"Какво гледат в Турция?" (216): от 25 юни до 1 юли 2018 г.

С началото на месец юли обстановката в турския телевизионен ефир се раздвижва и става все по-интересна! Ясни са стартовите дати на още три от летните сериали, които ще ни вълнуват през предстоящите горещи вечери, като вече е известно в кои дни ще ставаме свидетели на големи битки за рейтинг. Във вторник на ринга ще излизат "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV и "Хаяти и другите" (Hayati ve Digerleri) на KanalD, в сряда - "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza) на ShowTV и "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) на StarTV и в четвъртък - "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) и "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem) на ATV. В петък ще гледаме единствено "4N1K: Първа любов" (4N1K: Ilk Ask) на FOX, а в събота на по-късен етап - новия сезон на "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. За момента дните понеделник и неделя остават свободни, но като стана дума за TRT1... Това лято националната телевизия в Турция ще изненада зрителите си с две вълнуващи летни заглавия - "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) с Алина Боз и Алп Навруз и "Егейска хамсия" (Ege'nin Hemsesi) с Бестемсу Йоздемир и Ураз Кайгълароулу. Те ще започнат в средата на започващия месец юли или само след две-три седмици, веднага след приключването на световното първенство по футбол, което TRT1 излъчва всяка вечер. Възможно е именно те да се излъчват в понеделник и неделя, но нищо не пречи да се ротират и в други дни, изправяйки се в конкуренция с други проекти. 
Какви рейтинги ще отчетат сериалите в южната ни съседка тази седмица, предстои да разберете единствено и само в новото издание №216 на "Какво гледат в Турция?", което ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния!

Рейтинги за понеделник, 25 юни, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за вторник, 26 юни:
Във вторник дългоочакваната си премиера в ефира на StarTV направи новата романтична комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus)! Лятното заглавие с участието на Демет Йоздемир и Джан Яман в главните роли се представи повече от убедително със старта си, заемайки отлично място в ТОП 10 и привличайки сериозен зрителски интерес. За сметка на това обаче основният му конкурент - полицейската комедия "Хаяти и другите" (Hayati ve Digerleri), се проваля. Единственият летен сериал на KanalD не успява да се наложи сред зрителите и след втория шанс, който му бе даден. 

3. ПРЕМИЕРА: "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) - от 20.00 до 22.31 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 6.29% | пазарен дял: 18.35%
AB:              място: 2 | рейтинг: 6.41% | пазарен дял: 20.75%

18. "Хаяти и другите" (Hayati ve Digerleri) - от 20.30 до 23.15 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 1.73% | пазарен дял: 4.71%
AB:           място: 18 | рейтинг: 1.48% | пазарен дял: 4.34%

Рейтинги за сряда, 27 юни:
Историческата романтична комедия "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) не успява да привлече зрителското внимание вече трета седмица подред. Летният сериал на StarTV се намира в изключително деликатна ситуация, тъй като заема отлично място в ТОП 10, но отбелязва ниска гледаемост от 2%.

6. "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) - от 20.35 до 23.44 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 2.41% | пазарен дял: 7.24%
AB:            място: 4 | рейтинг: 3.53% | пазарен дял: 11.05%

Рейтинги за четвъртък, 28 юни:
Също като "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) на StarTV в сряда, така и "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem) на ATV в четвъртък заема отлично място в ТОП 10, но с нисък рейтинг под 3%. Семейната комедия не успява да привлече очаквания висок интерес от месец насам, като от следващия четвъртък вече няма да е сама на телевизионния ринг в четвъртък, тъй като тогава започва новият сериал на ShowTV "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski). 

5. "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem) - от 20.44 до 23.37 часа:
телевизия: ATV | рейтинг: 2.84% | пазарен дял: 8.58%
AB:       място: 4 | рейтинг: 2.74% | пазарен дял: 8.59%

Рейтинги за петък (29 юни), събота (30 юни) и неделя (1 юли) няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

НОВИНИ:
1) Ясно е кога започва един от новите летни сериали на ShowTV! Романтичната комедия "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza) ще направи премиерата си на 4 юли (сряда), като ще се излъчва всяка сряда вечер след 20.00 часа в ефира на медията. Заглавието с участието на Озан Долунай ("Висше общество") и Елиф Доан в главните роли ще се изправя в битка за рейтинг срещу историческата романтична комедия на StarTV "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani). Вижте представянето на "Дай Боже всекиму" от тук

2) Известна е и стартовата дата на другия летен сериал на ShowTV! Романтичната комедия "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) започва на 5 юли (четвъртък), като ще се позиционира всяка четвъртък вечер след 20.00 часа в ефира на медията. Проектът с участието на Гюлпер Йоздемир и Беркай Хардал в главните роли ще излиза на телевизионния ринг през летните четвъртъци срещу семейната комедия на ATV "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem). Вижте представянето на "Любовта на ангелите" от тук

3) Единственият летен сериал на FOX тази година също започва до броени дни! Младежката романтична комедия "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask) ще направи дългоочакваната си премиера на 6 юли (петък), като ще се излъчва всяка петъчна вечер след 20.00 часа в ефира на медията. Заглавието с участието на Гьозде Мутлуер ("Сега и завинаги") в главната роля за момента ще бъде единственото, излъчващо се в летните петъчни вечер. Вижте представянето на "4N1K: Първа любов" от тук!

ОБЗОР:
Време е да научим кой е най-гледаният сериал за периода от 25 юни до 1 юли 2018 г. в южната ни съседка!

На първо място, като най-гледан сериал за седмицата, се класира премиерата на новата романтична комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV от вторник, отчела 6.29% рейтинг. Втората позиция бива заета от семейната комедия на ATV от четвъртък "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem), привлякла 2.84% зрителски интерес. И на трето място застава историческата романтична комедия "Султанът на сърцето ми" (Kalbimin Sultani) на StarTV от сряда, която отбелязва 2.41% резултат. 

7 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте,значи вече е ясен най-добрият летен сериал това ще е "Ранобудна птица" (Erkenci Kus),явно е много добър щом още от първият епизод привлече толкова много зрители!!!
Явно това ще е следващият турски сериал с награда еми,вие мислите ли да следите "Ранобудна птица" (Erkenci Kus),защото вече стана ясно,че другите летни сериали нямат шанс спрямо "Ранобудна птица" (Erkenci Kus)?!
Вие очаквахте ли да има такъв голям успех,защото скоро толкова висок рейтинг друг турски сериал не е отчитал от години,може би само "Висше общество";"Черна любов",са успява ли да направят нещо толкова гледа но още от първи епизод!!!
Благодаря!!!;););)

Анонимен каза...

Кога,ще го гледаме в България "Ранобудна птица" (Erkenci Kus),защото е по-добър от всички турски сериали на куп не струва сравнение с него!!!!!

Анонимен каза...

Аз пък ми е по-интересно да видя какво
представлява сериала"Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski),вие мислите ли да го гледате?!

Админ каза...

До 1, 2 и 3 коментар:
Здравейте,
Нека не правим толкова грандиозни изказвания толкова рано. Да, факт е, че "Ранобудна птица" направи много силен старт, но по-важното е как ще се представя занапред. За награда "Еми" и излъчване в България все още е твърде рано да говорим, все пак е излъчен едва един епизод. Погледнах първите десетина минути и мога да кажа, че ми харесаха, въпреки резервите ми. Но не смятам да започвам да го гледам сериозно. Все още е рано да казваме кой ще бъде най-гледаният летен сериал за годината, тъй като все още не са започнали всички. Предстои да стартират още пет нови заглавия. Лично аз ще гледам единствено "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) заради любимия ми сценарист и режисьор Ерсой Гюлер. Предвиждам голям успех за сериала на FOX "4N1K: Първа любов", който се подготвя и очаква още от миналата есен, а и ще е продължение на един от най-гледаните филми за последните години в Турция.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

До 4 комента:
Благодаря,за отговоря от 1коментар!!!
Според вас интересен ли е,защото аз незнам турски и не съм го гледал.
Според вас как е успял да постигне толкова висок рейтинг след като сте го
гледа ли,на сюжета ли се дължи това или на актьорската игра,все пак Демет Йоздемир и Джан Яман,са доста добри актьори и успяват да изиграят все по-различни персонажи в сериалите!!!
Според мен малко актьори са толкова добри в изпълнението на различни образи на герой,както тях!!!
Според вас най-добрите актьори в света ли са???
Благодаря!!!;););)

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Да кажем, че с първите десетина минути сериалът хваща окото. Но повече не съм гледал. За момента нямам и такова намерение. Не мога да кажа защо се хареса толкова. Много фактори имат значение, включително участието на Демет и Джан. Като цяло ролите им в "Ранобудна птица" не се различават кой знае колко от досегашните им. Героинята на Демет отново е от скромно и сплотено семейство, а героят на Джан идва от богат род, ръководи голям холдинг и е студен и недостъпен. Дали са най-добрите актьори на света - надали. Но всичко зависи от гледаната точка, за Вас или за някой друг може да са. Пък и това са прекалено крайни и ангажиращи твърдения. Всеки актьор е добър по свой собствен начин. И всъщност с всички хора е така.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

До 6 коментар:
Благодаря,за отговора!!"
Естествено,че и аз мисля че няма най-добри актьори,всеки е добър по-своему
просто ми беше интересно вашето мнение,за сериала!!!
Някъде бях,чел коментар за Джан Яман,че е най-добрия актьор;
Цитирам:
"Джан Яман е най-добрият актьор останалите актьори трябват да му целуват краката".....нещо такова,вие мислите ли, че трябват да го правя според мен не!!!
Благодаря!!!
Знаете ли какво ще замени "Черна любов"?
Лека вечер!!!

Предоставено от Blogger.