Берен Гьокйълдъз: "Искам да стана поп-звезда или педиатър"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 7 март, и днес предстои да прочетете интервю с малката голяма победителка в миналогодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2018 г. Берен Гьокйълдъз! Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 29 септември 2009 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 9 години, зодия везни. През лятото на 2014-а, когато е едва на четири годинки, прави дебюта си на екран в романтичната комедия "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), пожънала огромен успех в ефира на FOX. През лятото на 2016 г. участва в детското издание на най-гледаното комедийно шоу в южната ни съседка - "Смях, смях" (Guldur Guldur Show). Именно за играта си в него по-късно същата година печели престижната награда "Златна пеперуда" (Altin Kelebek) за най-добро дете-актьор. Ролята, с която разплака милиони зрители и с която отбеляза най-голям успех, е тази на Мелек/Турна в хитовата социална драма "Майка" (Anne), излъчваща се в момента у нас всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Именно за участието си в нея през 2017-а година печели за втора поредна година "Златна пеперуда" в категория "най-добро дете-актьор". През лятото на 2017 г. се снима в комедийния игрален филм "Мед и сметана" (Bal Kaymak), направил премиерата си през лятото на 2018 г. по турските кина. През пролетта на 2018-а взе специално участие в първия сезон на семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye), влизайки в образа на Айше. От септември м. г. досега продължава да се снима с главна роля в драмата "Дъщеря ми" (Kizim), излъчваща се всяка петъчна вечер с голям успех по TV8. Да започваме с интервюто!

Берен, харесва ли ти на снимачната площадка на "Майка"?
Обстановката е много приятна. Колкото повече се снимам, толкова по-добра ставам и се привързвам към всички на снимачната площадка.

Как реши, че ще станеш актриса?
Първо мама и татко ме заведоха на кастинг. Харесаха ме и ме избраха за ролята. На мен също ми хареса да се снимам. С времето свикнах с всичко.

А щастлива ли си?
Мнооого съм щастлива!

Смяташ ли в бъдеще да продължиш да се занимаваш с актьорство?
Ще ви кажа нещо много смешно. Всъщност мисля да стана поп-звезда. Това мечтая в момента. Ако пък не поп-звезда, то ще стана педиатър.

Как ти се отразява славата? Как реагират, когато те видят в училище или на улицата?
Когато ме видят на улицата, хората си казват: "А, това Мелек ли е?". И аз отговарям с "да". После идват да ме пощипят по бузите, но аз им казвам, ако обичат, да не го правят. И те ме разбират и спират. Казват ми и много хубави неща. И в училище е горе-долу същото. Само където там не ме щипят по бузките. Малко е стресиращо, когато някой в училище извика: "А, Берен дойде, това е момичето от сериалите!".

Ходиш ли на уроци по актьорско майсторство?
Не, не ходя на уроци и нямам учител. Работим единствено с мама вкъщи. Уча се от по-големите актьори на снимачната площадка. Научавам се какво, как и кога да правя в движение, докато снимаме.

Изморяваш ли се?
Когато участвам едновременно в сериал и във филм, се изморявам, да. Но ми харесва да играя.

Какво друго ти харесва да правиш?
Знаете ли какво най-много обичам да правя? Много обичам с мама да седнем и заедно да гледаме телевизия, а след това да си играем на това, което сме гледали. 

Кои са любимите ти анимационни филмчета?
"My Little Pony" и "Barbie". Но най-любимото ми е "My Little Pony". Вкъщи съм събрала цялата колекция понита. Много ги харесвам. Пижамата ми също е на "My Little Pony". Толкова много ги обичам! В истинския живот много обичам да яздя коне. Много добре ми се отразява.

Кое е любимото ти ядене?
Най-много обичам да ям чесън и лук. Мога да ям, например, само сандвич с лук. И на снимачната площадка всички вече свикнаха с това. Все ме питат: "Берен, пак ли си яла лук?" (смее се). И сега ми се прияде, всъщност.

Всъщност преди сте живели в Анкара, нали?
Да. Но заради сериалите ми се преместихме в Истанбул. Много съм щастлива тук.

Какво работи баща ти?
Инженер-механик е в държавното водоснабдяване.

А майка ти?
Работеше в сферата на човешките ресурси, но когато станах на три години, трябваше да напусне, за да ме гледа.

Какво правиш на снимачната площадка, за да се разчувстваш и за да се разплачеш?
Има една песен, на която много се натъжавам. Пускат ми я да слушам и така се разстройвам. Песента се казва "Мое райско ухание" (Cennet Kokulum) и е на Каяхан и Ипек Аджар. Слушам я на слушалки и когато се разплача, снимат сцените.

Какви други песни харесваш?
Слушам чуждестранна музика. Песните, които слушам всеки ден, са на английски и ги знам наизуст.

Получаваш много награди...
Да. Много съм щастлива, когато получавам награди, но веднъж счупих една. Много се разстроих и много плаках тогава. Един непознат човек по погрешка ме бутна и аз я изпуснах. Но после ми донесоха нова.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! От следващия четвъртък, 14 март, започват интервюта с участниците в шестия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2019 г.! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.