Беркай Хардал: "Никога не съм предполагал, че ще стана актьор"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 30 януари, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През изминалия месец януари публикувахме такива със звездите от хитовия сериал "Завинаги" (Istanbullu Gelin), излъчващ се всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняващ една от поддържащите роли в него - Беркай Хардал. Той е роден на 2 март 1996 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 23 години, зодия риби. Завършва висшето си образование в Тракийския университет, след което посещава курсове по актьорско майсторство при известния преподавател Юмит Чърак. Дебюта си на телевизионния екран прави преди три години, в началото на 2017-а, когато се включва с второстепенна роля - тази на Мурат, в една от най-успешните семейни драми за последните няколко сезона в Турция - "Завинаги" (Istanbullu Gelin). В нея се снима до пролетта на 2018 г., когато в края на втория ѝ сезон напуска екипа заедно с екранната си партньорка Хира Койунджуоулу. Любопитно е, че любовта между двамата от снимачната площадка прераства и в реалността, като връзката им продължава до миналата 2019 г. Причина за оттеглянето му от актьорския състав на "Завинаги" е участие в друг сериал, този път - с главна роля. През лятото на 2018-а година оглавява романтичната комедия на Surec Film "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski), която обаче не пожъва очаквания успех и приключва с 11 епизода. Последната му актьорска изява бе в драмата "Братовчеди" (Kardes Cocuklari) на StarTV, в чийто екип се присъедини в края на първия ѝ сезон. Да започваме с интервюто!

Бил сте открит от мениджъра си чрез профила Ви в Instagram. Разкажете повече за първите си крачки в актьорския бранш!
Точно така се получи. Допреди това нямах за цел да ставам актьор и да се изявявам в този бранш. Следвах висше образование със специалност "Иконометрия", но не се чувствах на мястото си, не се развивах в тази област. Мениджърът ми Мюзейен Каракан се свърза с мен посредством профила ми в Instagram и така започна всичко. Без да се усетя, не след дълго, се озовах тук, където съм сега.

Притеснявахте ли се, когато Ви предложиха да се снимате в "Завинаги"? Все пак това е първата Ви роля...
Тъй като никога дори не съм си помислял да ставам актьор допреди това, не изпитах никакво вълнение, когато получих предложението за участие в сериала. Нямах си и представа как се случват нещата, всичко ми беше напълно непознато. Но с течение на времето, играейки и едновременно с това учейки се на снимачната площадка, започнах да осъзнавам в колко успешен и стойностен проект участвам. И постепенно започнах да се вълнувам все повече от това как се представям. Ставах все по-мотивиран и работих с голямо удоволствие. Гледайки се след това на екрана, виждах пропуските си и се стремях да ги поправям впоследствие.

Близък до Вас ли е героят Ви Мурат? Изпитвате ли трудности, докато го играете?
Мурат не е нито много близък, нито пък крайно далечен от мен. Доближаваме се по това, че сме джентълмени и се отнасяме с уважение към всекиго. Но се различаваме по ината му, гордостта му, високомерието му и това, че се противопоставя на майка си. Разбира се, с времето героят ми става все по-мъдър и пораства.

Преоткрихте ли актьорската професия, след като започнахте да я практикувате, макар и допреди това да не сте си и помисляли за нея?
Все повече започвам да я преоткривам и да се убеждавам, че това е нещото, с което ще се занимавам в бъдеще. Гювен Мурат Акпънар, който в сериала влиза в образа на Осман, много ми помогна да погледна на актьорството от една друга, различна гледна точка. Ако в началото си мислех само кой ще е следващият проект, в който ще се снимам, то сега вече разсъждавам така: кой ще е следващият проект, в който ще покажа още по-добро представяне и в който ще се развивам. Искам да играя различни герои.

Все още сте в началото на 20-те си години. Как Ви се отразява славата? Разглези ли Ви?
Не ме е разглезила. По-скоро ме мотивира. Няма нищо по-ценно от това да срещна някого навън и той да ми каже: "Гледам сериала заради теб!". Това събужда в мен желанието да работя все повече и повече. В крайна сметка на мен е поверена отговорността да се превъплътя в друг човек и да накарам зрителя да повярва в постъпките и мислите му. Славата не ме е разглезила. По-скоро ме прави много щастлив.

Случват ли Ви се странни неща, докато се разхождате навън?
Нещо странно, което се случи през лятото, докато бях в отпуск, беше на бензиностанцията. Спешно трябваше да заредя колата с гориво, при което служителят на колонката ми каза: "Братко, много ми приличаш на някого, но не мога да се сетя на кого!". Тъй като бързах и си мислех, че човекът просто иска да се снимаме заедно, му казах: "Да, аз съм". Но тогава той отказа да се снимаме, сипа ми бензин в колата и ми каза: "Не се шегувай с мен, върви си". Не ми повярва, че съм аз. Не можах да го убедя.

Спортувате ли? Внимавате ли с какво се храните?
Никак даже! Тъй като все още съм неопитен в професията, мога да се нарека дори "аматьор", не съм установил някакъв хранителен или тренировъчен режим. Големите имена в сектора задължително спазват такива и отделят много време на това да се движат и да се хранят здравословно, но за момента аз не мога да го правя, за съжаление. Но непременно ще се постарая за в бъдеще!
Разкажете ни повече за връзката си с екранната Ви партньорка Хира Койунджуоулу! 
С Хира не се запознахме на снимачната площадка. Още преди започването на снимките се срещнахме предварително, за да репетираме. Допреди да я срещна, не знаех какво е любовта. Не бях изпитвал истинска такава. Затова и в началото ми беше странно това, което усещах към нея. Не мога да опиша емоцията с думи. Но ще се опитам да дам пример - когато учите в друг град и се върнете при майка ви за ваканцията, усещате неописуемо спокойствие, топлина и уют. Същото ми дава и Хира. Това е най-хубавото чувство!

Ще споделите ли нещо за себе си за първи път? Нещо, което никога досега не сте казвали в медийното пространство...
Правя много хубаво кюнефе (бел. ред. - известен турски десерт). Доста хора намират това мое умение за странно. Майка ми ме научи на много рецепти, доста съм оправен в кухнята. Но кюнефето е моят най-голям специалитет.

Ако можехте да промените нещо в себе си, какво щеше да е то?
Ще ми се да не мислех толкова много за всичко. 

Бил сте много добър на футбол...
Да. И съм горд привърженик на отбора Бешикташ, това задължително го отбележете някъде! Като малък ритах футбол като луд, но, за съжаление, се контузих и след това спрях.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 6 февруари! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.