"Турските актьори 24/7" (269): от 4 до 10 май 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 10 май, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 4 до 10 май 2020 г., научавате сега от новото издание №269 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Синем Кобал и Кенан Имирзалъоулу очакват първата си рожба! Световноизвестната светска двойка обяви благата вест официално преди няколко дни. Известен е и полът на бебето, което се явява първи наследник на актьора от "До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара" и на актрисата от "Малки тайни" - момиче. Двамата, сключили брак точно преди четири години - през май 2016-а, успяха да опазят в тайна новината, че ще стават родители, цели четири месеца след установяването бременността на Синем. Напомняме, че последната изява на Кенан бе в интернет-сериала "Алеф" (Alef), предлагащ се в момента на платформата BluTV, а тази на Синем - в провала от есента на 2017 г. "Лице в лице" (Yüz Yüze). 

2) Ново попълнение в актьорския състав на "Хекимоулу" (Hekimoğlu)! Медицинската драма, ротирала се допреди обявяването на пандемията от коронавирус всяка вторник вечер с голям успех по KanalD, предстои да подновни снимачния си процес в края на настоящия месец май след Рамазан Байрама. Към екипа на продукцията на Karga Seven Pictures се присъединява известната актриса Белчим Билгин, участвала за последно в драмата от 2016 г. "Гордиев възел" (Kördüğüm). Предстоят и още рокади в екипа на "Хекимоулу" - към Бану Киремитчи Бозкурт, писала до момента сама сценария на сериала, се присъединява не по-малко известната ѝ колежка Неше Шен. 

3) Бергюзар Корел с първи музикален албум! Световноизвестната турска актриса, добила широка популярност с ролите си в сериалите "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", зарадва феновете си и с певческия си талант. В началото на тази седмица бе пуснат видеоклипът към заглавната песен на албума ѝ - "Последно писмо" (Son Mektup), което Бергюзар е заснела, докато е била бременна - преди раждането на втория си син. Любопитно е, че в него участие взимат още нейният съпруг Халит Ергенч, младите ѝ колеги от "Ти си моята родина" (Vatanım Sensin) Боран Кузум и Мирай Данер и други известни актьори като Онур Бююктопчу, Енгин Хепилери и Мерве Диздар. Вижте видеоклипа към сингъла на Корел от тук

4) Ще се снима ли продължение на "Градско момиче" (Güzel Köylü)? Този въпрос излезе на дневен ред в медийното пространство в южната ни съседка след стартиралото повторение на една от най-успешните романтични комедии за последните години, което отчита доста високи рейтинги всяка неделна вечер по StarTV. Шест години след началото му през лятото на 2014-а феновете на сериала, оглавяван от Гизем Караджа и Берк Джанкат, стартираха кампания в социалните мрежи с искане за заснемането на негово продължение. Исканията им стигнаха до продуцентската компания, заснела "Градско момиче" - Gold Film, като собственикът ѝ Фарук Тургут излезе с изявление по този повод, гласящо следното: "Сериалът продължи 52 епизода с голям успех. Радостно е, че и до ден днешен предизвиква огромен интерес, но всяко нещо с времето си. "Градско момиче" бе заснет и приключи. Нямаме планове за продължение". 

5) Актриса от "Свободен дух" (Erkenci Kuş) подаде жалба в полицията срещу бившия си приятел. Севджан Яшар, вдъхваща живот на героинята Айлин в хитовата романтична комедия, излъчваща се всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ, подаде оплакване срещу известния турски актьор Сермиян Мидят, с когото бе във връзка от края на миналата година досега, за нанесени ѝ физически и морални щети от негова страна. Изявление от отсрещната страна не закъсня, като Сермиян, който предстои скоро да се завърне на екран в "Изумруденият феникс" (Zümrüdüanka), сподели, че обвиненията на Яшар спрямо него не отговарят на истината и че тя не разполага с доказателства за твърденията си - като например извадено медицинско удостоверение за нанесена телесна повреда. 

6) Феновете на "Вятърничав" (Hercai) останаха разочаровани от новината, че снимките на любимия им сериал няма да бъдат подновени след края на епидемията от коронавирус и че е излязъл в принудителен финал на сезона. Драмата, излъчвала се през последната година с огромен успех всяка петъчна вечер по ATV, ще се завърне с нов трети сезон чак през септември. Продуцентите ѝ от Mia Yapim обявиха това свое решение, като едновременно с това и загатнаха за присъединяването на известен и красив актьор в новия сезон. Според сигурни източници става въпрос за Юмит Кантарджълар, известен с ролите си в "Птици без криле" (Kanatsız Kuşlar) и "Реликва" (Vuslat). Неговият герой във "Вятърничав" ще се явява конкурент на Миран за сърцето на Реян.

7) Алперен Дуймаз се ожени тайно! Изключително популярният млад актьор от сериалите "Горчива любов", "Бодрумска приказка", "Пропаст" и "Сблъсък" е сключил граждански брак със своята половинка Кюбра Келкит в тесен семеен и приятелски кръг и при спазването на всички мерки против разпространението на коронавирус. Това обяви самият той пред медиите в южната ни съседка, като добави, че празненството по случай сватбата ще се проведе през лятото след пълното отшумяване на заразата от COVID-19. Напомняме, че Алперен обяви връзката си с учителката Кюбра Келкит по-рано през януари тази година. В момента актьорът се бори за победата в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2020".

8) Две от най-известните светски двойки в Турция обединяват усилия около заснемането на нов домашен сериал! Джейда Дювенджи и Бюлент Шакрак и Еркан Колчак Кьостендил и Джансу Тосун, славещи се с приятелството помежду си, са прекарали изминалите два месеца карантина в подготовката и заснемането на проект в изцяло домашна обстановка и условия. Нестандартният проект, носещ заглавието "Стига, бе!" (Pes Artık), ще се състои от 8 епизода, всеки от които от по 90 минути, като ще се излъчи в интернет-пространството много скоро. Любопитно е, че докато се е снимала, бременната Джансу Тосун едновременно е изпълнявала ролята и на режисьор на сериала. Участие в него ще вземе и не по-малко популярният актьор Ертан Сабан от "Долината на вълците".

9) Свалят ли от екран "Любов 101" (Aşk 101)? Началото на интернет-сериала бе белязано от скандал заради обвиненията на турския медиен регулаторен орган RTÜK, че в него присъстват герои с хомосексуална ориентация и че по този начин се застрашава развитието на младите и подрастващите. В своя защита продуцентите на младежката поредица, превърнала се за отрицателно време в хит в цял свят посредством платформата Netflix, излязоха с изявление, опровергаващо обвиненията спрямо тях. В допълнение от Ay Yapım обявиха, че Netflix е интернет-сайт с платен абонамент и всеки негов потребител поема собствена отговорност за това какво гледа. Междувременно излезе новината, че вторият сезон на "Любов 101" ще бъде заснет през предстоящото лято.

10) Звезди за пример! Две от най-популярните млади лица на телевизионния екран в Турция дадоха пример с дисциплинираното си и отговорно отношение спрямо пандемията от коронавирус. Наскоро актрисата Дамла Джолбай, известна с ролите си в "Черни пари и любов" и "Вътрешен човек", бе забелязана на излизане от клиника в истанбулския квартал Нишанташъ, носейки маска и ръкавици. Пред пресрещналите я журналисти Дамла, снимаща се в момента в "Хекимоулу" (Hekimoğlu), заяви, че е посетила здравното заведение, за да се тества за сезонните алергии, които са в своя пик. Тя добави още, че от 50 дни не е излизила от дома си и е спазвала стриктно карантината. Подобно на нея Биркан Сокуллу от "Малки тайни", "С Русия в сърцето" и "Песента на живота" също наскоро обяви, забелязан докато пазарува, че е прекарал последните 45 дни, затворен вкъщи с цел предпазване от коронавируса. 

11) Джанер Джиндорук изненада феновете си с неизвестен досега факт за себе си. Изключително популярният актьор, известен от "Великолепният век: Кьосем", когото в момента гледаме у нас всяка делнична вечер от 22.00 часа в епизодите на "Една жена" (Kadın) по Диема Фемили, сподели в профила си в социалната мрежа, че като по-малък е тренирал активно борба. Джанер отдаде тази своя страст към спорта на факта, че е израснал в семейство на пехливанци. Джиндорук дори е участвал на няколко международни състезания, печелейки златен медал. Причина да се оттегли от борбата и да се отдаде на актьорското майсторство се е оказала сериозна контузия на ухото му. 

12) Толгахан Сайъшман отпразнува първия рожден ден на сина си! Световноизвестният актьор от сериалите "Сезони на любовта", "Сега и завинаги" и "Черната перла", който допреди пандемията от COVID-19 оглавяваше заглавието на TRT1 "Шампион" (Şampiyon), сподели в профила си в социалната мрежа Instagram пожеланието си към навършилия една годинка свой син Ефехан: "Това беше годината, минала най-бързо в живота ми. Кога се роди Ефехан, кога стана на една година - така и не разбрах. Благодаря на Господ, че ме дари с него. Пожелавам това щастие на всекиго! Благодарим ви за прекрасните пожелания!". 

13) Йозджан Дениз се жени отново за бившата си съпруга! Както информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7", мега-звездата от сериалите "Млечният път", "Имението с лозите", "Дила" и "Част от мен" прекарва карантината заедно със сина си Кузей и неговата майка и своя бивша половинка Фейза Актан. Изявяващият се освен като актьор и като режисьор и сценарист Йозджан дори засне филм в домашни условия, в който главните роли бяха поверени именно на най-близките му хора. Така все по-усилено се говори, че Дениз, когото гледаме в момента у нас в "Завинаги" (İstanbullu Gelin) по БТВ, и бившата му съпруга са решили да дадат втори шанс на връзката си и планират да сключат брак повторно. Напомняме, че двамата се разведоха през юни м. г., но ето, че карантината отново ги е сближила...

Aslı Enver: Ayşe, hep önemsediğim güçlü kadın özelliklerini barındırıyor
14)  Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 11 май, ще бъде финализиран брой №309 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 12-ти, започва новият №310, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 14 май, идва ред на интервю с актрисата от "Завинаги" (İstanbullu Gelin) Аслъ Енвер. И в неделя, 17 май, ще можете да прочетете брой №270 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.