момент. Тя е директорка на един от най-престижните колежи в Истанбул - "Сайер". Въпреки че Зейнеп не желае да се пренесе в големия град, по настояване на майка ѝ, която иска дъщеря ѝ да се изучи и крои мечти за нейното бъдеще, двете заминават за големия Истанбул. Всъщност Жале има други намерения и тя крие тайна, която би могла да обърне живота на всички с главата надолу. Зейнеп е младо и много инатливо момиче, безмилостна и щура, като още от първия ден в новото училище тя си създава проблем, започвайки да се занимава с едно от най-непокорните момчета в колежа - Керем (Керем Бурсин)! Двамата стават врагове. Керем е момче, което винаги е правило това, което си поиска. Разглезен и злоупотребяващ със знатния си род и фамилия, единственият, който се опитва да му се противопостави, е Зейнеп! Тя, виждайки безмилостния Керем, успява да му се опълчи! Най-добрият приятел на Керем - Баръш (Исмаил Едже Шашмаз), вижда колко зле се отнася той към Зейнеп и как я наранява, като ѝ подава ръка в трудните моменти. Девойката е привлечена от Баръш и неговото топло и мило държание, но нейната любов към Баръш е несподелена, тъй като той е влюбен в едно от най-популярните момичета в училището - Мелис (Ямур Танръсевсин). Мелис е дъщеря на учителя по физическо Джихан (Емре Кънай) и много силно влюбена  в Керем. Докато Зейнеп се опитва да свикне с новите си живот и училище, майка ѝ Демет започва работа при сестрата на Жале - Мелда (Едже Диздра) в модната ѝ къща, където има неприятна среща с миналото си (ПО МАТЕРИАЛ ОТ BG-MAMMA).

Освен Керем Бурсин, Ханде Доандемир, Емре Кънай, Исмаил Едже Шашмаз и Ямур Танръсевсин, участие взимат още Ебру Айкач, Гьокче Янарда, Дениз Тюркер, Мерве Хазер, Ефеджан Шенолсун, Хасан Шахинтюрк, Джанер Шимшек, Симай Кючюк Туна, Едже Диздар, Озан Османпашаоулу, Хале Акънлъ, Нилай Дениз, Емре Тьорюн, Ийт Йозйер и други. Сценаристи на "В очакване на слънцето" са Дениз Даргъ и Рюя Ишчилери, а режисьор е Алтан Дьонмез. Сериалът е продуциран от "D Productions" и се състои от 54 оригинални епизода с продължителност от по около 120 минути. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от първото издание на новата ни рубрика "Закупени в България"! Хареса ли Ви и ще следите ли "В очакване на слънцето", когато започне? Очаквайте следващия втори брой от поредицата ни следващата сряда, 16 март, когато предстои да обявим още едно заглавие, закупено у нас, и ще разкрием всички подробности около него. Занапред ще можете да намирате всички издания от "Закупени в България" бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук

4 коментара:

Анонимен каза...

Много се радвам че БТВ са закупили този сериал, но се надявам да го излъчат в праймтайма, защото според мен той заслужава да бъде излъчен точно тогава!А Квартала на богатите да го излъчат след това или преди това! Сериалът е лек, интересен и много романтичен, а играта на двамата главни актьори Керем Бюрсин и Ханде Доандемир е невероятна. Те двамата са невероятно харизматична двойка. Радвам се че българската публика ще може да се наслади на тяхната игра!

Анонимен каза...

Здравейте този сайт срамно ви окрадоха! http://tvnovini.com/v-ochakvane-na-slynceto/

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
И на нас сериалът ни се струва доста интересен и заслужаващ си, определено ще го гледаме, като започне!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Чак до такава степен не са ни окрали, но главното - че сериалът е закупен в България от БТВ, са! В случая не можем да ги виним за абсолютно нищо, тъй като не са копирали дословно текста ни, а са го преразказали...
Леки и успешни днИ! :)

Анонимен каза...

сериалът наистина е супер. Напомня на "Мечтатели". Само да ви кажа, че сте объркали името, не е Gunesi beklerken, a Güneşi beklerken

Предоставено от Blogger.