"Какво гледат в Турция?" (226): от 3 до 9 септември 2018 г.

септември 10, 2018
Месец септември настъпи и е време новият телевизионен сезон 2018-2019 г. в Турция да започне! Предстоят изключително вълнуващи срещи на телевизионния ринг между дългоочакваните нови сериали и завръщащите се с нови сезони хитове, а и с участието на голяма част от летните заглавия, които гледахме през последните седмици. Завесата се открива все повече, като вече са ясни датите, на които започват част от новите сериали и на които с нови сезони се завръщат вече наложилите се. 
Стартът на ATV "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) с Вахиде Перчин бе отменен с една седмица и ще се състои не този, а следващия четвъртък - 13 септември. До броени дни започва и семейната комедия с Бурджу Кара "Да можеше да не порастваме" (Keske Hic Buyumeseydik) на ShowTV, която ще се излъчва всяка неделна вечер през новия сезон. Драмата на FOX "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar) с Пънар Дениз и Берк Джанкат също стартира съвсем скоро, като ще се ротира всяка събота. 
С нов сезон първа пък се завръща драмата "Забранената ябълка" (Yasak Elma) на FOX - следващия понеделник, 10 септември. Тя ще бъде последвана от психо-трилъра "Двор" (Avlu) на StarTV и семейната комедия "Нашата история" (Bizim Hikaye) на FOX, които отново излизат една срещу друга с нови епизоди на 13 септември (четвъртък). Ден по-късно, на 14 септември (петък), полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) се завръща със забележителния 13-ти сезон в ефира на KanalD. Вероятно в седмицата от 17 до 23 септември ще се завърнат и останалите хитове от изминалия сезон. 
Какви рейтинги ще отчетат сериалите в южната ни съседка през последната лятна седмица, предстои да разберете единствено и само в новото издание №226 на "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния!

Рейтинги за понеделник, 3 септември:
Без промяна остава обстановката в понеделник. Романтичната комедия "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) на KanalD е най-гледана с добър рейтинг от над 4%, а семейната "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) на TRT1 е втора веднага след нея с половин пункт по-ниска гледаемост. Сред интелигенцията двата летни сериала са с изравнени резултати.

1. "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) - от 20.59 до 00.16 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 4.31% | пазарен дял: 14.46%
AB:             място: 1 | рейтинг: 4.45% | пазарен дял: 14.35%

2. "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) - от 20.59 до 23.48 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.81% | пазарен дял: 12.49%
AB:         място: 2 | рейтинг: 4.21% | пазарен дял: 13.26%

Рейтинги за вторник, 4 септември:
До броени дни ще стане ясна съдбата на романтичната комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus), която цяло лято се излъчваше с огромен успех. Вариантите за най-гледания летен сериал на годината са два - или да продължи да се ротира във вторник, или да бъде преместен в някой от двата свободни дни в програмата на StarTV - събота или неделя. 

1. "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) - от 20.45 до 23.50 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 8.68% | пазарен дял: 28.48%
AB:            място: 1 | рейтинг: 8.07% | пазарен дял: 28.37%

Рейтинги за сряда, 5 септември:
Обрат в сряда! Новият сезон на семейната комедия "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) се изкачва на първото място. Хитът на KanalD се радва на висок интерес от 4%, а сред интелигенцията - от 5%. Така криминалната драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV пада втора и продължава бавно, но сигурно да бележи спад в резултатите си.

1. "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) - от 20.44 до 00.15 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 4.07% | пазарен дял: 13.30%
AB:             място: 1 | рейтинг: 4.88% | пазарен дял: 15.53%

2. "Затаен дъх" (Nefes Nefese) - от 20.43 до 23.35 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 3.93% | пазарен дял: 12.41%
AB:            място: 2 | рейтинг: 4.14% | пазарен дял: 12.70%

Рейтинги за четвъртък, 6 септември:
Романтичната комедия "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) най-гледана, много вероятно - за последно. Летният хит на ShowTV се разписва с прилично представяне от над 4%, като от следващата седмица го очаква голяма конкуренция в лицето на новия сериал "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV и завръщащите се с нови сезони "Двор" (Avlu) на StarTV и "Нашата история" (Bizim Hikaye) на FOX.

1. "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) - от 20.58 до 00.18 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 4.31% | пазарен дял: 13.87%
AB:               място: 2 | рейтинг: 3.85% | пазарен дял: 12.21%

Рейтинги за петък, 7 септември:
Младежката романтична комедия "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) с посредствено представяне. Единственият летен сериал на FOX тази година бележи резултат от малко над 3% и отстъпва първото място на футболна среща между отборите на Турция и Русия, излъчена по TRT1 и отчела 6.63% гледаемост.

2. "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) - от 20.59 до 23.45 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 3.44% | пазарен дял: 10.64%
AB:        място: 6 | рейтинг: 2.58% | пазарен дял: 8.37%

Рейтинги за събота, 8 септември:
Семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) се радва на голям интерес. Хитът на TRT1 е най-гледан в събота, отчитайки най-високия си рейтинг от началото на втория си сезон досега - от четири пункта. Сред интелигенцията представянето му е още по-добро - от над 5%.

1. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) - от 20.57 до 23.53 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.01% | пазарен дял: 13.59%
AB:         място: 1 | рейтинг: 5.46% | пазарен дял: 17.19%

Рейтинги за неделя, 9 септември:
Драмата "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) записа най-високия си рейтинг от началото си преди два месеца досега - от близо 6%! Летният хит на TRT1 се представя още по-добре в групата на интелигентните зрители, в която стига до седем пункта. Продължаването ѝ през новия телевизионен сезон 2018-2019 г. е сигурно. В ефира на ShowTV излъчването си започна семейната комедия "Да можеше да не порастваме" (Keske Hic Buyumeseydik), която намери място в ТОП 10 с премиерата си, но с ниска гледаемост.

1. "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 5.66%
AB:         място: 1 | рейтинг: 6.94%

7. ПРЕМИЕРА: "Да можеше да не порастваме" (Keske Hic Buyumeseydik):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 2.64%
AB:                място: 9 | рейтинг: 2.54%

НОВИНИ:
1) Новият сериал "Да можеше да не порастваме" (Keske Hic Buyumeseydik) започва! Семейната комедия на ShowTV с Бурджу Кара ще направи премиерата си в неделя, 9 септември, като ще се излъчва всяка неделна вечер след 20.00 часа. С първия си епизод тя ще се изправи в битка за рейтинг срещу летния хит "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), а на по-късен етап и срещу завръщащата се с нов сезон военна драма на FOX "Войник" (Savasci). Вижте трейлъра към "Да можеше да не порастваме" от тук!

2) Дългоочакваната драма на ATV "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) с нова стартова дата! Обещаващият сериал с участието на Вахиде Перчин, Мурат Юналмъш, Хилял Алтънбилек и Уур Гюнеш в главните роли започва седмица по-късно от обявеното - на 13 септември (четвъртък). С премиерата си той ще се изправи в битка за рейтинг срещу завръщащите се с нови сезони хитове "Двор" (Avlu) на StarTV и "Нашата история" (Bizim Hikaye) на FOX, както и срещу летния "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV.

3) Ясно е кога започва още един от новите сериали - "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar)! Обещаващата драма на FOX ще стартира на 15 септември (събота), като ще се излъчва всяка съботна вечер след 20.00 часа. Проектът с участието на Пънар Дениз, Берк Джанкат, Хатидже Аслан и Алмила Ада в главните роли ще се изправя в битка за рейтинг срещу завръщащата се с нов сезон романтична комедия "Новата булка" (Yeni Gelin) на ShowTV и семейната "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. Вижте трейлъра към "Див вятър" от тук!

4) Хитовата драма "Забранената ябълка" (Yasak Elma) се завръща! Новите епизоди на успешния сериал на FOX от изминалата пролет започват на 10 септември (понеделник), като ще се ротират отново всяка понеделник вечер след 20.00 часа в ефира на медията. Драмата с участието на Шевал Сам, Талат Булут, Еда Едже, Севда Ергинджи и Онур Туна в главните роли ще се бори за зрителския интерес първоначално срещу летните "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) на KanalD и "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) на TRT1, а малко по-късно и срещу новите сезони на "Обещание" (Soz) на StarTV и "Пропаст" (Cukur) на ShowTV. Вижте трейлъра към новия сезон на "Забранената ябълка" с български субтитри от тук!

5) Психо-трилърът "Двор" (Avlu) с нов сезон! Хитът на StarTV от изминалата пролет се завръща с нови епизоди от 13 септември (четвъртък), като ще продължи да се излъчва всяка четвъртък след 20.00 часа. Сериалът с участието на Демет Евгар, Джерен Морай и Нурсел Кьосе в главните роли ще излиза на телевизионния ринг срещу летния "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV и завръщащите се с новите си сезони "Нашата история" (Bizim Hikaye) на FOX и "Малкия Мехмет" (Mehmetcik Kut'ul-Amare) на TRT1. Вижте трейлъра към втория сезон на "Двор" от тук!

6) На 13 септември с нов сезон се завръща и "Нашата история" (Bizim Hikaye)! Семейната трагикомедия с участието на Хазал Кая и Бурак Дениз в главните роли ще продължи да се излъчва всяка четвъртък вечер след 20.00 часа по FOX, изправяйки се в битка за рейтинг срещу новите сезони на "Двор" (Avlu) на StarTV и "Малкия Мехмет" (Mehmetcik Kut'ul-Amare) на TRT1, както и срещу летния хит "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV. Вижте трейлъра към новия сезон на "Нашата история" (Bizim Hikaye) от тук!

7) Малко сериали могат да се похвалят, че се завръщат на екран не с втори, не с трети, а, забележете, с тринадесети сезон! Полицейската драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), превърнала се във феномен, започва излъчването на новите си епизоди на 14 септември (петък). Феноменът с участието на Зафер Ергин в главната роля ще продължи да се ротира всяка петъчна вечер след 20.00 часа в ефира на KanalD, борейки се за зрителското внимание първоначално с летния "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX, а по-късно и с новите сезони на "Любов и синьо" (Ask ve Mavi) на ATV, "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) на StarTV и "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1. Вижте трейлъра към 13-я сезон на "Опасни улици" от тук!

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали за периода от 3 до 9 септември 2018 г. в южната ни съседка!

Най-гледаният сериал за седмицата е романтичната комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV от вторник, отчела 8.11% рейтинг. На второ място застава драмата "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1 от неделя, привличаща 5.66% зрителски интерес. Романтичната комедия на KanalD "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) от понеделник е трета с 4.31% гледаемост. Четвъртата позиция е заета от "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV от четвъртък, бележещ рейтинг също от 4.31%. Семейната комедия на KanalD от сряда "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) е на пето място с 4.07% зрителски интерес. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 от събота е шести с резултат от 4.01%. И на седмо място остава тийн-хитът "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX от петък с 3.44% гледаемост. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.