Алп Навруз: "Пиша стихове и мечтая да издам стихосбирка"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 20 септември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. Този месец прочитате такива със звездите от хитовия сериал "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), излъчващ се всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща една от главните мъжки роли в него - Алп Навруз. Той е роден на 15 януари 1990 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 28 години, зодия козирог. Завършва специалност "Турски език и литература" в технически университет "Йълдъз". Преди да започне да се изявява като актьор, работи като модел. Първата си роля в сериал изиграва през лятото на 2016-а година в романтичната комедия "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). Малко по-късно през есента взима ключово участие в провалилата се младежка драма "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir). В началото на 2017 г. става част от актьорския състав на хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), като с образа на Синан печели световна слава и се превръща в един от най-харесваните турски актьори. В нея се снима до юни т. г. В момента го гледаме с главна роля в хита "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1, в който си партнира с Алина Боз. Да започваме с интервюто!

Как станахте част от екипа на "Г-жа Фазилет и нейните дъщери"?
Бях привлякъл вниманието на кастинг-директорите с предишните си изяви. Свързаха се с мен посредством мениджъра ми. Много харесах историята. Най-вече - героя ми. Предварителните ни срещи минаха безпроблемно. Когато получих одобрението на сценаристите и продуцентите, започнахме да работим.

Оприличавате ли се с героите, на които вдъхвате живот?
Да, също като всеки един актьор. Погледнати отвън, някои са израснали в богатство и са разглезени, но същите изпитват чувства, присъщи на всеки един човек.

Какви критерии трябва да покрива човек, наричащ себе си актьор?
Мисля, че репликата: "Аз съм актьор", е последната, присъща на един добър актьор. Единственият критерий е доброто образование. Като актьори трябва да сме наясно, че всеки ден научаваме по нещо ново и че никога не спираме да се учим.

Какво правите извън снимачната площадка? Вярно ли е, че спортувате дори по време на снимки?
Винаги нося със себе си спортния си сак. Дори да имам само два свободни часа между снимките, казвам, че трябва да спортувам, и моля да ме пуснат. Тренирам плуване и фитнес. Като цяло от шест години спортувам редовно. Освен това съм практикувал бойни изкуства и стрелба. Опитвам се да практикувам от всичко.

Сред мечтите Ви е да издадете стихосбирка. Давате ли на някого да чете стихотворенията Ви, след като ги напишете?
От годините ми в гимназията пиша стихове. Темата им е най-вече животът. Емоционалните връзки, погледите, опитът... Никой до момента не е чел написаните от мен стихове. Предпочитам да ги оставя за спомен на близките ми в бъдеще.

В тази връзка важен ли е за Вас външният вид?
Този, който казва, че не гледа външния вид, лъже само себе си. Защото първото впечатление винаги е на база външния вид. Но една красива жена, с която не можете да проведете разговор и пет минути, вече не е привлекателна за вас. Външният вид е единствено първото впечатление. Затова не го вземам под голямо внимание.

Какви са плановете Ви за бъдещето?
Да не се срамувам от миналото си, да не казвам "де да можеше" за проектите, в които съм участвал, да играя само в хубави филми и сериали и да продължавам да се развивам.

Още след първия епизод на "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" привлякохте невероятен интерес към себе си. Очаквахте ли го?
Имах някакви очаквания, но не предполагах, че всичко ще се случи толкова бързо. Получих много добри отзиви за актьорската си игра. Ако мога да дам нещо на отсрещната страна и да имам някакъв принос, разбира се, че много се радвам.

Имате ли общи черти с героя Ви Синан?
Не използвам маска като него. Това, което преживявам, се отразява на изражението на лицето ми повече от ясно. Когато съм тъжен, всички разбират. Защото се затварям в себе си. Тоест, нямаме много общи черти. Честно казано, това е нещото, което ме забавлява - да изживея неща, които досега не съм, и да изпитам емоции, каквито досега не съм. В този смисъл за мен Синан Егемен е голям шанс.

Споделял сте, че сте слушал за истинска любов само по филмите. Наистина ли досега не сте се влюбвали?
Както знаете, в книгите и във филмите любовта е представяна толкова хубаво и красиво, че когато човек се влюби в реалността, започва да се пита: "Това истинска любов ли е?". Изпитвал съм много хубави чувства, никога не съм постъпвал несправедливо спрямо някого в живота си. Но името на това любов ли е? Отговорът: ще стане ясно, когато се влюбя.

Какво смятате по повод наскоро излезлите слухове, че си падате женкар и похотливец?
Явно понеже съм нов в сектора, едва-едва се уча за какво трябва да внимавам. Това положение ме притеснява. По някакъв начин излиза, че приятелката на приятелката ми ми става любима. Ако наистина беше така, нямаше да го крия, а щях да кажа.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю със звезда от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" следващия четвъртък, 27 септември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.