"Турските актьори 24/7" (186): от 3 до 9 септември 2018 г.

септември 09, 2018
Здравейте, приятели! Неделя е, 9 септември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 3 до 9 септември 2018 г., научавате сега от новото издание №186 от "Турските актьори 24/7"!

1) Зеррин Текиндор се завръща на екран! Световноизвестната турска актриса, позната в България с ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето", ще видим в главната роля в нов сериал на Ay Yapim с работно заглавие "Хълмът на ястребите" (Şahinler Tepesi). Режисьор на проекта ще бъде наградената с "Еми" за работата си по "Черна любов" (Kara Sevda) Хилял Сарал. В сериала участие като екранна сестра на Зеррин Текиндор ще вземе известната от "Пепел от рози" Есра Дерманджъоулу. Преговаря се и с младата надежда на турското кино Афра Сарачоулу от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", която обаче по-рано подписа договор с друга продуцентска компания - Avsar Film, за участие в неин бъдещ проект. Много вероятно е в "Хълмът на ястребите" с ключова роля да видим и Ебру Йозкан от "Твоят мой живот", която както писахме по-рано, сключи договор с Ay Yapim. 

2) Известна е новата екранна партньорка на Къванч Татлъту! Красавицата Мелиса Аслъ Памук, придобила световна слава след участието си в хита "Черна любов" (Kara Sevda), ще изиграе една от двете главни женски роли в новия сериал на Ay Yapim с участието на най-известния турски актьор "Сблъсък" (Çarpışma). Криминалната драма се очаква да направи премиерата си в края на годината в ефира на ShowTV, като на режисьорския стол ще седне Улуч Байрактар, а на сценарийния - Али Айдън. Скоро ще стане известна и втората екранна партньорка на Къванч, която ще се бори за сърцето на екранния му герой с Мелиса Аслъ. 

3) Бурак Йозчивит отново в исторически сериал! Световноизвестният актьор предстои да изиграе главната роля в продължението на феномена "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul), а именно - "Възкресението на Осман Гази" (Dirilis Osman Gazi). Подготовката по мащабния проект тече с пълна сила, като в процес на строене са снимачните площадки и студия. Съвсем скоро в ефира на TRT1 започва последният пети сезон на "Възкресението на Ертуурул" с участието на Енгин Алтан Дюзятан, който по план се очаква да приключи през февруари 2019-а, за да отстъпи мястото си на своеобразното си продължение, представящо съдбата на Османската империя след смъртта на султан Ертуурул и възкачването на трона на сина му Осман Гази. Бурак Йозчивит няма да се снима за първи път в исторически сериал. По-рано актьорът от "Малки тайни" и "Черна любов" гледахме в хитовете на историческа тематика "Великолепният век" и "Чучулигата". За ролята си във "Възкресението на Осман Гази" Бурак е започнал да пуска дълга коса, като новата му визия стана повод за обсъждане в социалните мрежи. 

4) Йозге Гюрел няма да вземе участие в турската адаптация на американския хит "Това сме ние" (This Is Us)! Младата актриса, позната у нас с ролите си в хитовете "Сезонът на черешите" и "Горчиво и сладко", е разтрогнала договора си с продуцентската компания MF Yapim в последния момент заради отправеното ѝ от конкурентната TMC Film предложение да участва в новия ѝ сериал с участието на Ибрахим Челиккол и Керем Бюрсин "Великолепната двойка" (Muhtesem Ikili). Все още обаче Йозге не е подписала договор и присъствието ѝ в актьорския състав на проекта на KanalD не е сигурно. 

5) Мине Тугай се завръща на екран! Изключително популярната актриса от "Времето лети" и "Кварталът на богатите" ще вземе участие в новия сериал на Pastel Film "Верда" (Verda). Проектът се подготвя за излъчване по ATV, като в него Мине ще си партнира с известния актьор и певец Кутси, снимал се за последно в драмата "В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz). Героинята на Тугай във "Верда" ще се казва Ниран. За последно Мине взе участие в третия сезон на хита "Твоят мой живот" (Paramparca) преди две години. 

6) Румъния прави римейк на турския сериал "Езел" (Ezel)! В телевизионния ефир на северната ни съседка съвсем скоро започва излъчването на криминалната драма със заглавие "Влад" (Vlad), която ще бъде адаптация на турския хит с участието на Кенан Имирзалъоулу и Джансу Дере в главните роли от 2009 г. Участие във "Влад" взимат едни от най-популярните румънски актьори. 

7) Ставайки дума за римейкове на турски сериали, страна от Арабския свят подготвя такъв на хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Според неофициална информация става въпрос за Катар или Египет. Интересното в случая е, че катарската или египетската адаптация на сериала с участието на Аслъ Енвер и Йозджан Дениз няма да се снима в родината си, а... в Истанбул, Турция! Екипът ѝ дори вече подготвя студията и снимачните площадки на проекта. Междувременно "Истанбулска невеста", която е закупена в България от БТВ, скоро започва излъчването си в Словения. 

8) Инцидент на снимачната площадка на новия сериал "Разбита душа" (Can Kiriklari)! Актрисата, изпълняваща главната женска роля в новата криминална драма на ATV - Ханде Доандемир, преди няколко дни си счупи глезена по време на заснемането на екшън-сцена. Загубвайки равновесие, Ханде паднала и сериозно наранила крака си, като веднага била закарана от екипа на сериала в болница. Контузията налага Доандемир да отсъства за две седмици от снимачната площадка на "Разбита душа". Да се снима в екшън-сцени, пък ѝ е забранено за още шест седмици. Инцидентът налага отлагане на старта на кримката, която ще се излъчва в понеделник през новия сезон по ATV. 

9) Влиянието на турските звезди в социалните мрежи става все по-голямо. Наскоро обаче благодарение на ново мобилно приложение стана ясно, че някои от любимците ни мамят с броя на последователите си и го манипулират. Сред тях са Чаатай Улусой с 3,1 милиона фенове, Мерве Болуур с 3,6 милиона, Хазал Кая с 3,7 милиона и Мурат Боз с 8,3 милиона. Зад голяма част от абонатите им в Instagram стоят несъществуващи лица и акаунти. 

10) Гамзе Йозчелик продаде къщата си за благотворителност! По случай наскоро изминалия мюсюлманския празник Курбан Байрам известната актриса от "Опасни улици" дари 100 000 турски лири за закупуването на храна и дрехи на деца от бедни семейства в африканската държава Кения. Гамзе извади крупната сума лично от своя джоб, продавайки голямата си къща в истанбулския квартал Гьозтепе за 400 000 лири. Наскоро Гамзе посети Кения, за да зарадва с даренията си децата и семействата им, оцеляващи в бедност. Поклон пред постъпката ѝ!

11) Джейда Дювенджи с любящ и романтичен съпруг! Актрисата, която за последно гледахме у нас в семейната драма "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi), наскоро бе изненадана от своя мъж Бюлент Шакрак с публикувана от него тяхна обща снимка в социалната мрежа Instagram, към която той добави следното описание: "Ако жена ми се усмихва, значи целият свят ми се усмихва". За отрицателно време фотосът събра десетки хиляди харесвания и положителни коментари. В момента Джейда, позната у нас и от "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", се изявява като водеща на здравно предаване. Покрай заболяването на голямата си дъщеря Дювенджи започна сериозно да се интересува от здравните теми, като вече дори води предаване, посветено на тях. 

12) Близначките на Туба Бююкюстюн тръгват на училище! Дъщерите на Туба, които се родиха в началото на 2012-а година като плод на любовта ѝ с вече бившия ѝ съпруг Онур Сайлак, пораснаха и стават ученички. Мая и Топрак ще тръгнат на училище до няколко дни, като световноизвестната им майка, която предстои да гледаме у нас от 11 септември по БТВ в новия сериал "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel), сподели своя нова снимка с тях по този повод в социалните мрежи. Към фотоса Туба добави следното описание: "Растат бързо. Прекарвайте колкото се може повече време с тях. Идва ден, в който порастват и вече не искат да ги придружавате навсякъде. Затова все по-често седя в кафене, близо до училището им, за да мога да им помогна, ако имат нужда от мен."

13) Мерт Фърат се ожени! Вчера, 8 септември, популярният актьор от "Отмъщението" (Intikam) сключи брак с красавицата Идил Фърат по време на бляскава сватбена церемония в хотел в Алачати. Двамата се врекоха във вечна вярност пред най-близките си роднини и приятели. Мерт няма да има възможност да прекара дълъг меден месец с любимата си, тъй като до дни му предстои да се завърне на снимачната площадка на хита "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) за втория му сезон. Да пожелаем на двойката дълго семейно щастие! 

Резултат с изображение за nazan kesal
14) Следващата седмица започва есенният сезон на СЕРИАЛИ в България! В понеделник, 10 септември, ще бъде финализиран брой №226 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 11-ти, започва новият №227, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. Във вторник, 11 септември, се завръща "Турция представя...", като в първото за сезона и деветдесет и пето подред издание ще представим новите есенни сериали на KanalD "Една надежда е достатъчна" (Bir Umut Yeter), "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi) и "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar). В сряда, 12 септември, предстои специална коментарна статия. В четвъртък, 13 септември, ще бъде публикувано интервю с актрисата от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" Назан Кесал. В петък, 14 септември, ще обявим резултатите от гласуването към първата категория в "Турски награди 2018" - за най-добър летен сериал, и ще дадем началото на втората - за най-добро дете-актьор. В събота, 15 септември, започва новата ни рубрика "Строго секретно с Демет Акбаа", в чието първо издание ще представим шега със скрита камера, скроена на Нурсел Кьосе. И в неделя, 16 септември, идва ред на брой №187 от "Турските актьори 24/7"!

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте, говореше се, че ще има нов сериал с Еркан Петеккая през новия есенен сезон, но нищо не се чува за него. Вие имате ли информация?

Предоставено от Blogger.