Дениз Байсал: "Любовта ме направи силна и самоуверена"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 13 юни, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с класиралата на почетното шесто място във формата актриса Дениз Байсал. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 5 април 1991 г. в Каршъяка, Измир. В момента е на 28 години, зодия овен. Завършва началното и основното си образование в родния си град. В продължение на 10 години работи в Общинския театър в Каршъяка. В момента следва висше образование в университет "Джелял Баяр" със специалност "международна търговия". Първата ѝ изява като телевизионна актриса е през 2011 г., когато взима участие в сериала с Бергюзар Корел и Бюлент Инал "Безкрайна песен" (Bitmeyen Sarki). Същата година се снима и в "Дълбоки води" (Derin Sular). През 2012-а се включва в успешната драма "Изгубеният град" (Kayip Sehir). Лятото на 2014 г. е знаково за нея, защото тогава изиграва първата си главна роля в романтичната комедия "Избягалите булки" (Kacak Gelinler), партнирайки си с Аджеля Топалоулу и Селин Шекерджи. През 2016-а се снима в два неуспешни сериала - историческия "На крилете на любовта" (Sevda Kusun Kanadinda) и драмата "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi). В периода от март 2017 г. до юни 2018 г. изиграва главната роля на Хазан в хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari). За последно се снима в третия сезон на военната драма "Обещание" (Soz), влизайки в образа на прокурор Дерия Думан. Има връзка с фронт-мена на известната рок-група Kolpa Баръш Юртчу. Да започваме с интервюто!

Какво ще кажете по повод участието си в "Обещание" (Soz)?
Участието ми в "Обещание" ме вълнува изключително много. Разбира се, че подхождам сериозно към всички проекти, в които работя, но случаят сега е по-различен, тъй като се присъединявам към екипа на сериал, който вече е излъчил успешни два сезона, пък и героинята ми в него е много силен и различен от досегашните ми персонаж. Със заснемането на всеки следващ епизод се вълнувам все повече и повече и изпитвам огромно удоволствие.

Какво Ви накара да приемете отправеното предложение за участие в "Обещание" (Soz)?
Приемайки да участвам в "Обещание", бях с ясното съзнание, че ще нахраня онази страна вътре в мен, гладна за екшън, сила и патриотизъм. В сериала влизам в образа на прокурорка. Като цяло винаги съм била привличана от подобен тип произведения - литературни и филмови, в жанра на екшъна. Тъй като съм чела доста на тази тематика, се чувствах сравнително подготвена, но се лъжех, тъй като започвайки да се снимам и да играя, изпитах някои трудности. Благодарение на режисьора ни обаче, успях да ги преодоля и да се справя възможно най-добре.

Да участвате във вече наложил се и успешен сериал, дава ли повече спокойствие и сигурност?
Разбира се, че ми дава сигурност. Да можеше всеки нов започващ проект да бъде успешен и да се харесва на зрителите! Но, уви, колкото и да е обещаващ, понякога просто не се получава. Неизбежно човек започва да се чувства малко или много отговорен за този провал и е разочарован. Но тук, разбира се, съм по-спокойна.

Приличате ли на героинята си Дерия в "Обещание" - силна, решителна и достойна?
Преди не бях такава. Вършех всичко с голяма доза предпазливост и страх. Не бях кой знае колко самоуверена, дори и след като се осмелих да се преместя в Истанбул и започнах да работя като актриса. Но всеки проект, в който съм взела участие досега, ми е давал по нещо и ме е развивал, печелейки самоувереност. В момента се чувствам достатъчно сигурна в себе си и здраво стъпила, стояща на собствените си крака - точно като героинята ми Дерия.

Смятате ли, че хората Ви разбират правилно?
Като цяло не смятам, че нас - актьорите, ни разбират правилно. Защото хората доста често Ви смятат за героите, на които вдъхвате живот. Но, между другото, аз предпочитам да не ме познават кой знае колко много. Не искам всички да ме познават толкова добре. Обичам да съм по-потайна.

Какво не Ви е присъщо?
Не мога да кажа, че не съм конфликтна. Особено когато почувствам, че моите или нечии други права не са уважени или са потъпкани. В такива случаи, без да се страхувам, съм готова на конфликт. Но, например, алчността не ми е присъща. Не бих направила каквото и да е, само заради парите. В това число влиза и актьорската професия. Не смятам, че трябва да се практикува заради парите. Ако играете само заради парите, един ден рано или късно ще се изчерпате.

Какво искате да правите в бъдеще?
Искам да заснема игрален филм, с който да се гордея. Много е трудно да успяваш да усмихваш хората и да ги караш да те обичат всяка седмица в продължение на 150 минути, каквото ни налагат сериалите. Затова предпочитам като цяло игралните филми. В жанр романтична комедия, например. От тук нататък искам да вдъхвам живот на силни героини.

Имате мечтаната връзка с Баръш Юртчу. Какво Ви предстои в личен план?
Заедно сме от вече две години. Смятам, че взаимно си даваме сили и се подхранваме. Вярвам, че благодарение на Баръш станах по-самоуверена и силна. Защото той винаги ме насърчава и ми дава кураж. Все още не сме взели някакво важно решение в личен план, но продължаваме връзката си все така сериозно. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Интервю с класиралата се на пето място в "Любима турска звезда 2019" актриса Бирдже Акалай очаквайте следващия четвъртък, 20 юни! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.