"Какво гледат в Турция?" (221): от 30 юли до 5 август 2018 г.

Настъпва месец август! През следващите дни ще стане ясно кои летни сериали ще продължим да гледаме на есен с нови епизоди и кои ще приключат в края на лятото. С някои раздялата ще бъде по-ранна от очакваното, тъй като още тази седмица приключват два проекта, не успели да оправдаят високите очаквания към себе си. Също тази седмица започва последният летен сериал за 2018-а година, чийто старт бе отлаган още от началото на годината. 
В сряда, 1 август, финалите си ще излъчат романтичната комедия "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza) на ShowTV и криминалната драма "Не сме невинни" (Masum Degiliz) на ATV. Първата започна като едно от най-обещаващите летни заглавия тази година, като въпреки че още с началото си се настани на първото място в сряда вечерите, представянето ѝ откъм цифри не бе особено добро. Втората пък се провали и след втория шанс, който ѝ бе даден след неуспеха през пролетта, и именно заради това приключва. Също в сряда, 1 август, в ефира на StarTV премиерата си прави криминалната драма с участието на Шюкрю Йозйълдъз и Мелиса Шенолсун в главните роли "Затаен дъх" (Nefes Nefese). От следващата седмица тя ще бъде единствената, ротираща се в сряда, без конкуренция.
Във всички останали дни от седмицата отсега нататък до края на лятото също ще се излъчва само по един сериал. За момента единствените заглавия които привличат висок интерес и за които е почти сигурно, че ще продължат на есен с нови епизоди, са "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) от вторник на StarTV и "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) от четвъртък на ShowTV. Сериалите на TRT1 - "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi), "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) и "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) също се представят сравнително добре. Положението при "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) на FOX е доста деликатно, тъй като младежката поредица всеки петък е на първо място, но с резултати под 4%. 
Какви рейтинги ще отчетат сериалите в южната ни съседка тази седмица, предстои да разберете единствено и само в новото издание №221 на "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния!

Рейтинги за понеделник, 30 юли:
Семейната комедия "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) на TRT1 окупира първото място по гледаемост със сравнително висок рейтинг от близо 4%. С такова представяне продължаването ѝ на есен е сигурно още отсега, тъй като както добре знаем, изискванията на националния канал откъм цифри са доста по-занижени от тези на частните телевизии. 

1. "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) - от 20.43 до 23.09 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.71% | пазарен дял: 12.73%
AB:         място: 1 | рейтинг: 4.14% | пазарен дял: 14.87%

Рейтинги за вторник, 31 юли:
Най-гледаният сериал това лято се излъчва във вторник. Романтичната комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV бележи рекорд след рекорд с рейтинги, които рядко виждаме дори през основния телевизионен сезон - от по 9%. Продължаването ѝ на есен е сигурно още отсега.

1. "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) - от 21.00 до 00.12 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 8.85% | пазарен дял: 29.44%
AB:            място: 1 | рейтинг: 8.88% | пазарен дял: 29.55%

Рейтинги за сряда, 1 август:
Дългоочакваната си премиера в първия ден от август направи криминалната драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV! С първия си епизод сериалът с участието на Шюкрю Йозйълдъз и Мелиса Шенолсун окупира първото място със сравнително висок рейтинг от близо 4%, давайки заявка за по-нататъшен успех. По ShowTV пък бе излъчен преждевременният финал на романтичната комедия "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza), която приключва заради незадоволителното си представяне. ATV показа последната заснета шеста серия от "Не сме невинни" (Masum Degiliz), която дори не намери място в ТОП 100.

1. ПРЕМИЕРА: "Затаен дъх" (Nefes Nefese) - от 20.00 до 22.14 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 3.70% | пазарен дял: 14.07%
AB:             място: 1 | рейтинг: 4.58% | пазарен дял: 18.10%

5. ФИНАЛ: "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza) - от 21.01 до 00.17 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 2.49% | пазарен дял: 8.90%
AB:                място: 8 | рейтинг: 1.92% | пазарен дял: 7.09%


Рейтинги за четвъртък, 2 август:
Романтичната комедия "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV остана единствената, излъчваща се в четвъртък, след финала на "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem) на ATV миналата седмица. Летният хит се радва на висок интерес от близо 5% и окупира първото място, като е почти сигурно, че ще продължи с нови епизоди и през новия телевизионен сезон.

1. "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) - от 20.58 до 00.17 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 4.77% | пазарен дял: 17.02%
AB:               място: 1 | рейтинг: 4.08% | пазарен дял: 15.02%

Рейтинги за петък, 3 август:
Тийн-хитът "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) е единственият сериал, излъчващ се в петък. С новия си епизод младежката романтична комедия на FOX отбелязва най-високия рейтинг от началото си преди месец досега - от над 4%. Макар да окупира първото място, с подобно представяне продължаването на сериала и през новия телевизионен сезон все още стои под въпрос.

1. "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) - от 20.58 до 23.44 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 4.16% | пазарен дял: 14.40%
AB:        място: 1 | рейтинг: 3.09% | пазарен дял: 11.63%

Рейтинги за събота, 4 август:
Новият сезон на "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) бележи голям успех! Семейната комедия на TRT1 е най-гледаната телевизионна програма в съботния prime-time със сравнително висок рейтинг от близо 4%. Сред интелигенцията интересът към нея е още по-голям - от пет пункта.

1. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) - от 20.57 до 23.55 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.90% | пазарен дял: 15.12%
AB:         място: 1 | рейтинг: 5.04% | пазарен дял: 20.39%

Рейтинги за неделя, 5 август:
"Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) бавно, но сигурно се налага като хит сред зрителите! Драмата на TRT1 бележи добър рейтинг от 4%, победена единствено от футболната среща между отборите Бешикташ и Акхисаспор, излъчена по ATV и отчела 8.85% гледаемост.

2. "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) - от 21.00 до 23.45 часа:
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.06% | пазарен дял: 13.55%
AB:         място: 3 | рейтинг: 3.76% | пазарен дял: 12.16%

НОВИНИ:
1) Ясна е съдбата на "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani)! Историческата романтична комедия ще излъчи преждевременния си финал в понеделник, 6 август, след 20.00 часа по StarTV. Причина за финализирането на руско-турския сериал осем седмици след старта му са ниските рейтинги, които отчиташе с излъчването си всяка сряда. С края си "Султанът на сърцето ми" ще се изправи в битка за рейтинг срещу семейната комедия "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) на TRT1. Вижте трейлъра към последния осми епизод от тук!

2) Хитов сериал се завръща с нов сезон в разгара на лятото! Семейната комедия "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) ще бъде подновена с нови епизоди от 12 август (неделя), като ще се излъчва всяка неделна вечер след 20.00 часа в ефира на KanalD. Така тя ще се изправя в битка за рейтинг срещу драмата "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1. Вижте трейлъра към новия сезон от тук

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали за периода от 30 юли до 5 август 2018 г. в южната ни съседка!

Най-гледаният сериал за седмицата е романтичната комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV от вторник, отчела 8.85% рейтинг. На второ място застава "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) на ShowTV от четвъртък, привличащ 4.77% зрителски интерес. Тийн-хитът на FOX "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) от петък е трета с 4.16% гледаемост. Четвъртата позиция е заета от неделната драма "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1, бележеща рейтинг от 4.06%. Семейната комедия на TRT1 от събота "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) е на пето място с 3.90% зрителски интерес. Другата семейна комедия на TRT1 - "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi) от понеделник е шеста с резултат от 3.71%. И на седмо място остава премиерата на криминалната драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese) на StarTV от сряда с 3.70% гледаемост. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Вярно ли е че ще спират Ангелска любов. Навсякъде циркулира тази информация?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Няма такова нещо. "Любовта на ангелите" за момента продължава с пълна сила.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.