Какво да очакваме през новия телевизионен сезон 2018-2019 г. по StarTV?

Продължаваме с представянето на менюто за новия телевизионен сезон на StarTV. Именно тя бе най-гледана през изминалия. Започва новия едновременно в удобно, но и не чак толкова положение. От една страна подновява с трети сезони част от хитовете си, а от друга ще опита да наложи и нови. Докато конкурентите ѝ са в трескава подготовка и дават гръмки обещания, StarTV сякаш остава встрани. Турската журналистка Оя Доан се срещна с новия изпълнителен директор на канала Чаатай Йонал, за да обсъди с него програмата му през новия сезон. 

Като за начало Оя започва с равносметка на изминалото лято, което бе доста динамично за StarTV, тъй като каналът излъчваше най-гледания сериал, а начело му застана новият му директор. По този повод Чаатай Йонал споделя: "През изминалите осем години бях програмният директор на StarTV. Целта ни винаги е била да представяме на вниманието на зрителя добри истории и продукции. Въпреки че това лято телевизионният сектор бе засегнат сериозно от настъпилата финансова криза в страната и въпреки че възможностите и бюджетът ни бяха по-свити, продължихме все така устремени и бяхме възнаградени. От самото си начало "Ранобудна птица" бе проектът, на който най-много залагахме - заради продуцентите, сценаристите, режисьорите и актьорите си. Пожънахме очаквания резултат. Благодаря на всички, вложили труда си в създаването на сериала!".

На въпроса какво ще гледаме през деня по StarTV, главният ѝ изпълнителен директор отговаря: "Започват новите сезони на двата ни дневни делнични сериала "Назови ме" (Adini Sen Koy) и "Прости ми" (Beni Affet)."

Как така Бурак Йозчивит ще участва в новия исторически сериал на TRT1 "Възкресението на Осман Гази" (Dirilis Osman Gazi), при положение, че още миналата година сключи договор със StarTV за участие в неин нов сериал? Чаатай Йонал разяснява: "Много харесваме Бурак. За последно бе с нас в "Черна любов". Проектът беше много успешен както у нас, така и в чужбина. Щом е харесал сериал на друга телевизия и иска да участва в него, не можем да му кажем "не". Нека сам помисли върху условията, които му се предлагат, и да вземе решение. Този сезон може да го гледаме по друг канал, но вратите ни винаги ще са отворени за него."

Всъщност StarTV още от края на предишния сезон е готова за началото на новия, тъй като ще заложи изцяло на нови сезони на наложилите се свои хитове и ще продължи два от летните си. Нов сериал за момента няма да започва. От една страна това е голямо предимство, но от друга - съществува и риск. Докато другите канали са подготвили обещаващи нови проекти, на какво ще заложи StarTV? Ето и отговорът: "Да, подновяваме с нови сезони 4 от хитовите ни сериали. Започват в седмицата от 17 до 23 септември със завръщанията на "Обещание" (Soz) в понеделник, "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) във вторник, "Двор" (Avlu) в четвъртък и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) в петък. Продължават и летните "Затаен дъх" (Nefes Nefese) в сряда и "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) в новия си ден събота. Освен това си стиснахме ръцете с Gold Film за излъчването на новия им сериал "Деца-братя" (Kardes Cocuklari). Сценарият му е на Сърма Янък. В главните роли ще видим Айча Бингьол и Мехмет Аслантуу. Подготвяме за излъчване и други нови сериали, но на по-късен етап."

На въпроса защо все още не виждаме на екран Баръш Ардуч, с когото StarTV също е подписала договор за участие в неин сериал, Чаатай Йонал отговаря лаконично с думите: "Много скоро..."

А колко е важно за директора на StarTV каналът да бъде най-гледан, той разкрива: "Преди да се наречем успешни, по-трудно е да бъдем на печалба. За тази цел е нужно да бъдем сред четирите най-гледани телевизии и да излъчваме поне три или четири сериала, които да бъдат сред трите най-гледани в дните си на излъчване. Така си гарантираме добри реклами и продажби в чужбина, благодарение на които въпросните проекти продължават."


Няма коментари:

Предоставено от Blogger.