Енгин Йозтюрк: "Ако не бях станал актьор, щях да съм музикант"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 29 март, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с третия отпаднал участник от формата - Енгин Йозтюрк. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 28 септември 1986 г. в Ескишехир, Турция. В момента е на 31 години, зодия везни. Израства в семейство в семейство на пенсиониран военен баща и на майка-домакиня. Едно от четири деца. Завършва гимназията "Eskisehir Fatih Anadolu", като след това се премества да живее в Анкара, където следва в "Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı", като през 2012 г. се дипломира. Започва да се занимава професионално с актьорската професия през 2010 г., когато изиграва първата си роля в телевизионен сериал - тази на злодея Селим Яшаран в хитовата мелодрама с Берен Саат и Енгин Акюрек "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?). През 2012-а, когато поредицата приключва, се включва в един от най-успешните криминални сериали в южната ни съседка "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi", в която се снима до 2013. Малко по-късно същата година Енгин се включва в последния четвърти сезон на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), пресъздавайки образа на принц Селим. След финала на мащабната поредица, през есента на 2014 г., участва с първата си главна роля в медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), която обаче бива прекратена в началото на 2015 след тринадесет епизода. Година по-късно, през есента на 2015-а, участва отново с главна роля в мелодрамата "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul), която обаче също не постига желания успех и бива финализирана с 13 серии. За последно се снима в летния хит от 2016 г. на StarTV "Висше общество" (Yuksek Sosyete), изигравайки образа на Керем. Да започваме с интервюто!

Първият ти опит пред камера бе в сериала "Пепел от рози". Беше ли ти трудно?
Да, имах много трудни моменти. Все пак, за разлика от повечето други млади актьори, нямах почти никакъв предишен опит на театралната сцена, а изведнъж започнах да се снимам за телевизията. Но благодарение на колегите ми, на режисьора и на целия снимачен екип, превъзмогнах тези трудности, съпътстващи всеки актьор в началото на професионалния му път.

Има актьори, които нямат актьорско образование. Какво обаче ти даде обучението в Консерваторията?
Не ми се струва нормално да делим телевизията, театъра и киното. Но истината е в театъра. Почти невъзможно е да си добър телевизионен и кино актьор, ако не си добър на театралната сцена. Мястото, от което започнах, беше театърът. И това, което ме накара да почувствам, бе сигурност. Защото дължа всичко на образованието си. Театърът е място, където можещи хора учат други, за да могат и те.

Напоследък темата за насилието е на дневен ред в сериалите. Какво мислиш по въпроса?
Има една поговорка: "Коя война можеш да опишеш, след като не си бил в нея?". Разказваш за насилие, за постигане на целите си със сила, за мръсни дела. Да покажеш подобно нещо, е невъзможно. Когато направиш нещо правилно, хората са на твоя страна. Но не приемам за нормален факта, че насилието, показвано в сериалите, вдига рейтинга. 

Какво правиш през свободното си време?
Много обичам да съм си вкъщи. Ходя и на кино. Обичам и да излизам с приятелите си.

Как премина детството ти?
Понеже баща ми беше военен, до единадесетата си годишнина израснах в камп с него. Беше много хубаво. Навсякъде беше затворено, но имаше сигурност и безопасност. След това за първи път видях града. В началото ми беше трудно, но после свикнах.

Какъв беше в гимназията? Имаше ли любими известни личности?
За мен винаги това са "Queen". Бях лош ученик в гимназията. Така и не излязохме на глава с математиката. Бях в спортния отбор на училището. Осем години играх волейбол.

Какви бяха отношенията ти с момичетата по онова време?
Винаги съм бил в добри отношения с момичетата. Защото винаги бях приятел с тях. 

А какви са в момента? Имаш ли си приятелка?
От две години - не.

Да поговорим малко за теб. Как се описваш?
Винаги съм гледал обективно на живота. Мисля, че голямо значение за това е имало възпитанието, което са ми дали родителите ми. Пък и съм много чувствителен. Нося и някои особености на зодията ми - везни. Много съм енергичен. Не мога да предположа как ще се чувствам след пет минути. Сякаш имам 10 варианта на настроения и постоянно ги сменям. Но като че ли преобладава чувствителното, емоционално настроение.

Каква музика слушаш?
Предпочитанията ми за музика се променят заедно с настроението ми. Слушам всичко. Блус, джаз, понякога и арабеск. Много харесван Грипин и Теоман.

Ако не беше станал актьор, какъв щеше да си?
Щях да съм музикант. И без друго мога да свиря на кларинет. Продължавам да го правя като хоби. Бих искал да стана и пианист. Но мисля, че това изисква талант и много усилия.

Какви жени те привличат?
Такива, с които мога да си поговоря. Трябва да е някоя, която да се интересува от мен, да ми задава интересни въпроси, а аз на нея - също.

Имаш ли критерии за външния вид?
Принципно харесвам брюнетки.

Колко време продължи най-дългата ти връзка?
Година и половина. 

Изневерявал ли си? Или изневерявали ли са ти?
Никога не съм изневерявал. Но са ми изневерявали.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 5 април. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.