Нурсел Кьосе: "Изненадите не ме плашат, отворена съм за всичко"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 26 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е със седмия отпаднал участник от формата - Нурсел Кьосе. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на  29 март 1961 г. в турската област Малатя. В момента е 57 години, зодия овен. Започва да се занимава с актьорската професия от 1988 година, когато е на 27 години. Досега е изиграла десетки роли в различни филми, сериали и театрални постановки, като е любопитно, че подобно на героинята си в "Твоят мой живот" Кериман, тя също знае немски, тъй като е с такъв германски произход, и дори няколко години е играла в немски театри. У нас е позната чрез ролята си на Нур в младежката драма "Мечтатели" (Kavak Yelleri) от 2007 г. и като Маряман в поредицата "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim) от 2011 г. През 2012 г. се включва в провалилия се проект "Лош път" (Kotu Yol), а в периода от 2014 до 2017 г. изиграва може би най-успешната роля в кариерата си - тази на Кериман, превърнала се във феномен сред турското общество, от "Твоят мой живот" (Paramparca). Наскоро се завърна на екран в новия интригуващ проект "Двор" (Avlu) в ролята на затворничка. Да започваме с интервюто!

Какво мислите за Кериман? Има ли в обкръжението Ви такива типове хора?
Керим докосна всички. Жена без задръжки. И това много ми харесва. Не се притеснява от нищо. Нито дали ще се изложи, нито дали се държи според нормите. Има много дълбочина в нея. Буквално прави "stand up" на екрана. В обкръжението ми няма такива хора, но ако се замислим, всички сме малко или много като Кериман.

Какъв човек сте?
Точна до минута, особено когато става въпрос за работата ми. Държа се с голямо уважение и респект към всички на снимачната площадка - от носещите чай до режисьора. Добра домакиня съм. Не мога да готвя много неща, но за сметка на това тези, които умея, ми се получават много вкусни. Стремя се към симетрия. Верен приятел съм. Дори да правят огромни грешки, не зачерквам хората от живота си, а им прощавам. Не обичам караниците. Не толерирам несправедливостта. Страхувам се от лъжите и клеветите.

Как искате да Ви запомнят?
След като си отида от този свят, това няма никакво значение. И наградата да ми дадат, какво от това? Искам да преживея всичко, докато съм жива.

Имате ли критерии за красота към хората?
Намирате ли се за хубави? Възприемам красотата като светлина, намираща се вътре в хората. Вярвам, че всички притежават такава, макар нечия да е черна. Красота е, когато външната красота отразява тази на сърцето. Да, намирам се за хубава. Всеки ден, в който си кажа: "Ах, колко съм красива!", минава прекрасно. 

На какво Ви научи животът? Шокира ли Ви?
Изненадите не ме плашат, отворена съм за всичко. Приемам всеки нов ден като дар от Бога и му благодаря.

Няма как да пропуснем въпроса за любовта. Влюбена ли сте? Страдала ли сте от любов?
От доста време имам връзка. Нима има някой, който не е страдал от любов? (смее се) Това е най-хубавата болка. Дай Боже всекиму болка от любов. Има една немска поговорка: "Животът на едно дете не е само рожденият му ден". Не всичко е цветя и рози. 

Какво трябва да присъства в една връзка според Вас?
Може да прозвучи надуто, но мисля, че съм много добра във връзките. С минаването на годините, всичко се свежда до това да се отървем от комплексите си. Ако поемете по даден път и започнете връзка, никой друг, освен вас самите, не може да ви направи щастливи. Ако не съм щастлива, спокойна и съм несамоуверена, сама съм си виновна. Никой не може да ме направи щастлив тогава. А когато се влюбим в недостижими неща, получаваме заслуженото. Милата, хем ще те прави щастлива, хем ще те води на шопинг, хем ще си изпълнява съпружеските задължения, хем ще те разбира! Ако една жена очаква всичко от един мъж, то тя е нещастна. Във връзките има математика. Например ревността. Няма да ровиш тайно в телефона, в имейла или в профилите в социалните мрежи. Прекаленото любопитство и вкопчване водят само до вреди.

Има ли актьори в семейството Ви?
Идвам от семейство, което е много артистично настроено. Особено литературата и най-вече стихотворенията са на почит в семейството ни. Братята ми, например, свирят на различни инструменти и като се съберем, си пеем.

Можете ли да пеете?
Мога, но много, много лошо. Имам голям репертоар, но нямам глас. Цял живот исках да стана певица, но с този глас е невъзможно (смее се). Господ е рекъл да не ставам певица.

Какво чувствате, когато сте на сцената или пред камерата?
На сцената се чувствам чисто гола и беззащитна. Все пак съм сама. Самотата на сцената няма с кого да споделиш. Докато съм пред камера, не е така. Защото след седмица виждаш това, което си заснел. Освен това камерата позволява повторения. Когато нещо не стане, го презаснемаме.

Има ли роли, които се страхувате да изиграете?
Със сигурност има, но няма роля, която да не мога да изиграя. Защото вече знам методиката на професията. Актьорът трябва да е готов за всяка роля. Добрият актьор знае какво иска режисьорът и е разбран. 

Кое е най-голямото Ви разочарование?
Нямам такова. Благодаря на Господ, късметлийка съм. Живея живота си така, както искам. Винаги аз определям посоката. На 17 години отидох в чужбина, за да следвам в университет. Каквото е в главата ми, това правя. Живея там, където пожелая.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с осмия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 3 май. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.