Толга Саръташ: "Приемам всичко твърде на сериозно"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 21 юни, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с класиралия се на почетното пето място във формата Толга Саръташ. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 30 май 1991 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 27 години, зодия близнаци. Започва да се занимава с актьорската професия още от 2009 г., когато е на 18 години. Бива забелязан от по-широката аудитория чрез епизодичните си роли в хитовете "Опасни улици" (Arka Sokaklar) през 2012 г. и "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman ki) през 2013 г. По-късно през същата година се включва с третостепенна роля в криминалната драма "20 минути" (Yirmi Dakika), а след това и в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), в която изиграва ролята на принц Джихангир. През есента на 2014-а се включи в провалилата се поредица "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), а от лятото на 2015-а до пролетта на 2016-а година се снима с първата си главна и изключително успешна роля - тази на Али Мертоулу, в тоталния тийн-хит "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari). В момента пресъздава образа на Явуз в един от най-гледаните сериали в Турция - военната драма "Обещание" (Soz). Да започваме с интервюто!

Макар да сте доста млад, досега сте имал възможността да играете доста различни една от друга роли...
Определено! Чувствам се голям късметлия, защото имах възможността да работя с различни екипи, в различни типове проекти, пресъздавайки различни персонажи. Различните една от друга истории, в които взимам участие, ме развиват.

Какъв е героят Ви в "Обещание" Явуз?
Има три причини, заради които се съгласих да участвам в "Обещание". Явуз е една от тях, а останалите две са историята и сценарият. На пръв поглед прилича на повърхностен и плосък човек, но всъщност Явуз е като едно спокойно дълбоко море. Притежава аналитична способност, лидерски качества, много трудолюбив, доминиращ, винаги готов за всичко, войник, воден от обичта си към родината. Да се подготвя да го пресъздам, бе много вълнуващо и ценно за мен. Ако погледнем от чувствителната му страна, най-голямата страст на Явуз е неговата родина. Способен е да направи всичко за нея. Така, както всички сме готови да направим всичко за семействата си, Явуз възприема целия народ като свое семейство и е много привързан към него. Изпълнен с вяра и хъс. Най-ценното нещо, което един войник може да притежава, е вярата. Възхищавам се на Явуз.

Героят Ви ми се струва доста млад. На колко години е всъщност?
На 27 години е - толкова, на колкото съм и аз. Капитан е на екип от 12 души. Има много войници, които са на неговата възраст, което ме изненада, но когато навлязох в нещата, го видях със собствените си очи.

Защо трябва да гледаме "Обещание"?
Историята представя реалната действителност. Отдалеч виждаме 500 войници, облечени в еднакви униформи, и всички ни се струват еднакви. Но всъщност всеки един от тях има свой живот, свое семейство, свои проблеми и своя история. "Обещание" разказва техните истории. Проект, опитващ се да разкаже какво се случва с войниците, със спец-частите, какво чувстват и как действат. За да ги видим отблизо и да вникнем в емоциите им. Мисля, че си струва да се гледа. Специален проект е.

Трудно ли се подготвихте за ролята си?
И без друго самият сериал се подготвяше цяла година преди старта. За да пресъздадем възможно най-убедително персонажите си, първо трябваше да се запознаем с техните прототипи, да разберем техните чувства, какво ги подтиква към действията им, как живеят... Прекарахме две седмици в истински военни условия. Ставахме в 06.00 часа сутринта, правихме сутрешния си спорт, молехме се за тези от нас, които са на война, след това обличахме униформите си, обядвахме всички заедно на една маса заедно с командира. Всичко бе толкова реалистично, че дори нямахме достъп до телефоните си. И по този начин научихме много неща. Опитахме се да се поставим на мястото на войниците, да разберем какво чувстват докато стрелят, докато са на операция и т. н.

Беше ли Ви трудно от физическа гледна точка?
В Чаталджа по това време температурата бе минус 15 градуса. Всъщност най-важното нещо, което научих по време на този период, бе да вярвам. Да се вкопча във вярата. А тя ти дава невероятна сила. След като повярваш, се учудваш на какво си способен дори в такива метеорологични условия.

Какво Ви даде този опит?
Благодарение на този опит много бързо успях да се адаптирам към героя си и към средата, в която го пресъздавам. Научих невероятни неща за войниците и казармата, които досега не съм и предполагал.

Как свикнахте да живеете без телефон? Изпитахте ли затруднение?
Още от първия ден свикнах, не беше кой знае какъв шок за мен. Бе по-стресиращо за мениджъра ми Йозлем Дурак. Пък и си на такова място, на което не мислиш за телефон. Коренно различно от останалия свят. Тъй като всички бяхме там, за да вземем и за да дадем нещо, никой нямаше нужда от телефон.

Фактът, че ролята Ви и цялата история е вдъхновена от действителни случаи, носи ли със себе си и по-голяма отговорност?
Самият факт, че героят ми е вдъхновен от реален човек, както и че самата история е по действителен случай, ме изпълва с едно по-голямо уважение. Прави всичко много по-ценно.

На снимачната площадка сте 12 мъже. Как върви снимачният процес?
Беше ни интересно още по време на кампа. От вълнение не можехме да заспим и много се забавлявахме, споделяйки впечатленията си от това, което ни се случваше. Пък и за първи път участвам в екшън-проект. При нормалните драми процесът е много по-труден. Благодарение на режисьора ни Яъз Алп Акайдън никой от нас не усеща онази присъща за повечето сетове тежест. Но тъй като сцените, които заснемаме, са пресметнати и обмислени до математическа точност с влагане и на емоции, постоянно се опитвам да съм в кондиция и да съм концентриран.

Какво най-много не харесвате в себе си?
Че приемам всичко твърде на сериозно.

А какво най-много харесвате в себе си?
Че съм общителен и лесно комуникирам с хората. Приятелски настроен съм към всички.

Какво цените най-много в живота си?
Семейството и работата ми. Под семейство имам предвид не само хората, с които имаме обща кръв, а и приятелите ми.

Имате почти 3 000 000 последователи, но въпреки това сте от знаменитостите, които не използват често социалните мрежи. Защо?
Ако има момент от живота ми, който искам да споделя, го правя. Това не е нещо, което може да се планира.

Какво е за Вас музиката?
Музиката за мен е като гориво. Помага ми да бъда и да остана себе си. Винаги, когато искам да се обърна към вътрешния си свят, си пускам музика. Много добре ми се отразява.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с участника, класирал се на четворто място в "Любима турска звезда 2018" - Зеррин Текиндор, следващия четвъртък, 28 юни. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.