СЕРИАЛИ в България на 8! Какво да очаквате тази пролет?

Днес, 28 февруари, СЕРИАЛИ в България празнува своя осми рожден ден! Благодарим на всички хиляди наши читатели за подкрепата, оказана през тези 96 месеца, 2920 дни, 70 080 часа или 4 204 800 минути! Единственият възможен знак на благодарност, който можем да отправим към Вас, е да продължим да публикуваме оригинални, изцяло авторски, ексклузивно преведени, любопитни и интересни новини, интервюта, коментари и статии. Защото най-високото качество е само за ценители. И това ще докажем през новия пролетен сезон, защото подготвяме ново издание на най-успешното ни онлайн-състезание, нова изключително интересна поредица от статии, нов сезон на една от най-харесваните такива и, разбира се, нови издания от публикуващите се целогодишно рубрики. Повече подробности научавате в следващите редове! 

Пролетта чука на вратите ни и още в първия ден от новия първи пролетен месец март СЕРИАЛИ в България ще даде началото на новия шести сезон на най-успешното си онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г.! Тазгодишната надпревара между 18 от най-харесваните турски актьори и актриси се очертава като най-оспорваната измежду всички миналогодишни, като трудният избор отново ще бъде изцяло във Вашите ръце. През следващите три месеца за титлата "Любима турска звезда" на България ще се борят 9 актьори и 9 актриси, чиито имена съобщихме през изминалия месец във фейсбук-страницата ни, а именно - Алп Навруз от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), Ахмет Мюмтаз Тайлян от "Вярна на себе си" (Ezo Gelin), "Любов назаем" (Sonbahar), "Градско момиче" (Guzel Koylu) и "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), Ачеля Топалоулу от "Любов на инат" (Inadina Ask), Бирдже Акалай от "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask), Биркан Сокуллу от "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), Боран Кузум от "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), Бюлент Инал от "Под липите" (Ihlamurlar Altinda), "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim) и "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi), Гонджа Вуслатери от "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) и "Майка" (Anne), Дениз Байсал от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и "Обещание" (Soz), Ипек Билгин от "Езел" (Ezel) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), Йойкю Карайел от "Север-Юг" (Kuzey Guney), "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и "Сърцебиене" (Kalp Atisi), Лейля Лидия Туутлу от "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Любов под наем" (Kiralik Ask), "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek) и "Дъщеря ми" (Kizim), Назан Кесал от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), Ръза Коджаоулу от "Езел" (Ezel), "Север-Юг" (Kuzey Guney), "Отвътре" (Icerde) и "Пропаст" (Cukur), Салих Бадемджи от "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), Тамер Левент от "Любов от втори опит" (Ask Yeniden), "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), Фарах Зейнеп Абдуллах от "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и Чаалар Ертуурул от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari). 

Според броя харесвания, които получиха при обявяването си, ето как се подреждат участниците в първата временна класация за сезона! Салих Бадемджи, изненадващо или не, е с най-много харесвания - 126, Чаалар Ертуурул е втори с 87, Дениз Байсал и Назан Кесал са трети с по 57, Ипек Билгин е четвърта с 53, Ръза Коджаоулу е пети с 51, Алп Навруз е шести с 50, Бирдже Акалай е седма с 49, Ачеля Топалоулу е осма с 39, Тамер Левент е девети с 38, Йойкю Карайел е десета с 36, Лейля Лидия Туутлу е единадесета с 34, Фарах Зейнеп Абдуллах е дванадесета с 32, Бюлент Инал е тринадесети с 31, Ахмет Мюмтаз Тайлян и Боран Кузум са четиринадесети с по 28, Гонджа Вуслатери е петнадесета със 17 и Биркан Сокуллу е шестнадесети с 16. Всички тези цифри обаче нямат никакво значение, тъй като битката тепърва започва. Вземайки предвид развоя на събитията от миналогодишните сезони на "Любима турска звезда", можем да кажем, че първите в първоначалната фейсбук-класация са ставали последни, а последните - първи. 

Шестото издание на "Любима турска звезда" ще се проведе под обновен регламент! Подобно на миналогодишните сезони, и този от петък до вторник, в рамките на 4 дни, ще се провеждат номинационните кръгове, като след тях всеки вторник ще бъдат съобщавани имената на четиримата или петимата застрашени от изгонване състезатели, събрали най-малък вот, които от вторник до петък, в рамките на 3 дни, ще се борят за продължаването си напред във формата, като всяка петъчна вечер ще става ясно името на отпадащия участник. Както обикновено, събралият най-висок вот след елиминационния кръг състезател ще получава имунитет от номинации, а съответно и елиминации през следващата седмица, но този сезон при събирането на общо три имунитета съответният участник печели място директно на четвъртфинал. Най-често номинираният и оцелял състезател до десетата състезателна седмица включително също ще се ползва с привилегия - с място на полуфинал. Ако пък до десетата състезателна седмица включително остане участник, който нито веднъж не е попадал на елиминации, то той директно ще се класира на големия финал. И тази година Ви очакват изключително интересни номинации и елиминации, сред които вече познатите Ви обикновени, по двойки, по групи, по зодии, във фейсбук, както и напълно нови, които обаче ще запазим в тайна, за да бъдете още по-изненадани. На четвърт-финала остават 9, на полу-финала - 7, а на големия финал - само 5 състезатели, борещи се за оспорваната титла "Любима турска звезда 2019"! И тази година всеки един от елиминираните участници ще има възможността да се завърне в даден момент от играта в специален кръг.



Част от пролетната ни програма ще бъдат и целогодишните ни рубрики, които продължават с пълна сила. Най-дългата ни рубрика, една от емблемите на СЕРИАЛИ в България - "Какво гледат в Турция?", съвсем скоро отбелязва пет години от началото си и 250 броя. Минала през различни трансформации и формати и затвърдила се като предпочитания източник за научаване на рейтингите на сериалите в южната ни съседка, тя продължава с нови издания и всекидневни обновявания с финализирания в понеделник. И през пролетните вторници ще продължите да четете нови броеве от другия ветеран - "Турция представя..."! В новите издания от рубриката ще продължим да представяме най-новите заглавия, започващи в Турция, в пълни подробности. За шеста поредна пролет четвъртъците в програмата ни са посветени на интервюта с участниците в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда", които започват на 14 март. А всяка неделя продължаваме да публикуваме нови броеве от най-четения ни и известен формат - "Турските актьори 24/7", който водим вече четири години и половина.

За пореден сезон ден сряда ще бъде посветен на специални коментарни статии, в които ще анализираме последните събития от турския телевизионен ефир и ще споделяме първите си впечатления от новозапочващите там сериали. 

През предстоящата пролет ще Ви зарадваме и с напълно нова рубрика в, обаче, вече познат стил. Вдъхновени от успеха, който рубриката ни "Успехът на..." пожъна с първите си два сезона през 2015 г., тази пролет, четири години след нейния дебют, отново тръгваме на обиколка из земното кълбо, за да представим успеха на турските сериали в различните страни по света! Проектът ни "Турските сериали по света" започва на 8 март (петък), като изданията му ще се публикуват всеки петък и в тях ще се спираме на отделни държави - европейски, южноамерикански, та дори и азиатски, в които любимите турски сериали превзеха сърцата на милиони нови чуждестранни зрители. Определено ще останете изненадани до какви географски ширини вече се простира надмощието на южносъседките мелодрами, съградили една своеобразна империя! 

Една от най-големите изненади тази пролет ще бъде обновяването на емблематичната за СЕРИАЛИ в България рубрика "Любопитно"! Любимата поредица на мнозина от вас се завръща с нови издания на 9 март, като ще се публикува в запазения си ден в нашата програма - всяка събота. През предстоящите пролетни съботи Ви очакват четиринадесет нови теми, върху които ще спрем вниманието си - коя от коя по-любопитни. Предстои да влезем отново в кухнята на любимите ни сериали, за да разкрием не вадени досега тайни на показ, да навлезем в дълбоките води и да проследим съдебните дела и досиета на любимите ни актьори, да подредим интригуващи класации с изненадващи победители и да отговорим на още много други въпроси от необятния свят на турските сериали. 

Така изглежда пролетната ни програма тази година! Ще се радваме да споделите в коментарите по-долу идеите, препоръките, предложенията и желанията си относно материалите, които предстои да се публикуват в СЕРИАЛИ в България през следващите три пролетни месеца. Още веднъж - благодарим Ви, че сте с нас! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Честит рожден ден! С нетърпение очакваме всичко

Предоставено от Blogger.