"Какво гледат в Турция?" (305): от 6 до 12 април 2020 г.

Възползвайки се от възникналата в Турция ситуация около коронавируса, ATV налага хегемонията си в тамошния телевизионен ефир. Оранжевият канал за момента е най-малко засегнат от пандемията от COVID-19, наложила преустановяването снимачния процес на почти всички сериали, излъчвали се в южната ни съседка. Трите най-гледани заглавия на медията - "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) и "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova), привличат рекорден интерес по време на карантината и продължават както снимките, така и излъчванията си с пълна сила. Липсата на конкуренция, закономерно, води до ръст в резултатите и на сериалите на TRT1, които в момента показват заснетите си в резерв епизоди. KanalD също не замразява напълно работата по своите проекти, като освен да показва премиерни серии на "Опасни улици" (Arka Sokaklar), започна излъчването на интернет-сериала "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi) всяка четвъртък вечер, който със старта си на малкия екран отбеляза нелошо представяне. Изключение в програмата на ShowTV пък прави романтичната комедия "Северна звезда" (Kuzey Yildizi), която към момента продължава да се снима и позиционира в съботните вечери. Така най-стриктни, що се отнася до спазване на карантинните мерки, се оказват StarTV и FOX, които прекратиха за неопределен период от време работата по всички свои сериали.
Тази седмица заради мюсюлманския празник Кандилли по ATV няма да бъдат показани нови епизоди от "Мафията не може да управлява света" във вторник и "Основаването на Османската империя" в сряда, по KanalD - от "Опасни улици" (Arka Sokaklar) в петък, а по ShowTV - от "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) в събота. В четвъртък по TRT1 излъчването си започва новият комедиен сериал, тематичен с карантината, под която се намира целият свят - "Домашно производство" (Ev Yapimi)
Как ще се представят сериалите в южната ни съседка за периода от 6 до 12 април 2020 г., научавате единствено и само в новото издание №305 от "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата! 

Рейтинги за понеделник, 6 април:
Единственият сериал, продължаващ излъчването си в понеделник по време на пандемията от коронавирус, е "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum). Историческата драма на TRT1, състояща се от 6 епизода, се представя крайно неубедително - с резултат от 3%, въпреки липсата на каквато и да е конкуренция. Финалът ѝ ще бъде излъчен на 23 април, когато се навършват 100 години от обявяването на турската република.

20. "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.09%
AB:       място: 13 | рейтинг: 3.19%

Рейтинги за вторник, 7 април:
Изненадващо, в ефира на KanalD бе показан нов епизод от "Хекимоулу" (Hekimoglu). Медицинската драма, въпреки липсата на каквато и да е конкуренция, не отбеляза кой знае колко по-висок резултат от досегашните си, като привлече гледаемост от 6% в основната и от 8% в групата на интелигентните зрители. По ATV не бе излъчен "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) заради мюсюлманския празник Кандилли.

3. "Хекимоулу" (Hekimoglu):
телевизия: KanalD | рейтинг: 6.29%
AB:             място: 2 | рейтинг: 7.54%

Рейтинги за сряда, 8 април:
Единственият сериал, излъчен в сряда, е "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek). Драмата на TRT1 оглавява класацията в prime-time-а с отличен рейтинг от 6%. Нов епизод от историческият хит "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV ще бъде показан следващата седмица.

3. "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 6.42%
AB:         място: 3 | рейтинг: 6.32%

Рейтинги за четвъртък, 9 април:
"Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV продължава да събира рекордно голяма аудитория пред екраните - от 16%, заставайки на първо място по гледаемост. Премиерата си в ефира на TRT1 направи новият комедиен сериал "Домашно производство" (Ev Yapimi), тематичен с карантината и сниман в домовете на актьорите, участващи в него. Нестандартната и първа по рода си продукция не бе приета особено добре и се представи посредствено с резултат под три пункта. По-висок бе интересът към нея сред интелигенцията. Абсурдната комедия "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi) на KanalD бележи тотален провал, въпреки обещаващото си начало миналата седмица...

1. "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova):
телевизия: ATV | рейтинг: 15.74%
AB:       място: 2 | рейтинг: 11.56%

24. ПРЕМИЕРА: "Домашно производство" (Ev Yapimi):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.66%
AB:         място: 13 | рейтинг: 3.56%

33. "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi):
телевизия: KanalD | рейтинг: 2.23%
AB:        място: 36% | рейтинг: 1.67%

Рейтинги за петък, 10 април:
Без особени промени се запазва резултатът от битката за рейтинг в петък. Най-гледан с 9% е полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD, следван от историческата драма "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1 с 4%. В групата на интелигентните зрители двата сериала с най-много епизоди, излъчващи се в момента в Турция, разменят местата си, по традиция.

2. "Опасни улици" (Arka Sokaklar):
телевизия: KanalD | рейтинг: 9.32%
AB:             място: 6 | рейтинг: 4.76%

10. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.07%
AB:         място: 4 | рейтинг: 5.06%

Рейтинги за събота, 11 април:
Единственият сериал, показан в събота, е "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. Семейната комедия, чиито снимки продължават от домовете на актьорите, участващи в нея, заема място в края на ТОП 10 със среден рейтинг от 4%.

9. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.27%
AB:          място: 6 | рейтинг: 4.04%

Рейтинги за неделя, 12 април, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали и най-гледаните телевизии в южната ни съседка за периода от 6 до 12 април 2020 г.!
Най-гледаният сериал за седмицата е историческият хит "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV от четвъртък, отчитаща 15.74% рейтинг. На второ място застава полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD от петък, който бележи резултат от 9.32%. На трета позиция стои драмата "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek) на TRT1 от сряда, привличаща 6.42% зрителски интерес. Четвърто е медицинското заглавие "Хекимоулу" (Hekimoglu) на KanalD от вторник с 6.29% гледаемост. На пето място застава семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 от събота, отчитаща 4.27% рейтинг. И шеста е историческата драма "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum) на TRT1 от понеделник с резултат от 3.09%.

1 коментар:

Dess каза...

Zdraveite,zashto niamate stranica Za nas kakto drugiq blog dori v tazi stranica sa dobaveli vlizaniq v bloga ot 2010 godina

Предоставено от Blogger.