"Турските актьори 24/7" (265): от 6 до 12 април 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 12 април, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 6 до 12 април 2020 г., научавате сега от новото издание №265 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Явуз Бингьол стана дядо! Изключително популярният турски актьор и певец, когото в момента гледаме у нас всеки делничен следобед от 15.00 часа в драмата "Черна роза" (Karagul) по НоваТВ, се сдоби с внуче по-рано тази седмица. 55-годишният артист, известен още с ролята си в комедията "Комшии" (Esref Saati), стана дядо на първородното дете на дъщеря си от първия си брак Тюркю Бингьол Юнджю. Бебето е момченце и носи името Аслан, като заради епидемията от коронавирус в Турция дядо му Явуз, живеещ в Истанбул, за момента е възпрепятстван да отиде и да го види в Айвалък, където ще живее с родителите си. Любопитно е, че Бингьол е научил благата вест, че ще става дядо, на връх рождения си ден миналата година. Да пожелаем на новороденото и семейството му много здраве и щастие!

2) Кутси се развежда! Актьорът, когото у нас познаваме от сериала "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), се раздели със съпругата си Фейза Чипа преди няколко дни. Това обяви тя пред срещнали я наскоро журналисти със следните думи: "Всичко свърши. Пътищата ни с Кутси се разделят. От тук нататък не желая името ми да фигурира в едно изречение заедно с неговото". Според приближени до вече бившата светска двойка причина за развода им е изневяра на Кутси, снимащ се в момента в драмата на TRT1 "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek). Певецът и вече бившата му съпруга сключиха брак през 2017 г., продължил три години. Бракоразводното им дело ще се гледа след нормализиране на ситуацията около пандемията от COVID-19 в Турция.

3) И докато карантината разделя едни, сближава други... Близки до световноизвестния турски актьор Йозджан Дениз, когото в момента гледаме у нас всяка делнична вечер в епизодите на "Завинаги" (Istanbullu Gelin) по БТВ, разкриват, че от започването на социалната изолация в южната ни съседка до този момент той пребивава заедно с бившата си съпруга Фейза Актан и сина им Кузей. Преосмисляйки отношенията си по време на кризисната ситуация около разпространението на коронавируса и грижейки си заедно за бебето си, двамата бивши съпрузи са започнали да се сближават отново. Тази новина зарадва феновете на бившата светска двойка и даде надежда, че тя отново ще се събере.

4) Ново попълнение в актьорския състав на "Изумруденият феникс" (Zumruduanka)! Към екипа на сериала, излъчвал се допреди началото на пандемията от коронавирус в Турция всяка съботна вечер с огромен успех по FOX, се присъединява изключително популярният актьор Сермиян Мидят. Познатият у нас с ролята си на Берзан от "Завръщане" (Sila) артист, изявяващ се още като режисьор и сценарист, ще вдъхне живот на героя Махит Йозгюч - съпругът на Нисан и бащата на Хамит. Планира се снимките на "Изумруденият феникс" да бъдат възобновени на 20 април, ако, разбира се, ситуацията около разпространението на COVID-19 в Турция го позволява.

5) Няколко сериала в Турция продължават да се снимат, въпреки пандемията от коронавирус, но от... вкъщи! Пренасяйки снимачната си площадка в домовете на актьорите, изпълняващи главните роли в тях, снимките и излъчванията си с пълна сила продължават ситкомът "Хайлайф" (Jet Sosyete), излъчващ се на интернет-платформата puhuTV, и семейните комедии "Осемдесетте" (Seksenler) и "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. Любопитно е, че непосредствено след обявяването на карантината в южната ни съседка продуцентът Бирол Гювен започна да снима тематичен със сегашната ситуация на изолация комедиен сериал - "Домашно производство" (Ev Yapimi), започнал излъчването си в четвъртък по TRT1 и също снимащ се изцяло в домовете на актьорския му състав.

6) Бившата съпруга на Берк Октай в нова афера с известен актьор! Мерве Шарапчъоулу, с която известният у нас артист от "Опасни улици" и "Надежда за обич" сключи брак през 2017 г., е във връзка с не по-малко популярния му колега Джелил Налчакан. Това обяви негласно самата тя чрез техен общ фотос в профила си в социалната мрежа Instagram, който непосрдествено след това обаче изтри. Джелил е известен в България с ролите си в "Завръщане" (Sila) и "Отмъщението" (Sila), като доби широка популярност и с участията си в криминалето "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) от 2015 г. и семейната драма "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi) от 2019 г. Напомняме, че Мерве и Берк се разведоха скандално през лятото на миналата 2019-а година.

7) Дениз Уур загуби дядо си! Изключително популярната актриса, известна в България с ролите си в сериалите "Фалшива принцеса", "Огледален свят" и "Другите отчаяни съпруги", бе разтърсена от тъжната вест за смъртта на своя дядо. Печала си от загубата на близкия ѝ човек тя сподели в профила си в социалната мрежа Instagram. Възрастният човек е бил заразен с коронавирус, като организмът му не е успял да се пребори с инфекцията и е починал. Напомняме, че допреди епидемията от COVID-19 в Турция Дениз се снимаше с главна роля в драмата "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul) на KanalD и Avsar Film, която по план трябваше вече да приключи, но преустановяването снимките ѝ отложи заснемането и излъчването на финала ѝ.

8) Керем Бюрсин продължава да покорява световни върхове! Изключително популярният актьор, добил световна слава с ролите си в сериалите "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) и "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek), става новото рекламно лице на известната марка спортни дрехи Under Armour. Керем, снимал се за последно в новия сезон на интернет-ситкома "Точно така" (Aynen Aynen), е подписал договор с американската компания преди няколко дни. Така той предстои да застане на мястото на холивудския актьор Дуейн Джонсън, рекламирал досега продуктите на Under Armour. Сключвайки договора си с марката, Бюрсин обяви, че ще дари една част от получения хонорар за работата си с нея на младежка организация, подпомагаща развитието на изкуството в Турция.

9) Сезги Сена Акай стана майка! Младата актриса, добила широка популярност с ролята си на Мелек в драмата "Горчива любов" (Aci Ask), роди първородното си дете. Красавицата, спечелила през 2012 г. конкурсите за красота "Best Model of Turkey" и "Best Model of the World", кръсти сина си с името Али Керим. Мъникът е плод на любовта на Сезги със съпруга ѝ Емир Хасоулу, с когото сключи брак точно преди една година. Напомняме, че освен в "Горчива любов", Акай взе участие и в историческата драма "Великолепният век: Кьосем". Да пожелаем на младото семейство много щастие и здраве!

10) Редица актьори промениха визиите си, възползвайки се от временното преустановяване снимките на сериалите с тяхно участие заради коронавируса. Онур Туна, снимал се допреди карантината в медицинската драма "Лекарят чудо" (Mucize Doktor), обръсна брадата си и си остави само мустак, като също така скъси и косата си. Сечкин Йоздемир, оглавявал "Камериерки" (Hizmetciler), също обръсна дългата си брада, която пускаше още от миналата есен, докато участваше в "Скъпо мое минало" (Sevgili Gecmis). Кубилай Ака, когото предстои да гледаме в интернет-сериала "Любов 101" (Love 101) на Netflix и който се снима в "Пропаст" (Cukur), пък обръсна косата си. Същото направи и Берк Октай, оглавяващ "Войник" (Savasci), когото обаче вече сме виждали с подобна визия в "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik). 

11) Няколко звезди в Турция предизвикаха възмущението на цялата общественост, движейки се без маски и ръкавици по време на пандемията от коронавирус. Под ударите на общественото порицание попадна Бестемсу Йоздемир, известна от "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) и снимала се за последно в "Гълъб" (Guvercin), която бе забелязана от репортери да пазарува в супермаркет в близост до дома си, без да е взела каквито и да е предпазни мерки за здравето на себе си и на околните, а именно - слагайки маска и спазвайки задължителното ѝ носене, въведено със заповед в Турция вече от седмица. Публична забележка по същата причина бе направена още на Бурак Дениз от "Любовта не разбита от думи" и "Нашата история" (Bizim Hikaye), както и на Бирдже Акалай от "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir), "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask) и "Вавилон" (Babil). 

12) Бурак Севинч влиза в затвора! Актьорът, добил широка популярност както в Турция, така и по света с ролите си в сериалите "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim), "Обещание" (Soz) и "Петно" (Leke), преди няколко дни е предизвикал пътно-транспортно произшествие. При идването на полицейски органи на мястото на инцидента е било установено, че Бурак е шофирал автомобила си в нетрезво състояние - с 1.28 промила алкохол в кръвта. По тази причина Севинч, чиято последна изява бе в театралния мюзикъл "Момичетата от Измир" (Izmir'in Kizlari), бе осъден на лишаване от свобода за два месеца и петнадесет дни. 

13) Пожар в дома на Джем Йълмаз! Преди няколко дни в лускозната вила на най-известния турски комедиен актьор, намираща се в истанбулския квартал Етилер, е избухнал пожар. Източник на огъня е станал неизгасен фас от цигара, хвърлен в намиращата се пред имота кофа за боклук. Служител в дома на Йълмаз, грижещ се за поддръжката и чистотата на прилежащите към вилата паркинг и градина, се е намесил и е загасил пожара с пожарогасител. По време на инцидента Джем е бил вътре в дома си заедно с половинката си и изключително известна турска актриса Серенай Саръкая. Той успокои феновете си в социалните мрежи, че всичко с него и Серенай е наред и че щетите от пожара не са големи. 

Melisa Aslı Pamuk: Altın Kelebek hayaldi gerçek oldu
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 13 април, ще бъде финализиран брой №305 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 14-ти, започва новият №306, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 16 април, идва ред на интервю с шестия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2020" - актрисата Мелиса Аслъ Памук. И в неделя, 19 април, ще можете да прочетете брой №266 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.