Фарах Зейнеп Абдуллах: "Да сме щастливи, е въпрос на избор"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 11 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с петия елиминиран състезател от формата, отпаднал миналия петък - актрисата Фарах Зейнеп Абдуллах. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 17 август 1989 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 29 години, зодия лъв. Майка ѝ е с босненски корени, а баща ѝ - с иракски. Завършва Френската езикова гимназия "Saint Michel" в Истанбул. Докато следва в университет Kent през 2010 г. получава предложение за участие в семейна драма №1 в Турция след "Листопад" (Yaprak Dokumu) - "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Тя приема ролята на Айлин и се въплъщава в нея до 2012 г., когато в края на втория ѝ сезон я напуска. За играта си в мелодрамата печели награда за най-добра поддържаща роля на телевизионните награди в Анталия. Следващата ѝ роля е на голям екран - в игралния филм с участието на Къванч Татлъту "Сънят на пеперудата" (Kelebegin Ruyasi) от 2013 г. Следващата 2014-а година е най-наситената в кариерата ѝ, тъй като през нея се снима в още две успешни кино-ленти - "Малък септемврийски проблем" (Bir Kucuk Eylul Meselesi) и "Ако забравя, прошепни ми" (Unutursam Fisilda), както и в многосерийната историческа драма "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura), на чиято снимачна площадка си партнира с Къванч Татлъту за втори път. През 2015 г. си дава почивка от всякакви изяви и така през 2016 г. се завръща и на голям, и на малък екран - съответно във филма "Кисели ябълки" (Eksi Elmalar) и във втория сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), в който вдъхва живот на принцеса Фария. През изминалата 2018-а взе участие в провалилата се музикална драма "Гюлизар" (Gulizar), както и в успешния игрален филм "Шампион за нас" (Bizim Icin Sampiyon), направил премиерата си в Турция в началото на тази година. Да започваме с интервюто!

Доскоро Ви гледахме само в исторически сериали - "Времето лети", "С Русия в сърцето", "Великолепният век: Кьосем"... Отскоро се снимате в проекти, представящи съвременни истории от днешно време.
Чувствам се като обновена. За първи път след осем години се снимам без притеснения относно това какво обличам, говоря по мобилния си телефон, возя се в съвременни модели коли...

Понякога изглеждате студена и отдръпната...
Може би изглеждам доста самоуверена и вярваща в себе си. Но всъщност, преди да придобия тази самоувереност, обмислям всяка своя постъпка и всяко свое решение по сто пъти. Обичам да имам контрол над случващото се. А това ме изморява. Външният свят също изхабява енергията ми. Много се впечатлявам от новините, от отношението на хората към по-слабите в обществото - децата и животните. Да съм заедно с близките ми, ме прави щастлива. Всъщност животът е хубав. И да си щастлив, е въпрос на избор. Много често си припомням това. Благодарна съм, че аз и близките ми сме здрави.

Малцина знаят, че страдате от диабет. Твърди се и че не сте на себе си, когато сте гладна...
Никога не излизам от вкъщи, без да съм закусила. И дори да изглеждам събудена, всъщност наистина не съм на себе си. Гледам да не се появявам пред никого в такива моменти. Не се страхувайте, не съм гладна в момента (смее се).

Скоро ще навършите 30 години. В какъв период от живота си сте?
Животът ми минава, казвайки си, че ми остават еди-колко си години до 30.

Защо?
Защото през 20-те си години човек все още е като младеж, все още се държи така. Вярвам, че 30-те ми години ще преминат по-осъзнато. Смятам, че ще се чувствам по-свободна и повече жена. Ако се върнем на въпроса, в гимназията постоянно правих музика. Годините ми в университета също бяха страхотни и много забавни. Докато се снимах във "Времето лети", започнах да осъзнавам отговорностите на живота и се питах: "Какво ще правя сега?". След това дойде моментът, в който се вслушах в себе си и заминах за Англия. Снимахме "Един малък септемврийски проблем" на Бозджаада, "С Русия в сърцето" - в Русия. След това настана покой.

Какви проблеми изпитвате като актриса и като млад в човека в днешното съвремие - у нас и по света?
Проблемите на нашето съвремие са много големи. И да се интересува, и да не се интересува от тях, всеки човек го отразява и то се отразява на него. Какво ли не се е случвало досега... Не трябва да се учудваме на нищо, още повече става ли въпрос за политика. Защото за мен тя е лъжа. Не знам от къде да започна да говоря...

Какво изгубихме през годините?
Хората се отдалечиха едни от други, озверяха. Ставаме все по-примитивни. Например, сериалът "Черно огледало" (Black Mirror) отразява това много умело.

Тоест, виновник за това отчуждаване и озверяване е напредъкът на технологиите?
Не, тъкмо напротив. Всички ние имаме нужда от технологиите и техния напредък, но както всичко останало, и те са като нож с две остриета, защото отдалечават хората едни от други и ги правят самотни. А когато е сам, човек си казва: "Какво пък толкова, какво ме касае?". Затова и все повече хора мислят само за себе си. А това избуява до лошотия.

Играла сте заедно с най-големите Дон Жуановци в турското кино. Трудно ли можете да бъдете впечатлена от мъж?
Външността за мен не е от особено голямо значение. Впечатлява ме човешкото в човек. Защото в днешно време все по-рядко се откриват истински човечни и честни хора. Енергията, която получаваме и си даваме взаимно, също е неописуема. Може да звучи като клише, но много важни са също интелигентността, дар словото, споделянето...

На какво се дължи интересът Ви към музиката?
Баща ми колекционираше плочи. Израснала съм с албумите на Yes, ходих на концерти на The Rolling Stones, все още съм голяма фенка на Бритни Спиърс. Музиката е нещо неописуемо с думи. Впечатляват ме всякакви стилове и жанрове.

На времето имахте пиърсинг на езика. Все още ли го носите?
Все още имам пиърсинг на езика. Преди няколко дни си мислех да го сваля, но майка ми каза: "Това си ти. Това е момент, останал от младостта ти". И беше много права. Направих си още една дупка за обеци на ухото.

Бихте ли издали музикален албум в бъдеще?
От няколко месеца работя върху такъв.

Поп-звезда ли ще ставате?
Песните ми ще са английски. Стилът им също не е сред масовите. Вероятно албумът няма да достигне до кой знае колко хора, не знам. Но както при всичко друго, и при музиката важен е не резултатът, а пътя, който извървяваш до него.

Кой е най-яркият спомен от детството Ви?
Късата ми коса. Винаги бях късо подстригана. И винаги пеех песни.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Следващия четвъртък, 18 април, очаквайте интервю с шестия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2019"! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.