"Турските актьори 24/7" (280): от 20 до 26 юли 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 26 юли, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 20 до 26 юли 2020 г., научавате сега от новото издание №280 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Алперен Дуймаз с двойно завръщане на екран! Младият актьор, когото в момента гледаме в България в "Ирония на съдбата" (Çarpışma) всяка делнична вечер от 21.00 часа по БТВ, ще вземе участие както в нов сериал, така и в рекламна кампания през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. в Турция. Алперен, познат у нас още от "Горчива любов" (Acı Aşk), е подписал договор с продуцентска компания O3 Medya да оглави новата ѝ драма със заглавие "Последно лято" (Son Yaz). Междувременно Дуймаз става и новото рекламно лице на голяма турска банка, чието мобилно приложение предстои да промотира усилено. Напомняме, че от 3 август в българския ефир стартира младежката драма, оглавявана от Алперен Дуймаз - "Приказка за Бодрум" (Bodrum Masalı), която ще се ротира всеки делник от 21.00 часа по Диема Фемили. 

2) Екранната партньорка на Алперен Дуймаз в "Приказка за Бодрум" (Bodrum Masalı) - Дилян Чичек Дениз, също с нова роля! Актрисата, чиято звезда изгря през 2015 г. в "Сладки малки лъжкини" (Tatlı Küçük Yalancılar), ще вземе участие в новия сериал "След пламъците" (Alevlerin Ardında), който ще бъде продуциран от компания Ay Yapım. В нея Дилян, снимала се за последно в интернет-сериала на bluTV "Незавършеният кръг на любовта" (Yarım Kalan Aşklar Dairesi), ще си партнира с не по-малко популярните актриси Хазар Ергючлю ("Север-Юг", "Кварталът на богатите" и "Висше общество") и Демет Евгар. "След пламъците" ще бъде римейк на хитовия френски сериал "Le Bazar de la Charité". 

3) Ново попълнение в актьорския състав на "Изумруденият феникс" (Zümrüdüanka)! Исмаил Хаджиоулу ще изиграе ключова роля във втория сезон на хитовата драма на FOX, излъчваща се в събота вечер. Актьорът, познат в България от "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса", е подписал договор за участие в нея с продуцентската ѝ компания Pastel Film. Напомняме, че "Изумруденият феникс" се оглавява от Алп Навруз, Джерен Йълмаз, Хатидже Аслан и Селим Байрактар. В личния живот на Исмаил Хаджиоулу, снимал се за последно в драмата "Дете" (Çocuk) от есента на 2019 г., също има новини - актьорът се е развел със съпругата си Дуйгу Кая Кумарки, от която има дъщеря на име Йемин. Според последните слухове причина за края на брака им е изневяра на Исмаил с екранната му партньорка в "Дете" Мерве Чаъран ("Любовта не разбира от думи", "Божествено" и "Ирония на съдбата"). 

4) Онур Сайлак продължава да бъде Вели Джевхер и след края на "Ирония на съдбата" (Çarpışma)? Наскоро в медийното пространство в южната ни съседка бе разпространена информацията, че актьорът, когото гледаме в момента у нас всяка делнична вечер от 21.00 часа по БТВ, се присъединява към актьорския състав на криминалната драма "Пропаст" (Çukur) с началото на новия ѝ четвърти сезон. Любопитно е обаче, че през пролетта на 2019-а година бе осъществен сериален crossover и героят Вели Джевхер от "Ирония на съдбата" стана част от историята на "Пропаст", макар и само за един епизод. Продуцентите на феномена от Ay Yapım възнамеряват да "възкресят" емблематичния персонаж на Онур Сайлак на телевизионния екран, което ще се яви своеобразен прецедент в историята на турската телевизия.

5) Още двама актьори напускат актьорския състав на "Рамо" (Ramo)! Илхан Шен, изпълнявал ролята на Неджо в първия сезон на криминалната драма на ShowTV, ще участва в новия сериал на StarTV и Йозджан Дениз "Чаках те дълго" (Seni Çok Bekledim). Джемре Байсел, въплъщавала се в образа на Фатош в "Рамо", пък ще се снима в друг нов проект - "Лявата ми страна" (Sol Yanım) също на StarTV с Йозге Яъз и Джансел Елчин. Напомняме, че по-рано каста на "Рамо" напусна още Гьоркем Севиндик. Снимките на втория сезон на хита на BKM с Мурат Йълдъръм и Есра Билгич вече започнаха, при това на напълно нова локация - от Адана сетът се премести в Истанбул. 

6) Кои двама актьори щяха да изиграят гей-двойката в отменения интернет-сериал "Ако можех да избирам сега" (Şimdiki Aklım Olsaydı)? Както информирахме миналата седмица в изданието на "Турските актьори 24/7", дългоочакваният проект на сценаристката Едже Йоренч, който трябваше да се излъчи на интернет-платформата Netflix, бе отменен по настояване на турските власти заради присъствието на двама герои с обратна сексуална ориентация в сюжета му. По план еднополова любов помежду си трябваше да пресъздадат актьорите Ахмет Ръфат Шунгар ("Изгубени години", "Гордата Аси", "Черни планини", "Милост" и "Една жена") и Юмит Ерлим. А главните роли в интернет-сериала с интернационално заглавие "Само ако" (Only If) бяха поверени на Йозге Йозпиринчджи и Биркан Сокуллу. Единственото условие, отправено от турския медиен регулаторен орган RTÜK към Ay Yapım за даването на лиценз за заснемането на шоуто, е промяната на сценария и премахването на хомосексуалните герои от него. 

7) Фуркан Палалъ се завръща на екран! Изключително популярният актьор, известен в България като Онур от романтичната комедия "Стая 309" (№: 309), ще изненада феновете си, влизайки в напълно различна от познатата досега светлина. Светлокосият любимец на зрителките се присъединява към актьорския състав на историческата драма "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Çukurova) с началото на третия ѝ сезон, чиито снимки започват в началото на месец август. Снималият се за последно в летния сериал от 2019 г. "Моята сладка лъжа" (Benim Tatlı Yalanım) е подписал договор за участие във феномена с продуцентите му от Tims&B Productions. Напомняме, че в новите епизоди на "Имало едно време в Чукурова", започващи от септември по ATV, ще видим още и Назан Кесал ("Г-жа Фазилет и нейните дъщери").

8) Нови попълнения в каста на "Червена стая" (Kırmızı Oda)! Към екипа на новата психологическа драма, подготвяна за излъчване от компания OGM Pictures за канал TV8 през новия телевизионен сезон 2020-2021 г., се присъединяват три изключително популярни актриси - Тюлин Йозен ("Великолепният век: Кьосем"), Мерич Арал ("Кварталът на богатите" и "Висше общество") и Еджем Узун ("Готова на всичко" и "Малки тайни"). Напомняме, че последната изява на Тюлин бе в "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler); на Мерич - в "Обещние" (Söz); и на Еджем - в "Хайлайф" (Jet Sosyete). Главната роля в "Червена стая", както вече информирахме, е поверена на Биннур Кая. Сериалът ще бъде по мотиви от роман на известната психоложка д-р Гюлсерен Будайъджъоулу и режисиран от Джем Карджъ. 

9) Известен е новият екранен партньор на Йозге Яъз! Както вече информирахме, известната актриса от драмата "Обещание" (Yemin), която гледаме в момента в България всеки делничен ден от 13.30 часа по БТВ, ще оглави новия сериал "Лявата ми страна" (Sol Yanım), чийто старт предстои тази есен по StarTV. Наскоро продуцентската компания на проекта BKM е сключила договор за участие в него и с актьора, който ще изпълни главната мъжка роля - Толга Менди. Напомняме, че неговата звезда изгря през 2017 г. в романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin). Той ще влезе в екранен любовен триъгълник с Йозге Яъз и Джемре Байсел. Освен трите млади надежди на турското кино, в "Лявата ми страна" участие ще вземат още по-опитните им и доказали се колеги Джансел Елчин и Дефне Самйели. 

10) Айча Айшин Туран на върха в американския сайт за кино и телевизия IMDb! Младата актриса, позната в България от драмата "Черна роза" (Karagül), зае първото място сред всички турски артисти в престижната международна класация. Позицията, която заема сред всички свои колега в целия свят, пък е 873-та. Чаровницата, известна още с ролите си в "Мерием" (Meryem) и "Пазителя" (The Protector), предстои да оглави новия сериал на ShowTV и O3 Medya "Повреда" (Arıza), партнирайки си с Толга Саръташ. Повече подробности за него можете да намерите тук! Честито на Айча за успеха! 

11) Мерве Болуур с нова любов! Актрисата, стояща далеч от телевизионния екран вече три години и половина, изживява любовен романс със... свой почитател. Чернокосата красавица, известна в България от "Малки тайни", "Север-Юг" и "Великолепният век", наскоро сподели първото си общо selfie с новия си възлюбен в профила си в социалната мрежа Instagram. Избраникът на Мерве се казва Бурак Дайъ, като според запознати работи като арт-директор. По-наблюдателни фенове на Болуур установиха, че въпросният от дълго време е обсипвал снимките ѝ в интернет с комплименти и мили коментари. Близки до Мерве, снимала се за последно в провала "Бурята в мен" (İçimdeki Fırtına), предполагат, че тя е забелязала упоритите му Instagram-свалки и му е дала шанс. 

12) Животът на Озан Гювен след скандала с домашно насилие, в който бе замесено името му, е съсипан! Известният актьор от "Истанбулска приказка", "Великолепният век" и "Божествено", стана обект на обществения линч през последните няколко седмици, след като възлюбената му Дениз Булутсуз заведе дело срещу него за нанесен побой и разпространи снимки на посиненото си от ударите тяло в интернет. Неизбежно последваха последиците от медийния скандал - Озан Гювен бе освободен от ангажимента си по новия сериал "Обади се на мениджъра ми" (Menajerimi Ara), като не е известно и дали ще продължи участието си във "Вавилон" (Babil), чийто първи сезон оглави по-рано тази година. Освен това стана известно, че актьорът е бил принуден да се премести в друго жилище заради финансовите си проблеми, бивайки подслонен от приятелско семейство в техен апартамент в покрайнините на Истанбул. Близки до Озан разкриват, че той е поискал извинение от вече бившата си половинка, но не го е получил и така двамата предстои да се срещнат в съда. 

13) Робърт де Ниро отваря ресторант в Истанбул! Малко известен факт е, че 76-годишната холивудска звезда е съсобственик на известна верига заведения за хранене, носеща името Matsuhisa. Основана през 1987 г. в Бевърли Хилс, САЩ, от японския шеф-готвач Нобу, за кратко време веригата става хит сред холивудските звезди и така през 1994 г. под влиянието на Робърт де Ниро, който става и бизнес-партньор на японеца, е отворен ресторант и в Ню Йорк. През годините Matsuhisa се разраства и създава франчайз от обекти в редица други градове и държави в Северна и Южна Америка, Европа, Африка и Азия - към днешна дата общо 32. Най-новият, който ще бъде отворен в Истанбул, ще се простира на площ от 850 квадратни метра и ще бъде на два етажа. 

Mustafa Üstündağ nereli? Mustafa Üstündağ kimdir, kaç yaşında?
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 27 юли, ще бъде финализиран брой №320 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 28-ми, започва новият №321, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 30 юли, идва ред на интервю с актьора от "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) - Мустафа Юстюндаа. И в неделя, 2 август, ще можете да прочетете брой №281 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.