"Любопитно" (53): двойките от турските сериали в реалността - 3 част

май 18, 2019
Здравейте, приятели! Събота е, 18 май, продължава новият сезон на рубриката ни "Любопитно", в чиито издания Ви отвеждаме в необятния свят на турските сериали, за да разкрием пазени и неподозирани тайни от тяхната кухня, да съставим любопитни и изненадващи класации, да извадим наяве криминалните и интимни досиета на любимите Ви актьори. В единадесетия за сезона брой ще отделим внимание на двойките от турските сериали, чиято любов на екрана прерасна в реална. Важно е да припомним, че в предишните сезони на "Любопитно" два пъти се спирахме на тази така интересна и винаги актуална тема, като първата ѝ част можете да си припомните от тук, а втората - от тук! Кои са най-новите светски двойки в южната ни съседка, запознали се на снимачните площадки на проектите със свое общо участие, разбирате сега!

Една от най-харесваните светски двойки в южната ни съседка - Каан Йълдъръм и Езги Еюбоулу, днес е факт благодарение на летния сериал от 2015 г. "В името на щастието" (Adi Mutluluk). Именно младежката драма събира двамата красавци на една снимачна площадка, като по време на снимките ѝ между тях пламва истинска любов, подобно на тази между героите им Бату и Кумсал. Каан, снимащ се в момента в криминалната драма "Халка" (Halka), и Езги, която се присъединява в актьорския състав на "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi), сключиха брак преди три години - през май 2016-а. 

Това не е единствената любов, родила се на снимачната площадка на "В името на щастието" (Adi Mutluluk). Въпреки че летният сериал се проваля с началото на основния телевизионен сезон през есента на 2015 г. и приключва със 17 епизода, участието на Дилара Аксюек и Джейхун Менгироулу в него се оказва повратен момент в живота и на двамата. Актьорът, познат у нас от "Твоят мой живот" (Paramparca), и актрисата, снимаща се в момента в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), се влюбват един в друг на снимачната площадка на "В името на щастието", като връзката им продължава и до днес.

Въпреки че връзката им вече, уви, не е факт, двама от най-харесваните млади актьори в Турция - Бурак Дениз и Бюшра Девели, се срещат и влюбват един в друг на снимачната площадка. Това се случва през лятото на 2015 г., когато двамата се снимат заедно в турската адаптация на едноименния американски хит "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar). Бурак, когото у нас в момента гледаме в епизодите на "Любовта не разбира от думи", и Бюшра са заедно в продължение на три години, като се разделиха през миналата 2018-а. 

Следващата двойка, чиято екранна любов прерасна в реалността, уви, също сложи край на отношенията си. Хазал Субашъ и Еркан Мерич се срещат и влюбват един в друг на снимачната площадка на излъчващия се в момента всяка делнична вечер у нас по Диема Фемили хит "Назови ме по име" (Adini Sen Koy). Двамата за отрицателно време се превръщат в една от най-харесваните и известни светски двойки в южната ни съседка, но очевидно след едновременното им напускане от екипа на сериала със свое общо участие в края на втория му сезон, отношенията им също са потръгнали в неправилната посока, тъй като в началото на тази година двамата се разделиха, за жалост на многобройните си фенове.

Макар и все още да не са афиширали любовта си официално пред целия свят, за никого не е тайна връзката между Демет Йоздемир и Джан Яман. Актрисата, позната у нас от "С Русия в сърцето" и "Стая 309", и актьорът, когото сме гледали в "Горчиво и сладко" и "Любов на инат", се запознават на снимачната площадка на най-гледания летен сериал за 2018 г. "Ранобудна птица" (Erkenci Kus), като пламването на чувства помежду им не закъснява. Въпреки че все още не си признават да имат връзка, Демет и Джан неведнъж са демонстрирали опасна близост, залавяни както от папараци, така и флиртувайки в социалните мрежи. 

На снимачната площадка на "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) се роди любовта между младите звезди Беркай Хардал и Хира Койунджуоулу. Връзката на героите им Мурат и Баде в сериала бе невъзможна заради различните им социални статуси, но в реалността двамата не срещнаха пречки да бъдат заедно. Беркай и Хира напуснаха едновременно екипа на драмата, приключваща след две седмици, в края на втория ѝ сезон, като за кратко след това бяха разделени през лятото. За щастие на феновете им, раздялата им не трая дълго и те отново се събраха. 

Въпреки че сериалът, в който взеха общо участие и благодарение на който се срещнаха и влюбиха един в друг, се провали, може би най-харесваната светска двойка в южната ни съседка през последния телевизионен сезон, чиято любов прерасна от екрана в реалността, е Берк Джанкат-Пънар Дениз. Двамата млади актьори застанаха един до друг на снимачната площадка на драмата "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar), чийто живот в турския ефир продължи едва шест седмици, като именно по време на общото им участие в нея пламна любовта помежду им, продължаваща да гори и до днес.

Ставайки дума за Пънар Дениз, ред е да обърнем внимание на младите ѝ колеги, с които красавицата си партнира по-рано в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin). Въпреки че героите им в сериала бяха брат и сестра, Мирай Данер и Кубилай Ака не срещнаха пречки за любовта си в реалността. Трудно е да се каже дали любовта между актрисата от "Кварталът на богатите" (Medcezir) и актьора от "Пропаст" (Cukur) е пламнала по време на снимките на "Ти си моята родина" през сезон 2016-2017 г., тъй като двамата са заедно от миналата година. 

На снимачната площадка на сериала "Вътрешен човек" (Icerde), чиято премиера в българския ефир ще се състои съвсем скоро по БТВ, любимецът на зрителките Чаатай Улусой се среща и влюбва в своята настояща половинка - Дуйгу Саръшън. Въпреки че героите им в криминалната драма не бяха екранна двойка, благодарение на общото им участие в нея двамата са заедно и до днес, макар и няколко пъти връзката им да претърпяваше сътресения.

Една от най-харесваните светски двойки в южната ни съседка в последно време е Еркан Колчак Кьостендил-Джансу Тосун. Двамата любими актьори се запознават на снимачната площадка на провалилата се през пролетта на 2017-а година драма "Една луда любов" (Bir Deli Ask), продължила едва 4 епизода. Въпреки неуспеха ѝ, общото им участие в нея събира Еркан и Джансу, които се влюбват един в друг и не след дълго се женят - сватбата им бе през лятото на миналата 2018-а година. 

Макар и вече отдавна да не са заедно, актьорите Селин Шекерджи и Каан Ташанер дълго време бяха сред светските двойки в Турция, чиято любов от екрана прерасна в реалността. Двамата се влюбиха един в друг на снимачната площадка на романтичната комедия от лятото на 2016-а година "Колоритно" (Rengarenk), като връзката им продължи през следващите две години - до лятото на 2018-а, когато сложиха край на отношенията си. Любопитно е, че Селин вече има връзка с друг актьор - Джанер Джиндорук, с когото най-добрата ѝ приятелка Йозге Йозпиринчджи си партнира вече два сезона в хита "Жена" (Kadin). Дали той е причина за раздялата на Селин и Каан, можем само да гадаем...

Резултат с изображение за farah zeynep abdullah ve caner cindoruk
Като стана дума за Джанер Джиндорук, преди да срещне Селин Шекерджи, той също имаше връзка със своя екранна партньорка. Става въпрос за известната актриса Фарах Зейнеп Абдуллах, с която Джанер се снимаше заедно във втория сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Отношенията им продължиха по-малко от година - от есента на 2016-а до лятото на 2017-а, когато сложиха техния край. 

Любов между актьори пламва не само на снимачните площадки на сериалите с тяхно общо участие, а и на игралните филми. Аслъ Енвер и Мурат Боз са един от примерите за любов, прераснала от големия екран в реалния живот, тъй като през 2015 г. двамата се снимат заедно в първата част на кино-лентата "Братко мой" (Kardesim Benim). От тогава досега актрисата от "Мечтатели" и "Тайни" и певецът са заедно, като според приближени до тях им предстои сватба. Не бива да пропускаме обаче и няколкото кратки раздели, през които Аслъ и Мурат преминаха през тези вече четири години. 

Една от най-пресните двойки, чиято любов на големия екран прерасна в реалността, е Афра Сарачоулу-Мерт Язъджъоулу. Младите актьори се срещнаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на игралния филм "Добра игра" (Iyi Oyun) през лятото на миналата 2018-а година, като от тогава досега са заедно. Афра, която у нас познаваме от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", в момента се снима в "Братовчеди" (Kardes Cocuklari), а последната телевизионна изява на Мерт, известен в България от "Черна роза", бе в провалилото се заглавие "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi). 

Макар и отдавна вече да не са факт, няма как да пропуснем отношенията между Хазал Филиз Кючюккьосе и Туан Туналъ. Двамата млади актьори се срещнаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на хитовата младежка драма "Морска звезда" (Deniz Yildizi) още през 2009 г. Женят се през февруари 2014-а, като четири години по-късно - през пролетта на миналата 2018-а, се развеждат, за жалост на многобройните им фенове. 

Освен любов, на снимачните площадки на някои сериали се раждат и същински любовни триъгълници! Такъв е примерът с Кенан Аджар и Серенай Акташ, чиито герои в драмата от лятото на 2017-а година "Мерием" (Meryem) заформят изключително харесвана от зрителите екранна двойка. Любовта от екрана не след дълго прераства в реалността, като продължава година и половина - до момента, в който се намеси трети. Става въпрос за Ачеля Топалоулу, която също участваше в "Мерием" и за която стана ясно, че има връзка с Кенан Аджар, непосредствено след раздялата му със Серенай Акташ.

И докато на някои двойки се радваме, други сме склонни по-скоро да заклеймим. Още повече, щом стане въпрос за голяма разлика в годините. Случаят с Халил Ибрахим Курум и Сема Кечик е точно такъв. Двамата се срещат на снимачната площадка на романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin), играейки брат и сестра, но в началото на третия ѝ сезон през есента на миналата година в интернет-пространството изтече новината за връзка помежду им. Отношенията между 54-годишната актриса, позната у нас от "Великолепният век" и "Любов от втори опит", и 28-годишния актьор предизвикаха същински скандал в турското медийно пространство. Дали заради това, те не траяха дълго и двамата се разделиха.

Сред екранните двойки, чиято любов прерасна в реалността, но, уви, вече не е факт, е още Али Бурак Джейлян-Мерве Чаъран. Двамата се срещнаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на летния сериал от 2017-а година "Сърцебиене" (Kalp Atisi), като връзката им продължи една година - до лятото на 2018-а, когато се разделиха. След като сложи край на отношенията си с актьора, познат у нас от "Черна любов", Мерве, която скоро предстои да гледаме във "Фи" (Fi), се залюби с друг свой колега, този път по-възрастен - Ръза Коджаоулу.

Резултат с изображение за aras bulut iynemli ve bige önal
Един от най-харесваните турски актьори в последно време - Арас Булут Ийнемли, срещна любовта на снимачната площадка на провалилата се през пролетта на 2015 г. драма "Марал" (Maral). В нея Арас, познат у нас от "Времето лети" и "Великолепният век", си партнира с Хазал Кая, но ако си мислите, че екранната любов между двамата е прераснала в реалността, както традицията повелява - лъжете се. По време на снимките на "Марал" Арас се влюбва в участващата с второстепенна роля в сериала Биге Йонал, с която е заедно и до днес. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото дванадесето за сезона и петдесет и четвърто подред издание от "Любопитно" следващата събота, 25 май! Припомнете си предишните броеве в архива на рубриките ни от тук

5 коментара:

Анонимен каза...

Ами култовата двойка Дениз Чакър-Ибрахим Челиккол от "ИФЕТ"? Вие дори писахте продължение на сериала.

Анонимен каза...

Също и за Халит Ергенч - Бергюзар Корел се сещам.

Админ каза...

Тези двойки са представени в първата част от 2014-а година. Ако четохте статията малко по-внимателно, щяхте да видите връзка и към двете предишни части.

Iati-varna каза...

Хазал Субашъ и Еркан Мерич не се разделиха 2018г. след като прекратиха участието си в сериала"Назови ме по име",а през март 2019г.!Моля бъдете коректни в информациите си.Следя двамата от началото на излъчване на сериала в Турция и всичко свързано с тях!

Анонимен каза...

Сега видях, че е 3-та част - мой пропуск, извинявам се.

Предоставено от Blogger.