Късметлийските дни на турските актьори и актриси

Правило ли ви е впечатление, че сериалите на някои актьори се излъчват в едни и същи, точно определени дни от седмицата? Ако не, то благодарение на днешния материал ще ви направи, защото събрахме информация за късметлийските дни на някои от най-известните турски актьори и актриси, чиито сериали се излъчват именно в тях. Интересно е, например, че за най-много и най-големите звезди това е четвъртъкът. Повече научавате в следващите редове!

Свързано изображение
В ТОП 3 на най-известните турски актриси несъмнено попада Берен Саат. От край време се знае, че късметлийският ѝ ден е четвъртъкът, като всичките сериали с нейно участие до момента са се излъчвали именно в четвъртия ден от седмицата. Със "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) от 2008 г. и "Пепел от рози" (Fatmagul'un Sucu Ne?) от 2010 г. Берен придобива световна слава, като и двата се ротират в четвъртък и са единствените, успели да победят тоталния хит "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi) през годините. Следва едноименния римейк на "Отмъщението" (Revenge) - "Intikam", който въпреки че не може да се мери по-успех с предишните два, също се е въртял в четвъртък. Последната изява на Саат бе в първия сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Макар първоначално продуцентите от TIMS Productions и телевизия StarTV да са планирали да го излъчват в сряда, когато по-рано с голям успех се въртеше неговият предшественик, по настояване на Берен той е бил преместен в четвъртък. Уви, сериалът отчете тотален провал. Интересно е дали след този крах следващият сериал на Саат също ще се излъчва в четвъртък? Изчерпа ли късмета си актрисата в този ден? Само можем да гадаем...

Свързано изображение
Късметлийският ден на най-известния турски актьор Къванч Татлъту също е четвъртъкът. Именно в него през годините са се излъчвали хитовите сериали с негово участие "Перла" (Gumus), "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) (вторият сезон) и ротиращият се в момента у нас всяка делнична вечер по БТВ "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel). Любопитно е, че новият обещаващ проект, който ще бъде оглавен от Къванч и започва съвсем скоро по ShowTV, също по план трябва да гледаме всяка четвъртък вечер.

Резултат с изображение за tolgahan sayisman
Няма да сгрешите, ако си помислите, че късметлийският ден и на следващата звезда под нашия прицел е четвъртъкът! Последните сериали с участието на световноизвестния красавец Толгахан Сайъшман, а именно - "Сега и завинаги" (Asla Vazgecmem) и "Черната перла" (Siyah Inci), се излъчваха именно в четвъртия ден от седмицата. Очевидно традицията ще бъде продължена, тъй като още следващия четвъртък, 27 септември, в ефира на KanalD започва най-новата драма с Толгахан в главната роля - "Една надежда стига" (Bir Umut Yeter). 

Резултат с изображение за kenan imirzalioglu
Сменяме деня с понеделник, който е късметлийски за друг изключително популярен актьор - Кенан Имирзалъоулу. Започвайки с "Диво сърце" (Deli Yurek) през 1999 г., Кенан се наложи като лицето на понеделника и с последвалите си успешни сериали, излъчвали се именно в първия ден от седмицата - "Езел" (Ezel) и "Справедливостта на Кара" (Karadayi). Опитът да смени деня на вторник през пролетта на тази година не бе особено успешен, тъй като всички помним провала на последния проект с участието на Имирзалъоулу "Мехмед, завоевателя" (Mehmed Bir Cihan Fatihi), който по план всъщност е трябвало да се върти именно в понеделник, но заради излъчвалия се с голям успех тогава "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask) това не се случи. 

Резултат с изображение за cagatay ulusoy
Отскачаме до петък, за да го отбележим като деня на Чаатай Улусой. Актьорът, когото предстои да гледа цял свят в първия турски сериал, създаден за световния интернет-гигант Netflix, стана популярен именно с драмите със свое участие, излъчвали се в петъчния ден. Става въпрос за тоталните хитове "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) от 2011 г. и "Кварталът на богатите" (Medcezir) от 2013 г., които изстреляха Чаатай на върха и да - ротираха се в петък. С последния си телевизионен проект "Отвътре" (Icerde) Улусой развали традицията, тъй като него гледахме в понеделник. 

Свързано изображение
Младата Йозге Йозпиринчджи отскоро е известна като актрисата с късметлийски ден вторник. Традицията бе наложена в началото на 2015-а от романтичната комедия с нейно участие "Отново любов" (Ask Yeniden) и бе продължена две години и половина по-късно - през есента на 2017-а, с драмата "Жена" (Kadin). И двата сериала могат да се похвалят с изключително високи рейтинги, стигнали на моменти до 10%, като любопитното е, че и телевизията и на двата е FOX. По-интересното е, че през телевизионен сезон 2016-2017 г. същата FOX така и не успя да наложи нов сериал във вторник, пробвайки с "Фамилия" (Familya), а след това и с "Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), като именно отново Йозге я изведе на върха във втория ден от седмицата с втори пореден сериал. 

Резултат с изображение за birce akalay
Неделята пък е знакова за Бирдже Акалай. Именно в последния ден от седмицата се излъчваха някои от последните сериали с участието на красавицата. Макар и продължили само един сезон, с немалък успех през турския ефир минаха романтичните комедии с Бирдже в главна роля "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) от 2015 г. и "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) от 2016 г. Любопитно е, че най-новата драма с нейно участие "Не плачи, мамо" (Aglama Anne) също ще се излъчва в неделя, започвайки съвсем скоро по ATV. 

Свързано изображение
Връщаме се на вторника, който е късметлийски и за Джан Яман. Най-обсъжданият турски актьор за 2018-а година бележи голям успех през последните два сезона със сериалите си, излъчващи се във втория ден от седмицата - романтичните комедии "Горчиво и сладко" (Dolunay) от лято 2017-а и "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) от това лято. Не бива да пропускаме важната подробност, че с преместването му от вторник в неделя миналогодишният му проект се провали и приключи. Тазгодишният му също предстои да бъде преместен в нов ден на излъчване, този път - съботния. Дали ще последва съдбата на предходния, само времето ще покаже. 

Резултат с изображение за demet ozdemir
Срядата пък бе късметлийският ден на Демет Йоздемир. Също като сегашния си екранен партньор в "Ранобудна птица" Джан Яман, и Демет две поредни лета оглавяваше сериали, излъчвали се в сряда - романтичните комедии "Аромат на ягоди" (Cilek Kokusu) от 2015-а и "Стая 309" (№: 309) от 2016-а. 

Резултат с изображение за hazal kaya
От няколко години насам денят на световноизвестната звезда Хазал Кая е четвъртъкът. През пролетта на 2015 г. именно в четвъртък се излъчваше драмата с нейно участие "Марал" (Maral), която въпреки че продължи два сезона, не бе особено успешна. Високите рейтинги на последния сериал, оглавяван от Хазал, обаче говорят сами за себе си. Семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye) се излъчва вече втори сезон с голям успех именно всяка четвъртък вечер.

Резултат с изображение за salih bademci
Отскоро петъкът е изключително успешен за Салих Бадемджи. В последния работен ден от седмицата през 2015-а и 2016-а година се излъчваше най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), а през 2017-а и 2018-а - хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Макар участието на Салих и в двата да не е с главни роли, това не прави приносът му към тях по-малък от този на колегите му. С пожелание следващият сериал на Бадемджи отново да се излъчва в петък, но този път да го видим в главна роля!

Свързано изображение
Петъкът не е случаен и за Едже Услу. Три от сериалите с участието на известната актриса с главна роля - "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nererde?) от 2010-а, "Черна роза" (Karagul) от 2013-а и "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim) от 2017-а, се излъчваха именно в петъчния ден, като от тях вторият бе най-успешен и продължи цели 4 сезона в ефир. 

Резултат с изображение за irem helvacioglu
Можем да определим ден сряда като късметлийски и за Ирем Хелваджъоулу. С превъплъщението и майсторската си игра в най-гледания сериал за 2018-а година "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz) тя изненада абсолютно всички и освен че спечели още много харесващи я фенове, успя да привлече вниманието дори на нехаресвалите я досега. Както всички знаем, социалната драма се излъчва именно в сряда по ATV, като преди нейното начало обаче в същия ден, но по FOX с голям успех се въртеше и "Стая 309" (№: 309) с участието на Ирем.

Свързано изображение
Завършваме с ден събота, който все още не можем да наречем късметлийски за Берк Джанкат, макар последните му сериали да се излъчват именно в него. В началото на годината младият актьор отбеляза провал с участието си в драмата "Гюлизар" (Gulizar), приключила с 10 епизода и излъчвала се именно в събота. Съвсем наскоро започна най-новата драма с Берк в главна роля - "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar), за който се надяваме да не последва същата участ.

Резултат с изображение за hatice aslan
Със същата сила съботният ден е знаков и за Хатидже Аслан. Актрисата-ветеран, позната у нас от "Млечният път" и "Сезони на любовта", напоследък гледаме именно в първия ден от уикенда. Също като Берк обаче, един от последните ѝ сериали "Наричат я Зехра" (Adi Zehra), излъчвал се в събота, се провали и приключи без време. С нейно участие в момента гледаме "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar), който, както вече споменахме, се върти в същия ден и отново по FOX. 

Ще се радваме да споделите с нас за други късметлийски дни на известни актьори и актриси, ако се досетите за такива, в коментарите по-долу! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.