Мелиса Аслъ Памук: "Красив е този, който обича себе си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с шестия отпаднал състезател за сезона - акрисата Мелиса Аслъ Памук. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 14 април 1991 г. в Харлем, Холандия. В момента е на 29 години, зодия овен. Записва специалност психология в университета в Амстердам, но по-късно спира следването поради желанието си да се съсредоточи върху кариерата си на модел. Владее добре турски, английски, холандски и немски, като говори и малко френски език. Започва кариерата си на модел на 14-годишна възраст. През 2011-а печели конкурса „Мис Турция“. Като официален представител на страната си се състезава в „Мис Вселена“ 2011 в Бразилия, но не се класира. През 2012 г. се снима в третия сезон на сериала „Земя, небе, любов“ (Yer Gok Ask) в ролята на Севда. Същата година участва във филма „Черна котка“ като Елмаз. През 2014-а има малка роля в „Ах, Истанбул“ (Ulan Istanbul). Същата година се снима в сериала „С Русия в сърцето“ (Kurt Seyit ve Sura) в ролята на Айше. Участва и във „Всяка любов – нова раздяла“ (Her Sevda Bir Veda), но той няма голям успех и е прекратен. Най-важната си роля Мелиса получава в тоталния хит „Черна любов“ (Kara Sevda), където играе ролята на Асу. Последната ѝ изява на малкия екран бе в криминалната драма „Сблъсък“ (Carpisma), в която се снима от есента на 2018-а до пролетта на 2019-а година, превъплъщавайки се като Джемре. На есен предстои да се завърне в ефир, оглавявайки новия сериал „Нов живот“ (Yeni Hayat), в който ще си партнира със Серкан Чайоулу и който ще се излъчва по KanalD. Да започваме с интервюто!

Какви са спомените Ви от детството в Холандия?
Детството ми в Харлем, намиращ се на 15 минути път от Амстердам, беше много хубаво и щастливо. Понеже тръгнах на училище на четири години, спомените ми са предимно от там. Имах много добри приятели. До 18-19-годишна живях в там. И макар да живеех в Харлем, годините ми минаха, карайки колело из Амстердам. Започвайки да следвам висше образование, реших да направя пауза от една година и дойдох тук, в Истанбул. И стана тя каквато стана - вече от 10 години съм тук. Но връзката ми със семейството ми е все така силна. Майка ми в момента е тук, с останалите ми роднини се чуваме всеки ден. Не мога без тях. Даже постоянно ги убеждавам да дойдат тук.

Започнала сте да се снимате от едва 13-годишна възраст. Ваше ли беше това решение?
На 12 години баща ми ме записа в модна агенция, тъй като много настоявах. Падам си голям инат. Провеждаше се кастинг за игралния филм "Dat zit wel snor" на режисьорката Тамара Миранда и от агенцията се свързаха с мен с предложение да се явя на него. Нямах никакъв опит и не знаех какво да правя на прослушването, но бях избрана за ролята на Хаял и така започна всичко.

През 2011 г. спечелихте конкурса "Мис Турция". Какво изпитахте?
Участието ми в "Мис Турция" през 2011 г. бе планирано като последната ми изява като модел, нещо като юбилей и завършек. Всички момичета, участвали в конкурса, бяха много хубави. Прекарахме три месеца заедно в предварителни подготовки. Дори не подозирах, че ще се класирам на финала. Бивайки избрана за победител и слагайки ми короната на главата, бях много учудена, защото вместо да продължа кариерата си на модел, започнах да получам сценарии с предложения за участия в сериали. След година и половина уроци по дикция и правилно изразяване дойде и първата ми роля в сериала "Земя, небе, любов". Много обичам да уча езици и държах турският ми да бъде перфектен. Или ще говоря даден език перфектно, или въобще няма да го говоря. Такъв педант съм. И в училище бях така - езиците и хуманитарните науки ми се отдаваха много повече от точните. Когато пътувам в чужбина, непременно се запознавам с основите на езика на страната, където отивам, за да мога да комуникирам, макар и бегло, с местните. С подобен перфекционизъм се отнасям и към ролите, които играя. За всяка една се подготвям по отделно, като през годините съм работила с няколко изключително добри преподаватели по актьорско майсторство - Джем Татлъту, Четин Саръкартал и Мерве Ташкан.

Какво означава за Вас красотата? Кое във визията си намирате за най-привлекателно и харесвано?
За мен красотата е да бъдеш естествен, да обичаш себе си и да показваш това по възможно най-добрия начин. Понякога дори една усмивка прави човек много по-различен и красив. Поглеждайки се в огледалото, не се възприемам като перфектната жена. Но съм щастлива от това, което виждам, защото съм приела всичките си недостатъци и живея в мир с тях. Всеки е красив сам по себе си. По-важна е енергията, която носиш в себе си и която излъчваш. Формулата за щастието сякаш е да обичаш себе си. Тогава всичко става по-хубаво.

Какво Ви накара да приемете предложението за участие в "Сблъсък" (Carpisma)?
Прочетох сценария на първите три епизода на един дъх и бях много впечатлена и пленена от историята, тръпнейки за нейното продължение - точно като един зрител. Героинята ми Джемре не е обикновена, не влиза в клишета, искрена е, винаги казва това, което мисли, справедлива, добронамерена и силна. В нея ме привлече това, че не се страхува да разкрие чувствата и любовта си и е способна да ги изживее пълноценно, на макс.

Този път вдъхвате живот на добра героиня. Прави ли Ви това добра и в очите на зрителите?
Може би намират добрите персонажи в историите за по-близки до себе си. Предишната ми роля бе на Асу в "Черна любов" - отрицателна личност, с която е по-трудно да установиш емпатия и да разбереш. Дори и някои да я харесваха, я чувстваха далечна от себе си. Асу беше най-голямата психопатка на света, но всяко нейно действие се следеше с огромен интерес.

Как бихте описали Джемре? Каква е тайната, за да изглежа един герой правдоподобен и истински на екран?
Джемре не е кристално ясен персонаж. Страда от липса на любов в живота си, преживява своите вътрешни катаклизми. Гладна е за любов. Сякаш пораснала в стъкленица, няма реална представа за заобикалящия я свят. Докато не стане част от големия сблъсък в историята, която я кара да прогледне. Страда от липсата на майка и от лошия си баща, лошия си бивш приятел, лошата си мащеха... А всъщност е искала да се довери на всички, да обича и да бъде обичана. Запознавайки се с Керем (бел. ред. - героя на Алперен Дуймаз), вижда човек като нея, със същите грешки, и преосмисля целия си живот.

Привлече ли Ви добротата на героинята Ви?
Разбира се, че да, но по-скоро ме привлече силата ѝ и това, че знае какво иска от живота, наясно е с болките и слабите си места и се бори да ги победи. Освен това е изключително пряма и искрена в общуването си с околните. Казва всичко, което мисли, без да се притеснява или срамува. В сериалите обикновено жените са пасивни, първата крачка в любовта винаги правят мъжете. Но тук Джемре е тази, която се доближава до Керем и го желае, това също ми хареса. Освен това притежава чувство за справедливост, извисена личност е.

По какво най-много се различавате с Джемре?
Със сигурност съм доста по-упорита и инатлива от Джемре. Типичен представител на зодия овен съм! Макар и понякога да е доста изморително, винаги и при всякакви условия съм изключителен педант и перфекционист. Много по-подредена и планираща съм от Джемре. Преди бях още по-взискателна към себе си, сега съм се поотпуснала малко. Вярвам в положителната и отрицателната енергия и ако не се чувствам добре с някого, съм честна и му го казвам, след което се отдалечавам от него. Познавам границите си и действам според тях. Боря се с лошите си навици и схващания с осъзнатост, обещавайки на себе си, че ще ги надвия. Постоянно си повтарям, че веднъж се живее и трябва да пробвам от всичко, да се наслаждавам на живота. Водена съм именно от тази максима. 

В първия епизод на "Сблъсък" главният герой Кадир каза следното: "Сблъскалите всъщност са съдбите ни". Вярвате ли в съдбата?
Да, вярвам в съдбата. Не можем да избягаме от нея или да я променим. Тя ни поставя определени граници, в които обаче можем да взимаме своите решения и да правим своите избори. 

Забавлявате ли се на снимачната площадка? Прекарвате ли време с екипа и извън нея?
Да, много обичам екипа и се забавлявам, работейки. Може да звучи клиширано, но да - топлите отношения, царящи на снимачната площадка, непременно се отразяват на работата ни. С Елчин Сангу и Къванч Татлъту и преди сме се снимали заедно в сериала "С Русия в сърцето". С Алперен Дуймаз също се познавахме отпреди. Не съм се чувствала като сред непознати дори на първия ни снимачен ден. Мотивацията ми за работа е много голяма, работейки в подобен прекрасен екип.

Работите с много натоварен график. Как се борите със стреса? Как си почивате?
Падам си домошар, затова и след края на всеки снимачен ден се прибирам у дома и гледам сериали. Срещам се приятели и се забавляваме заедно. Стремя се да не пренасям работата си вкъщи. Когато излизам навън, гледам да е на някое спокойно и тихо място. Преди ходех на фитнес, но спрях и отскоро съм отдадена на пилатеса. Половин година тренирах и кикбокс.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с седмия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 23 април! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.