"Какво гледат в Турция?" (272): летни повторения

През лятото всички излизат в почивка, включително и телевизиите. Какво предлагат те в летните си програми? Освен по един-два премиерни летни сериала, излъчващи в prime-time-а си, каналите в южната ни съседка залагат още на повторения на вече излъчени и пожънали огромен успех хитове. И рейтингите им, между другото, не са никак лоши. 

През последните няколко години, например, се превърна в традиция повторението на един от най-успешните и гледани турски сериали за всички времена - "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). Излъчвайки се всеки делничен следобед в слота от 17.00 до 18.30 часа по KanalD, драмата от 2008 г. с Къванч Татлъту и Берен Саат продължава да привлича милиони пред екраните и десет години след премиерата си. Любопитно е, че "Забраненият плод" носи на телевизията си много по-високи рейтинги от тези на премиерното делнично заглавие "Ранени птици" (Yarali Kuslar), излъчващо се преди това. За пример даваме резултатите му от 1 август, когато се класира на 21 място с 1.24% гледаемост. Сред интелигенцията представянето му е още по-добро - 12 място и 1.38%. Случвало се е повторението на "Забраненият плод" да попадне дори в ТОП 10 в определени дни.

Следваща в списъка с доста гледани повторения е "Новата булка" (Yeni Gelin). Романтичната комедия, излъчвала се с огромен успех в периода от март 2017-а до ноември 2018-а година, продължава да привлича изключително голям интерес и след финала си. Феноменът се ротира повторно през делничните дни между 16.00 и 18.00 часа по ShowTV. За пример даваме представянето му от 2 август, когато се класира на 18 място с 1.50% рейтинг и побеждава дори "Забраненият плод". Именно между тези две заглавия се провежда битката за титлата "Най-гледано повторение през лято 2019". 

StarTV пък запълва дневната си програма с повторения на два от най-успешните си летни сериала през изминалите години. Между 09.30 и 12.30 часа медията излъчва повторения на най-гледаната романтична комедия за 2015 г. "Любов под наем" (Kiralik Ask), а веднага след нея до 16.00 часа следват такива на тази от 2017 г. "Светулка" (Atesbocegi). На 5 август, например, "Любов под наем" се класира на 37 място с 0.95%, а "Светулка" - на 41 място с 0.88% рейтинг.

"Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) бе голямата гордост на FOX през лятото на 2017 г. Именно с повторения на хитовата романтична комедия каналът запълва дневната си програма това лято, две години по-късно. А резултатите, като за повторение, са повече от прилични. С епизода си на 5 август "Шевкат Йеримдар" се класира на 43 място с 0.85% рейтинг, ротирайки се в слота от 12.45 до 15.45 часа и побеждавайки започващата веднага след себе си по KanalD премиерна драма "Ранени птици" (Yarali Kuslar).

Освен с "Новата булка" (Yeni Gelin), ShowTV запълва лятната си програма с повторения и на друг свой голям хит от 2016 г. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). Романтичната комедия, вървяща в момента премиерно в България всеки уикенд по Диема Фемили, на 2 август заема 44 място в ТОП 100 с рейтинг от 0.78%. Ротира се повторно всеки делничен ден от 10.00 до 12.45 часа. 

Любопитно е, че и през летните петъчни вечери ATV продължава да излъчва хитовата си драма "Вятърничав" (Hercai). Повтаряйки вече показаните епизоди от първия ѝ сезон, разбира се. На 2 август, например, заглавието, превърнало се във феномен през изминалата пролет, се класира на доста приличното 8 място с 1.73% рейтинг с повторението си, изправяйки се челно срещу премиерната лятна романтична комедия на FOX "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen), заемаща първа позиция с 5.53%. 

През деня ATV пък разчита на другите си два тотални хита от изминалия телевизионен сезон - "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) и "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz). Историческата драма с Вахиде Перчин, Мурат Юналмъш, Хилял Алтънбилек и Уур Гюнеш излъчва всеки делничен следобед от 15.30 до 18.30 часа, като на 2 август тя отбелязва 26 място и 1.19% рейтинг. Социалната драма с Ирем Хелваджъоулу и Улаш Туна Астепе пък е на 33 позиция с 0.95% гледаемост, ротирайки се между 10.00 и 13.00 часа.
_________________________________________________________________________________

Утре, 19 август, новото издание №273 от "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтинги за предходния до края на седмицата! 

1 коментар:

Илпо каза...

Защо не публикувате и коментирате големия успех на Сонгюл Юден в театъра!Тя е продуцент и играе 7 различни женски образа,без да напуска театралната сцена!Критиците посочват,че това е изключително изпълнение,новаторско и доказва колко талантлива актриса е Сонгюл Юден!Втори сезон започва на 1 октомври в УНИК зала.



Предоставено от Blogger.