"Любопитно" (49): звездните разводи в турския шоу-бизнес

април 20, 2019
Здравейте, приятели! Събота е, 20 април, продължава новият сезон на рубриката ни "Любопитно", в чиито издания Ви отвеждаме в необятния свят на турските сериали, за да разкрием пазени и неподозирани тайни от тяхната кухня, да съставим любопитни и изненадващи класации, да извадим наяве криминалните и интимни досиета на любимите Ви актьори. В седмия за сезона брой ще отделим внимание на звездните разводи в турския шоу-бизнес. През последните години, за съжаление, станахме свидетели на десетки раздели на обичани светски двойки. Някои сложиха край на отношенията си с добро, други - с лошо, като в разразилите се семейни войни най-силните оръжия на двете страни, уви, бяха децата им, както и т. нар. им "кирливи" ризи и "мръсно" бельо, които извадиха на показ. Да започваме!

Шокиращ бе разводът на Туба Бююкюстюн и Онур Сайлак. Двамата любими актьори, влюбили се един в друг на снимачната площадка на сериала "Огнено сърце" (Gonulcelen), се женят през лятото на 2011 г. в столицата на влюбените - Париж, Франция. През 2012-а се раждат близначките им Мая и Топрак, като семейната им идилия продължава до средата на 2017-а година, когато Туба и Онур се развеждат. Като причина за разпада на брака им се изтъква натовареният им професионален график в периода преди развода им. От есента на 2016 г. двамата се снимат едновременно в два сериала - Бююкюстюн в "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel), а Сайлак в "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), като по това време двамата са се отчуждили един от друг и са взели решението да се разведат. Двамата продължиха по пътя си, като този на Туба бе пресрещнат от бизнесмена Умут Евирген, с когото красавицата е заедно от лятото на 2018-а досега. 

Свързано изображение
Най-пресен е разводът на друга световноизвестна турска актриса - Берен Саат! Любимката на зрителите от "Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Великолепният век: Кьосем" режи да сложи край на брака си с певеца си Кенан Доулу, пет години след като се врекоха във вечна вярност един на друг. Причината за развода им все още не е ясна, но за най-правдоподобна се спряга невъзможността на вече разделилата се светска двойка да има деца. През всички пет години в съвместно съжителство Берен и Кенан периодично правеха опити за раждането на плод на тяхната любов, като дори прибегнаха до процедурата ин-витро, но, уви, те така и не се увенчаваха с успех. Саат и Доулу бяха сред най-харесваните двойки в медийното пространство в южната ни съседка, като раздялата им истински разстрои феновете им. 

Свързано изображение
Един от най-скандалните звездни разводи в Турция в последно време бе този на Берк Октай и Мерве Шарапчиоулу. Изключително популярният актьор от "Опасни улици" и "Надежда за обич" се ожени за вече бившата си съпруга през лятото на 2016-а, като две години по-късно - през 2018-а, двамата сложиха край на отношенията си така, че всички да разберат. Първият удар в семейната война бе на Мерве, която публично направи шокиращи разкрития относно отношението на Берк към нея. Шарапчиоулу излезе с обвинения към него за домашен тормоз, като завеждайки бракоразводното дело, поиска и обезщетение за нанесени морални и физически щети на стойност 500 000 лири. Малко по-късно същата сподели в профилите си в социални мрежи неприлични снимки на Октай в знак на отмъщение, като именно това ѝ изигра лоша шега в печеленото на делото... Съдът разведе Берк и Мерве, но не уважи молбата ѝ за парично обезщетение именно заради нелоялното ѝ отношение към съпруга ѝ. Вината на актьора не бе доказана и така той излезе невинен от съдебния процес. 

Свързано изображение
Не по-различен бе и разводът на Баде Ишчил и Малкоч Суалп. През последните няколко години двамата бивши съпрузи водиха тежка и продължителна битка в съда. Освен че не можаха да си поделят имотите, придобити по време на съвместното им жителство, двамата влязоха във война и за сина си Азур. В крайна сметка плодът на угасналата им любов остана да живее при известната си майка от сериалите "Езел" и "Север-Юг", а за сметка на това съдът уважи имотните претенции на неговия баща и известен бизнесмен. През целия период на бракоразводното дело на Баде и Малкоч спекулациите, че отново са се събрали, не спираха да бродят из медийното пространство, но винаги бяха опровергавани от първо лице.

Резултат с изображение за murat dalkilic ve merve bolugur bosandi
Уви, с развод приключи и любовният романс на Мерве Болуур и Мурат Далкълъч. Известните актриса и певец се венчаха през лятото на 2015 г., като две години по-късно - през 2017 г., сложиха край на връзката си официално с развод. Причината за разпада на съпружеските им отношения не прави изключение от масовите такива - двамата все по-често са се карали и са ходили на почивки разделени. Феновете на красавицата от "Малки тайни", "Великолепният век" и "Север-Юг" и музикалния идол бяха доста натъжени от техния развод. След раздялата си с Мерве Болуур, Мурат Далкълъч преживя кратък летен романс с друга известна актриса - Ханде Ерчел, но той не продължи дълго. Болуур пък и до ден днешен не открива новата любов на живота си.

Свързано изображение
По-отдавнашен е бракът на Аслъ Енвер и Биркан Сокуллу. Двамата се женят през лятото на 2012-а, като три години по-късно - през 2015-а година, слагат край на отношенията си на съпружески начала с развод. Според последните слухове в момента Аслъ, известна у нас от "Мечтатели" и "Тайни", се готви за сватба с известния певец Мурат Боз, който вече е поискал ръката ѝ от семейството ѝ. След раздялата си с Енвер Биркан пък имаше връзки с актрисите Беррак Тюзюнатач и Дилян Чичек Дениз. 

Резултат с изображение за burcu kara ve bugra gulsoy
През неуспешен брак са преминали още Буура Гюлсой и Бурджу Кара. Известните актьори сядат на сватбената маса през лятото на 2011 г., като само година след това - през 2012 г., се развеждат. Хубавото в случая е, че след развода и двамата откриха отново любовта и най-вече - станаха родители. През есента на 2017-а година Бурджу, позната у нас от "Сълзи над Босфора", роди първородния си син, плод на любовта ѝ с Фърат Парлак. Съвсем наскоро пък Буура стана баща за първи път, след като преди почти година сключи брак с любимата си Нилюфер Гюрбюз.

Резултат с изображение за murat yildirim ve burcin terzioglu
След шестгодишен брак с развод приключва връзката на Мурат Йълдъръм и Бурчин Терзиоулу. Двамата се срещат и влюбват един в друг на снимачната площадка на сериала "Буря" (Firtina), като през 2008 г. се женят. 2014 г. обаче идва краят на съжителството им на семейни начала и разводът не закъснява. По време на брака им Бурчин е доста недолюбвана от фенките на Мурат, които я обвиняват, че е станала популярна благодарение на съпруга си. С последвалите си изяви на малкия екран обаче Терзиоулу доказа таланта си, вече разведена. Година след развода Бурчин започва да излиза с екранния си партньор в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) Илкер Калели, но в края на м. г. двамата се разделиха. Мурат пък се престраши отново да мине под венчилото, въпреки първия неуспешен опит, и се ожени за мароканката Имане Елбани. 

Резултат с изображение за mustafa sandal ve eşi
След близо 15-годишна връзка, 9-годишен брак и 2 деца разводът не подмина и Мустафа Сандал и Емина Яхович. Известният певец и актрисата със сръбски произход, позната у нас с ролята си в "Сезони на любовта" (Lale Devri), сложиха край на отношенията си преди повече от година след наистина дълго съжителство заедно и наистина голям споделен опит като съпрузи.
Резултат с изображение за birce akalay ve sarp levendoğlu
Бирдже Акалай и Сарп Левендоулу бяха сред светските двойки в южната ни съседка, чиято любов от екрана прерасна в реалността. Двамата се запознаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на изключително успешната семейна комедия от 2014 г. "Малък господин" (Kucuk Aga), в която изпълняваха главните роли заедно с Емир Берке Зинчиджи. Бирдже и Сарп сключиха брак през лятото на 2014-а, като в началото на 2017-а година се и разведоха. Като причина за раздялата на огнената двойка се изтъква изневяра на Сарп. 

Резултат с изображение за keremcem ve seda güven
Преди екранната любов на Керемджем с Езги Асароулу от сериала "Моят живот" (O Hayat Benim) да прерасне в реалността, известният актьор и певец имаше брак с друга своя колежка - Седа Гювен. Двамата се венчаха в края на 2014 г., като бракът им не успя да издържи и една година и двамата се разведоха през лятото на 2015 г. Най-спекулираната причина за раздялата им бе именно романсът на Керемджем с Езги Асароулу, който обаче също не продължи особено дълго и двамата сложиха край на отношенията си след края на снимките на драмата, която оглавяваха. 

Резултат с изображение за ahu yağtu ve cem yılmaz bosandi
Неуспешен бе и бракът на Аху Яту и Джем Йълмаз. Двамата изключително популярни актьори се ожениха през пролетта на 2012 г., като се разведоха година по-късно - през 2013-а. Като плод на краткия им любовен романс се роди техен син, когото в момента Аху отглежда. Бракът на актрисата от "Любов и наказание" и "Твоят мой живот", която в момента се снима в "Жена" (Kadin), и най-известният турски комедиен актьор бе колкото кратък, толкова и скандален. 

Резултат с изображение за gamze ozcelik ve ugur pektas bosandi
По-необичаен е случаят при Гамзе Йозчелик и Уур Пекташ. Двамата се срещат и влюбват един в друг на снимачната площадка на полицейския феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar), като женят през лятото на 2008 г. По време на съвместното им съжителство на съпружески начела им се ражда синът Муратджан, но през 2012-а двамата се развеждат. Любопитно е, че години по-късно Гамзе и Уур дадоха втори шанс на връзката си и в момента отново са заедно, като според неофициална информация обмислят да сключат брак за втори път. 

Свързано изображение
Причина за това, че двама от най-известните турски актьори-ветерани - Зеррин Текиндор и Четин Текиндор, носят една и съща фамилия, е техният брак. Двамата сключват брак през 1988 г., като година по-късно - през 89-та, на бял свят се ражда плодът на любовта им Хира Текиндор. С годините обаче отношенията между Зеррин и Четин се изчерпват и двамата се развеждат. Похвален е фактът, че в името на сина си двамата и до днес поддържат добри приятелски отношения. 

Резултат с изображение за zuhal olcay ve selcuk yöntem
За малцина е известен фактът, че други двама изключително популярни актьори-ветерани - Зюхал Олджай и Селчук Йонтем, са били женени. Актрисата от "Ифет", "Една любовна история" и "Висше общество" и актьорът от "Забраненият плод" сключват брак през далечната 1976 г., след като се запознават и влюбват един в друг по време на обучението си в Консерваторията. След като се оженват, двамата заминават да живеят в Лондон, Англия, като след 2-3 години обаче се връщат отново в Турция и се развеждат. Похвално е, че двамата са запазили приятелски отношения след раздялата.

Резултат с изображение за vildan atasever ve ismail hacıoğlu
Пет години продължава бракът на Вилдан Атасевер и Исмаил Хаджъоулу. Двамата се вричат във вечна вярност един на друг през 2010 г., като през 2015 г. се развеждат. 

Резултат с изображение за melisa sözen ve alican yücesoy evlendi
Малко помнен е и бракът на Мелиса Сьозен и Алиджан Юджесой. Актрисата от "Златната клетка" и актьорът от "Отмъщението" се венчаха през лятото на 2013 г. в Италия, като по-малко от половин година след сватбата се и разведоха. Причина за разпада на брака им е ревност.

Свързано изображение
Една от най-коментираните и набрали скорост актриси в последно време в Турция Йойкю Гюрман е била омъжена за не по-малко популярния си колега Явуз Бингьол. Красавицата от "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz) и ветеранът от "Черна роза" (Karagul) сключват брак през лятото на 2015 г., като се развеждат осем месеца по-късно - през март 2016 г. Причина за края на връзката им били непрекъснатите пътувания на Явуз по професионални ангажименти, заради които рядко се прибирал вкъщи и оставял Йойкю сама.

Резултат с изображение за sinan tuzcu ve dolunay soysert düğün
Друга звезда от "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz), с която Йойкю Гюрман си партнира - Синан Тузджу, също е минала през неуспешен, но дълъг брак. Актьорът, познат у нас от "Любов и наказание", "Под липите" и "Част от мен" се венчае с не по-малко популярната си колежка Долунай Сойсерт от "Тайни" през 2006 г. След десетгодишен брак - през 2016-а, двамата се развеждат. 

Резултат с изображение за ceyda düvenci ve kaan girgin ne zaman bosandi
Малко известно е, че известната актриса Джейда Дювенджи има зад гърба си три брака. Първият сключва през 2000 г., когато е на 23 години, с Каан Гиргин. През 2008 г. пък се омъжва за бизнесмена Енгин Акгюн, с когото се развежда пет години по-късно - през 2013-а. Бракът на Джейда и Енгин преминава през редица изпитания. Първата бременност на Дювенджи е неуспешна и приключва със спонтанен аборт. Вторият опит на съпрузите да си направят дете, за щастие, се оказва успешен и през 2011 г. се ражда дъщеря им Мелиса, на която обаче не след дълго е открито рядко заболяване. След втория си брак Джейда, известна у нас от "1001 нощ", "Другите отчаяни съпруги" и "Семейни тайни", се омъжва за известния Бюлент Шакрак, с когото е заедно и до днес и от когото роди второ дете - син. 

Резултат с изображение за ozge borak ve bulent sakrak
Настоящият съпруг на Джейда Дювенджи - Бюлент Шакрак, пък също има неуспешен брак зад гърба си. През 2006 г. той се жени за друга известна актриса - Йозге Борак, която у нас познаваме от "Комшии" (Esref Saati) и "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). През 2010 г. двамата се развеждат. Йозге Борак, снимала се за последно в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), има втори брак с друг известен комедиен актьор - Ата Демирер, който сключва през 2012 г. Уви, и той е неуспешен и приключва с развод през 2014-а. 

Резултат с изображение за gunay karacaoglu ve sevket coruh
Като стана дума за комедийни актьори... Въпреки че успяват да разсмиват зрителите от сцената или екрана, те също са хора и страдат. Двама от най-харесваните и известни комедианти в турското кино - Гюнай Караджаоулу и Шевкет Чорух, сключват брак през 1993 г., като не след дълго се ражда плодът на тяхната любов - дъщеря им Гюленай. През 2007-а, след четиринадесет години съвместно съжителство на семейни начала, двамата се развеждат. Въпреки това поддържат добри приятелски отношения и до днес. Любопитно е, че през 2018 г. актьорът от "Опасни улици" се ожени за втори път. 

Слагаме точка на днешната статия с развода на друга комедийна актриса, изключително нашумяла напоследък - Зейнеп Канконде. В края на 2004 г. забавната актриса от "Тайни" и "Новата булка" се омъжва за... афроамериканеца Кристиан Канконде от Конго. Година по-късно - през 2005-а, се ражда дъщеря им Емма, която заради расовите различия на родителите си идва на бял свят като мулатка. През 2015 г., след повече от десетгодишен брак, Зейнеп се развежда с Кристиан и продължава да отглежда колоритната си дъщеря. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото осмо за сезона и петдесето подред издание от "Любопитно" следващата събота, 27 април! Припомнете си предишните броеве в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.