Нови герои, сюжетни линии и вълнения - в новите сезони на хитовите турски сериали

септември 12, 2018
Започването на нов телевизионен сезон всяка година е съпътствано с голям трепет и вълнение. След тримесечна ваканция в ефир с нови епизоди до броени дни предстои да се завърнат най-големите хитове в Турция. Трейлърите към новите сезони на повечето от тях вече бяха излъчени, при някои загатвайки за още по-голямо напрежение и драма отпреди, при други - за още повече екшън, а при трети - за още повече смях. Заедно с всичко това "още повече" в новите епизоди на любимите ни сериали ще видим и нови герои, които ще обърнат хода на събитията и ще заплетат напълно нови, неподозирани досега сюжетни линии. С някои ще плачем, с други ще се смеем, трети ще ни оставят без дъх и с отворени уста... Едно е сигурно - с новите си сезони завръщащите се хитове по нищо няма да отстъпят на обещаващите нови заглавия. В днешната статия заедно ще открехнем завесата около тях и ще отговорим на въпроса, който ни вълнува винаги - какво да очакваме! 

Най-успешната военна драма в Турция "Обещание" (Soz) се завръща с трети сезон следващия понеделник по StarTV. Трейлърът, оповестяващ началото му, предизвика същинско събитие в интернет и социалните мрежи с появата на Дениз Байсал в него. Младата актриса, която в момента гледаме у нас в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", влиза в напълно различно амплоа, като ще я видим в образа на държавен прокурор Дерия, заминала за чужбина да следва магистър, но прекъснала и върнала се да практикува в родината си. Успехът, постигнала в източна Турция в борбата с тероризма, я изкачва на върха на професионалната стълбица. Въпреки младата си възраст, проявява решителност и непоколебимост в професията си. Притежава таланта да разпознава от пръв поглед виновния и невинния, въпреки малкия си опит. По този начин бива представена героинята на Дениз в "Обещание", която се очаква да запълни мястото на напусналата в края на втория сезон Айбуке Пусат и да видим в нова екранна двойка с Толга Саръташ - изпълнителя на главната мъжка роля в хита. Ставайки дума за главния герой Явуз, в новите епизоди на "Обещание" ще видим неговото "погребение" и посветяването му в новата му мисия, възложена от разузнаването, която се пази в строга тайна... Освен Дениз Байсал, в третия сезон на военната драма ще видим и още една млада актриса - Едже Чешмиуоулу от "Перла", "Семеен сарай", "Времето лети" и "Кьосем". Последната новост около новия сезон на "Soz" е присъединяването на известния Сарп Аккая в актьорския състав. Популярният от "Езел", "Великолепният век" и "Твоят мой живот" актьор ще вдъхне живот на хладнокръвния убиец Драган касапина, идващ с пъкления си план в Турция. 

________________________________________________

В понеделник вечер с нов сезон се завръща и криминалната драма "Пропаст" (Cukur). Най-гледаният сериал на ShowTV през изминалия телевизионен сезон, превърнал се в световен феномен, също се подготвя за великолепно и спиращо дъха ново начало, като трейлърът към новите му епизоди представя превземането на Чукур от Каракузулар, начело на които ще видим двама от новите герои в хита. Както информирахме и по-рано, Беркай Хардал от "Майка" и Еркан Авджъ от "Искрите на отмъщението" стават част от новия сезон на "Пропаст", за да разбунят духовете в и без това напрегнатата история. С голямо нетърпение зрителите очакват да разберат и кой е жив и кой - мъртъв, след масовата престрелка в края на първия сезон на "Cukur". Предстои и включването на мистериозния герой Джумали, който ще бъде изигран от присъединилия към "Пропаст" актьор Неджип Мемили ("Горчиво и сладко"). 

________________________________________________

Следващия вторник с нов втори сезон в ефира на StarTV се завръща може би най-новаторския и провокативен сериал на годината "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). Първият сезон на модерната история завърши така, както и започна - с мистериозното убийство на един от главните герои. Най-сетне стана ясно кой е убит, но кой е убиецът? Този въпрос предстои да си задаваме през новия сезон, чиито фабула и сюжет и този път няма да вървят последователно. Според сигурна информация началото на историята във втория сезон на "Малки убийства" ще бъде поставено в навечерието на 2019-а година, когато в новогодишната нощ всички ще бъдат шокирани от потресаващо събитие. Повече за него не се издава, но с това става ясно, че отново предстои да редим пъзела с помощта на ретроспекции и показания на свидетели в полицейското управление. Слоганът, под който ще върви вторият сезон на "Малки убийства", е "...и по-големи", като в центъра на събитията ще видим нов мистериозен герой, впечатляващ с уменията си на месар - Керим Адил Саалам, с прякор Ел Турко. Живот на новия обитател на Сармашък ще вдъхне актьорът Осман Сонант. Очаква се Керим сериозно да разклати позициите на кралицата в квартала Мерве и да промени изцяло реда и порядъка в него. Фактът, че от лекия малинов чийзкейк на Мерве от първия сезон минаваме директно на сурово месо във втория, говори сам по себе си колко много ще загрубее играта в Сармашък. Освен Осман Сонант, в актьорския състав на втория сезон на "Малки убийства" се присъединява и Усхан Чакър от "С Русия в сърцето", който ще изиграе ролята на семеен приятел на двойката Пелин и Тайлян.

________________________________________________

Четвъртият сезон на "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) започва съвсем скоро, вероятно на 25-ти септември, по ATV с някои приятни и други не чак толкова изненади. Както информирахме по-рано, актрисата, изпълнила главната женска роля в трите сезона на криминалната драма - Дениз Чакър, бе уволнена от екипа. Другата ключова женска персона в кадровия състав - Санем Челик, също няма да видим в новите епизоди. Така феноменът остана беден на актриси, но продължи да се обогатява на актьори. Както информирахме по-рано, към екипа на "EDHO" се присъединяват две от големите имена на турското кино за последните години - Мустафа Юстюндаа от "Милост" и Хюсеин Авни Данял от "Времето лети" и "Черната перла". Слуховете за включването на Бурджу Бириджик бяха опровергани, като от екипа на сериала разкриха, че все пак нова главна героиня ще видим през декември. Как отсъствието на Дениз Чакър ще се отрази на успеха на непоклатимия вече три години подред хит, предстои да разберем.

________________________________________________

В сряда по ATV пък предстои началото на втория сезон на най-гледания сериал в Турция за изминалия телевизионен сезон - "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz). Социалната драма, успяла да отчете рекордни рейтинги от 20% с първия си сезон, ще продължи да вълнува милиони, но с обновен екип. Заедно с промените в актьорския състав такива има и във вътрешния - при това големи. Сред актьорите в края на първия сезон напусна Гьозде Кансу, като се говори, че след третия епизод от втория ще се разделим и с Мехмет Али Нуроулу, който с безупречната си игра успя да накара милиони да намразят злодея му Ведат. През лятото досегашните сценаристки на феномена Айше Ферда Ерйълмаз и Нехир Ердем напуснаха. Оставките си подаде и помощник-режисьора Емре Кабакушак, а на негово място дойде Вели Челик. Кой обаче ще пише историята във втория сезон на "Разказвай, Черно море"? Първите епизоди ще бъдат написани от известната двойка Сема Ергенекон и Ейлем Джанполат, които по-късно ще предадат щафетата за постоянно на известния с работата си по драмата-феномен "Черна роза" (Karagul), задържала се четири сезона на екран и излъчила над 120 епизода - Еркан Биргьорен. Как всички тези промени ще се отразят на успеха на "Sen Anlat Karadeniz"? Как зрителите ще възприемат отсъствието на основния злодей в историята и работата на новите сценаристи и режисьори? Предстои да разберем заедно много скоро.

________________________________________________

Психо-трилърът "Двор" (Avlu) бива подновен следващия четвъртък, 20 септември. С новите си епизоди всеки четвъртък по StarTV провокативният сериал предстои да задава и да отговаря едновременно на много нови въпроси, отправени към телевизионния зрител. Слоганът, под който вървя първият сезон, бе формулиран като въпрос: "Колко живота побира един двор?". Този, под който ще върви вторият, е в същия стил: "Как един момент променя цял един живот?". Но освен това ще отправи и още - "Кой си ти, докато лежиш в топлото си легло? Кой си ти сред целия хаос и насилие? Кой си ти, опитвайки се да спасиш живота на близкия си? Кой си ти, когато го загубиш?". Психологическата драма с участието на Демет Евгар, Джерен Морай и Нурсел Кьосе в главните роли ще продължи да ни остава в размишление с подобни въпроси и да ни впечатлява с невероятна майсторска режисура. Предстои присъединяването на мистериозна и все още пазена в тайна актриса, която ще вдъхне живот на новата строга и жестока директорка на затвора, в който се развива сюжетното развитие в сериала. Едно е сигурно - че нищо в "Двор" няма да е същото след раняването на Кудрет от Дениз, научила за смъртта на дъщеря си и превърнала се от невинна във виновна. Само за един момент...

________________________________________________

Още утре на честотите на FOX се завръща "Нашата история" (Bizim Hikaye). Вторият сезон на семейната трагикомедия започва с влизането на главната героиня Филиз (Хазал Кая) в затвора, следвайки хронологията в оригиналния американски хит "Безсрамници" (Shameless). По всичко обаче личи, че по-голямата изненада за девойката ще я посрещне при излизането ѝ от зад решетките, когато ще завари скромната семейна къщичка празна, а братята и сестрите си заедно с баща им Фикри ще открие, настанили се в огромна луксозна вила. От стария непоправим безделник и алкохолик ще видим нов "супер-татко", който в трейлъра към новия сезон с неприсъщо за себе си притеснение пита дъщеря си Филиз: "Нали не избяга от затвора? Да не ни създадеш неприятности.". Новият дом на голямото семейство Елибол всъщност няма да гледаме за първи път, тъй като по-рано същият бе използван за снимачна площадка на хитовете "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) и "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik). Странното е, че и в двата трейлъра към втория сезон на "Нашата история" не виждаме актьора, изпълняващ главната мъжка роля в него - Бурак Дениз. Или ни подготвят изненада в тази посока?

________________________________________________

Следващия петък по StarTV започва третият сезон на драмата "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Хитът, който с втория си сезон се наложи като непобедим фаворит на интелигентната аудитория, изненада феновете си с многозначен и шокиращ трейлър към новите си епизоди. Предстоящите събития в историята ни разказва Яз Боран - дъщерята на Фарук и Сюррея Боран, чието порастване от бебе в девойка виждаме в рамките на малко повече от минута. Между другото, в образа на порасналата Яз ще видим младата актриса Ахсен Ероулу от "Майка". Разказът на героинята ѝ започва като приказка, но завършва като кошмар - споменавайки как майка ѝ Сюррея е убила със собствените си ръце баба ѝ Есма. Думите ѝ предизвикаха широк отзвук сред феновете на сериала в социалните мрежи, които изразиха още от сега недоволството си при действително подобно развитие на събитията. Важна подробност, говореща за достоверността на казаното от Яз, е развитието на романа, по който е адаптиран сериала. В него прототипът на екранната Есма пада, докато се къпе в хамама, и умира, като в този момент с нея е и снаха ѝ - прототипа на екранната Сюррея. Разбира се, не става дума за убийство, а за нещастен случай, но след него именно Сюррея бива обвинена за смъртта на свекърва си и влиза в затвора. Успокоителното е, че до момента сценаристите на драмата не следват напълно хронологията на романа и дори внасят значителен собствен почерк със сюжетни линии и герои, не присъстващи в него. Все пак - да се надяваме, че няма да бъдем лишени от неповторимия колорит и присъствие на Есма, изиграна безупречно от майсторката Ипек Билгин. Оставяйки настрана тези опасения, в новия сезон ще видим още една нова героиня - собственичката на модна къща Юлфет, на която живот ще вдъхне голямото име на турското кино Мерал Четинкая, позната у нас от "1001 нощ", "Времето лети" и "Великолепният век: Кьосем". Това, което свързва Юлфет със семейство Боран, е роднинската ѝ връзка с Есма, на която се пада зълва. Наскоро стана ясно и че актрисата Ебру Шахин, изиграла героинята Бурджу, напуска проекта. Последното, което можем да добавим за "Истанбулска невеста" е, че според неофициална информация сериалът ще приключи в началото на 2019-а година независимо от рейтингите си. 

________________________________________________

С голяма драма завърши вторият сезон на романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin), като третият също се очертава да започне така. От трейлъра към завръщащия се следващата събота по ShowTV хит разбираме, че бременната главна героиня Белла е с опасност за живота, след като научава трагичната вест, че съпругът ѝ Хазар е безследно изчезнал по време на изпълнение на военната си служба. За щастие, самият той е жив, борейки се с последни сили за живота си на бойното поле. Честно казано, като голям фен на сериала, превеждащ го, трейлърът към третия му сезон ме разочарова. Най-малкото не отива на подобен проект, наложил се като любим на зрителите именно заради хумора, носещ в себе си. Все пак говорим за романтична комедия, а не за някоя сълзлива или военна драма. Успокоявам се, че всички тези драматични моменти ще видим в началото на първия епизод от новия сезон, след което всичко ще се върне по старому - така, както сме свикнали и обичаме да виждаме. Изтеклите снимки от снимачната площадка, за щастие, ме обнадеждават. Нови персонажи за момента не се очакват, но раздели с някои от вече познатите ще има. Актрисата Шилян Макал, вдъхнала живот на героинята Дилян, ще продължи да се снима само в първите няколко епизода от новия сезон, след което ще напусне. Същото можем да кажем и за екранния ѝ партньор Онур Байтан. Мистерия е какво ще се случи с образа на Искендер. Актьорът, изиграл го във втория сезон - Тойган Аваноулу, продължава да се снима в другия сериал от създаделите на "Новата булка" "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski). А тъй като първият се снима в Адана, а вторият - в Истанбул, е известно, че няма как актьорът да отскача от едната снимачна площадка на другата. 

________________________________________________

Чие завръщане с нов сезон очаквате с най-голямо нетърпение? Ще радваме да споделите с нас в коментарите по долу! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.