"Любопитно" (4): двойките от сериалите в реалния живот

Здравейте, приятели! Срещаме се за четвърти пореден път в рубриката ни "Любопитно", в която всеки съботен ден представяме и коментираме
интересни теми от света на турските сериали. Четвъртата тема, която ще разгледаме тази седмица е "Двойките от турските сериали в реалния живот". В нея ще Ви представим най-известните актьори и актриси, участвали заедно в турски сериал, след който любовта между двамата пламва и така екранната любов става реална. 

Бергюзар Корел и Халит Ергенч: тя е родена на 2 септември 1982 г., в момента е на 32 години. Той е роден на 30 април 1970 г., в момента е на 44 години. Разликата им във възрастта е 12 години, но тя не пречи на това между двамата да пламне истинска любовна история. Срещат се за първи път на снимачната площадка на първия излъчен турски сериал у нас "1001 нощ" (Binbir Gece), през 2006 г., изигравайки главните роли, тези на Шехерезада и Онур. Любовта им пламва обаче чак към края на продукцията, през 2009 г., а само месеци след края на снимките ѝ, двамата сключват брак. Това е един от малкото примери, които ще разгледаме днес, в който любовта от снимачната площадка преминава в реалния живот, тъй като в "1001 нощ" двамата играят първоначално работничка и работодател, а след това и съпруга и съпруг. В момента Бергюзар Корел и Халит Ергенч се радват на първото си дете, малкият Али. 

Туба Бююкюстюн и Онур Сайлак: тя е родена на 5 юли 1982 г., в момента е на 32 години. Той е роден на 12 май 1977 г., в в момента е на 37 години. Разликата във възрастта им е 5 години, според мнозина идеалната. Светлините на прожекторите ги срещат още през 2007 г. в хита "Гордата Аси" (Asi). Тогава обаче чувствата между двамата все още не пламват, но съдбата им дава втори шанс през 2010 г., 3 години по-късно, когато двамата участваха в приказната история "Огнено сърце" (Gonulcelen), в която за голям период от време героите им бяха съпрузи, но след това пътищата им се разделиха и и Хасрет, и Левент, намериха най-сетне път до истинските им любови - Мурат и Джерен. Любовта между двамата актьори пламва още по време на снимките на сериала, като те сключват брак непосредствено след приключването му, през лятото на 2011 г. с малка церемония в столицата на Франция Париж. В началото на 2012 г. се раждат и плодовете на любовта между Туба Бююкюстюн и Онур Сайлак - близначките Мая и Топрак, които в момента са на две години и половина. 

Толгахан Сайъшман и Селен Сойдер: тя е родена на 26 декември 1986 г., в момента е на 27 години. Той е роден на 17 декември 1981 г., в момента е на 32 години. Разликата във възрастта им, подобно на тази между Туба Бююкюстюн и Онур Сайлак, е 5 години. Снимачната площадка ги среща за първи път през 2011 г., по време на снимките на хитовия турски сериал "Сезони на любовта" (Lale Devri). В него двамата изиграват главните роли, тези на Топрак и Чънар, като всъщност Селен се включва в актьорския състав година след старта на сериала през 2010 г. - през 2011 г. Любовта им в сериала се пренася в реалния живот, като двамата официално обявяват за връзката си през 2012 г., като към момента все още за заедно, щастливо влюбени, но не и женени, както и без деца. Освен общото им участие в "Сезони на любовта", двамата ги свързват и професиите им - освен актьори, те са и модели. 

Дениз Чакър и Ибрахил Челиккол: тя е родена на 31 декември 1982 г., в момента е на 31 години. Той е роден на 14 февруари 1982 г., в момента е на 32 години. Разликата във възрастта им е по-малко от 1 година. Любовта между двамата пламва още през 2011 г., когато и двамата започват участието си в излъчващия се в момента по Диема Фемили сериал "Ифет" (Iffet). Подобно на любовта им в мелодрамата, тази в реалния живот също е много бурна и динамична, като дори е създавала проблеми по време на снимките на поредицата, като се носеха и слухове, че именно заради нея един от главните актьори - Махир Гюнширай, е напуснал сериалът, тъй като двамата влюбени - Дениз и Ибрахим, не се сдържали и дори на снимачната площадка се любували един на друг. Имало обаче и много сътресения в отношенията им, като те също се отразявали на снимачната дейност на "Ифет". В крайна сметка връзката им не трае много и въпреки, че са имали чувства един към друг, около година след старта на връзката им, двамата се разделят, най-вероятно заради поредната изневяра на Ибрахим. 

Бурчин Терзиолу и Мурат Йълдъръм: тя е родена на 9 март 1980 г., в момента е на 34 години. Той е роден на 13 април 1979 г., в момента е на 35 години, като разликата във възрастта им е по-малка от 1 година. За първи път се срещат на снимачната площадка преди 8 години, през 2006 г., в сериала "Буря" (Firtina), в който изиграват главните роли. Още по време на снимките му любовта между двамата пламва, като две години след стара им и година след приключването им, през 2008 г. двамата сключват брак, на 28 юни. В продължение на 6 години те са щастливо женени, но преди няколко месеца, през настоящата 2014 г., двамата решиха да продължат пътищата си отделно и така разводът им вече е факт, въпреки, че бяха една от най-харесваните турски двойки в родината си.

Серенай Саръкая и Чаатай Улусой: тя е родена на 1 юли 1991 г., в момента е на 23 години. Той е роден на 23 септември 1990 г., в момента е на 24 години. Разликата във възрастта им са почти 15 месеца, или година и три месеца. За първи път се срещат през есента на изминалата 2013 г., когато в Турция започва излъчването на турската адаптация на американския хит "Кварталът на богатите" (The Orange County) "Приливи и отливи" (Medcezir), в който изиграват главните роли, тези на Мира и Яман. Само няколко седмици след започването на снимките, в медиите плъзват слухове, че между двамата актьори има връзка, като тези слухове в последствие се потвърждават с папарашки снимки, показващи двамата млади влюбени. Чувствата им са толкова силни, че през тази пролет двамата наемат къща в близост до снимачната площадка на сериала, в която да живеят. Планират даже сватба, но всичко това до преди няколко седмици, когато според упорити слухове, двамата се разделят заради изневяра на Чаатай. Любовта между Серенай Саръкая и Чаатай Улусой е бурна и силна, но и краткотрайна.

Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит: тя е родена на 4 юни 1986 г., в момента е на 28 години. Той е роден на 24 декември 1984 г., в момента е на 29 години. Разликата във възрастта им е над 1 година. За първи път се срещат на снимачната площадка през есента на изминалата 2013 г., когато започнаха снимките на едноименната съвременната адаптация на турския хит по романите на Решат Нури Гюнтекин ("Листопад") "Чучулигата" (Calikusu). В нея двамата млади актьори, познати на българските зрители от сериалите "Листопад" (Фахрие) и "Малки тайни" и "Великолепният век" (Бурак), изпълниха главните роли, бидейки екранна двойка. Само няколко месеца след началото на сериала, двамата обявяват публично връзката си. В момента тя продължава, като поради различията в характерите си, двамата са готови на много компромиси един друг. А какъв ще бъде един от тях разбирате утре, в четвъртия брой на рубриката ни "Турските актьори 24/7". 

6 коментара:

Анонимен каза...

Мисля,че Бурчин Терзиолу и Мурат Йълдъръм нямат деца.Проверете си информацията.

Анонимен каза...

Така е, Бурчин и Мурат нямат деца.

Анонимен каза...

Мурат и Бурчин нямат деца със сигурност,а за Чаатай и Серенай-онези снимки,на които са все заедно по болници или сърбат някъде супа посред нощите бяха,за да си направят евтина реклама на сериалчето...

Анонимен каза...

Седеф Авджъ и Къванч Касабалъ заедно ли са?

Анонимен каза...

Здравейте! Рубриката Ви е разкошна,както и останалите и всяка седмица ги очаквам с огромно нетърпение. Но... мисля,че ако уважавате себе си и нас,почитателиите на блога Ви,би трябвало да публикувате вярна информация за турските сериали и актьори.Желая Ви спокойна и успешна седмица.

Админ каза...

До 1, 2 и 3 коментар:
Здравейте,
Добре, объркали сме се, извинете ни за грешката.
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Мислим, че не са.
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
Радваме се, че следите рубриките ни с интерес, но не смятаме, че една грешка, и то такава, е толкова фрапантна и груба, все пак всеки греши, а и при толкова много актьори е нормално да се подведем.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.