"Какво гледат в Турция?" (308): от 27 април до 3 май 2020 г.

Турция мина през пика на заразата от коронавирус! Според прогнозите на министерството на здравеопазването в южната ни съседка в края на месец май ще бъде възможно падането на голяма част от мерките, въведени в средата на март с цел ограничаване разпространението на COVID-19. С добрите новини за очакваното предстоящо отшумяване на епидемията се наблюдава раздвижване и в телевизионните среди. Продуцентската компания MF Yapım бе първата, която обяви подновяването снимките на два свои сериала - драмите "Бараж" (Baraj) и "Учител" (Oğretmen), излъчвали се с голям успех съответно във вторник и в сряда по FOX, ще продължат снимките си от 27 май. Феновете на "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kızı), ротирала се в понеделник по StarTV, също бяха приятно изненадани от продуцентите ѝ от O3 Medya с новината, че предстои заснемането на още четири епизода до края на сезона ѝ, който ще завърши с общо 19 на брой. Съвсем скоро предстои да бъдат показани и последните три серии от четвъртия сезон на военната драма "Войник" (Savaşçı) на FOX, които бяха заснети още преди обявяването на епидемията, но заради недостиг на рекламно съдържание излъчването им бе отменено за по-нататъшен момент. Други заглавия, за жалост на феновете им, ще се наложи да се завърнат на екран чак на есен. За момента такова решение официално са взели екипите на две продукции - "Вятърничав" (Hercai) на ATV, продуцирана от Mia Yapım, и "Рамо" (Ramo) на ShowTV, продуцирана от BKM. 
Междувременно с пълна сила тече подготовката по предстоящия междинен летен телевизионен сезон в Турция. За момента са обявени четири нови летни сериала. По FOX ще се излъчват "Господин грешка" (Bay Yanlış) на Gold Film с Джан Яман и Йозге Гюрел и "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı) на MF Yapım с Ханде Ерчел и Керем Бюрсин. ATV ще заложи на "Погубена младост" (Gençliğim Eyvah) на Süreç Film с Левент Юлген и Дженгиз Бозкурт. А KanalD подготвя "Покрив" (Çatı Katı), който ще бъде от създателите на "Вятърничав" - Mia Yapım. 
През седмицата от 27 април до 3 май 2020 г. бяха излъчени само четири сериала, единият от които - сезонния си финал. Как се представиха те, научавате в новото издание №308 от "Какво гледат в Турция?"!

Рейтинги за понеделник, 27 април, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за вторник, 28 април:
В последния априлски вторник финала на петия си сезон в ефира на ATV излъчи "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz)! Криминалето, оглавявано от Октай Кайнарджа, излезе в преждевременна лятна ваканция, разписвайки се, без изненада, с рекорден рейтинг от 10%. Шестият му сезон предстои на есен.

2. СЕЗОНЕН ФИНАЛ: "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz):
телевизия: ATV | рейтинг: 9.92%
AB:         място: 3 | рейтинг: 7.96%

Рейтинги за сряда, 29 април:
Историческата драма "Основаването на Османската империя" (Kuruluş Osman) продължава излъчването си с огромен успех. Най-гледаното заглавие на ATV този сезон привлича рекорден зрителски интерес от 14%.

1. "Основаването на Османската империя" (Kuruluş Osman):
телевизия: ATV | рейтинг: 13.70%
AB:        място: 1 | рейтинг: 11.75%

Рейтинги за четвъртък, 30 април, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за петък, 1 май:
Най-гледан в петъчния prime-time остава полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD, радващ се на все така рекорден рейтинг от 10%. Преместилата се от събота в петък семейна комедия "Ставай да вървим у дома" (Kalk Gidelim Eve) на TRT1 пък се проваля.

2. "Опасни улици" (Arka Sokaklar):
телевизия: KanalD | рейтинг: 9.99%
AB:             място: 4 | рейтинг: 5.88%

20. "Ставай да вървим у дома" (Kalk Gidelim Eve):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.17%

Рейтинги за събота, 2 май, и неделя, 3 май, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.