"Турските сериали по света" (11): Пакистан

Здравейте, приятели! Петък е, 17 май, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чиито издания всеки петък обикаляме света, за да Ви убедим, че южносъседските заглавия го превземат и с все по-бързи обороти покоряват сърцата на още и още зрители от все по-далечни географски ширини. Тазседмичната ни спирка е Пакистан - държава, в която един от двата основни езика е използваният от над 60 милиона души по света урду. 

"Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik) започва излъчването си в Пакистан през лятото на 2017-а година по телевизия Urdu1. Там се върти под заглавието "Mein Ayesha Gul", като с колоритната си и топла история привлича вниманието на пакистанските зрители. Особено привлекателен за женската част от аудиторията е актьорът Берк Октай, изпълняващ главната мъжка роля в романтичната комедия от 2015 г., когото определят като красавец с боливудско излъчване.

Друг сериал, пожънал голям успех в Пакистан, е "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel). С изключително модерната си и новаторска режисура драмата, вървяща по пакистанския канал Urdu1 под името "Ek Haseena Ek Deewana", привлича интереса на пакистанските зрители, свикнали дотогава да гледат предимно еднообразно заснети индийски сапунени опери. Любопитно е, че имената на героите в сериала са променени, като Джесур се казва Таймур, а Сюхан - Соха.

Своеобразното продължение на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" - "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), също се явява по-различен за пакистанския зрител, свикнал да гледа истории предимно в романтичния жанр. Силната засегнатост на исторически елементи от Османската империя привлича интереса на аудиторията в Пакистан. Естествената красота на турските жени, показана в "Кьосем", става за пример на не малко пакистанки.

Историята за невъзможната любов между бедни и богати в турските сериали вече може би се струва изчерпана и повтаряща се за повечето от вас, но в Пакистан тя все още привлича огромен интерес. Пакистанската аудитория не е свикнала на любовни отношения между хора от различни социални статути, отново заради индийските сериали, в които богати се женят за богати, а бедни - за бедни. Именно това историята, представена в "Кварталът на богатите" (Medcezir), е нова и различна за зрителя в Пакистан и предизвиква голям интерес. Драмата с участието на Серенай Саръкая и Чаатай Улусой в главните роли прави премиерата си през 2014-а година, като заради огромния си успех през 2017-а е излъчена повторно. 

Сред най-успешните турски сериали, излъчени в Пакистан, са още "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), "Намери ме" (Elif), "Отмъщението" (Intikam), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) и други. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте дванадесетото издание от "Турските сериали по света" следващия петък, 24 май! Бърз достъп до предишните броеве имате в архива на рубриките ни тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.