Сарп Джан Кьороулу: "Искам да изиграя психично болен човек"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 10 октомври, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През изминалия месец четохте такива със звездите от хитовия сериал "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari), излъчвал се доскоро всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Тазседмичното е с актьора, изпълняващ една от поддържащите роли в него - Сарп Джан Кьороулу. Той е роден на 14 юли 1990 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 29 години, зодия рак. Докато следва със специалност "Археология" в университета Мимар Синан, се поражда интересът му към актьорското майсторство и така идват първите му роли в телевизионни сериали. В периода от 2011 до 2012 г. се снима в хитовата драма "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), а през 2014 г. - в историческия сериал "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). През лятото на 2015-а година изиграва една от най-успешните роли в кариерата си, благодарение на която придобива по-широка популярност - тази на Емре в "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari). Година по-късно, през лятото на 2016-а, се снима в романтичната комедия "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski), партнирайки си с Ханде Доандемир и Серкан Чайоулу. След нейния финал се присъединява към актьорския състав на драмата феномен "Твоят мой живот" (Paramparca) с началото на третия ѝ сезон, влизайки в образа на Митхат. Последната му изява на малък екран бе във втория сезон на хитовото заглавие "Забранената ябълка" (Yasak Elma), в която се въплъщаваше като Кемал. Да започваме с интервюто!

При участието си в кой сериал се отпуснахте да стоите пред камера уверен и сигурен в себе си?
Определено в "Слънчеви момичета". Защото от самото начало на сериала съм част от него. Докато ако се присъединяваш в даден екип, след като вече е бил съставен, е по-трудно. Когато започна да се снимам в един сериал от самото му начало, а не от средата, съм много по-спокоен и сигурен в себе си.

А при участието си в кой сериал изпитахте трудности?
В "Огледален свят". Включих се в актьорския му състав след 36-я епизод, пък и това бе първата ми по-голяма и професионална изява на екран. Беше ми много трудно в началото. Постоянно се съмнявах в себе си и се питах: "Как да го направя?", за абсолютно всичко. Впоследствие, с времето, се адаптирах и свикнах. Пък и аудиторията на "Огледален свят" бе изключително голяма. Това беше най-гледаният сериал за времето, в което се излъчваше. Което, от друга страна, правеше отговорността ми като част от екипа му още по-голяма.

До кой от персонажите в "Слънчеви момичета" се доближавате най-много?
Не мога да кажа, че си приличам с героя ми Емре. Не съм като него, той живее ден за ден, на бързи обороти, скачайки от едно нещо в друго през глава. Мисля, че като цяло няма герой от историята, до който да се доближавам.

С кого от екипа се разбирате най-добре?
С Ханде Ерчел.

Доколкото знам, сте били съученици с нея...
Така пише на доста места, но всъщност истината е, че се запознахме на снимачната площадка. Толкова добри приятели сме, че дори отидохме на екскурзия до Бейрут заедно.

Ако гледахте сериала като зрител, на коя двойка бихте симпатизирали повече - на АлСел или на СавНаз?
Хубав въпрос. Сякаш клоня повече към АлСел. Саваш и Назлъ стоят един до друг много твърдо, като два камъка са, които се търкат един в друг и не отстъпват взаимно. Аз не съм такъв във връзките си. Докато Али и Селин са много по-меки и чувствителни. Може би именно тази прочувствена връзка помежду им ме кара да им симпатизирам.

Доволен ли сте от развитието на героя си Емре?
Като цяло да, доволен съм. Но Емре не винаги е бил щастлив. В началото на историята гледаше на живота от високо, не взимаше случващото се наоколо на сериозно. След това обаче влезе в конфликт с Али заради Селин, което доведе до трансформацията му. Харесах го и променен.

Какво е най-голямото Ви очакване от актьорската кариера?
Когато започнах да посещавам школа по актьорско майсторство, учителят ни първо ни попита: "Ако сте вълци, какво ще искате?". Колегите ми изписаха по цяла страница, докато аз - само три думи и те бяха: "да се нахраня". И досега спазвам един и същи принцип в кариерата си - ако това, което играя, не ме нахранва душевно, не ме и удовлетворява като актьор.

Героят Ви Емре в "Слънчеви момичета" удовлетворява ли Ви?
Не напълно. Защото в него я няма динамиката, която търся в героите, които пресъздавам. Докато го пресъздавам, сякаш плувам в блато. Но въпреки това изпитвам голямо удоволствие, докато го играя.

Как бихте довършили изречението: "Няма нещо, което да не направя, за да се развия като актьор, защото..."?
Защото актьорството е един огромен и бездънен океан. В актьорската професия можеш да бъдеш абсолютно всеки във всеки момент, затова и трябва постоянно да се развиваш и да не спираш да се учиш.

Каква бихте искали да бъде следващата Ви роля?
Бих искал да вдъхна живот на персонаж, който е напълно безпомощен, изгубил всякаква надежда в живота, ако щете и с психическо разстройство. С две думи - герой, за който да трябва да положа големи усилия и да ми бъде трудно.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 17 октомври! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.