"Какво гледат в Турция?" (300): от 2 до 8 март 2020 г.

"Какво гледат в Турция?" с 300 издания! Рубриката, превърнала се в една от емблемите на СЕРИАЛИ в България в деветгодишната история на блога, отбелязва шест години от началото на публикуването си досега. Започнала през март 2014 г., "Какво гледат в Турция?" е единствената ни рубрика, публикувала се без прекъсване от самото си начало до този момент. Още повече - именно това е и единственият формат, актуализиращ се с нови данни и материали всеки ден! Формат без аналог в българското интернет-пространство, а отскоро - дори и в турското, където от декември м. г. бе спряно публичното оповестяване на телевизионните рейтинги. Въпреки това екипът на СЕРИАЛИ в България прави всичко възможно, за да продължат да бъдат рейтинг-данните на любимите сериали достъпни за техните фенове. Успехът, който "Какво гледат в Турция?" носи на блога, става все по-голям. Всяко едно финализирано издание от рубриката бива прочетено средно 20 000 пъти. Благодарим за подкрепата и големия интерес! Нека юбилейното издание №300 започне сега! 
В първата седмица от първия пролетен месец март започват три нови сериала. В сряда, 4 март, премиерата си в ефира на FOX ще направи психологическата драма с Илкер Калели, Джерен Морай и Афра Сарачоулу "Учител" (Ogretmen), която ще се изправи в битка за рейтинг срещу "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV, "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) на TV8, "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek) на TRT1 и "Виелица" (Zemheri) на TRT1. В събота, 7 март, по KanalD пък започва дългоочакваният римейк на американския хит "Подли камериерки" (Devious Maids) - "Камериерки" (Hizmetciler), оглавяван от Дениз Байсал, Сечкин Йоздемир, Алейна Солакер, Алгъ Еке и Ийт Киразджъ. Той ще се ротира всяка съботна вечер, противопоставяйки се на "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) на ShowTV, "Изумруденият феникс" (Zumruduanka) на FOX и "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. И в неделя, 8 март, на честотите на ATV се завърта новата семейна драма "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask) с Еркан Петеккая, Шебнем Бозоклу и Илайда Чевик, която се очаква сериозно да разклати позициите на "Войник" (Savasci) на FOX, "Гълъб" (Guvercin) на StarTV и "Шампион" (Sampiyon) на TRT1. Седмица по-късно, на 16 март (понеделник), в ефира на националната телевизия TRT1 започва новият исторически мини-сериал "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum) с Илкер Къзмаз  и Мелис Сезен. 
Междувременно стана известно, че преместилата се от сряда в събота романтична комедия "Любов на показ" (Afili Ask) на KanalD сменя за втори път деня си на излъчване. Най-гледаният летен сериал за 2019 г. вече ще се ротира в четвъртък, изправяйки се срещу титаните "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) на FOX и "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova). Ако заглавието не повиши рейтингите си и този път, решението да бъде финализирано ще стане неизбежно. И ставайки дума за финал, предвид колебливото представяне, което драмата "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul) на KanalD отбелязва от началото на 2020-а година досега, продуцентите ѝ от Avsar Film взеха решението да я завършат с 38 епизода на 6-ти април, точно една година след началото ѝ. 
Как ще се представят сериалите в южната ни съседка от 2 до 8 март 2020 г., научавате единствено и само в новото издание №300 от "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния! 

Рейтинги за понеделник, 2 март:
Голям спад от по цял пункт отбелязват двата най-гледани сериала в понеделник. "Пропаст" (Cukur) на ShowTV и "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi) на StarTV се задържат съответно на първо и второ място с изравнена гледаемост от по 8% - значително по-ниска от обикновено. Модерната драма "Забранената ябълка" (Yasak Elma) на FOX е непоклатима на трета позиция с резултат от седем пункта и половина. Сред интелигенцията тя е най-гледана. Средно се запазва представянето на "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul) на KanalD - от 4%, като именно заради колебливите си цифри заглавието завършва след месец. Седмица преди големия си финал драмата "Реликва" (Vuslat) на TRT1 бележи провал.

1. "Пропаст" (Cukur):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 8.04%
AB:               място: 4 | рейтинг: 6.72%

2. "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi):
телевизия: StarTV | рейтинг: 7.86%
AB:            място: 3 | рейтинг: 7.31%

4. "Забранената ябълка" (Yasak Elma):
телевизия: FOX | рейтинг: 7.47% 
AB:        място: 2 | рейтинг: 7.61%

9. "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul):
телевизия: KanalD | рейтинг: 4.22%
AB:           място: 13 | рейтинг: 2.69%

37. "Реликва" (Vuslat):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 1.39%
AB:        място: 21 | рейтинг: 1.88%

Рейтинги за вторник, 3 март:
В ефира на ATV не бе излъчен нов епизод от "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) заради футболен мач и така на върха в класацията във вторник се изкачи медицинската драма "Хекимоулу" (Hekimoglu) на KanalD, отбелязваща отличен рейтинг от 7%. Веднага след нея, само с двадесет стотни по-нисък резултат, на второ място остана криминалето "Рамо" (Ramo) на ShowTV. Семейната комедия "Неудържимите" (Tutunamayanlar) на TRT1 бележи тотален провал.

3. "Хекимоулу" (Hekimoglu):
телевизия: KanalD | рейтинг: 7.01%
AB:             място: 2 | рейтинг: 8.36%

4. "Рамо" (Ramo):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 6.82%
AB:               място: 5 | рейтинг: 4.76%

28. "Неудържимите" (Tutunamayanlar):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 1.59%
AB:       място: 15 | рейтинг: 2.22%

Рейтинги за сряда, 4 март:
Изключителна битка за рейтинг се състоя в първата мартенска сряда! С летящ старт започна новата психологическа драма "Учител" (Ogretmen) на FOX! Заглавието, бележещо завръщанията на Илкер Калели, Джерен Морай и Афра Сарачоулу на екран, още с първия си епизод застава на второ място и привлича рекордно висока гледаемост от 8%, давайки заявка за по-нататъшен още по-голям успех. Сред интелигенцията премиерата на "Учител" дори бе най-гледана с 10%. Иначе на първа позиция, поне за момента, се задържа историческият хит "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV с 13%, а на трето и четвърто място, запазвайки въпреки това отличен резултат от по шест и пет пункта, падат съответно драмите "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) на TV8 и "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek) на TRT1. Уви, "Виелица" (Zemheri) на ShowTV окончателно се проваля.

1. "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman):
телевизия: ATV | рейтинг: 13.05%
AB:       място: 2 | рейтинг: 10.06%

2. ПРЕМИЕРА: "Учител" (Ogretmen):
телевизия: FOX | рейтинг: 7.92% 
AB:         място: 1 | рейтинг: 10.16%

5. "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir):
телевизия: TV8 | рейтинг: 5.70%
AB:       място: 4 | рейтинг: 6.53%

7. "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.88%
AB:         място: 7 | рейтинг: 4.23%

16. "Виелица" (Zemheri):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 2.95%
AB:             място: 19 | рейтинг: 1.87%

Рейтинги за четвъртък, 5 март:
Нов стар играч излезе на телевизионния ринг в четвъртък. Най-гледаният летен сериал за 2019 г. "Любов на показ" (Afili Ask) на KanalD, който първоначално се излъчваше в сряда, за кратко премина в събота, а сега се мести в четвъртък, се проваля с най-ниския си резултат от 2%. Представянето му сред интелигенцията пък е направо плачевно. С подобни цифри романтичната комедия надали ще се задържи още дълго в ефир... А титаните "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) на FOX и "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV отбелязват изравнени рейтинги от по 15%, пишейки история и запазвайки съответно първо и второ място.

1. "Лекарят чудо" (Mucize Doktor):
телевизия: FOX | рейтинг: 14.72%
AB:        място: 1 | рейтинг: 16.63%

2. "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova):
телевизия: ATV | рейтинг: 14.52%
AB:       място: 2 | рейтинг: 10.10%

18. "Любов на показ" (Afili Ask):
телевизия: KanalD | рейтинг: 2.38%
AB:            място: 24 | рейтинг: 1.17%


Рейтинги за петък, 6 март:
Завръщането на "Вавилон" (Babil) след едноседмично отсъствие неизбежно се отрази на рейтингите на конкурентите му. По традиция, представянето на драмата на StarTV е средно в основната - от 4%, и повече от отлично в групата на интелигентните зрители - от 8%. На първо и второ място, макар и отбелязвайки спад в интереса към себе си от по цял пункт, се задържат съответно "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Вятърничав" (Hercai) на ATV. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1 отчита среден резултат от 3%.

1. "Опасни улици" (Arka Sokaklar):
телевизия: KanalD | рейтинг: 7.85%
AB:             място: 6 | рейтинг: 3.91%

2. "Вятърничав" (Hercai):
телевизия: ATV | рейтинг: 7.75%
AB:      място: 10 | рейтинг: 3.12%

8. "Вавилон" (Babil):
телевизия: StarTV | рейтинг: 4.28%
AB:            място: 1 | рейтинг: 8.42%

16. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.42%
AB:         място: 7 | рейтинг: 3.53%

Рейтинги за събота, 7 март:
На тотален обрат в рейтинг-класацията ставаме свидетели в първата мартенска събота. Макар и бележейки голям спад в интереса към себе си - от цял пункт, драмата "Изумруденият феникс" (Zumruduanka) на FOX се изкачва на първо място по гледаемост. Отчитайки двойно по-голямо понижение в своя резултат - от 2%, досегашният категоричен фаворит на зрителите в съботния prime-time "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) на ShowTV пада на втора позиция. Дългоочакваната си премиера в ефира на KanalD направи новата драма "Камериерки" (Hizmetciler), бележеща завръщанията на Дениз Байсал, Сечкин Йоздемир, Алейна Солакер и Алгъ Еке на екран. С началото си турския римейк на американския хит "Подли камериерки" (Devious Maids) отчете средно представяне от 3%, заемайки място в края на ТОП 10. А 100 епизода в ефира на TRT1 отпразнува семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim), която въпреки юбилея си, остана на дъното на класацията с нисък рейтинг от два пункта.

1. "Изумруденият феникс" (Zumruduanka):
телевизия: FOX | рейтинг: 7.54%
AB:        място: 2 | рейтинг: 4.44%

2. "Северна звезда" (Kuzey Yildizi):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 7.50%
AB:               място: 3 | рейтинг: 3.91%

8. ПРЕМИЕРА: "Прислужници" (Hizmetciler):
телевизия: KanalD | рейтинг: 3.40%
AB:              място: 5 | рейтинг: 3.44%

14. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.45%
AB:         място: 7 | рейтинг: 2.84%

Рейтинги за неделя, 8 март:
Премиерата си в ефира на ATV направи новият сериал "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask). Драмата от създателите на феномена "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz) - Sinegraf и Осман Сънав, бележеща завръщанията на Еркан Петеккая, Шебнем Бозоклу и Илайда Чевик на екран, застана на трето място в класацията със среден рейтинг от 4%. На първа и втора позиция, въпреки новия си конкурент, се задържат "Войник" (Savasci) на FOX с осем и "Гълъб" (Guvercin) на StarTV с четири пункта. "Шампион" (Sampiyon) на TRT1 продължава да се проваля с крайно незадоволителен резултат от 2%.

1. "Войник" (Savasci):
телевизия: FOX | рейтинг: 7.61%
AB:        място: 4 | рейтинг: 4.41%

5. "Гълъб" (Guvercin):
телевизия: StarTV | рейтинг: 4.21%
AB:          място: 12 | рейтинг: 2.10%

7. ПРЕМИЕРА: "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask):
телевизия: ATV | рейтинг: 4.14%
AB:        място: 5 | рейтинг: 3.69%

15. "Шампион" (Sampiyon):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.41%
AB:       място: 10 | рейтинг: 2.46%

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали и най-гледаните телевизии в южната ни съседка за периода от 2 до 8 март 2020 г.!
Най-гледаният сериал за седмицата е медицинската драма "Лекарят-чудо" (Mucize Doktor) на FOX от четвъртък, отчитаща 14.72% рейтинг. На второ място застава историческият сериал "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV от сряда, който бележи резултат от 13.05%. На трета позиция стои криминалето "Пропаст" (Cukur) на ShowTV от понеделник, привличащо 8.04% зрителски интерес. Четвърти е полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD със 7.85% гледаемост. На пето място застава военната драма "Войник" (Savasci) на FOX от неделя, отчитаща 7.61% рейтинг. Шеста е драмата "Изумруденият феникс" (Zumruduanka) на FOX от събота с резултат от 7.54%. И на седма позиция остава медицинското заглавие "Хекимоулу" (Hekimoglu) на KanalD от вторник със 7.01% зрителски интерес.
Най-гледаната телевизия за периода от 2 до 8 март 2020 г. в Турция е ATV със среден рейтинг от 9.87%. На второ място застава FOX с 9.05%, на трето - ShowTV с 6.33%, на четвърто - StarTV със 5.45%, на пето - KanalD с 4.97%, и на шесто - TRT1 с 2.69% средна гледаемост.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.