"Двойно интервю" (52): Мирай Данер и Боран Кузум

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 30 август, продължава четвъртият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в който през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Шестото за сезона и петдесет и второ подред е с Мирай Данер и Боран Кузум, вдъхнали живот на екранната двойка Хилял и Леон от историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin). Преди да започнем, нека се запознаем с техните биографии!

Мирай е родена на 15 януари 1999 година в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 19 години, зодия козирог. Започва да се изявява като актриса още от 7-годишна през 2006-а, когато в продължение на 121 епизода изиграва ролята на Гонджа в хитовия сериал "Маргаритка" (Papatya). През 2010 г. влиза в образа на младата Сабиха Гьокчен в игралния филм "Урокът ни: Ататюрк" (Dersimiz Ataturk). Първата си главна роля изиграва в тийн-сериала, излъчен по турския Disney Channel - "При биенето на звънеца" (Zil Calinca). През 2011 г. се снима в кино-лентата "Чънар" (Cinar Agaci). От 2012 до 2013-а година се снима в сериала "Здравей, живот" (Merhaba Hayat). Ролята, с която става популярна у нас в България, е на Берен Бейлидже в хитовата младежка драма "Кварталът на богатите" (Medcezir), в която участва от 2013 до 2015 г. За последно се снима в хитовата историческа драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), влизайки в образа на непримиримата и вдъхновяваща патриотка Хилял. Съвсем скоро предстои да се завърне на екран в новия сериал "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi). 

Боран пък празнува рождения си ден на 1 октомври 1992 година. Роден е в турската столица Анкара. В момента е на 25 години, зодия везни. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2011 г., когато е на 19 години. Първите му роли са в късометражните филми "Да докоснеш любовта" (Aska Dokunmak) от 2012-а и "Да създадеш един човек" (Bir Adam Yaratmak) от 2014-а. Първото му участие в сериал е в провалилата се драма от есента на 2015 г. "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler). В началото на 2016-а се включва с ключовата роля на принц Мустафа в първия сезон на историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), който постига успех навсякъде, освен в родината си. Световната слава и обичта на феновете го спохожда по-късно, в края на 2016 г., когато става част от екипа на историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin). В нея пресъздава образа на Леон, превърнал се във феномен. Така се превръща в любимец на зрителите, а екранната му любов с Мирай Денер е по-коментирана дори от главните герои в сериала. През лятото на миналата 2017-а година се снима в първия си игрален филм "Проницателният Реджай" (Cingoz Recai), в който си партнира с Кенан Имирзалъоулу и Мерием Узерли в главните роли. 

Мирай Данер:
След всеки следващ епизод на "Ти си моята родина" с Боран ставате световен тренд в Twitter. Как се чувствате?
Отзивите са много хубави. Първи сме. Страхотно е. Какво друго мога да кажа (смее се).

Радвате ли се, че сериалът Ви е най-гледан?
Полагаме големи усилия, работим без прекъсване и пред, и зад камера. Много съм щастлива, че привличаме толкова голям интерес като награда за труда ни. Всички подскачаме от щастие на сета, когато научим, че сме най-гледани.

Програмата Ви е много натоварена. Как се справяте с всичко?
До преди съм участвала в доста проекти, но за първи път почувствах "Ти си моята родина" като свой. Толкова близко до мен е. Разбира се, че е изморително. Но всичко хубаво си има цена. 

Има ли някой от колегите Ви актьори, който Ви оставя с отворена уста?
Разбира се, че има. Джелиле Тойон, Халит Ергенч, Бергюзар Корел, Онур Сайлак... Наблюдавам ги с голямо възхищение. Понякога потъвам в сцените им, толкова добре играят.

Екранните Ви родители са Халит Ергенч и Бергюзар Корел. Как се чувствате на една снимачна площадка с тях?
Прекарваме си страхотно времето между отделните сцени и сме си много близки. Затова съм и много спокойна, докато снимаме заедно. На сета съм Хилял, Бергюзар е мама, Пънар (Дениз) е кака.

И Хилял има чувства към Леон, нали?
Хилял е много смело момиче. В състояние е да направи всичко за родината си. Постепенно започва да се влюбва в Леон. Не знам какво ще се случи между тях, но и аз с нетърпение очаквам развитие. Всяка постъпка на Хилял ме оставя с отворена уста. Казвам си: "Не може да бъде! И това ли направи?". 

Можем ли да говорим за любов на хоризонта?
Засега не знам, но ако Хилял почувства нещо спрямо Леон, ако има връзка и любов между двамата, мисля, че ще се научат на много неща взаимно.

Как се чувствате, докато играете с Боран?
Много добре. По принцип, за да се подготвим за сцените, правим предварителни репетиции. Много често споделяме мненията си един с друг. Много съм спокойна, докато играя с него.

В този исторически период как една любов между туркиня като Хилял и гръцки лейтенант като Леон би оцеляла?
Хилял е много смела, винаги е готова да застане срещу всеки в името на своята истина. От тази гледна точка прилича на баща си Джевдет. Но стане ли въпрос за чувства, мисля, че ще ѝ бъде много лесно да се ги изрази. 

Какво е за Вас любовта? Каква трябва да бъде?
Да кажем, че много силната обич е любов. 

Имате ли планове за 14 февруари?
Не, вероятно ще съм на работа. Ако ли не, ще съм си вкъщи. 

Има ли нещо, което можете да определите като истинската Ви любов?
Работата ми. Много, много я обичам и колкото и да съм изморена, дойда ли на снимачната площадка се чувствам много добре. Работата ми е моята любов.

Какво искате да кажете на феновете си?
Че много ги обичам. Много ни подкрепят, изпращат ни снимки, видеа... И аз ги следя.

Боран Кузум:
Всички много харесват героя Ви лейтенант Леон. На какво го дължите?
Зрителите обичат да намират по нещо от себе си в един герой и да осъществяват емпатия с него, да усетят това, което усеща той. Нашата история предполага много такива възможности. Леон е герой, който по отделно се изправя срещу всеки. Младеж, търсещ себе си по напълно непознати географски ширини. Чувства се сам сред тълпата. А това, всъщност, се случва на всички ни от време на време. За мен е голямо удоволствие да представям днешните проблеми на обществото и на индивида на един старовремски, но разбираем език.

Как се подготвихте, за да говорите на турски с гръцки акцент?
Гръцкият акцент е леко мелодичен. Заради тази мелодичност в началото се уплаших, защото си мислех, че ще ми попречи да представя драматичността на събитията. Работих доста с режисьорите ни. И вече не мисля, когато говоря с акцент. Случва се от само себе си. И въпреки че аз се присъединих към актьорския състав последен, много бързо се адаптирах към екипа.

А как се подготвихте за ролята си?
От една страна трябваше да работя над акцента си, от друга страна - да чета за историята. Реших да съчетая двете неща и да чета на глас историческите книги с гръцки акцент.

И преди сте участвали в сериали, но сякаш Леон е различен... Какво е мястото му в кариерата Ви?
Допреди това участвах в три сериала, и трите бяха исторически. За мен беше голямо удоволствие да се снимам и в трите. Не мога да ги разгранича и степенувам.

Зрителите много харесаха Хилял с Леон.
Много е интересно, защото в сценария още нямаше такива намеци към зрителя, но той отпреди това хареса Хилял и Леон заедно. И двамата са силни и упорити персонажи, но има страни, в които се допълват взаимно. Мисля, че хората усетиха това и затова ги свързаха.

Как се изживява една любов в историята?
Без технологии. Радвам се, че показваме на зрителя една любов, която не е натоварена с тежестите на съвременния свят. 

Има ли надежда за Хилял и Леон? Ще има ли любов?
Леон веднъж каза на Хилял: "Винаги има надежда.". Според има надежда и за тяхната ли любов.

Как се разбирате с Мирай Данер?
Както с всички, повече от добре.

Има фен-група "ХиЛеон". Как си обяснявате този интерес?
Така е, много ни обичат, да са живи и здрави. И на снимачната площадка дойдоха. Много е хубаво да виждаш резултата от това, което си свършил.

Какво значи любовта за Вас?
Чувство, което не се променя при никакви обстоятелства и не познава време, място и езици.

Сам ли ще прекарате 14 февруари?
Не знам, наистина (смее се).
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото седмо за сезона и петдесет и трето подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 6 септември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.