"Двойно интервю" (51): Неслихан Йелдан и Фатих Койуноулу

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 23 август, продължава новият четвърти сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в който през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Петото за сезона и петдесет и първо подред е с Неслихан Йелдан и Фатих Койуноулу, вдъхващи живот на екранната двойка Сенем и Акиф от хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Преди да започнем, нека се запознаем с техните биографии!

Неслихан е родена на 25 февруари 1969 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 49 години, зодия риби. Започва да се изявява като актриса от 1987 г. в театралната трупа Ortaoyuncular. През 95-та се дипломира със специалност "Театрално изкуство" в Истанбулската консерватория. Освен като театрална и кино актриса, се изявява и като дубльор на чуждестранни филми. Първата ѝ изява като филмова актриса е през 1993 г., когато участва в лентата "Лятна вила" (Yaz Evi). За първи път я гледахме в България в сериала "Цвете от изтока" (Sahra), в който се снима през 2004-а. През 2010 г. взима участие в един от най-успешните младежки сериали "Мечтатели" (Kavak Yeleri), влизайки в образа на майката на Мине (Аслъ Енвер). В периода от 2012 до 2013-а се снима в "Север-Юг" (Kuzey Guney), а през 2014 и 2015-а - в "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi). От началото на 2017-а досега продължава да изпълнява ролята на Сенем в хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), на чиято снимачна площадка отново застава рамо до рамо с Аслъ Енвер, но този път като нейна екранна леля. 

Фатих пък празнува рождения си ден на 20 януари 1979 г. Родом е от Истанбул. В момента е на 39 години, зодия водолей. Започва актьорската си кариера с участието си в театралната постановка от 1998 г. "Вечната сага за Чанаккале" (Çanakkale Geçilmez Destanı). През 2005-а се дипломира в Държавната истанбулска консерватория. Първата си роля в сериал изиграва през 2004 г. - в "Сърдечен поглед" (Kalp Gozu). Следват участия в "Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli) през 2007-а, в "Не ме забравяй" (Beni Unutma) през 2008-а, в "Лилави теменужки" (Mor Menekseler) през 2011-а, в "Обичай ме така" (Beni Boyle Sev) през 2013-а, в "Черна кутия" (Kara Kutu) през 2015-а и в "Достатъчно" (Yeter) през 2016-а. Съвсем скоро се завръща на снимачната площадка за началото на третия сезон на хитовата драма със свое участие "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), в която вдъхва живот на забавния Акиф. 

В първия сезон на "Истанбулска невеста" почти нямахте общи сцени. Но във втория сезон ви виждаме като страхотна екранна двойка...
Неслихан: Смятам, че сценаристите ни събраха с Фатих, имайки предвид способностите ни като комедийни актьори. Пък и много им говорих и им казвах: "Нека тази жена се влюби!". В първия сезон видяхме Сенем като една доста неподдържана жена. Казвах на сценаристите да я влюбят в някого, за да дойде на себе си вече.
Фатих: След края на ваканцията ни веднага получихме по имейл сценария за новия сезон. Прочитайки репликите си в първия епизод от новия сезон, останах наистина учуден, защото героят ми Акиф никога досега не беше вършил и казвал подобни неща. Бях стъписан, не го очаквах. Но, разбира се, съм много щастлив от получилия се резултат.

Във всеки следващ епизод гледаме сцени, заснети с огромен професионализъм като за кино-филм...
Фатих: Режисьорите ни, сценаристите ни, операторите ни, целият технически екип - всички не спираме да работим. И заставаме зад това, с което сме се заели. Не искам да се изказвам несправедливо спрямо предишните екипи с които съм работил, но за първи път се почувствах толкова високо оценен като актьор именно на снимачната площадка на "Истанбулска невеста". Никога обаче не съм напълно доволен от себе си и представянето си. Всяка вечер, прибирайки се вкъщи, си казвам, че можех да се справя по-добре. 

Какви са коментарите в социалните мрежи?
Неслихан: Активна съм в социалните мрежи и получавам хиляди съобщения по време на излъчването на сериала за нас двамата с Фатих. Повечето са от рода на: "На фона на големите драми, поне с вас се засмиваме".

Точно така е. Докато плачем, в един момент започва сцена с Акиф и Сенем и избухваме в смях.
Фатих: Всъщност това е рисково. Защото може да се получи като кръпка и да изглеждаме като двойка, взета от друг сериал. Както за сценариста, така и за режисьора, и за нас самите като актьори отговорността е голяма. Необходимо е да внесем глътка свеж въздух на фона на цялата драма, но не и да прекаляваме. И успяваме.

Как ще се развият отношенията между Акиф и Сенем? Ще открият ли любовта?
Неслихан: Акиф и Сенем са хора от съвсем различни среди. В първия момент ни се струваше, че връзка между тях е невъзможна, но по някакъв начин се получи. И ние не знаем как ще се развият отношенията им, сценаристите ни изненадват. Мисля, че ще се водим от мнението и реакцията на зрителите. Така и смятам, че трябва да бъде. Надявам се да си имат много деца, за да има още много комични моменти с тях.

Ако не получат съгласието на Есманатор, никога.
Фатих: Не знам колко още ще пазят в тайна връзката си, но мисля, че ще стане скандал, когато излезе наяве. Ще застанат срещу Фарук, Сюррея и Есма.
Неслихан: Въобще не се притеснявам за Есма. Сюррея ще ги подкрепи, според мен.
Фатих: И какъв ще се падам аз на Фарук? Зет. Просто скандално.

Не можем да смогнем на излиянията на Акиф...
Фатих: До момента Акиф не можеше да преодолее срама си, но се бори с него. Вместо да си казва: "Неправилно ли постъпвам, не е ли срамота?", вече започва да си мисли: "Един момент, защо въобще мисля за това?!". Започва да се изправя лице в лице с чувствата си към Сенем. А за по-нататък, наистина, и аз не знам.

Сезонът и за двама ви е доста натоварен. От една страна сериала, от друга - театъра...
Неслихан: Преди година и половина си обещах, че няма да позволявам на работата да ме погълва. Така и стана. От миналия сезон досега играя в постановката на Крафт "Yen". В момента работя и по "Сън в лятна нощ" на Шекспир. Жури съм и на наградите "Афифе", трябва да гледам доста постановки. И на постановките на Фатих искам да отида. За любимия на всички ни сериал всички знаете. Отглеждам и 10-годишния си син. Дай Боже да успея да остана жива след всичко това.
Фатих: Този сезон участвам в две нови постановки. "Репетицията на самоубиеца" ще направи премиерата си този вторник (бел. ред. - октомври 2017 г.) в културен център "Тръмп". И през целия сезон ще играем всеки вторник там. Другата е "Тебеширения кавказки блок", и в нея играя. И аз имам син, но е само на 7 месеца. Казва се Али. Старая се да отделям всеки свободен момент от ежедневието си на него.

Каква е обстановката на снимачната площадка на "Истанбулска невеста"?
Неслихан: Всички в екипа много се разбираме и уважаваме. Актьорският ни състав се допълва от много качествени актьори и се гордея с това. Всеки се старае да даде най-доброто от себе си. Тъй като много се разбираме взаимно, рядко заснемаме една сцена повторно. Така ни остава и повече свободно време и приключваме по-бързо. Няма никой, с когото да не се разбирам. Като започнем от човека, правещ чая, и стигнем до режисьорите, сценаристите и операторите.
Фатих: Принципно те не се разбират с теб.
Неслихан: Такива неща не се казват по интервюта.
Фатих: Шегувам се. Неслихан наистина е много сладка, всички я обожаваме. Сякаш всеки ден е празник на снимачната площадка.
Неслихан: Сега преувеличава, за да се оправдае. Така е, настроението на сета е много хубаво и мисля, че зрителите усещат това от екрана. Всички в екипа сме като машини за шеги. Много забавни хора има в екипа. Вършим си работата сериозно, но едновременно с това се забавляваме. Рядко се случва така.
Фатих: Дори да се изморяват, когато знаят, че са си свършили работата добре и са част от нещо толкова хубаво, всички в екипа са много щастливи. А това щастие го предаваме и на зрителя. Дори да знае, че в края на деня ще е скапан от умора, никой не идва с лоша настройка на сета. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото шесто за сезона и петдесет и второ подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 30 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.