"Любопитно" (48): актьорите, вдъхващи живот на любимите ни герои в ретроспективните сцени от миналото им

Здравейте, приятели! Събота е, 13 април, продължава новият сезон на рубриката ни "Любопитно", в чиито издания Ви отвеждаме в необятния свят на турските сериали, за да разкрием пазени и неподозирани тайни от тяхната кухня, да съставим любопитни и изненадващи класации, да извадим наяве криминалните и интимни досиета на любимите Ви актьори. В шестия за сезона брой ще отделим внимание на младите актьори, които вдъхват живот на любимите ни герои от сериалите в ретроспективните сцени от тяхното минало. Намирането им е доста трудно, тъй като се изисква както чисто визуална прилика с въпросните герои, така и актьорски талант. Използването на този похват в турското кино става все по-често и през последните една-две години се превърна в своеобразна тенденция. Защото най-добрият начин да опознаем любимите си герои и да си обясним постъпките им, е като надникнем в тяхното минало. Да започваме!

Тенденцията да бъдат показвани ретроспективни сцени от миналото на героите в сериалите може би бе наложена от "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) през есента на 2017-а година. Проследявайки миналото на главните персонажи в мистериозната история, успявахме да си обясним постъпките им в днешно време по-добре. За целта режисьорският екип, начело на който стоеше Али Билгин, и продуцентска компания Ay Yapim са провели предварителен кастинг, в който да изберат кои младежи да вдъхнат живот на седем от главните герои в тяхното минало. И определено са си свършили работата отлично, тъй като избраните от тях млади актьори ни поразиха с плашещата си визуална прилика с по-възрастните си колеги, както и с таланта и прекрасната си актьорска игра. Убедете се сами!

 
Бюшра Гюндюз изпълни ролята на главната героиня Оя в миналото, поразявайки с приликата си с Гьокче Бахадър ("Листопад").

 
Тюлин Язкан ни впечатли, както влизайки в образа на Мерве в нейните ученически години, така и с приликата си с Аслъхан Гюрбюз ("Великолепният век: Кьосем"). 

Есила Умут вдъхна живот на една от четирите главни героини Пелин в нейната младост. Вижте колко си прилича с Бааде Ишчил ("Езел")!

Джансу Тюмен пък гледахме като младата Арзу, в чийто образ, вече като възрастна, влезе Тюлин Йозен ("Великолепният век: Кьосем"). 

Ефекан Джан изпълни ролята на главния герой Серхан в миналото, впечатлявайки с приликата си с Мерт Фърат ("Отмъщението").

Таха Юнал ни порази с приликата си с Ферит Актуу ("Мечтатели"), пресъздавайки героя му Тайлян в неговите ученически години.

Али Гьзюширин вдъхна живот на един от главните герои във втория сезон на "Малки убийства" Керим Адил Саалам. Вижте приликата му с Осман Сонант! 

Някои сериали правят още по-големи скокове назад във времето, за да ни срещат с любимите ни герои в тяхното детство. Тук примерите са повече...

Сибел Мелек Арат и Бурджу Бириджик от "Песента на живота" (Hayat Sarkisi)

Таха Юнал Тан и Биркан Сокуллу от "Песента на живота" (Hayat Sarkisi)

Метехан Парълтъ и Баръш Ардуч от "Гарван" (Kuzgun)

Ниса София Аксонгур и Бурджу Бириджик от "Гарван" (Kuzgun)

Малките актьори, вдъхващи живот на героите на Биркан Сокуллу, Елчин Афаджан и Олгун Токер в детството им, от "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi)

Баде Акбаш и Мирай Данер от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin)

Дерин Ърмак и Пънар Дениз от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin)

Чаан Ефе Ак и Чаатай Улусой от "Отвътре" (Icerde)

Емир Динчер и Арас Булут Ийнемли от "Отвътре" (Icerde)

Мелин Дениз и Бенсу Сорал от "Отвътре" (Icerde)

Ийт Йозтюрк и Баръш Ардуч от "Любов под наем" (Kiralik Ask)

Енгин Хепилери и Юнал Силвер от "Огнено сърце" (Gonucelen)

Еврим Алася и Небахат Чехре от "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil)

Дирен Полатоулларъ и Али Сечкинер Алъджъ от "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi)

В "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) скокът назад във времето е най-голям. Ето кои са младите актьори, вдъхващи живот на героите Есма и Гарип в тяхната младост!

Ългаз Кая впечатлява както с приликата си с Ипек Билгин, играейки героинята ѝ Есма в нейната младост, така и с играта си.

Същото можем да кажем и за Юнус Нарин, когото гледаме като младия Гарип. Вижте колко си прилича с Тамер Левент!
______________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото седмо за сезона и четиридесет и девето подред издание от "Любопитно" следващата събота, 20 април! Припомнете си предишните броеве в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.