Берк Атан: "Славата не трябва да е самоцел, тя е следствие"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 7 май, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с деветия отпаднал състезател за сезона - актьора Берк Атан. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 26 септември 1991 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 28 години, зодия везни. Завършва висшето си образование в университета по изящни изкуства Beykent със специалност "Актьорско майсторство". Пътят му под прожекторите се открива през 2012 г., когато участва и печели в конкурса "Best Model of Turkey". На международното издание - "Best Model of the World", също е първи. Първите си крачки на снимачната площадка прави през 2013-а, година по-късно, когато се снима в сериала "Златна планина" (Altındağlı). Следва участие с главна роля в младежката поредица "Всичко е наред" (Her Şey Yolunda). Ролята, с която добива широка и международна популярност е тази на Саваш в хитовата младежка драма "Слънчеви момичета" (Güneşin Kızları), в която се снима от лятото на 2015 до пролетта на 2016 г. Следващото му участие е в драмата "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yüreğim) от пролетта на 2017-а година, която обаче не бележи очаквания успех и бива финализирана с един сезон. Последната му изява на малкия екран бе в заглавието "Сълзи от рая" (Cennet'in Gözyaşları), в което се превъплъти в образа на Селим и в което се снима в периода от есента на 2017 до пролетта на 2018 г. Да започваме с интервюто!

Какво се промени в живота Ви от 2013-а, когато спечелихте "Best Model of Turkey", досега? Възнамерявахте ли да се занимавате с актьорство по това време?
Да, винаги съм го искал. Всеки човек мечтае да се занимава с определена професия и в определена сфера. Изчаквах правилния момент, в който да тръгна по пътя към преследването ѝ. Всеки мой ден преминава в стремеж за самоусъвършенстване и развитие на актьорските ми качества. Това, което най-много се промени в живота ми от тогава досега, е интензивността на работата ми. Но ни най-малко се оплаквам от това.

Споделяли сте, че баща Ви е имал други планове за Вас - да станете футболист. Имаше ли вероятност това интервю да беше не с актьора, а с футболиста Берк Атан?
Голям футболен запалянко съм. Върл привърженик съм на отбора Галатасарай. Но смятам, че удоволствието да гледаш футбол от това да го играеш, е много по-голямо.

Добихте наистина голяма популярност с ролята си в "Слънчеви момичета". Очаквахте ли подобен интерес?
Започвайки работа по който и да е проект, всеки актьор е въодушевен, полага неимоверни усилия и очаква обратна връзка от зрителите, по желание - положителна. Ако като екип и едно цяло уловим правилната формула и енергия, това, което получаваме насреща от аудиторията е в пъти по-голямо и силно като емоция. "Слънчеви момичета" бе именно такъв проект. Винаги ще заема специално място в сърцето ми.

"Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim) има изключително драматична история. Трудно ли е да играете в такава голяма драма?
След края на "Слънчеви момичета" получих много предложения за участия в романтични комедии. Но исках да продължа актьорската си кариера в драма, заинатих се и започнах да чакам правилния проект. Така приех да се снимам в "Дръж се, сърце мое". Прочитайки сценария, изпратен ми от продуцентите от Endemol Shine Turkey, си казах: "Трябва да участвам в тази история!". Спечели ме това, че е много истинска и искрена. Узнавайки с какви големи професионалисти в актьорския бранш предстои да си партнирам, нямаше как да пропусна възможността.

Какви са възгледите Ви над романтичните комедии сега? 
Винаги съм харесвал комедийните сериали, да разсмиваш хората и да внасяш цвят в живота им, е изключително важно. В бъдеще ще съм щастлив да взема участие в подобен проект.

Все повече стават интернет-сериалите. Според Вас ще имат ли успех?
Живеем в технохолиген свят, в който всичко се случва и развива много бързо. На мнение съм, че телевизията все още намира своето място в живота ни, но вярвам и в бъдещето на интернет. Защо пък не?

Получавали ли сте предложения за участие в игрални филми? Как гледате на тях?
Отделям голямо внимание на киното, но за момента - само като зрител. Получавам предложения, които обстойно разглеждам. Намирам игралните филми за особено ценни за един актьор, тъй като те остават вечни. И на мен ми е интересно какъв ще бъде първият с мое участие.

Вниманието на жените към Вас е огромно. Случвали ли ли са Ви се странни неща в тази връзка?
Радвам се да чуя това. Но за момента не ми се е случвало нещо кой знае колко щуро в това отношение.

Притеснява ли Ви славата? Замисляте ли се, преди да излезете навън?
Нямам подобни притеснения. С такива мисли животът би бил непоносим. Не е важно дали да си известен или не, а дали си вършиш работата качествено и давайки всичко от себе си. Славата не трябва да е цел, а следствие. Моята професия е актьорството и разликата между нея и останалите е, че я практикувам на екран. Целта ми е да направя качествено представяне пред зрителите.

Какъв тип жени Ви впечатлява?
Ще отговаря така: впечатлява ме всеки, който има добро сърце и е искрен с мен. Това са факторите, според които подбирам хората в живота си. Не само жените.

Четете ли мненията за себе си в социалните мрежи?
Опитвам се да следя отзивите, доколкото мога. Посредством социалните мрежи можем да разберем дали това, с което сме целяли да докоснем зрителите, е стигнало до тях и по какъв начин са го разбрали. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с десетия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" по-следващия четвъртък, 21 май! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.