Онур Бююктопчу: "Много по-трудно е да разсмееш някого, отколкото да го разплачеш"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 3 май, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с осмия отпаднал участник от формата - Онур Бююктопчу. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 24 април 1982 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 36 години, зодия телец. Завършва престижната Филмова академия в Лондон. Влиза във филмовата сфера в южната ни съседка през 2003 г. Преди да стане актьор, се изявява като кастинг-директор и мениджър в големи продуцентски компании. През 2007-а и 2009-а година изиграва главните роли в два игрални филма - "Memleket Hikayeleri" и "Hürmüz Gelin". През 2007 г. също така участва за кратко в най-успешния турски младежки сериал "Мечтатели" (Kavak Yelleri). В ролята на живота си - тази на емблематичния и колоритен Корай, за когото всички говорят, се превъплъщава от лятото на 2015-а до началото на 2017-а година в най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), която му носи световна слава. В момента участва в кулинарното риалити-шоу на TV8 "Черешката на тортата" (Yemekteyiz). Да започваме с интервюто!

Нека Ви опознаем по-отблизо! Къде сте роден? В какво семейство израснахте? Защо в интернет има различна информация за родния Ви град - на едни места пише Истанбул, на други - Измир?
Роден съм в Истанбул но не живяхме там. Родителите ми са заминали да живеят в Измир. Там съм израснал.

Откъде са родителите Ви?
Баща ми е от Чанкърълъ, а майка ми е преселница. Но понеже до 18 години живях в Измир, се имам за измирлия. Нали казват, че където си роден, така говориш. Всъщност баща ми не е живял в Чанкърълъ, а майка ми се е местила на много места. Живели сме в Измир и ми харесва да казвам, че съм измирлия. 

Какъв е животът Ви в Истанбул?
Най-лошата страна на живота в Истанбул са натовареният трафик и навалицата. Като изключим това, е много хубаво. Много харесвам града. 

Отидохте в Англия, за да учите актьорско майсторство ли?
На първо място отидох, за да науча езика. След това започнах да следвам театрално изкуство. Живях там четири години и половина и когато завърших образованието си, се върнах в Турция. Влязох в Държавния театър. Играх в една постановка - "Погребете мъртвите" (Ölüleri gömün). След това започнах като кастинг-директор. Ежедневието ми беше празно и се пробвах и като мениджър.

Знаем, че пътят Ви на кастинг-директор е започнал със сериала "Доказателства" (Kanit)...
Да, с него започнах. Бях кастинг-директор в него последните 25 епизода. След това напуснах. Работих по кастингите на "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadinlari), "Фатих" (Fatih), "Любов, хляб и мечти" (Ask Ekmek Hayaller), "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) и за последно "Любов под наем" (Kiralik Ask). Разбира се, бях кастинг-директор до 22 серия. След това се уморих и се концентрирах изцяло върху актьорската част и образа на Корай. Повече не съм се занимавал с това.

За да бъде толкова гледан "Любов под наем", и Кориш има заслуга, нали?
Кориш беше част от комедията в сериала, за това се хареса толкова. Защото в сериала имаше много романтика и без това. Спестихме на зрителите обаче и доста неща. Нямаше полиция, нямаше линейки, нямаше затвори и арести. Без всичко това, успехът бе по-труден за постигане, но фактът, че успяхме, много ме радва. Защото в края на всеки епизод трябваше да оставяме зрителите в очакване до следващия. Първо започнаха да пишат комични сцени с мен и с Нергис Кумбасар. След като видяха, че се харесват, продължиха.

Всъщност комедията изисква интелигентност, само тогава е наистина ценна и си заслужава. Какво мислите по въпроса?
Да пресъздадеш комедиен образ, който за цели 69 епизода веднъж да не е ругал или псувал, е наистина голям успех. Иначе има много добри комедийни актьори, много добри комедийни филми, но според мен най-важното е да накараш зрителя да хареса героя ти, без той да ругае и псува. Естествеността за мен е много важна. Пресъздавайки Корай, вложих 60-70% естественост и непринуденост. Четях сценария, схващах го и влагах по нещо от себе си. Опитах се да направя крайните настроения на героя ми, който от смях изведнъж започваше да плаче, естествени. Ако играех като кон с капаци по сценария и не влагах нещо от себе си, героят ми нямаше да се хареса толкова.

Какво правите в момента?
Създадох свой канал в YouTube. Всяка седмица ще качвам интервю с известни личности в дома си, в естествена и уютна обстановка. Няма да ги питам това, което ги питат и другите. Като например, "Как вървят снимките?". Ще играя футбол на Playstation-а с жените, а мъжете ще каня в кухнята да правим мантъ. Ще пеем заедно, ще се веселим... Ще бъде по-различно.

Ще има ли успех това начинание според Вас?
Вече започнаха да идват предложения от спонсори и рекламодатели, но като цяло не съм много "за" тези неща. Turkcell ми станаха спонсори и се надявам да работим заедно и занапред. По-важното е обаче мнението на аудиторията. Защото ще бъде голямо удоволствие както за мен, така и за гостите ми да ги посрещам у дома.

Ще правите ли препратки към Кориш или ще бъдете изцяло себе си?
Ще бъда изцяло себе си.

Тогава ще ни разкажете ли за себе си? Какъв е Онур Бююктопчу?
Близките ми винаги ми казват, че имам много добро и чисто сърце. От малък се стремя да съм милосърден и добър човек. Най-важното за мен е възпитанието. Веднъж кака ми се обади и ме поздрави, защото в социалните мрежи чете само хубави мнения за мен. 

Кои са нещата, без които не можете нито в социалните мрежи, нито на работа? Кои са и тези, които не допускате за нищо на света?
Каквото и да става, никога няма да предам или опетня семейството и приятелите ми. Те са ми много важни и ценни. В професионален план правя това, което ми е на сърце. Всяка сутрин ставам и отивам на работа като всички останали. Няма нещо по-специално. Понеже в нашите среди сме по-известни, често ни се случват странни неща. Иначе не мога без да се наспя. Сънят е много важен. Например, не мисля толкова за това какво ще ям, колкото за това да се наспя добре. 

По колко часа спите?
Трябват ми 8 часа, за да се наспя. Дори да спя 7 часа и половина, през деня след това ми е много зле. Имам приятели, които могат да спят по 4 часа на денонощие и на следващия ден да са в перфектна кондиция. За мен това е невъзможно и никога не мога да направя. В почивни дни, когато няма снимки, никой не може да ме изкара навън. Дори на рождени дни не ходя. 

Каква роля мечтаете да изиграете? В какъв сериал? В каква обстановка?
Навремето исках да участвам в първия сезон на "Великолепният век". Но не мисля, че лицето ми е подходящо за подобен тип исторически проекти. Казвам го като кастинг-директор. Някои актьори са подходящи за исторически сериали, други - не. Аз съм от вторите. Иначе съм сигурен, че ако някой друг играеше Корай вместо мен, щях много да му завидя и да си кажа: "Да можеше аз да го играя!". Ролята така добре ми пасна, че това бе голям късмет и шанс за мен. Досега винаги съм играл в драми и театрални постановки, но за мен комедията също е много важна. Защото да се разплачеш и да разплачеш някого друг е много лесно. Пускат драматична фонова музика, снимат сцената на забавен кадър, слагат ти две сълзи на всяко око и готово. Много по-трудно е да разсмееш някого. Особено пък в днешно време, когато изживяваме ужасни неща и загуби и като цяло на хората не им е до смях. До миналата година, например, живях в Джихангир. Бях в супермаркета, когато видях една много модерно облечена жена да се приближава към мен. Прегърна и ме силно. Запитах се фен ли ми е, защото обикновено бивам посрещан по този начин най-често от малки момиченца. Изведнъж започна да плаче. Разказа ми как баща ѝ бил в последен стадий на рак и че понеже нямало какво да се направи, докторите го изпратили да изживее последните си дни вкъщи. Но всяка петък вечер ме гледал в "Любов под наем" и се смял на Корай, като така забравял за силните болки. Жената ми благодари от все сърце. Много се изненадах. В такива моменти не знам какво да кажа. Пожелах ѝ Господ да я дари със сили и търпение. Като се прибрах вкъщи, се разплаках. Да знам, че има хора, които разсмивам в толкова лоши и тежки времена, е най-хубавото чувство на света. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с деветия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 10 май. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.