"Любопитно" (54): актьори и телевизионни водещи

Здравейте, приятели! Събота е, 25 май, продължава новият сезон на рубриката ни "Любопитно", в чиито издания Ви отвеждаме в необятния свят на турските сериали, за да разкрием пазени и неподозирани тайни от тяхната кухня, да съставим любопитни и изненадващи класации, да извадим наяве криминалните и интимни досиета на любимите Ви актьори. В дванадесетия за сезона брой ще отделим внимание на най-известните турски актьори и актриси, изявяващи се или изявявали се през годините и като успешни водещи на телевизионни предавания и шоута. 

Любопитно е, че през годините двама известни актьори водят турското издание на световноизвестната телевизионна игра "Кой иска да стане милионер?" (Who Wants To Be a Millioner). В периода от 2014-а до 2017-а година това е ветеранът, познат в България с ролята си в "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) - Селчук Йонтем. След като столът му бива овакантен, на негово място през 2017 г. застава не по-малко популярният Мурат Йълдъръм, известен от "Гордата Аси" (Asi) и "Любов и наказание" (Ask ve Ceza). Именно Мурат продължава да води "Kim Milyoner Olmak Ister?", излъчващо се по турската ATV, и до днес. 

Резултат с изображение за birce akalay benimle soyle
Отскоро като телевизионна водеща се изявява и актрисата Бирдже Акалай. Красавицата, която все още не сме гледали на българския екран, но през последните години придоби голяма популярност в родното интернет-пространство с участията си в сериалите "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask), е водеща на новото музикално шоу на KanalD "Пей с мен" (Benimle Soyle). В него Бирдже си партнира с друг популярен комедиен актьор, снимал се за последно в ситкома "Хайлайф" (Jet Sosyete) - Енис Аръкан

Резултат с изображение за kuaforum sensin
Като телевизионна водеща от месец насам гледаме Йозге Борак. Актрисата, известна в България с ролята си в драмата "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), застава начело на първото по рода си телевизионно състезание за фризьори в Турция, носещо заглавието "Ти си моят фризьор" (Kuaforum Sensin) и излъчващо се по ShowTV. Напомняме, че последната актьорска изява на Йозге Борак бе в първите два сезона на приключващата до броени дни драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). 

Резултат с изображение за pelin karahan nefis yemekler
Младата актриса Пелин Карахан също има не малък опит като телевизионна водеща. Направила дебюта си в най-успешната турска младежка драма "Мечтатели" (Kavak Yelleri) и затвърдила популярността си впоследствие в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), през телевизионен сезон 2017-2018 г. красавицата реши да изненада феновете си, излизайки на екрана в нова светлина. Не само като водеща, но и като кулинар, водейки свое собствено кулинарно предаване. Форматът носеше заглавието "Прекрасни рецепти" (Nefis Tarifler) и се излъчваше всеки делничен преди обед по ShowTV, продължавайки един сезон. Очаква се Пелин да се завърне отново на екран, но като актриса в сериал, през предстоящия нов телевизионен сезон 2019-2020 г. 

Резултат с изображение за bir hulya avsar sohbeti
Със собствено толк-шоу може да се похвали и актрисата с изумрудени очи Хюлия Авшар. Познатата в България с ролята си в историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) актриса-ветеран водеше формата "Разговор с Хюлия Авшар" (Bir Hulya Avsar Sohbeti) през телевизионен сезон 2017-2018 г., като всяка седмица канеше по една от най-големите звезди в турския шоу-бизнес. Сред гостувалите на Хюлия, известна освен като актриса, и като певица, бяха Гупсе Озай, Памир Пекин, Толгахан Сайъшман, Сечкин Йоздемир, Есра Дерманджъоулу и Белчим Белгин. 

Свързано изображение
Благодарение на успеха, който историческата драма "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul) пожъна през последните четири години, актьорът, изпълняващ главната роля в него - Енгин Алтан Дюзятан, се превърна в едно от лицата на турската национална телевизия TRT1. Именно затова от началото на телевизионен сезон 2018-2019 г. Енгин се изявява и като водещ на единствената телевизионна игра в южната ни съседка, посветена на нейната история - "3 от 3: История" (3'te 3 Tarih), излъчваща се в четвъртък вечер. 

Резултат с изображение за nergis zamani
Също през приключващия телевизионен сезон 2018-2019 г. като телевизионна водеща се изявяваше известната турска комедийна актриса Нергис Кумбасар. Познатата в България с колоритната си роля на Нериман в романтичната комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask) водеше свое собствено делнично толк-шоу, носещо заглавието "Времето на Нергис" (Nergis Zamani) и излъчвало се по StarTV. След 60 епизода в ефир то приключи през месец февруари т. г., по всяка вероятност заради ниските си рейтинги. 

Резултат с изображение за yemekteyiz
Ставайки дума за "Любов под наем" (Kiralik Ask), няма как да пропуснем изявата като телевизионен водещ на друг обичан актьор от сериала. А именно - Онур Бююктопчу. Известният като колоритния Корай актьор от два телевизионни сезона насам е водещ на турското кулинарно състезание "На вечеря сме" (Yemekteyiz) или иначе казано - турската версия на българското "Черешката на тортата". Особено през сезон 2017-2018 г. успехът на шоуто, излъчващо се всяка делнична вечер по TV8, е огромен, като неведнъж намира място в ТОП 10 с доста високи рейтинги. 

Резултат с изображение за gelecegin stari sunucu
През лятото на 2018 г. като телевизионна водеща на малкия екран в южната ни съседка се изяви и известната актриса Мюжде Узман. Красавицата, позната у нас с ролите си във "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и "Любов под наем" (Kiralik Ask), застана начело на телевизионния формат "Бъдеща звезда" (Gelecegin Stari), излъчил се през лятото на миналата година в prime-time-а на StarTV. Любопитно е, че част от журите на шоуто бе друга популярна турска актриса - Нургюл Йешилчай. 

Свързано изображение
Емблематичното лице на турското комедийно кино Демет Акбаа също е сред актрисите, водили предаване. И то не какво да е, а в най-забавния жанр - със скрита камера. Комедийното шоу "Строго секретно с Демет Акбаа" (Demet Akbag ile Cok Aramizda) излъчва два сезона в ефира на турската ShowTV, бележейки голям успех. В него водещата Демет Акбаа скрояваше шеги със скрити камери на някои от най-големите звезди в турския шоу-бизнес. Избрани издания от формата, в които жертви на черния хумор на Демет бяха известни турски актьори и актриси, СЕРИАЛИ в България преведе миналата есен. 

Резултат с изображение за gunaydin doktor
Предаване със здравна насоченост води и до днес актрисата Джейда Дювенджи. Известната у нас с ролите си в "1001 нощ", "Другите отчаяни съпруги" и "Семейни тайни" е водеща на здравното предаване "Добро утро, докторе" (Gunaydin Doktor), излъчващо се всяка делнична сутрин по TV8. Вероятната причина Джейда да се обърне към изяви на здравна тематика, е заболяването, с което първата ѝ дъщеря се бори от раждането си досега. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото тринадесето за сезона и петдесет и пето подред издание от "Любопитно" следващата събота, 1 юни! Припомнете си предишните броеве в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.