"Двойно интервю" (57): Йозгю Кая и Керемджем

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 22 август, продължава новият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в която през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Петото за сезона и петдесет и седмо подред е с Йозгю Кая и Керемджем, изпълняващи главните роли в лятната драма, излъчваща се всяка вторник вечер по ATV - "Никой не знае" (Kimse Bilmez). Преди да започнем обаче, нека се запознаем с техните биографии.

Йозгю е родена на 17 юни 1996 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 23 години, зодия близнаци. Макар и с вече успешна кариера на актриса, продължава следването си в Държавната консерватория към Истанбулския университет. Първата си роля - на Сибел, изиграва в началото на 2017 г., когато се включва в актьорския състав на младежката драма "Име-легенда" (Adi Efsane), излъчвала се по KanalD и била оглавена от Ердал Бешикчиоулу, Гьокче Бахадър, Рожда Демирер и Алмила Ада. През есента на миналата 2018-а година се присъединява към екипа на историческата драма "Мехметчик: Честита победа" (Mehmetcik Kutlu Zafer) с началото на втория ѝ сезон, в която се въплъщава като Зейнеп. Първата си главна роля получава в края на пролетта т. г., когато ѝ е предложено да оглави летния сериал "Никой не знае" (Kimse Bilmez), започнал преди два месеца и излъчващ се всяка вторник вечер с голям успех по ATV. В драмата влиза в образа на Севда. 

Керемджем пък празнува рождения си ден на 28 декември 1977 г. Родом е от Муула. В момента е на 41 години, зодия козирог. Занимава се професионално като актьор и като певец от 2004 г. насам. Още след първите си роли в сериалите "Nerelere Gideyim", "Pardesü", "Ağlayalım Beraber" и "Aşk Oyunu" получава признанието на зрителите и на критиците, печелейки престижни награди, една от които и "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). Сред най-успешните му участия в сериали досега са в многосерийния "Елиф" (Elif) от 2008 г. и "Tovbeler Tovbesi" от 2011 г. Ролята на живота си обаче изиграва от зимата на 2014-а до пролетта на 2017-а като Атеш в тоталния хит "Моят живот" (O Hayat Benim). След неговия финал експериментира  с коренно различни роля и жанр, вдъхвайки живот на Серкан в лятната романтична комедия от 2017 г. "Двама лъжци" (Iki Yalanci). Любопитно е, че Керемджем има изключително успешна музикална кариера, включваща осем самостоятелни песенни албума, превърнали се в хитове на турския пазар през годините. От два месеца насам се снима в лятната драма на ATV "Никой не знае" (Kimse Bilmez), превъплъщавайки се като Али.

Керемджем, за ролята си на Али в "Никой не знае" и екшън-сцените с Ваше участие преминахте през специално обучение. Разкажете повече за него!
Керемджем: Подготвянето ми за участието ми в "Никой не знае" започне още два-три месеца преди началото на снимките. По спецификата на екшън-сцените с мое участие работих с режисьора ни, както и с дубльори и треньори по бойни изкуства. Подготовката ми бе абсолютно професионална, по световни стандарти. Изготвяхме предварително хореографиите на бойните сцени с мое участие. И въпреки че съм свикнал на голямо физическо натоварване, тъй като спортувам активно, често оставах задъхан и изпотен. 

Работите във филмовия сектор вече 15 години. Забелязвате ли напредък и промяна в начина на работа в бранша?
Керемджем: Преди снимахме с една камера, един екип и 70-минутни серии. Сега сериалите се снимат с две до четири камери, два екипа и 140-минутни епизоди. Странно е, че продължителността на сериите се увеличава, противно на световните стандарти, но важното за мен е, че търпим голямо развитие откъм качество във всичките му аспекти. Вече цял свят гледа нашите сериали, купува ги и разделя една серия на пет части, за да я излъчва цяла седмица.

Екранните Ви партньорки в сериалите стават все по-млади от Вас. Докато Вие минавате 40, те са още в началото на 20-те. Усещате ли разлика отпреди досега?
Керемджем: Екранната ми партньорка в "Никой не знае" - Йозгю Кая, е на 23 години. Но не гледаме на разликата във възрастта ни от негативната гледна точка. По-скоро тя избира да се възползва от моя опит и да се учи от мен. За нормална разлика във възрастта на двойките преди се смяташе 10 години, сега е паднала на до 2-3. С Йозгю обаче не изпитваме затруднения по този въпрос. Защото аз също се стремя да съм винаги в час с технологиите и последните тенденции в бранша. Йозгю пък е доста мъдра и улегнала за възрастта си. 

Йозгю, на какво се учите от Керемджем по време на снимките на "Никой не знае"?
Йозгю: Чувствам се голяма късметлийка, че попаднах на снимачната площадка на "Никой не знае". По-голямата част от времето прекарвам с Керемджем. Но попивам и се уча още от Енгин Хепилери и Ахмет Мекин - както като професионалист, така и като човек. 

Знае се, че имате музикално образование...
Йозгю: Всъщност все още следвам в Консерваторията със специалност "Опера". 
Керемджем: Йозгю има глас на славей. Започне ли да пее, мен специално ме хваща срам да се нарека певец. Повече от невероятна е!

Колко много общи интереси и допирни точки имате! И двамата сте певци, но се изявявате като актьори...
Йозгю: Една от причините да се разбираме толкова добре помежду си е именно музиката. Тя е моята най-голяма слабост.

В коя сфера смятате да се развивате занапред - в актьорската или певческата?
Йозгю: Много искам да се занимавам с музика занапред, но за момента съм се отдала на актьорското майсторство. Все още съм много млада и зелена, както се казва, в сектора. Искам да вървя напред по пътя си с уверени крачки. Що се отнася до музиката, пред мен стоят големи възможности. Но ги оставих за по-нататък.

На 23 години сте, млада сте, а вече толкова известна и с толкова много фенове. Плаши ли Ви това?
Йозгю: В началото не можех да повярвам какво ми се случва. Защото първата ми роля в сериала "Име-легенда" бе доста противоречива. Докато си вървях навън, ме спираха разни хора и ми казваха: "Заради теб влюбените се разделиха!", особено от по-възрастните. Но по-младите реагираха по-адекватно и положително към мен. Започнах да се изненадвам, когато на снимачната площадка идваха фенове да ме видят и да се снимат с мен. Много е хубаво да усещаш обичта на толкова много непознати хора към себе си.

Керемджем, приличате ли си с героя Ви Али и ако да - по какво?
Керемджем: Макар че в миналото си е преживял доста страшни неща, Али се е съхранил като добър, справедлив и честен човек. Винаги е на страната на справедливостта. По това много си приличаме. Аз също се старая да бъда такъв. Но "старая се" звучи някак насила. А всъщност не е така. По-скоро ми идва отвътре.

Йозгю, влюбена ли сте в момента?
Йозгю: Не. В живота ми няма никого. Изцяло концентрирана съм върху работата си и съм много щастлива.

Май сте от тези, обичащи самотата...
Йозгю: Да. Пък и когато дойдох в Истанбул, две години живях напълно сама. И свикнах с това. В мир със себе си съм и обичам да прекарвам времето си сама. Интересът ми към актьорската професия също даде своя принос към това. Играейки различни роли, преоткривам себе си.

Какво открихте благодарение на героинята си в "Никой не знае" Севда?
Йозгю: Много обикнах Севда. Макар че прекарвам наистина много време на снимачната площадка и работя много, не се оплаквам. А съм благодарна, че имам тази възможност и съм на правилното място. За момента умората не може да ме уплаши и бутне. 

Имате ли трудни моменти на снимачната площадка на сериала?
Йозгю: Да кажем, че понякога се изнервяме. Но тъй като и двамата по натура сме изключително спокойни, самият факт, че се изнервяме, ни напряга повече, отколкото самата причина за това. 
Керемджем: Колкото и да ми е трудно, никога не мога да избухна и да крещя. Необмислено също не подхождам. Но е хубаво, че в такива моменти мълчанието ми се забелязва. 

Емоционални ли сте?
Йозгю: Много съм емоционална!
Керемджем: Въпреки че е още много млада, Йозгю е изключително мъдра и улегнала личност. В първия момент, когато научих, че ще си партнирам с 23-годишна актриса, малко се е поуплаших, тъй като не знаех с какъв голям професионалист ще си имам работа. Но видях, че е много трудолюбива и дисциплинирана. Работи до късно с голяма енергия. Не се оплаква и не мрънка за нищо. Случвало се е с часове да тича на високи токчета.

Какво е мястото на любовта в живота ви?
Керемджем: Смятам, че умея да се вслушвам в сърцето си. Това е наистина много ценно, защото ти позволява да гледаш на живота по съвсем различен начин. А дали имам късмет в любовта - и да, и не. Не се влюбвам от пръв поглед. А опознавайки човека до себе си.
Йозгю: Емоционална съм, но мога да кажа, че работя повече с ума си. Аз също не се влюбвам от пръв поглед, а с времето, опознавайки човека до себе си. Когато съм влюбена, може би губя себе си някъде, но въпреки това съумявам да се движа по план. Под "губя себе си" имам предвид, че не мога да се контролирам и се наслаждам напълно на тези моменти.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото шесто за сезона и петдесет и осмо подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 29 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.