"Какво гледат в Турция?" (222): от 6 до 12 август 2018 г.

Телевизиите в южната ни съседка са в трескава подготовка за началото на новия телевизионен сезон 2018-2019 г.! Само след месец в ефира ще започнат обещаващи нови заглавия, които ще се борят за зрителския интерес с вече наложилите се хитове, които ще се завърнат с нови сезони. Дотогава излъчванията си ще продължат летните сериали, които с началото на месец август започнаха да отчитат все по-високи рейтинги. Освен "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV и "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV, наложили се като хитове още със стартовете си, миналата седмица "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX и "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1 също отчетоха висок интерес от над 4%, въпреки плахите си представяния в началото. Ако продължават в същия дух с тенденция за ръст в гледаемостта, те също ще продължат на есен с нови епизоди. Сравнително добре се представят и другите летни заглавия - семейните комедии "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) и "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 и новата криминална драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV. 
В разгара на лятото предстои началото на още един нов сериал! Дългоочакваната романтична комедия "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) на KanalD започва само след седмица, като се очаква да постигне успех и да продължи и на есен като част от новия телевизионен сезон. Също следващата седмица по KanalD с нов сезон се завръща семейната комедия "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin). Кога започват - научавате в новините по-долу!
Какви рейтинги ще отчетат сериалите в южната ни съседка тази седмица, предстои да разберете единствено и само в новото издание №222 на "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния!

Рейтинги за понеделник, 6 август:
Семейната комедия "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) бележи свой личен рекорд и отбелязва най-високия рейтинг от началото си досега - от над 4%! Летният сериал на TRT1 окупира първото място и в групата на интелигентните зрители, където дори е с почти пет пункта. В ефира на StarTV бе излъчена последната осма серия на историческата романтична комедия "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani), която не успя да се наложи сред зрителите и именно заради това приключва.

1. "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) - от 20.57 до 23.42 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.41% | пазарен дял: 15.13%
AB:         място: 1 | рейтинг: 4.88% | пазарен дял: 17.33%

33. ФИНАЛ: "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) - от 20.44 до 00.09 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 0.96% | пазарен дял: 3.42%
AB:            място: 35 | рейтинг: 0.79% | пазарен дял: 2.88%


Рейтинги за вторник, 7 август:
"Ранобудна птица" (Erkenci Kus) бележи голям спад в интереса към себе си. Хитовата романтична комедия на StarTV отчита с процент по-ниска гледаемост в сравнение с миналата седмица, но въпреки това представянето ѝ отново е рекордно - от близо осем пункта.

1. "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) - от 20.42 до 23.45 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 7.73% | пазарен дял: 26.25%
AB:            място: 1 | рейтинг: 7.52% | пазарен дял: 24.02%

Рейтинги за сряда, 8 август:
Голям успех бележи новият сериал "Затаен дъх" (Nefes Nefese)! Криминалната драма на StarTV заема първото място в prime-time-а в сряда с висок рейтинг от близо 5%. От следващата седмица тя ще се изправя в битка за зрителското внимание срещу семейната комедия "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) на KanalD, завръщаща с втори сезон.

1. "Затаен дъх" (Nefes Nefese) - от 20.30 до 23.17 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 4.59% | пазарен дял: 15.16%
AB:            място: 1 | рейтинг: 4.91% | пазарен дял: 18.03%

Рейтинги за четвъртък, 9 август:
"Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV е един от най-гледаните сериали това лято. Романтичната комедия окупира първото място в prime-time-а в четвъртък с висок рейтинг от близо 5%. Ако запази отличното си представяне, сериалът ще продължи и през новия телевизионен сезон 2018-2019 г., но ще го очаква голяма конкуренция в лицето на завръщащите се с нови сезони хитове "Двор" (Avlu) на StarTV и "Нашата история" (Bizim Hikaye) на FOX. 

1. "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) - от 20.59 до 00.17 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 4.61% | пазарен дял: 16.43%
AB:               място: 1 | рейтинг: 4.12% | пазарен дял: 14.71%

Рейтинги за петък, 10 август:
"4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX продължава да привлича все по-голям интерес! Младежката романтична комедия окупира първото място с най-високия рейтинг, отчела от началото си преди месец досега.

1. "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask):
телевизия: FOX | рейтинг: 4.36%
AB:        място: 1 | рейтинг: 3.67%

Рейтинги за събота, 11 август:
"Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) е единственият сериал, излъчващ се това лято в събота. С новия си епизод. С новия си епизод семейната комедия на TRT1 отчита спад в интереса към себе си, но запазва лидерството си сред останалите телевизионни програми за деня.

1. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) - от 20.57 до 23.57 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.37% | пазарен дял: 12.13%
AB:         място: 1 | рейтинг: 4.16% | пазарен дял: 16.25%

Рейтинги за неделя, 12 август:
"Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) бележи все по-високи рейтинги! Драмата на TRT1 с участието на Алп Навруз и Алина Боз в главните роли окупира първото място с отличен резултат от близо 5%. Интересът към нея сред интелигенцията е още по-голям - от почти шест пункта. Продължаването ѝ през новия телевизионен сезон е сигурно.

1. "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) - от 20.57 до 23.42 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.75% | пазарен дял: 16.10%
AB:         място: 1 | рейтинг: 5.89% | пазарен дял: 20.61%

НОВИНИ:
1) Предстои началото на още един нов сериал! Дългоочакваното заглавие "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar) ще направи премиерата си на 13 август (понеделник), като ще се излъчва всяка понеделник вечер след 20.00 часа в ефира на KanalD. Романтичната комедия с участието на Хакан Йълмаз и Еврим Алася в главните роли ще се излъчва всеки понеделник и ще се изправя в битка за рейтинг първоначално срещу "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) на TRT1, а с началото на новия сезон и срещу завръщащите се с нови сезони хитове "Обещание" (Soz) на StarTV, "Пропаст" (Cukur) на ShowTV и "Забранената ябълка" (Yasak Elma) на FOX. Вижте трейлъра към "Огромни лъжи" от тук!

2) KanalD сменя деня на излъчване на "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin)! Семейната комедия, чийто втори сезон по първоначална информация трябваше да започне в неделя, 12 август, ще се ротира всяка сряда вечер след 20.00 часа считано от 15 август (сряда). Така тя ще се изправя в битка за рейтинг срещу новата криминална драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV, а по-късно и срещу завръщащите се с нови сезони тотални хитове "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz) на ATV и "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul) на TRT1.

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали за периода от 6 до 12 август 2018 г. в южната ни съседка!
Най-гледаният сериал за седмицата е романтичната комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV от вторник, отчела 7.73% рейтинг. На второ място застава драмата "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1 от неделя, привличаща 4.75% зрителски интерес. Романтичната комедия на ShowTV "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) от четвъртък е трета с 4.61% гледаемост. Четвъртата позиция е заета от криминалната драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV от сряда, бележеща рейтинг от 4.59%. Семейната комедия на TRT1 от понеделник "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) е на пето място с 4.41% зрителски интерес. Тийн-хитът "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX от петък е шести с резултат от 4.36%. И на седмо място остава семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 от събота с 3.37% гледаемост. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.