"Двойно интервю" (49): Аслъхан Гюрбюз и Мерт Фърат

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 9 август, продължава новият четвърти сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в което през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Третото за сезона и четиридесет и девето подред е с Аслъхан Гюрбюз и Мерт Фърат, вдъхващи живот на екранната двойка Мерве и Серхан от модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). Преди да започнем, нека се запознаем с техните биографии!

Аслъхан е родена на 16 февруари 1983 г. в емблематичния турски град Чанаккале. В момента е на 35 години, зодия водолей. Получава театралното си образование в университета Konya Selcuk. Дебютът ѝ на малкия екран е в сериала от 2004-а "Голямата среща" (Buyuk Bulusma), в който взема специално участие. През 2008 г. изиграва първата си главна роля в "Детелина и карамфил" (Gonca Karanfil). Бива забелязана от широката аудитория през 2009-а в хитовата драма с участието на Енгин Акюрек и Мелиса Сьозен в главните роли "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam). Влиза в образа на азербайджанката Джазибе Аббасова в романтичната комедия "Търсещата Джазибе" (Yahşi Cazibe) в периода от 2010 до 2012 г. През 2014-а се снима отново с главна роля в "Маслиновия хълм" (Zeytin Tepesi). За първи път я гледаме в България в първия сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), превъплъщавайки се като Халиме султан. Съвсем скоро се завръща на снимачната площадка на хитовата модерна история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), за да продължи да шокира зрителите като коварната и пресметлива Мерве. 

Мерт пък празнува рождения си ден на 10 януари 1981 г. Роден е в турската столица Анкара. В момента е на 37 години, зодия козирог. Завършва актьорско образование в Анкарския университет по езици, история и география. Във вените му тече черкезка и арабска кръв. Освен като актьор, се изявява едновременно и като сценарист във филмите "Любов на друг език" (Baska Dilde Ask) от 2009-а, "Дървено конче" (Atlikarinca) от 2010-а, "Нощ" (Gece) от 2014-а и "Имало едно време" (Bir Varmis Bir Yokmus) от 2015-а година. Още с една от първите си изяви на малкия екран привлича световното внимание - с ролята на Бурак Инджеоулу в драмата-феномен "1001 нощ" (Binbir Gece), в която се снима от 2006 до 2008 г. Успешно е и участието му в криминалната драма "Отмъщението" (Intikam), римейк на едноименния американски хит. Партнира си с Къванч Татлъту в игралния филм "Сънят на пеперудата" (Kelebegin Ruyasi) от 2013-а година. През 2015 г. се снима в неуспешната драма "Дворецът на врабчето" (Serce Sarayi), а през 2017 г. - в "Гордост и предразсъдъци" (Ask ve Gurur). През изминалия телевизионен сезон го гледахме като главния герой Серхан в хита "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). 

Какво ви привлече в сценария на "Малки убийства"?
Аслъхан: Сценаристката ни Мерич Аджеми е написала сценарий, представящ по изключително детайлен начин всяка жена. Никой от героите не е излъскан и перфектен, всеки има своите недостатъци, слабости и тъмни страни. Така гледаме не само драма, а история с преплетени криминални елементи, като героите карат зрителя да се запита кое всъщност е добро и кое лошо. Отдавна не бях чела толкова добър сценарий.
Мерт: Умно създаден проект. Всички герои са поставени в перфектно равновесие в цялостната история. Това е първият сценарий, в който приех да участвам след първия прочит. Разбира се, беше ми любопитно и кой ще е режисьорът... Много харесвам Али Билгин.

На какви герои вдъхвате живот?
Аслъхан: Мерве е роден лидер. Жена, обичаща да държи всичко и всички под свой контрол. Не работи, но има много работа. Иска тя да организира всичко. Погледната отстрани, изглежда забавна, но всъщност е доста плашеща.
Мерт: Серхан е като кутията на Пандора. Съсредоточен е изцяло върху работата си. С всеки следващ епизод ще го опознаваме все повече. Различава се от съпругата си Мерве, която постоянно е в битка с живота. Така двамата се уравновесяват взаимно.

Приличате ли си с героите ви?
Аслъхан: Съгласих се да играя Мерве, именно защото е най-далече от мен самата сред всичките ми предишни героини. Мисля, че това ще ме развие като актриса и ще ми донесе успех. Винаги е по-предизвикателно и интересно да вдъхваш живот на образи, които са по-далеч от теб самия. Никога не съм играла жена като Мерве, която да е толкова различна от мен. Дори не съм имала такава приятелка.
Мерт: Няма нещо, в което да си приличаме едно към едно, но много лесно установих емпатия с него. Дори да е преценил хубаво всяко едно от решенията си, Серхан предпочита да изчаква, отколкото да действа прибързано, когато се изправи срещу проблем. В това отношение, например, много се различаваме. Ако съм допуснал грешка, възможно най-бързо се опитвам да я поправя.

Конкуренцията между сериалите е огромна. С какво "Малки убийства" ще привлече зрителите?
Аслъхан: Досега зрителите не са гледали подобен тип проекти. Жанрът ще им се стори доста непознат. Тъй като присъстват доста криминални елементи, е пълно с въпроси. Няма да има дълги с часове погледи и сърцераздирателни плачове. Мисля, че въпреки новаторския си стил, ще привлече вниманието на зрителите. Все пак живеем в страна, където 4 от 10 жени са модни блогърки и специалистки.
Мерт: Ще привлече зрителите със съвременна и нестандартна история. Ще видят едни модерни хора, в чиито истории ще се преплетат драма и смях, разказани на езика на черната комедия. Ще гледат четири жени и четири мъже, влезли в една битка за надмощие с фатален край.

Главните герои са осем на брой. Дълго време ли прекарвате на снимачната площадка?
Аслъхан: Екипът ни работи бързо и спокойно, сякаш е от дълги години заедно. Даже не се чувствам като на снимачна площадка. 
Мерт: В екипа ни цари голямо уважение между всички. А това е голямо предимство за един актьор. Работейки с толкова големи професионалисти, не ми се случва да оставам до късно на снимачната площадка. Всеки върши работата си с голямо удоволствие, давайки най-доброто от себе си. Надявам се да получим резултата, който сме заслужили.

Досега не се е снимал подобен тип сериал. Не мислите ли, че е рисково да участвате в него при толкова консервативен и неотворен към новостите сектор?
Аслъхан: Най-голямата пречка е да си мислиш, че секторът ни не е отворен към новостите. Какво ли ново не се направи, не всичко беше успешно, но статистиката сочи, че повечето бяха успешни.
Мерт: Това никога не е риск, даже напротив - голямо предимство е за актьорите. Защото всички целим да правим неща, които не сме пробвали досега и са ни непознати. Затова мисля, че това е по-скоро предимство, отколкото недостатък. 

Мерве е лидерката на жените в Сармашък. Аслъхан, проявявате ли лидерски качества в приятелска обстановка като нея?
Аслъхан: Не мога да се наложа като лидер дори сред котките си, такъв тип човек съм. Във всичките си отношения с околните съм на принципа: "Вие си знаете, ще се съобразя". Навсякъде има по един човек, изнервящ околните с думите си: "Няма значение за мен". Ето това съм аз.

Серхан притежава суров характер. Мерт, как се подготвихте за ролята си?
Мерт: Сценаристката ни Мерич (Аджеми) е създала за всеки един от героите дълбока предистория. 2-3 седмици преди началото на снимките с Мерич и режисьора ни Али (Билгин) поговорихме за всички детайли около миналото на Серхан и преживените от него травми, довели го до сегашното му положение. По този начин се подготвих.

С какво се занимавате извън сериала?
Аслъхан: В момента съм се съсредоточила върху сериала, но в дните, когато не снимам, или се разхождам сред природата, или по морето.
Мерт: "DasDas" (бел. ред. - театрална постановка) започна много добре новия сезон. Участвах и във филмите "Arif V 216" и "Отбивка" (Yol Ayrimi). Вторият ще направи премиерата си на 10 ноември (2017 г.), за мен беше безценен опит да участвам в него. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото четвърто за сезона и петдесето подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 16 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.