Алмила Ада: "Сбъднах мечтата си да стана балерина"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 12 март, и от днес започва публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Първото ще бъде с първия отпаднал състезател за сезона - актрисата Алмила Ада. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 4 август 1994 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 25 години, зодия лъв. Израства в семейство на баща журналист и майка моден дизайнер. От малка възраст проявява голям интерес към балета, като бива записана на уроци. Страстта ѝ към танцувалното изкуство я завежда до сцената на Консерваторията към Истанбулския университет, където практикува. Завършва висше образование със специалност "балет" в университета по изящни изкуства Мимар Синан. Решава да продължи кариерата си на балерина в Лондон, Англия. Там обаче бива открита от кастинг-директор, който я насърчава да се яви на прослушване и да стане актриса. Малко по-късно получава малка роля в световния хит "Avengers: Age of Ultron", въплъщавайки се в ролята на Скарлет Йохансон като по-млада. Поради сериозна травма се налага да прекъсне кариерата си на балерина и да се завърне в родната Турция, където посещава физиотерапия. Първите ѝ изяви на малкия екран в южната ни съседка са в успешните драми "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun) от 2014 г. и "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) от 2015 г. Първата си по-сериозна роля получава през 2017 г., когато заедно с далеч по-опитните си и изключително популярни колеги Ердал Бешикчиоулу, Гьокче Бахадър и Рожда Демирер оглавява младежката драма "Име легенда" (Adi Efsane). След нейния финал се включва с първата си главна роля в драмата "Сълзи от рая" (Cennet'in Gozyaslari) през есента на 2017-а, партнирайки си с Берк Атан. Сериалът, в който взима участие в момента, е "Гълъб" (Guvercin), ротиращ се всяка неделя с голям успех по StarTV. Да започваме с интервюто!

На какво се дължи успехът Ви - на красотата, таланта или късмета?
Да кажем, че след работата ми по втория проект с мое участие, късметът се обърна на моя страна. Но се потрудих много и се съсредоточих върху това да избирам правилните проекти. И ето ме днес тук!

Ами красотата?
Смятам схващането, че е закон всеки красив човек да получава главни роли и че хората искат да гледат на екран красиви хора, за отживелица. Да кажем, че притежавам по-особени черти и външни характеристики.

Какво е по-особеното във визията Ви?
Имам доста светла кожа. Предпочитам да не се гримирам в ежедневието си. Не си падам и по естетичните процедури, но се отнасям с уважение към тези, които ги ползват. Както по телевизията, така и в социалните мрежи се нагледахме на едни и същи типажи жени. Намирам по-особените хора за по-красиви. Щастлива съм от начина, по който изглеждам.

В предишно свое интервю бяхте казали следното: "Хората се удивляват, когато разберат колко много неща съм преживяла за малката си възраст". Какво толкова сте преживели?
Има толкова много неща за разказване... На две годинки и половина ме записаха на балет. Впоследствие със семейството ми заминахме да живеем в Русия, тъй като работата на нашите го налагаше. Там продължих с уроците по балет, но прибавих към тях и тези по пиано. После се върнахме в Истанбул и записах да следвам в Консерваторията.

Вярно ли е, че сте се обучавали в Кралската академия?
Да, обучавах се в кръжог под нейната шапка - "Tring Park School for the Performing Arts". След като го завърших, трябваше да направя определен стаж, при това - международен. Наложи се да посетя много различни държави, където да практикувам уменията си по балет и да се изявявам на сцена.

Кои страни посетихте?
Първо във Великобритания, след това в Латвия... Там танцувах модерни танци. Впоследствие във Франция, Германия и Холандия. Изкарах стаж при едно от най-големите имена на модерните танци в Европа - Пина Бауш. Бях за малко и в Прага, Чехия.

Защо в крайна сметка избрахте актьорското майсторство пред тази Ваша най-голяма страст - балета?
От много малка исках да стана балерина. И успях. Мечтаех си да танцувам на европейски сцени. И това успях да постигна. Имаше период, в който дори преподавах на талантливи деца в социално затруднение под патронажа на църквата. Накратко - успях да сбъдна повечето от нещата, за които си мечтаех. Докато бях в Лондон и пътувах с метрото, случайно се запознах с една жена. Беше собственичка на рекламна агенция. Благодарение на нея се снимах в рекламите на различни марки. И след това се върнах в Турция.

Защо?
Да танцувам балет на професионално ниво в Европа, е много трудно. Пък и от финансова гледна точка не е лесно - поемаш всичките си разходи сам. Състезаваш се с други танцьори от цял свят. Натъжаваш се, всеки път щом ти кажат "не" на кастинг. Върнах се в Истанбул с идеята да отворя училище по балет, но близък семеен приятел ме ориентира в правилната посока и ме насочи към актьорството.

Но все пак открихте свое танцувално училище и йога-студио. Преподавате ли в него?
Тъй като снимките на сериала, в който се снимам в момента - "Гълъб", са изцяло в Антеп, към този момент нямам възможност да преподавам. Но имам партньор, който води йога-студиото.

В "Отмъстителите" (Avengers) вдъхнахте живот на героинята на Скарлет Йохансон като по-млада. Кой Ви избра за ролята?
Училището ми бе за сценични изкуства. Затова често идваха продуценти и режисьори. Един ден дойдоха на кастинг за момиче, което да изиграе Скарлет Йохансон като млада и да танцува балет. Явихме се седем момичета, сред които аз бях избрана.

Каква е героинята Ви в новия Ви сериал "Гълъб"?
Зюлюф е много добро момиче. Баща ѝ влиза в затвора невинен, за престъпление, което не е извършил. Лежи 15 години. И всички се обръщат към Зюлюф с думите "дъщерята на убиеца". Но Зюлюф проявява голяма сила, за да превъзмогне това. След като баща ѝ излиза от затвора, брат ѝ пък прави грешка, която принуждава Зюлюф да се омъжи за сина в едно от семействата, с които са във вражда. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с втория отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 19 март! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.