Айбюке Пусат: "Имам история зад себе си, която искам да разкажа на всички"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 20 август, и продължава публикуването на интервюта с най-известните турски актьори и актриси. Тазседмичното е с изпълнителката на главната женска роля в хитовата романтична комедия, излъчваща се всяка делнична вечер от 22.30 часа по БТВ Лейди "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen) - Айбюке Пусат. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография. Тя е родена на 25 февруари 1995 г. в турската столица Анкара. В момента е на 25 години, зодия риби. Завършва висше образование със специалност "Балет" в Консерваторията към университета Hacettepe. Следва магистратура по мениджмънт в Анадолския университет. През 2014 г. се явява на конкурса за красота Мис Турция, класирайки се на трето място. Впоследствие започва актьорската си кариера със специално участие в младежката драма "Кварталът на богатите" (Medcezir). В периода 2015-2016 г. се снима в "Моят живот" (O Hayat Benim), влизайки в ролята на Зейнеп. Последва изява в провалилата се семейна драма "Фамилия" (Familya). От пролетта на 2017-а до лятото на 2018-а година оглавява военната драма "Обещание" (Söz), въплъщавайки се като д-р Бахар. Напуска екипа в края на втория сезон, за да се присъедини към този на "Хълмът на соколите" (Şahin Tepesi), който не привлича очаквания висок рейтинг и бива свален от екран. Последната ѝ роля на малкия екран бе тази на Селин в хитовата романтична комедия "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen) от лятото на 2019 г. За играта си в нея заедно с екранния си партньор Фуркан Андъч печели престижната награда "Златна пеперуда" за най-добра екранна двойка. Скоро предстои да зарадва феновете си с изява в дигиталното пространство - в новия интернет-сериал на Netflix "50 кв. м" (50 m2). Да започваме с интервюто! 

През 2013 г. получавате травма, която Ви принуждава да спрете да се занимавате с балет. Какво се случи?
Всъщност не обичам да говоря за това. Искам да забравя този ужасен момент и последвалия тежък период в живота ми. Беше ми много трудно да го преодолея - както физически, така и психически.

Бихте ли ни разказали повече?
По време на един от уроците по балет в Консерваторията се контузих в областта на тазобедрената става. В продължение на пет месеца се подлагах на физиотерапии, но в крайна сметка се наложи да се оперирам. А за един балетист операцията води до край на кариерата. Нужни са поне две години, докато се възстановиш напълно. В началото само лежах на легло и се учех да ходя наново. След бавното оздравяваване тялото вече е отвикнало да танцува и е нужно да му напомниш отново как ти е служило преди. А за човек като мен, танцувал по 10 часа всеки ден, това е огромно мъчение. В този период се чувствах напълно безпомощна и нещастна. Сякаш се пречупих отвътре. 

За първи път Ви видяхме на екран в предаването "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister?). Записахте се за участие, за да превъзмогнете травмата и за да се разсеете?
Точно така се случи. Най-близките ми приятели бяха неотлъчно до мен и постоянно търсеха начини, с които да ме разсеят и да ме отърсят от тъгата. Докато си седяхме един ден, им хрумна точно тази идея - да ме запишат за участие в "Стани богат". Не след дълго получих одобрение. Участието ми не беше по мое желание, но въпреки това се оказа ценно изживяване и спомен за мен.

Какво направихте със сумата, която спечелихте - 7 500 лири?
Използвах ги за пътешествие с влак из Европа. С най-добрата ми приятелка обиколихме почти целия континент. Освен това включих една част от парите за купуването на автомобил.

Веднага след това дойде и участието Ви в конкурса "Мис Турция", което Ви направи популярна. Мечтаехте ли като всяко малко момиченце да спечелите?
Никога не съм имала подобна мечта. Озовах се на конкурса съвсем спонтанно и непланирано. Това също бе план на приятелите ми, с който да ме разсеят и да разнообразят иначе сивото ми ежедневие. До самия финал дори през ума не ми мина, че мога да стигна чак дотук. Ни най-малко очаквах, че ще изрекат името ми като класирана. Но подготвителният камп, през който преминахме всички участници преди конкурса, сякаш ме върна към живота. Отрази ми се много добре да съм сред нови и непознати хора и да танцувам отново, макар и не така, както преди.

Защо след конкурса се ориентирахте към актьорството?
Видях актьорството като способ да разбера по-добре себе си. Но дори не съм си помисляла, че нещата ще стигнат чак дотук. Веднага след конкурса започнах да се снимам в "Кварталът на богатите" и да посещавам уроци по актьорско майсторство. Преместих се да живея в Истанбул и оставих незавършено висшето си образование. Дори не забелязах как се случи всичко това. Оставих се на течението да ме води и не сбърках - случи ми се всичко най-хубаво. 

В каква степен успехът Ви се дължи на красотата и в каква - на таланта Ви?
Вратите за мен се отвориха след конкурса за красота. Но в деня, в който започнах да се занимавам с актьорство, спрях да бъда третата най-красива в Турция. Намирах се на снимачната площадка не защото бях красива, а защото я почувствах като клон, за който да се хвана. Като ново поприще, на което да се отдам. 

Все повече млади звезди като Вас изгряват и стават известни. С какво Вие сте по-различна?
Вътрешните ми терзания и травми са моторът, който ме задвижва по професионалния ми път на актриса. Имам история зад себе си, която искам да разкажа на всички и която да служи за пример.

Разкажете ни повече за новия Ви сериал "Навсякъде ти"?
Много е динамичен и пъстроцветен. Изминалата зима беше тежка за всички ни - и в икономически, и в социален, и в политически план. "Навсякъде ти" се явява глътката свеж въздух, която ще накара зрителите поне за момент да забравят за всичките си проблеми и да се отпуснат.

Каква е героинята Ви Селин?
Селин е едно непораснало дете с хиперактивен дух. По професия е интериорен дизайнер. Изключително добър и съвестен приятел е. Има особено отношение към животните. Понякога е прекалено превъзбудена и това ѝ създава известни проблеми. Винаги щом се опита да поправи нещо, забърква още по-голям хаос. Голямо удоволствие е за мен да я играя. Много е сладка. Надявам се, че за зрителите е също толкова приятно да я гледат.

Сюжетното действие се основава на поредица от съвпадения. Вярвате ли в съвпаденията?
Няма нищо случайно в този живот. Вярвам най-вече в настоящия момент. За всичко, което ми се случва, си казвам: "Явно така е трябвало да стане". Всеки трябва да се научи на нещо. Всеки преминава през изпитите на живота. И трябва да го правим с удоволствие. Имаме възможността да изживеем само един-единствен път настоящия момент. Вярвам, че след всяка неприятност идва нещо хубаво. Точно както травмата ми ме доведе до тук.

Коя е най-голямата Ви мечта?
Една от най-големите ми мечти е да имам огромен чифлик. Да отглеждам всякакви животни и всякакви плодове и зеленчуци. Засега се задоволявам само с домашните си кучета.

В "Навсякъде ти" любовта между главните герои се ражда от първоначалната омраза помежду им. Според Вас привличат ли се противоположностите?
Всеки сблъсък усилва привличането между хората и прави отношенията помежду им по-силни. Така е заложено в природата ни.

Каква е първата асоциация, която правите, щом чуете думата "любов"?
Любопитство и интерес. Нещо, което по никакъв начин не може да се контролира. Любов е да се интересуваш от човека до себе си до най-малкия детайл за него, да си винаги с него. В неговата компания да се чувстват завършен, а в отсъствието му - непълноценен.

Как Ви се отразява любовта?
Прави ме щастлива. Изпълва ме с енергия и желание за живот. Чувствам се като непобедим супер-герой. Ставам още по-силна. Сякаш нищо не може да ме повали. Сякаш никога повече няма да се почувствам зле.

Трудно ли е за един мъж да впечатли една "Мис Турция"?
Не разбирам защо хората ме възприемат като нещо по-различно, щом съм участвала в този конкурс. 

Все пак е голямо постижение...
Искам да напомня, че всеки е красив по своему. Така съм се родила, пробвах си късмета и ето, че бях сметната за достойна за тази титла. Ами ако случайно не бях участвала на "Мис Турция"?

Какво трябва да направи всеки човек поне веднъж в живота си според Вас?
Да пробва скайдайвинг. Това е един от моментите, в които съм се чувствала най-свободна. Не мислиш за нищо друго, освен за падането. Ето това означава да изживееш момента.

Какво животно бихте избрали да бъдете, ако имахте тази възможност?
Бих била риба. Постоянно в движение. Но въпреки че няма никакви проблеми, физиономията ѝ все е недоволна. Винаги във водата. Не се впуска в излишни комуникации. Издържлива.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмицa. Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 27 август! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте какьв е рейтингьт на турският хит сериаЗавинаги
А на турският хит екшьн сериал Ирония на сьдбата
Моля за отговор
Моля не изтривайте коментара ми

Предоставено от Blogger.